دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
لیموترش ، تقویت کننده معده
لیموترش، خواص درمانی بسیاری دارد. از آب لیموترش به صورت غرغره برای کاهش ورم و التهابهای چرکین حلق و گلو استفاده میشود و به علاوه به صورت محلول شست و شو برای تمیز کردن زخم به کار میرود. جوشانده برگهای آن برای تسکین درد و ورم در استعمال خارجی مصرف میشود. به طور کلی مسکن، آرام بخش و ضدتشنج است.
در هندوستان از پوست لیموترش رسیده برای تقویت معده استفاده میشود. آب لیموترش رسیده و تازه برای معالجه بیماریهای ناشی از کمی ویتامین C و به عنوان خنککننده و مدر مصرف میشود . همچنین برای روماتیسم و اسهالهای ساده و خونی نافع است. در موارد روماتیسم مفصلی حاد ۱۲۰ تا ۱۵۰ گرم آب لیموترش را با شربت قند مخلوط کرده و در عرض روز به تدریج میل میکنند.
آب لیموترش تازه به عنوان ضدعفونیکننده، مدرّ، معرّق و قابض مورد توجه است و بنابراین غرغره آن برای رفع التهاب گلو و تسکین درد آن در موارد سرماخوردگی مفید و مؤثر است. مالیدن آن به پوست در موارد آفتاب سوختگی نافع است، همچنین سکسکه را کاهش میدهد. در هندوستان از لیموترش به عنوان یک نوشابه صبحگاهی استفاده میشود، به این ترتیب که دو قاشق عصاره لیموترش تازه را با دو قاشق عسل و ۳۰ گرم آب مخلوط میکنند و آن را مینوشند.
لیموترش طبق نظر حکمای طب سنتی از نظر طبیعت، سرد و تر است و عدهای آن را سرد و خشک میدانند و معتقدند که برای ورمهای گرم حلق، خفقان سوداوی، غلیان خون، صفرا، التهاب معده، قی صفراوی، رفع آشفتگی و دلبههم خوردگی مفید است. این میوه برای عصب، سرفه و برای اشخاص سردمزاج مضر است.
اسراف در خوردن آن در موقع خالی بودن معده، رودهها را ضعیف میکند و موجب بروز دلپیچه میشود که در این قبیل موارد باید شکر و عسل خورد. اگر لیمو را ببرند و طرف بریده آن را روی پیشانی گذارند، سردرد گرم را تسکین میدهد. آب لیموترش برای خراش و زخم مفید است، پوست صورت را درخشان میکند، برای بیماریهای صفراوی از بهترین داروهاست. تخم لیموترش گرم و خشک و دارای خاصیت ضد سم است. معمولاً تخم پوست گرفته لیموترش مصرف میشود و ۴ تا ۸ گرم آن را با آب گرم میخورند.
● تحقیقات علمی جدید
انواع لیموترش شامل لیموترش معمولی و لیموعمانی از روزگاران پیشین، همیشه از نظر قابلیت پیشگیری بیماری اسکوروی که ناشی از کمبود ویتامین C است، شهرت جهانی داشته است و در مسافرتهای دریایی که مدتی کارکنان کشتیها دسترسی به میوهها و سبزیهای تازه نداشتند، جان آنها را نجات میداده است. اگر هر روز کمی بیشتر از یک قاشق سوپخوری عصاره لیموترش تازه فشرده خورده شود، به علت ویتامین C محتوی آن از ابتلای به بیماری اسکوروی جلوگیری میشود. اسکوروی، یک بیماری وحشتناک و بالقوه کشنده ناشی از کمبود ویتامین C است . در این بیماری، عضلات ضعیف و فرسوده میشود، التیامپذیری زخمها مختل و انواع و اشکال کوفتگی در پوست بدن ظاهر میشود.
لثهها فرسوده میشود و خونریزی میکند و سرانجام عوارض بد دیگر عارض بیمار میشود. طی سالها طبق قانون، تمام کشتیهای انگلیسی موظف بودند که برای مصرف هر یک از کارکنان کشتیها که بیش از ده روز در سفر دریایی بودند، روزانه ۳۰ گرم آب لیموترش در کشتی تأمین کنند. به این دلیل است که به انگلیسیها لقب «لایمیس» دادهاند (لیموترشی).
عصاره لیموترش شاید به سبب داشتن مقدار قابل ملاحظهای ویتامین C، یک ضداکسیدکننده قوی است. طبق تحقیقات کارشناسان آلمانی که در ۱۹۸۶ گزارش شده است، پوست لیموترش نیز بدون اینکه ویتامین C داشته باشد، فعالیت قابل ملاحظه ضداکسیدکنندهها دارد.
در مورد ضداکسیدکنندهها عقیده عموم دانشمندان این است که اثر عمیقی روی سلامت سلولها دارند، از جمله در جلوگیری از ظهور تغییرات سلولی برای سرطانی شدن و همچنین تأخیر پیری سلولها مؤثر است. پکتین موجود در الیاف گیاهی پولپ لیموترش نیز در کاهش کلسترول اثر زیادی دارد. روغن لیموترش نیز در کشتن قارچها مؤثر است.
منبع : روزنامه اطلاعات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست