چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
خواص ماهی تن
بسته بندی ماهی تن به شکل کنسرو برای اولین بار در ۱۹۰۳ توسط کنسرو کنندگان ساردین در کالیفورنیا انجام شد و اولین دستور غذای خوراک با ماهی تن حدود ۵۰ سال قبل در روی یک کنسرو سوپ قارچ کمپبل ( از معروفترین تولید کنندگان غذای آماده در آمریکا) به چاپ رسید. امروزه مقدار قابل توجهی از انواع غذاهای فوری مانند برگر ها و پیتزاها، خوراکهای گران قیمت و سالادهای رژیمی با استفاده از ماهی تن کنسرو شده یا تازه، به خصوص به شکل استیک آماده میشود و ماهی تن در واقع مبدل به یکی از غذاهای اصلی بسیاری از کشورها شده است.
در جدول زیر میزان ارزش غذایی ۱۲۰ گرم ماهی تن تازه و پخته شده را میبینید :
کالری / ۲۰۸ گرم
چربی کل / ۷.۱ گرم
کربوهیدرات / ۰ گرم
چربی خالص / ۱.۹ گرم
پروتئین / ۳۳.۳ گرم
● تامین و کلسیوم
گوشت بیشتر انواع ماهیها سرشار از اسیدهای چرب ضروری مانند امگا ۳ و امگا ۶ است. امگا ۳ ورمهای جلدی و داخلی را کاهش داده سرعت بهبود مشکلات قلبی را بالا میبرد و در کل امکان بروز چنین مشکلاتی را کاهش میدهد. این اسید چرب - امگا ۳ - همچنین در روغنهای نباتی مانند کانولا، کتان، گردو، ذرت و سویا یافت میشود. ماهی منبع بسیار عالی آهن،پروتئین و ویتامیتهای آ و ب هم هست و وجود آن در رژیم غذایی سالم توصیه میشود.
● ماهی تن
انواع ماهیهای تن Tuna Fish که گاهی به غلط تن ماهی گفته میشوند زیر مجموعه ای از خانواده بزرگ ماهیهای اقیانوس نشینی به نام Scombridae هستند و در زیر شاخه Thunnus دسته بندی شده اند. ماهی تن شناگری سریع و مانند بیشتر انواع ماهیها،خونسرد است اما برخلاف اکثر ماهیهای اقیانوس که دارای گوشتی سفید هستند، ماهی تن گوشتی صورتی رنگ دارد. دلیل آن هم قابلیت بیشتر سیستم جریان خون این نوع ماهی در حمل اکسیژن بیشتر است.
بعضی از انواع بزرگ ماهی تن مانند بلو فین Blue Fin قادر است با فعالیت عضلانی،دمای خون خود را بیش از دمای آب اقیانوس هم بالاتر ببرد. در نتیجه،هرچند ماهی تن خونگرم نیست اما با داشتن این توانایی میتواند در آبهای سردتر زندگی کند و در طیف وسیعتری ازتغییرات آب و هوایی قادر به ادامه حیات باشد.
نگهداری ماهی تن در محیط بسته بسیار مشکل است و به همین دلیل ماهی تن پرورشی به شکلی که برای مثال،قزل آلای پرورشی نگهداری میشود، وجود ندارد. صید ماهی تن معمولا با طعمه مصنوعی انجام میشود و مسابقاتی نیز برای صید بزرگترین ماهی تن سال در مکانهای مختلف جهان که میزبان این نوع ماهی هستند برگزار میشود. .
این مسابقات یا در کشتیهای ماهیگیری در میان اقیانوس و یا در جزایر و مکانهای مشابه دور از ساحل انجام میگیرند.
ماهی تن از غذاهای محبوب دریایی است و به دلیل صید بیش از حد بعضی گونه های آن در معرض خطر انقراض قرار دارند.
انواع ماهی تن شامل:
▪ تن بلو فین ، که گاهی به وزن ۶۸۰ کیلو میرسند.
▪ تن یلوفین Yellow Fin
▪ تن آلباکور Albacore
▪ تن بیژیی Bigeye
منبع : ایرانیان انگلستان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست