سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
خمینی ؛ بیدارگر معاصر
«... بی نام خمینی (ره) انقلاب اسلامی ایران در هیچ کجای دنیا شناخته شده نیست...»
این جمله ناب ترین تعریفی است که می توان ازانقلاب اسلامی و رهبری خردمندانه و هوشمندانه حضرت امام خمینی (ره) ارائه کرد که از نگاه و زبان رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان شده است.
امروزه نمی توان از کنار امواج بی بدیل و اثرگذار معنا و مفهوم نهفته در انقلاب خودجوش و مردمی ایران به راحتی گذشت.
هر یک از افراد منصف جوامع مختلف، ارزش ها و باورهای این انقلاب را بسان راهکاری عملی برای برون رفت از مشکلات کنونی جهان توصیف می کنند.
اکنون پس از گذشت سه دهه امواج انقلاب متن جوامع را در نوردیده و اذهان عمومی و کمال جوی را معطوف به خود ساخته است.
امسال به لطف خداوند متعال توفیق حضور در کنگره عظیم حج را پیدا کردم این فرصتی ناب بود تا با تعدادی از ضیوف الرحمان همکلام شوم. وقتی می شنوند ایرانی ام گلهای لبخند بر لبانشان شکوفا و جمله مبارزه با آمریکا بر زبانشان جاری می شود.
به راحتی می توان فهمید که نام ایران اسلامی با نهضت امام خمینی (ره) که امواج و تاثیر آن جهان اسلام را دربرگرفته، گره خورده است.
بسیاری از مسلمانان جهان اسلام، امام خمینی (ره) را به عنوان یکی از مفاخر جهان اسلام و احیاگر روح و اندیشه اسلامی در قرن معاصر می دانند.
با بسیاری از حجاج کشورهای مختلف که گفتگو می کردم جملگی آنان بر این باورند که مسلمانان تعالی اندیشه های خود را مرهون مجاهدت و رهبری هوشمندانه ایشان می دانند و این موضوع می توان عینیتی از جمله معروف امام خمینی که فرمود:«انقلاب ما انفجار نور بود» باشد.
● انقلاب ایران، اسلام را در جهان زنده کرد
پس از پرس و جوی فراوان بالاخره خود را به مسجد «مباهله» رساندم.
«جیلانی عمر حسن احمد العطیه» در مسجد مباهله که این روزها مردم مدینه آن را به نام مسجد«الاجابه» می شناسند، نشسته است. اطرافش کسی نیست. فرصت مناسبی است. سر صحبت را باز می کنم. جیلانی اهل سودان و مدیر یکی از سازمان های دولتی در استان دارفور است.
نظرش را درباره انقلاب اسلامی ایران جویا می شوم چهره اش به لبخند باز می شود و می گوید:«انقلاب اسلامی ایران، انقلاب برجسته ای در جهان است. در حقیقت این انقلاب اسلام را در دنیا زنده کرد.»
از او درباره تاثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران می پرسم، سرش را پایین می اندازد و با صدایی حزن انگیز می گوید:«دکتر حسن الترابی معمار انقلاب سودان می خواست انقلابی همچو انقلاب ایران در سودان به وجود آورد ولی او مثل امام خمینی (ره) نبود. اگر مثل او بود انقلاب سودان بسیار قوی و پویا می شد.»
این مرد ۵۰ ساله سودانی ادامه می دهد:«انقلاب ایران قدرت را به مسلمانان باز گرداند و باعث شد تا روحیه مبارزه طلبی علیه غرب در آنان تقویت شود و خیزش اسلامی از توفندگی بیشتر برخوردار شود.»
این حاجی سودانی در پیامی از سر دلسوزی و خیرخواهی می گوید:«آمریکا می خواهد به اختلافات داخلی ایران دامن بزند تا از این طریق بتواند قدرت ایران در منطقه و جهان را نابود سازد.
مسئولان و مردم ایران باید نسبت به این توطئه دشمن خود توجه بیشتری داشته باشند تا بتوانند همانند سه دهه اخیر این توطئه دشمن را خنثی کنند.»
نگاهی به اطراف خود می کنم. مسجد به تدریج شلوغ می شود. برخی پیرمردهای سعودی زیرچشمی به ما توجه دارند و ما هم فارغ ا زاین نگاه های کنجکاوانه به صحبت های خود ادامه می دهیم.
جیلانی معتقد است:«ایران باید بدون توجه به فشارهای غرب به سیاست های حق طلبانه و خیرخواهانه خود ادامه دهد و به مسایل جهان اسلام بیشتر توجه کند. اعمال این سیاست ها باعث تقویت اسلام و مسلمانان می شود.»
این مدیر سودانی با تاکید بر نقش اثرگذار رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران می گوید:«آیت الله خامنه ای ادامه دهنده سیره و روش امام خمینی (ره) است.»
درباره احمدی نژاد نیز می گوید:«احمدی نژاد قدرت اندیشه و عمل مسلمانان را به جهانیان نشان داده است. به همین دلیل مردم سودان او را دوست دارند.»
وی از من می خواهد تا حتما در بازگشت به ایران و انتشار این گفتگو بنویسم که سودانی ها ایرانیان را بسیار دوست دارند.
● با اندیشه های خمینی شیعه شدم
سالن اجتماعات بعثه مقام معظم رهبری در هتل دار هادی در شهر مقدس مکه مملو از میهمانان ایرانی و خارجی است.
آنان برای شرکت در نشست «اهل بیت (ع)» و عرض ارادت دوباره به ساحت مقدس ائمه اطهار (ع) گرد هم آمده اند.
پس از پایان مراسم به نزدیک فردی که در ردیف انتهایی سالن نشسته و منتظر خانواده است، می روم. خود را «بنقدور سلام» از مسلمانان مغرب معرفی می کند که نزدیک به سه دهه مقیم کشور بلژیک است.
ناگهان نکته ا ی به ذهنم خطور می کند.
بیشتر مسلمانان شمال آفریقا سنی هستند، چرا این شخص در نشست اهل بیت (ع) حضور دارد.
می پرسم: «سلام؛ تو شیعه هستی؟» مرد میانسال لبخندی می زند به خانواده اش که در ردیف صندلی های عقب منتظر او بودند اشاره می کند که کمی باید صبر کنند.
رو به من می کند و با خنده می گوید:«شیعه نبودم، اندیشه امام خمینی (ره) مرا با تفکر و مذهب شیعه آشنا کرد.» از او می خواهم بیشتر برایم توضیح بدهد و او می گوید:«امام خمینی (ره) مصداقی از آیه شریفه ۲۵۷ سوره بقره است و از جمله کسانی است که مردم را از تاریکی به سوی نور هدایت کرد. یکی از این افراد بنده هستم که توسط امام خمینی به سوی اسلام حقیقی هدایت شدم.»
وی ادامه می دهد:«چگونگی شکل گیری انقلاب اسلامی ایران را چندین بار مرور کرده ام. بارها سخنرانیهای امام خمینی (ره) را گوش کردم و این که وی در برابر آمریکا چگونه موضع گیری می کند، درباره شوروی سابق چه می گوید. بعدا ًکتابهایش را مطالعه کردم و به مذهب شیعه مشرف شدم.»
این معلم مقیم بلژیک با بیان اهمیت جایگاه ولایت فقیه در مذهب شیعه می گوید:«آیت الله خامنه ای ادامه دهنده خط امام خمینی (ره) است و از این لحاظ هیچ فرقی میان آنان نیست. در حقیقت ولایت فقیه کلید حل مشکلات جهان است و فکر می کنم سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان به خوبی از این موضوع استفاده کند و به همین دلیل حزب الله لبنان توانست ارتش اسرائیل را شکست دهد.»
● خمینی پرچمدار مبارزه با آمریکا
اسامه، جوان ۳۰ ساله سوری در کنار پیرمردی در مسعا (محل سعی بین صفا و مروه) نشسته است.
با اسامه به گفتگو می نشینم. از آشنایی با یک ایرانی ابراز خوشحالی می کند. «نظرت درباره احمدی نژاد چیست؟»می گوید:«احمدی نژاد و بشار اسد در یک خط هستند و در مسیر مبارزه با آمریکا قرار دارند.»
در همین حال پیرمرد سوری که اهل حلب بود و از بازماندگان نسل حافظ اسد به نظر می رسد، می گوید:«(امام) خمینی (ره) جزیره ثابت آمریکا در خاورمیانه را از بین برد و نظام شاهنشاهی را در ایران سرنگون ساخت و پرچم مبارزه با آمریکا را در منطقه برافراشت.»
ستایش جامعه ایرانیان مقیم خارج کشور
سالن اجتماعات بعثه مقام معظم رهبری در مکه مکرمه بار دیگر مملو از ایرانیان خارج کشور بود.
در حاشیه این نشست گفت وگویی با چند تن از آنان درباره ایران و انقلاب اسلامی انجام دادم.
محمود مجلسی مهندس مکانیک در آمریکاست که در یک شرکت خصوصی الکترونیکی مشغول به کار است.
وی درباره امام خمینی (ره) می گوید:«امام تنها کسی بود که توانست در برابر اختناق رژیم گذشته بایستد و حرف حق را بزند او اجازه نداد که به مردم ایران زور بگویند.»
مجلسی با اشاره به اینکه بیش از ۲۹ سال پیش تاکنون مقیم آمریکاست، می گوید:«چندین بار به ایران سفر کرده ام و از نزدیک شاهد پیشرفت های اقتصادی و فرهنگی کشورمان هستم و می بینم که انقلاب چه تاثیرات مثبتی در مسایل دینی و فرهنگی ملت ایران داشته است.»
این هموطن مقیم آمریکا تاکید می کند:«ایران پس از پیروزی انقلاب به استقلال مناسبی دست یافت و از همین لحاظ باید الگوی سایر کشورها باشد.»
مهوش منصوری نیز معلم یک کودکستان در آمریکاست.
وی درباره امام خمینی(ره) فقط به این جمله اکتفا می کند که ایرانی های زیادی در واشنگتن هستند که دیدگاه خوبی نسبت به امام خمینی(ره) دارند و از سیاست های ایران حمایت می کنند.
سیف الله اعتمادی مردی ۵۰ ساله ساکن نیومکزیکوی آمریکا و به عنوان مهندس برق در پنتاگون مشغول به کار است.
وی درباره بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران می گوید:«امام خمینی (ره) را مرد بی نظیری در نسل معاصر ایران می دانم. انقلابی که او پرچم آن را برافراشت، انقلابی مثبت و پیشرو در جهان است.»
● میدان امام خمینی در کارگل کشمیر
سید محمد موسوی اهل کشمیر است. فارسی را با لهجه هندی خیلی خوب صحبت می کند.
حرف هایش از ته دل برمی خیزد و بوی پاکی و رنگ صداقت می دهد. وی درباره علاقه مردم کشمیر به امام خمینی (ره) می گوید:«به رغم اینکه شیعیان کشمیر مردم مستضعفی هستند با وجود این اعتقاد محکمی به اسلام دارند آنان امام خمینی (ره) را بسیار دوست دارند مثلا در منطقه شیعه نشین کارگل کشمیر موسسه ای داریم که نام امام خمینی(ره) زینت بخش آن است.
عکس امام خمینی(ره) در خانه ها و مغازه های مردم این منطقه به چشم می خورد. در این منطقه میدانی به نام امام خمینی (ره) وجود دارد. شیعیان کشمیر سالروز ۲۲ بهمن را جشن می گیرند و در راهپیمایی روز قدس حضور فعال و پرشوری دارند.»
موسوی کربلایی شغلش رئیس کاروان زیارتی شیعیان کشمیر است، ادامه می دهد:«هر وقت که کاروان زیارتی شیعیان کشمیر را به سمت عتبات عالیات یا حج می برم، سر راهمان سفری هم به ایران می کنیم.
یکی از مکان هایی که زائران کشمیری علاوه بر قم و مشهد ازآن دیدن می کنند مرقد امام خمینی (ره) است چرا که زیارت این مکان برای آنان خیلی مهم است.»
از این شیعه کشمیری نظرش را درباره رهبر معظم انقلاب جویا می شوم می گوید:«شیعیان کشمیر آیت الله خامنه ای را خیلی دوست دارند آنان آرزومندند که یک بار به دیدار او مشرف شوند به همین منظور بارها از خانه فرهنگ ایران در دهلی نو خواسته اند یک وقت ملاقاتی با رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران تعیین کند ولی به دلایل مختلف این ملاقات، میسر نشده است.»
● انقلاب اسلامی ایران و موج بیداری
پس از پایان نماز عشا در مسجد نبی با جوانی ۳۸ ساله که در سمت راستم نشسته است، احوالپرسی می کنم. محاسن خرمایی روشن در چهره سفیدش تصویری از مسلمانان اروپایی به ذهن می آورد.
بوحبل محمد الجزایری است و در دانشگاه تدریس می کند و امام جماعت مسجد ایالت جیجل الجزایر را به عهده دارد. می گوید:«معمولا فعالیت های پژوهشی ام بر محور اسلام است. البته مطالعه ادیان هم جزو علاقه های ویژه ام است.»
«بوحبل نظرت درباره انقلاب ایران چیست؟»
نگاهش را به دوردست ها می دوزد و می گوید:«سالهاست که موج بیداری اسلامی جهان اسلام را تحت تاثیر خود قرار داده است. مبارزات ضد آمریکایی ایران سبب نزدیکی هرچه بیشتر مردم الجزایر به ایران شده است چرا که الجزایری ها به دلیل مبارزات ضد استعماری خود شهدای زیادی را داده اند.» وی رمز قدرت مسلمانان را حفظ وحدت و مبارزه با تفرقه افکنی دشمنان می داند و از علمای جهان می خواهد در حفظ وحدت امت اسلامی هرچه بیشتر بکوشند.
● ایران نماد مبارزه با آمریکا
در بین الحرمین حرکت می کنم حاجی مراد جوان ۳۰ ساله ای است که با دکتر عمران در مسجد النبی دوست شده و به افتخار این دوستی میهمانی کوچک و ساده ای ترتیب داده است. یعنی نوشیدن دو چای گرم در ضلع شمالی بین الحرمین. بسیار لذت بخش است.
حاجی مراد اهل جمهوری داغستان و دکتر عمران پاکستانی الاصل است.
وقتی حاجی مراد شنید که من خبرنگار ایرانی ام با همان چهره خندانش درباره ایران و نگاه مردم به احمدی نژاد سوال می کند.
پس از شنیدن پاسخ های من، می گوید: «احمدی نژاد مرد شجاعی است که در برابر آمریکا ایستاده است.» وی از رهبران کشورهای اسلامی انتقاد می کند که با یکدیگر وحدت ندارند و در خط واحدی نیستند.
این سخنان حاجی مراد با تایید دکتر عمران همراه می شود.
تنها حاجی مراد نیست که چنین نگاهی درباره پویندگان راه امام خمینی (ره) داشت. برخی از مسلمانان یمن، هند، سودان، الجزایر... با شنیدن نام ایران ذهن شان به سمت مبارزات ضد آمریکایی رهبر و مردم این کشور معطوف می شود و می گویند:«ایران یعنی مبارزه با آمریکا.»
● انقلاب اسلامی ازنگاه مسئولان بعثه کشورهای اسلامی
در موسم حج دید و بازدیدهایی بین بعثه های حج کشورهای اسلامی با بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره و مکه مکرمه انجام می شود.
در جریان این دیدارها نظر برخی مسئولان بعثه های کشورهای اسلامی را درباره امام خمینی (ره) آیت الله خامنه ای و تاثیر انقلاب اسلامی در جهان اسلام جویا می شوم.
شیخ یزبک رئیس بعثه حزب الله لبنان می گوید:«حزب الله لبنان فرزند معنوی امام خمینی (ره) است و با پیروی از آیت الله خامنه ای به اسلام ناب محمدی وفادار خواهد ماند.»
شیخ یزبک از انقلاب اسلامی به عنوان احیاگر اسلام ناب محمدی یاد می کند. امام «ادریس قدوس» مشاور رئیس جمهوری ساحل عاج و رهبر مسلمانان این کشور نیز می گوید:«دولت اسلامی ایران به رهبری آیت الله خامنه ای نماینده تمام مسلمانان است و از حقوق همه آنها دفاع می کند.»
ازهرالتیجانی وزیر ارشاد و اوقاف سودان نیز درباره انقلاب اسلامی ایران معتقد است:«ایران به عنوان الگوی اسلام متعهد و یک تجربه جدید در حاکمیت ارزش های اسلامی در جهان مطرح است.»
عباس سید میرجمکرانی
منبع : روزنامه کیهان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست