قیمت طلا امروز




 حملات عربستان سعودی

 سایت مشرق / ۳۸ ساعت قبل

قدم به قدم با بن سلمان پس از پایان جنگ ۴۰ روزه/ آیا ایران به عربستان اجازه ساخت حیاط خلوت امنیتی در منطقه را خواهد داد؟/ روایتی ناگفته از پشت‌پرده سفر قالیباف به عراق!

از منظر ایران، پیمان‌های جدید امنیتی را نباید صرفاً یک ائتلاف منطقه‌ای مستقل از آمریکا تلقی کرد، بلکه باید آن را در چارچوب «نظم امنیتی جدید» به رهبری آمریکا و با هدف مهار محور مقاومت تحلیل نمود.
 قدم به قدم با بن سلمان پس از پایان جنگ ۴۰ روزه/ آیا ایران به عربستان اجازه ساخت حیاط خلوت امنیتی در منطقه را خواهد داد؟/ روایتی ناگفته از پشت‌پرده سفر قالیباف به عراق!
سرویس سیاست مشرق- اولین تابستان بعد از جنگ با یک پیمان امنیتی ویژه شروع شده است؛ عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان «توافقنامه دفاع مشترک مکه» را در کاخ الصفا در مکه به امضا رساندند.

البته این تنها واقعه امنیتی محسوب نشده و بن سلمان با سفر به فرانسه یک گام دیگر نیز برای همسویی بیشتر برای گرفتن چتر امنیتی نیز برداشته است؛ اما پیمان مکه به دلیل ماهیت منطقه‌ای بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

این پیمان که بر اساس «بند حمله به یکی، حمله به همه» بنا شده است، در بستر جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران و پیامدهای امنیتی آن برای منطقه شکل گرفته است.

این توافق که بر پایه توافق دوجانبه راهبردی ریاض-اسلام‌آباد در شهریور ۱۴۰۴ بنا شده و ترکیه را نیز در بر می‌گیرد، از حمایت صریح ترامپ نیز برخوردار شده است.

دونالد ترامپ در پلتفرم «تروث سوشیال» از این پیمان استقبال کرد و آن را «گامی بزرگ، جسورانه و مهم» و نشانه‌ای از «همگرایی خاورمیانه» توصیف نمود. پرسش بنیادین این یادداشت آن است که آیا این پیمان نشان‌دهنده کاهش اعتماد کشورهای منطقه به تضمین‌های امنیتی واشنگتن و حرکت به سوی «بازدارندگی جمعی» است، یا باید آن را در چارچوب «برون‌سپاری امنیت» توسط آمریکا و تغییر رویکرد این کشور در مدیریت منطقه تحلیل کرد؟

پیمان مکه، حاصل یک فرآیند تدریجی و برنامه‌ریزی‌شده است. بر اساس گزارش‌ها، مذاکرات این توافق از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) و همزمان با جنگ غزه آغاز شده بود. نقطه عطف اولیه، امضای «توافقنامه دفاع راهبردی مشترک» میان عربستان و پاکستان در شهریور ۱۴۰۴ (سپتامبر ۲۰۲۵) بود.

این توافق دوجانبه با حضور نظامی پاکستان در خاک عربستان (استقرار نیروهای پاکستانی در پایگاه‌های هوایی شرق عربستان از فروردین ۱۴۰۵) همراه شد. در نهایت، در ۱۶ مرداد ۱۴۰۵، محمد بن سلمان، رجب طیب اردوغان و شهباز شریف طی نشستی در مکه، توافقنامه سه‌جانبه را امضا کردند.

متن کامل این توافق منتشر نشده است، اما بر اساس بیانیه‌های رسمی، محورهای اصلی آن عبارت‌اند از: «بازدارندگی جمعی در برابر هرگونه تجاوز» و «هرگونه حمله مسلحانه به یکی از سه کشور، حمله به همه تلقی خواهد شد.

در سطح عملیاتی، سه کشور متعهد به ایجاد «سازوکار همکاری سیاسی-نظامی» با مشارکت وزیران امور خارجه، دفاع و رؤسای ستاد کل نیروهای مسلح شده‌اند.

همکاری در حوزه صنایع دفاعی، برگزاری رزمایش‌های مشترک و تبادل اطلاعات از دیگر محورهای این پیمان است. بر اساس اظهارات وزیر خارجه ترکیه، این توافق «از نظر فنی معادل» اصل پنجم ناتو است، اما مقامات سعودی تأکید کرده‌اند که این پیمان «یک محور نظامی یا بلوک فرقه‌ای» نیست و برای پیوستن سایر کشورها نیز باز است.

حمایت ترامپ از روابط جدید امنیتی در منطقه

استقبال صریح ترامپ از این پیمان، مهم‌ترین واکنش خارجی به آن محسوب می‌شود. در سطح منطقه‌ای، وزیر خارجه ترکیه با تأکید بر اینکه «ایران هدف این پیمان نیست»، از احتمال پیوستن مصر در آینده خبر داد. وزارت خارجه ایران نیز با اعلام اینکه «دلیلی برای نگرانی از این توافق وجود ندارد»، آن را نشانه‌ای از «تغییر رویکرد کشورهای منطقه به سمت اتکا به توانمندی‌های خود» ارزیابی کرد.

واقعیت آن است که پیمان مکه، محصول همگرایی سه بازیگر منطقه‌ای با منابع مکمل (نفوذ نظامی ترکیه، سرمایه‌گذاری عربستان و توان هسته‌ای پاکستان) تحت لوای آمریکا است و به همین دلیل باید به عوامل ساختاری تشکیل آن توجه ویژه کرد.

در این چارچوب، سه عامل ساختاری، ماهیت و پیامدهای پیمان مکه را آشکار می‌سازند:

۱. استقبال ترامپ؛ کلید فهم ماهیت پیمان:

استقبال صریح و پرشور ترامپ از پیمان مکه، مهم‌ترین سرنخ برای درک ماهیت این توافق است. اگر پیمان مکه حرکتی برای کاهش وابستگی به آمریکا یا «گذار از نظم هژمونیک» بود، واکنش واشنگتن باید توأم با نگرانی یا حداقل محافظه‌کاری می‌بود. اما ترامپ آن را «گامی بزرگ، جسورانه و مهم» و نشانه‌ای از «همگرایی خاورمیانه» خواند.

این واکنش، نشان‌دهنده آن است که پیمان مکه نه در تقابل با استراتژی آمریکا، بلکه در راستای «برون‌سپاری امنیت» به متحدان کلیدی و کاهش هزینه‌های مستقیم واشنگتن در منطقه طراحی شده است. آمریکا با حمایت از این پیمان، در صدد است تا ضمن حفظ کنترل راهبردی، بار مالی و نظامی مدیریت منطقه را به بازیگران منطقه‌ای واگذار کند.

۲. پیوند با پیمان‌های ابراهیم و نظم امنیتی جدید:

پیمان مکه را باید در زنجیره‌ای از تحولات امنیتی-سیاسی در منطقه بررسی کرد که از پیمان‌های ابراهیم آغاز شده و به ائتلاف دریایی ریاض (مرداد ۱۴۰۵) و اکنون به پیمان دفاعی مکه رسیده است. این زنجیره، نشان‌دهنده تلاش برای شکل‌دهی به «نظم امنیتی جدید» در غرب آسیا با محوریت «متحدان راهبردی آمریکا» و با هدف «مهار محور مقاومت» است.

در این نظم، کشورهای عربی و ترکیه با حفظ روابط راهبردی با واشنگتن، مسئولیت تأمین امنیت منطقه‌ای را بر عهده می‌گیرند. از این منظر، پیمان مکه نه پایان هژمونی آمریکا، بلکه «تکامل» آن در قالبی جدید و با هزینه کمتر برای واشنگتن است.

۳. منابع مکمل سه کشور و معمای «بازدارندگی جمعی» :

عربستان، ترکیه و پاکستان دارای منابع مکمل قابل توجهی هستند: عربستان با منابع مالی عظیم نفتی، ترکیه با دومین ارتش بزرگ ناتو و صنایع دفاعی پیشرفته، و پاکستان با توان هسته‌ای و تجربه جنگ‌های نامتقارن. این مکملیت، پیمان مکه را از یک ائتلاف صرفاً تشریفاتی به یک «بلوک قدرت» با قابلیت‌های عملیاتی تبدیل کرده است.

با این حال، «بازدارندگی جمعی» زمانی مؤثر است که «تهدید مشترک» به وضوح تعریف شده باشد. در حالی که مقامات سه کشور بر عدم هدف‌گیری ایران تأکید دارند، اما بررسی زمینه‌های شکل‌گیری این پیمان جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، حملات یمن به عربستان، و نگرانی از گسترش دامنه درگیری، نشان می‌دهد که «تهدید مشترک» در عمل، محور مقاومت و به‌ویژه ایران است.

چالش‌های نظم جدید امنیتی در منطقه چیست؟

با وجود جذابیت‌های نظری، پیمان مکه با چالش‌های جدی مواجه است، نخست، تناقض ذاتی عضویت ترکیه در ناتو و تعهدات آن در قبال پیمان مکه؛ هرچند مقامات ترکیه این دو را «مکمل» یکدیگر خوانده‌اند، اما در عمل، همسوسازی این دو تعهد دشوار خواهد بود.

مسئله دوم، اختلافات تاریخی و راهبردی میان ترکیه و عربستان (به‌ویژه در پرونده اخوان‌المسلمین و لیبی) می‌تواند انسجام داخلی این ائتلاف را تضعیف کند.

و نکته سوم آن است که، «تهدید مشترک» مبهم تعریف شده است و تا زمانی که ایران تهدیدی مستقیم و ملموس برای هر سه کشور ایجاد نکند، فعال‌سازی بند دفاع جمعی با چالش روبه‌رو خواهد بود.

به هر روی پیمان دفاعی مکه، که در ۱۶ مرداد ۱۴۰۵ با حمایت صریح ترامپ امضا شد، نمادی از «تغییر رویکرد آمریکا در مدیریت غرب آسیا» و «برون‌سپاری امنیت» به متحدان کلیدی منطقه‌ای است. این پیمان که بر اساس توافق دوجانبه ریاض-اسلام‌آباد (شهریور ۱۴۰۴) و در بستر جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران شکل گرفته، با گردهم‌آوری سه بازیگر دارای منابع مکمل (نفوذ نظامی ترکیه، سرمایه‌گذاری عربستان و توان هسته‌ای پاکستان)، به دنبال ایجاد «بازدارندگی جمعی» در برابر تهدیدات مشترک است.

با این حال، هرچند مقامات سه کشور بر عدم هدف‌گیری ایران تأکید دارند، اما بررسی زمینه‌ها و اهداف راهبردی این پیمان نشان می‌دهد که تهدید مشترک مورد اشاره، در نهایت به مقابله با ایران و محور مقاومت بازمی‌گردد.

از منظر جمهوری اسلامی ایران، پیمان مکه را نباید صرفاً یک ائتلاف منطقه‌ای مستقل از آمریکا تلقی کرد، بلکه باید آن را در چارچوب «نظم امنیتی جدید» به رهبری آمریکا و با هدف مهار محور مقاومت تحلیل نمود. به عبارتی تهران به ریاض و سایرین اجازه نخواهد داد در منطقه برای کشورهای غربی حیاط خلوت ایجاد کنند.

واکنش ایران به بازی سعودی در منطقه

از نگاه ایران استقبال صریح ترامپ از پیمان مکه، مهم‌ترین سرنخ برای درک ماهیت این توافق است. واکنش واشنگتن نشان می‌دهد که این پیمان نه در تقابل با استراتژی آمریکا، بلکه در راستای «برون‌سپاری امنیت» به متحدان کلیدی و کاهش هزینه‌های مستقیم واشنگتن در منطقه طراحی شده است.

پیمان مکه را باید در زنجیره‌ای از تحولات امنیتی-سیاسی بررسی کرد که از پیمان‌های ابراهیم آغاز شده و به ائتلاف دریایی ریاض (مرداد ۱۴۰۵) و اکنون به پیمان دفاعی مکه رسیده است.

این زنجیره، نشان‌دهنده شکل‌گیری «نظم امنیتی جدید» در غرب آسیا با محوریت «متحدان راهبردی آمریکا» و با هدف «مهار محور مقاومت» است.

واقعیت آن است که پیمان مکه با گردهم‌آوری سه بازیگر دارای منابع مکمل (نفوذ نظامی ترکیه، سرمایه‌گذاری عربستان و توان هسته‌ای پاکستان)، به دنبال ایجاد «بازدارندگی جمعی» در برابر تهدیدات مشترک است.

با این حال، «بازدارندگی جمعی» زمانی مؤثر است که «تهدید مشترک» به وضوح تعریف شده باشد. در حالی که مقامات سه کشور بر عدم هدف‌گیری ایران تأکید دارند.

بررسی زمینه‌های شکل‌گیری این پیمان یعنی جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران و حملات یمن به عربستان، و نگرانی از گسترش دامنه درگیری، نشان می‌دهد که «تهدید مشترک» در عمل، محور مقاومت و به‌ویژه ایران است.

این ابهام راهبردی، همزمان نقطه قوت (برای جلب حمایت گسترده‌تر) و نقطه ضعف (برای فعال‌سازی عملیاتی) این پیمان محسوب می‌شود.از این رو تهران بایستی با دیپلماسی فعال، این ابهام را به فرصتی برای خنثی‌سازی اجماع علیه خود تبدیل نماید.

البته پیمان مکه، علی‌رغم ابعاد تهدیدآمیز آن، فرصت‌های راهبردی نیز برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است. نخست، این پیمان نشان‌دهنده «نگرانی عمیق کشورهای منطقه از گسترش دامنه جنگ» و «بی‌اعتمادی آن‌ها به تضمین‌های امنیتی آمریکا» است.

ایران می‌تواند با بهره‌گیری از دیپلماسی فعال، این نگرانی‌ها را به فرصتی برای تقویت گفت‌وگوهای منطقه‌ای تبدیل کند.

مسئله ظریف دیگر اختلافات تاریخی و راهبردی میان ترکیه و عربستان (به‌ویژه در پرونده اخوان‌المسلمین و لیبی) و تناقض ذاتی عضویت ترکیه در ناتو با تعهدات پیمان مکه، می‌تواند به‌عنوان «نقاط نفوذ» برای خنثی‌سازی این ائتلاف به کار گرفته شود.

ایران با تقویت همکاری‌های منطقه‌ای با کشورهای بیرون از این ائتلاف همچون عمان، قطر و عراق و بهره‌گیری از آن می‌تواند بازی امنیتی در منطقه را باز تر کند؛ سفر قالیباف به عراق در خود نشانه‌هایی دارد که تنها عاقلان آن را می‌بینند.







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
حمله نهایی به محاسبه دولتمردان ایران!
سایت جوان آنلاین

حمله نهایی به محاسبه دولتمردان ایران!

اسکات بسنت، وزیر دارایی امریکا در فایننشال‌تایمز نوشت: «اکنون وارد مرحله‌ی نهایی [نبرد با ایران]می‌شویم». ترامپ هم پس از او نوشت: «ایران در حال فروپاشی کامل...
ترامپ «D- Day» می‌کارد، «واترلو» درو می‌کند
سایت جوان آنلاین

ترامپ «D- Day» می‌کارد، «واترلو» درو می‌کند

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا و اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری او، از آغاز یک «D-Day اقتصادی» علیه ایران صحبت می‌کنند؛ آغاز «بزرگ‌ترین تهاجم مالی که تاکنون علیه...
«میانجی‌گری» در بن‌بست تفاهم اسلام‌آباد
روزنامه توسعه ایرانی

«میانجی‌گری» در بن‌بست تفاهم اسلام‌آباد

در روایت رسمی وزارت خارجه، سفر فرمانده ارتش پاکستان به تهران، در چارچوب تلاش‌های منطقه‌ای برای صلح و امنیت توصیف می‌شود؛ اما گزارش‌های رسانه‌های بین‌المللی، به‌ویژه رویترز، از مأموریتی متفاوت سخن می‌گویند؛ تلاشی از سوی پاکستان برای بازگرداندن جمهوری اسلامی به مذاکرات با آمریکا، در حالی که هنوز مشخص نیست …
آیا ازسرگیری مذاکره   محتمل است؟
روزنامه شرق

آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟

سخنگوی وزارت خارجه یکشنبه اعلام کرد که عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، دوشنبه وارد تهران می‌شود. این خبر بعد از دو تماس تلفنی بین منیر و عراقچی در چهارشنبه و شنبه اعلام شد.
فشار بیشتر، بحران عمیق‌تر؛ آزمون شکست‌خورده سیاست آمریکا در قبال ایران | امنیت نمی‌تواند خارج از خلیج فارس و تنگه هرمز برقرار شود
سایت اقتصادنیوز

فشار بیشتر، بحران عمیق‌تر؛ آزمون شکست‌خورده سیاست آمریکا در قبال ایران | امنیت نمی‌تواند خارج از خلیج فارس و تنگه هرمز برقرار …

اقتصادنیوز:کارشناس مسائل بین‌الملل، با هشدار نسبت به پیامدهای تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تاکید کرد که فشار اقتصادی نه‌تنها راهی برای دستیابی به توافق پایدار نیست، بلکه می‌تواند درهای دیپلماسی را بسته و بحران امنیتی در منطقه خلیج فارس را عمیق‌تر کند.
چین و روسیه با «عملیات D - Day» علیه ایران همراه می‌شوند؟ | احتمال حمله پیشدستانه تهران در قالب «دکترین تهاجمی» جدید
سایت اقتصادنیوز

چین و روسیه با «عملیات D - Day» علیه ایران همراه می‌شوند؟ | احتمال حمله پیشدستانه تهران در قالب «دکترین تهاجمی» جدید

اقتصادنیوز:آمریکا از اعمال سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ علیه ایران خبر داده و ترامپ کشورهای طرف معامله با تهران را نیز تهدید کرده است. ایران در مقابل از پاسخ تلافی‌جویانه و هدف قرار دادن منافع کشورهای همراه واشنگتن سخن می‌گوید.
سایت تابناک

روایت استیون والت از فرجام جنگ ایران و آمریکا: این پایان بازی است

صلح عادلانه
سایت جماران

صلح عادلانه

ممکن است در نگاه نخست، مقاومت نشانه دور شدن از صلح به نظر برسد؛ اما اگر صلح به معنای پذیرش تجاوز و تثبیت ظلم باشد، مقاومت می‌تواند مقدمه رسیدن به صلحی عادلانه باشد. بنابراین در منطق امام، مسئله صرفاً انتخاب میان «جنگ» و «صلح» نیست؛ بلکه باید میان جنگ تحمیلی و صلح عادلانه تمایز گذاشت.
سایت تابناک

ادعای وزیر خزانه داری آمریکا درباره شکل تازه تحریم‌ها +زیرنویس

سایت اقتصاد ۲۴

ترامپ این جمله قالیباف را منتشر کرد؛ «ما گرسنه هستیم و توان ایستادگی نداریم

سایت دیدبان ایران

قالیباف: «Make America Hungry Again»؛ آمریکا را دوباره گرسنه می‌کنیم!

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ ماجرای سهم ۱۱ درصدی ایران از دریای خزر چیست؟

دشمن را از ضعف خود خبر‌دار نکنید
سایت روزنو

دشمن را از ضعف خود خبر‌دار نکنید

‌نمی‌شود که از یک سو هر نوع انذار راجع به کمبود منابع و تأثیر جنگ و تحریم‌ها و محاصرهٔ اقتصادی بر زندگی مردم را فرستادن پالس ضعف به دشمن دانست، اما از سوی...
    
سیف تبریزی: چرا باید اهرم‌های ایران در خزر را با دست خود واگذار کنیم؟
خبرگزاری مهر

سیف تبریزی: چرا باید اهرم‌های ایران در خزر را با دست خود واگذار کنیم؟

کارشناس مسائل قفقاز با انتقاد از روند تصویب کنوانسیون حقوقی دریای خزر، نسبت به پیامدهای حقوقی، امنیتی و ژئوپلیتیکی آن برای ایران هشدار داد.
سایت فرارو

ادعای ابوالقاسم طالبی درباره پرونده هلدینگ یاس و قالیباف: سردار سردار نکنید! نیستش!!

سایت فرارو

انتقاد یک مداح به دلار ۲۰۲ هزار تومانی/ مسئول حل بحران کیه؟

گره اصلی در واشنگتن است/ میانجی‌ها به جای تهران، باید آمریکا را قانع کنند/ نادیده گرفتن فشارهای اقتصادی به صلاح آینده کشور نخواهد بود
سایت فرارو

گره اصلی در واشنگتن است/ میانجی‌ها به جای تهران، باید آمریکا را قانع کنند/ نادیده گرفتن فشارهای اقتصادی به صلاح آینده کشور …

یک تحلیلگر سیاست خارجی با اشاره به سفر فیلد مارشال عاصم منیر به تهران تأکید کرد که سفر فرمانده ارتش پاکستان نشانه حسن نیت اسلام‌آباد برای تنش‌زدایی منطقه‌ای است، اما گره اصلی در واشنگتن قرار دارد، نه تهران. بنابراین میانجی‌ها باید توان خود را صرف قانع‌کردن کاخ سفید و مهار سیاست فشار اقتصادی کنند.
سایت تابناک

رئیس دفتر رئیس جمهور:کاهش سهمیه بنزین قطعی است

روایت اژه‌ای از یک مورد تاسف‌آور درباره تراستی‌ها
سایت تابناک

روایت اژه‌ای از یک مورد تاسف‌آور درباره تراستی‌ها

وضعیت تولید، قیمت و مصرف حامل‌های انرژی و مشخصاً بنزین، مطلوب نیست و نیازمند اصلاح در این فقره هستیم، تقریباً یک اجماع میان متخصصان و دست‌اندرکاران امر وجود...
سایت تابناک

افشاگری معاون پزشکیان: شیشه‌هایم را خرد می‌کنند!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید اژه‌ای: تهدید به تحریم می‌کنند؛ مگر تا الان تحریم نکرده بودند؟

روزنامه هفت صبح

صلح در موضع قدرت یا خوش‌بینی زودهنگام؟

اصلاح رفتار دیپلماتیک
سایت روزنامه سازندگی

اصلاح رفتار دیپلماتیک

محسن رضایی می‌گوید: ایران باید رفتار دیپلماتیک خود را در قبال آمریکا تغییر دهد
دعوت از ایران
سایت روزنامه سازندگی

دعوت از ایران

ایران به توافق مکه می‌پیوندد؟
بن‌سلمان در الیزه
سایت روزنامه سازندگی

بن‌سلمان در الیزه

دیدار ولیعهد عربستان و رئیس‌جمهور فرانسه
۵۰ هزار نیروی انسانی در صداوسیما؛ چرا هزینه‌ها با خروجی سازمان همخوان نیست؟
سایت خبرآنلاین

۵۰ هزار نیروی انسانی در صداوسیما؛ چرا هزینه‌ها با خروجی سازمان همخوان نیست؟

بدنه ۵۰ هزار نفری صداوسیما، هزینه سنگینی را به این سازمان تحمیل کرده؛ موضوعی که به گفته یک استاد علوم ارتباطات، ضرورت بازنگری در ساختار داخلی و شیوه تولیدات رسانه ملی را بیش از پیش آشکار می‌کند.
چه کسانی انسجام ملی را در جامعه کمرنگ می کنند؟ / پوشش های غیرمتعارف را  خود بی حجابها پس می زنند
سایت خبرآنلاین

چه کسانی انسجام ملی را در جامعه کمرنگ می کنند؟ / پوشش های غیرمتعارف را خود بی حجابها پس می زنند

چند وقتی است به دلایل مختلف و با قراین زیاد احساس می‌شود از حال وهوای پر از همدلی، وحدت و انسجام در کف جامعه، صداوسیما و حتی مواضع بسیاری از مسئولان که در جنگ ۱۲ روزه و روزهای ابتدایی جنگ رمضان شاهدش بودیم،خبری نیست .
سایت خبرآنلاین

جدیدترین عکس از قاضی صلواتی در یک مراسم/ کاظم صدیقی هم بود + تصاویر

هاشمی‌طبا: تندروها با اظهارات عجیب به منافع کشور آسیب می‌زنند/ برخی تندروها مشکلات روانی دارند و بیمارگونه هستند/ هیچ جنگی بدون پایان نیست؛ ادامه جنگ می‌تواند به کشور خسارت بزند
سایت خبرفوری

هاشمی‌طبا: تندروها با اظهارات عجیب به منافع کشور آسیب می‌زنند/ برخی تندروها مشکلات روانی دارند و بیمارگونه هستند/ هیچ جنگی …

معاون رئیس دولت اصلاحات درباره اظهارات برخی افراد تندرو درباره مذاکرات و دولت گفت: در هر نظامی، تدبیر و عقلانیت لازم است. مردم چه گناهی کرده‌اند که گروهی با یک دیدگاه خاص بخواهند نظر خود را بر جامعه تحمیل کنند؟
ایزدی: آمریکا به دنبال فرسایشی کردن جنگ است؛ گره زدن سرنوشت جنگ به انتخابات آمریکا فایده ندارد
سایت اطلاعات آنلاین

ایزدی: آمریکا به دنبال فرسایشی کردن جنگ است؛ گره زدن سرنوشت جنگ به انتخابات آمریکا فایده ندارد

جهانبخش ایزدی، استاد روابط بین‌الملل، با بعید دانستن تأثیرگذاری انتخابات آینده آمریکا بر جنگ جاری، تأکید کرد نباید سرنوشت جنگ را به انتخابات گره زد؛ چراکه به گفته او، ترامپ اساساً روی این انتخابات حساب ویژه‌ای باز نکرده است.
عاصم منیر در تهران؛ میانجیگری پاکستان در سایه بی‌اعتمادی ایران به آمریکا
خبرگزاری ایرنا

عاصم منیر در تهران؛ میانجیگری پاکستان در سایه بی‌اعتمادی ایران به آمریکا

تهران- ایرنا- فرمانده ارتش پاکستان در مقام میانجی مذاکراتی ایران و آمریکا درحالی امروز مهمان مقامات ایرانی در تهران است که گزینه‌های موردنظر رئیس‌جمهور آمریکا برای وادار کردن تهران به تکرار افتاده و به نظر می‌رسد تنها مسیر باقی مانده برای واشنگتن بازگشت به تعهدات و گفت‌وگوی عقلانی با ایران است.
پزشکیان و شکستن دیوار بین دولت و مردم؛ تلاش برای بازسازی سرمایه اجتماعی
خبرگزاری ایرنا

پزشکیان و شکستن دیوار بین دولت و مردم؛ تلاش برای بازسازی سرمایه اجتماعی

تهران- ایرنا- مسعود پزشکیان دولت چهاردهم را با تاکید بر وفاق آغاز کرد؛ رویکردی که تلاش کرد دولت را از پشت درهای بسته به متن جامعه نزدیک کند؛ از حضور مستقیم رئیس‌جمهور در میان مردم و گفت‌وگو با اقشار مختلف تا باز کردن مسیر مشارکت گروه‌های متنوع در مدیریت کشور، تلاش برای کاهش این فاصله به یکی از ویژگی‌های …
بازگشت چراغ‌خاموش «طرح صیانت» | قانون جنجالی ساترا دوباره در راه مجلس
سایت رویداد‌ ۲۴

بازگشت چراغ‌خاموش «طرح صیانت» | قانون جنجالی ساترا دوباره در راه مجلس

روزنامه فرهیختگان از بازگشت چراغ‌خاموش قانون جنجالی ساترا به مجلس خبر می‌دهد؛ آن‌هم در شرایطی که اختلاف قدیمی وزارت ارشاد و ساترا بر سر مرجع صدور مجوز پلتفرم‌ها دوباره بالا گرفته و هنوز جزئیات نسخه جدید این قانون روشن نیست.
سرمقاله خراسان/ انسجامی که مدام کمرنگ‌تر می‌کنیم | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ انسجامی که مدام کمرنگ‌تر می‌کنیم | آخرین خبر

خراسان/ «انسجامی که مدام کمرنگ‌تر می‌کنیم» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: چند وقتی است به دلایل مختلف و با قراین زیاد احساس می‌شود از حال وهوای پر از همدلی، وحدت و انسجام در کف جامعه، صداوسیما و حتی مواضع بسیاری از مسئولان که در جنگ ۱۲ روزه و روزهای ابت
سرمقاله شرق/ معنای دولت همان است که بوده | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ معنای دولت همان است که بوده | آخرین خبر

شرق/ «معنای دولت همان است که بوده» عنوان سرمقاله در روزنامه شرق است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: با مراجعه به ادبیات (نظم و نثر) و همچنین فرهنگ لغت مشخص می‌شود دولت در گذشته به معنی ثروت، مکنت و بخت و اقبال بوده است. دولتمند یعنی کسی که بخت و اقبال یافته و صاحب ثروت شده است. علاوه‌ بر‌ این،
سرمقاله جوان/ برای شرف داشته‌ حمزه غالبی و دیگران | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جوان/ برای شرف داشته‌ حمزه غالبی و دیگران | آخرین خبر

روزنامه جوان/ «برای شرف داشته‌ حمزه غالبی و دیگران» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: شاید شما هم جزو کسانی باشید که فکر می‌کنید این تعبیر معجزه‌گونه رهبر شهید درباره بعثت مردم به خیزش افراد ساکت یا کم‌اعتنا یا کم‌حساس به موضوعات مهم پس از شهادت ایشان مربوط
سرمقاله کیهان/ نترسید، نترسیم و نترسانیم | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ نترسید، نترسیم و نترسانیم | آخرین خبر

کیهان/ «نترسید، نترسیم و نترسانیم» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در فرهنگ اسلامی و قرآنی ما، در خصوص مقابله با دشمن همواره تقویت قوا، تجهیز ادوات و به کارگیری همه توانمندی‌ها مورد سفارش و تأکید بوده است. نمونه بارز و آشنای این تأکیدات در آیه ۶۰ سوره مبار
به وقت فرار!
سایت مشرق

به وقت فرار!

تهران با تغییر دامنه جغرافیایی تهدید می‌تواند هزینه حضور نظامی آمریکا را از یک مساله در خلیج فارس به یک مساله منطقه‌ای تبدیل کند.
پای تفاهم بمانیم
روزنامه اعتماد

پای تفاهم بمانیم

پاد| رییس جمهور و اعضای دولت وفاق ملی، در نخستین روز هفته دولت با حضور در مرقد بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، با آرمان های امام خمینی (ره) و شهیدان انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند. در این مراسم آیت الله سیدحسن خمینی یادگار امام راحل و تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره)، رییس جمهوری و اعضای هیات دولت …
    
فرصت تاریخی برای زیست مشترک
روزنامه آرمان امروز

فرصت تاریخی برای زیست مشترک

سارا قاسم پور آرمان امروز :  استقلال و ازادی و جمهوری اسلامی وتمامیت ارضی حفظ شده و فرصت بدیعی برای باز ارایی روابط وفضای سیاسی واجتماعی ایران در اختیار حاکمیت قرارگرفت . در این شرایط نباید نقطه آغاز بحران را فراموش کنیم، روزنه ای که به دشمن جسارت جنایت جنگی داد. برای این دو واقعه سراسررنج [ ]
افکار عمومی، سیاست و فشار اقتصادی
روزنامه آرمان امروز

افکار عمومی، سیاست و فشار اقتصادی

سیدمحمود کمال‌آرا / دانشجوی دکتری علوم‌سیاسی آرمان امروز : در تحلیل پدیده‌های کلان اجتماعی همانند جنگ و بحران، غالبا بر شاخص‌های سخت افزاری مانند نرخ رشد، تورم، میزان تولید و تراز تجاری تمرکز می‌شود. اما پشت تمام این اعداد، عامل تعیین‌کننده‌تری به نام روان‌شناسی اقتصادی یا اقتصاد روانی نهفته است. رخدادهای …
جهانگیر و یک مأموریت دشوار | ۹ پیشنهاد حزب نوآوران برای مدیریت جدید در سازمان بازرسی
سایت رویداد‌ ۲۴

جهانگیر و یک مأموریت دشوار | ۹ پیشنهاد حزب نوآوران برای مدیریت جدید در سازمان بازرسی

حزب نوآوران استان تهران در نامه‌ای خطاب به جهانگیر، رئیس جدید سازمان بازرسی کل کشور، ۹ پیشنهاد مشخص را برای دوره جدید مدیریت سازمان بازرسی مطرح کرده است.
هشدار جدی «جمهوری اسلامی» درباره طرح‌های مربوط به بنزین و حجاب؛ دوباره انگشت در همان سوراخ نکنید
سایت رویداد‌ ۲۴

هشدار جدی «جمهوری اسلامی» درباره طرح‌های مربوط به بنزین و حجاب؛ دوباره انگشت در همان سوراخ نکنید

روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به داغ شدن شایعات درباره بنزین و همزمان مطرح شدن برخی بحث‌ها درباره پوشش، نسبت به تصمیم‌ها و طرح‌هایی که می‌تواند در شرایط جنگی به افزایش التهاب اجتماعی منجر شود هشدار داد.
سایت فرارو

اظهارات حسین طائب درمورد مذاکره و جنگ با آمریکا

حلول روح مائو در «آقا محسن» | مردم در خانه‌هایشان دقیقاً چه چیزی تولید کنند که اقتصاد را نجات دهد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

حلول روح مائو در «آقا محسن» | مردم در خانه‌هایشان دقیقاً چه چیزی تولید کنند که اقتصاد را نجات دهد؟

نسخه جدید محسن رضایی برای حل بحران اقتصاد ایران، از تولید در خانه و تبدیل جوانان به تولیدکنندگان خرد می‌گوید؛ ایده‌ای که تورم، بیکاری و سقوط قدرت خرید را چاره نمی‌کند و یادآور طرح‌های شکست‌خورده‌ای همچون ایده مائو برای ساخت «کوره‌های حیاطی» است.
پشت پرده تفاهمنامه اسلام‌آباد؛ آنچه پزشکیان گرفت و آمریکا نتوانست به دست آورد
سایت اقتصاد ۲۴

پشت پرده تفاهمنامه اسلام‌آباد؛ آنچه پزشکیان گرفت و آمریکا نتوانست به دست آورد

ارزیابی تحلیلی و تطبیقی میان پیش‌نویس اولیه ارسالی از سوی ایالات متحده امریکا موسوم به «طرح ۱۵ ماده‌ای» و متن نهایی حاصل‌شده تحت عنوان «تفاهمنامه ۱۴ ماده‌ای اسلام‌آباد»، به روشنی عقب‌نشینی آشکار و خط‌به‌خط طرف امریکایی را از مواضع زیاده‌خواهانه اولیه به تصویر می‌کشد.
سایت اقتصاد ۲۴

پیشگوی صداوسیما زمان جنگ بعدی را اعلام کرد

ربیعی: کنش اجتماعی را نمی توان با «تومان» اندازه گرفت؛ باید با «اعتماد» سنجید/ ما به شبکه‌های انسانی نیاز داریم که در بزنگاه‌های بحران، به فرد تنها، «هویت» و «پناه» بدهند
سایت اقتصادنیوز

ربیعی: کنش اجتماعی را نمی توان با «تومان» اندازه گرفت؛ باید با «اعتماد» سنجید/ ما به شبکه‌های انسانی نیاز داریم که در بزنگاه‌های …

اقتصادنیوز: ربیعی نوشت: وقتی از اعتماد اجتماعی آسیب دیده سخن می‌گوییم، سازمان‌های مردم‌نهاد در واقع «پل‌های اعتماد» هستند. مساله فقط پول نیست؛ مساله «سرمایه اجتماعی» است. وقتی تورم، سفره‌های مردم را کوچک می‌کند، قدرت خیرین هم محدود می‌شود؛ اما در همین شرایط، کمک‌های خرد همچنان جاری است.
حمله مجدد آمریکا به ایران طی 3 ماه آینده؟ | ابوالفتح: برای حل بحران تنگه هرمز باید با آمریکا مستقیم مذاکره کنیم نه عمان
سایت اقتصادنیوز

حمله مجدد آمریکا به ایران طی 3 ماه آینده؟ | ابوالفتح: برای حل بحران تنگه هرمز باید با آمریکا مستقیم مذاکره کنیم نه عمان

اقتصادنیوز: ابوالفتح با اشاره به تشدید فشارهای اقتصادی آمریکا علیه ایران، احتمال ازسرگیری درگیری نظامی در ماه‌های آینده را منتفی ندانست و گفت انتخابات آمریکا، بازسازی توان نظامی و نتیجه کارزار اقتصادی می‌تواند زمان دور بعدی جنگ را تعیین کند.
آخرین کارت ایران | چه چیزی سرنوشت جنگ تهران-واشنگتن را تعیین می‌کند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

آخرین کارت ایران | چه چیزی سرنوشت جنگ تهران-واشنگتن را تعیین می‌کند؟

شش ماه پس از آغاز جنگ، نه واشنگتن و تل‌آویو توانستند اهداف حداکثری خود را محقق کنند و نه تهران توانست خود را پیروز میدان معرفی کند. جنگی که با وعده تغییر معادلات منطقه آغاز شد، اکنون به نبرد فرسایشی بر سر هزینه‌ها، انرژی و میز مذاکره تبدیل شده است؛ جایی که هر طرف تلاش می‌کند شکست نخورده از میدان خارج …
محمود کاشانی: ادعای کودتا با روایت من از 28 مرداد 1332 سازگار نیست | پس از انتصاب زاهدی به نخست‌وزیری، مصدق نامه 23 مرداد به شاه را با واژه «چاکر» امضا کرد
سایت اقتصادنیوز

محمود کاشانی: ادعای کودتا با روایت من از 28 مرداد 1332 سازگار نیست | پس از انتصاب زاهدی به نخست‌وزیری، مصدق نامه 23 مرداد …

اقتصادنیوز: سید محمود کاشانی به نامه ۲۳ مرداد مصدق به شاه اشاره کرد و نحوه امضای این نامه را یکی از قرائن مورد استناد خود دانست و گفت: «چرا مصدق این نامه را با واژه «چاکر» امضا می‌کند؟ در حالی که در اعلامیه‌ها و بیانیه‌های دیگر، نام خود و عنوان نخست‌وزیر را درج می‌کرد، در اینجا عنوان نخست‌وزیر را به …
بدعت خطرناک حذف انتخابات | موسوی لاری: شما کی‌ هستید که می‌گویید تصمیم گرفتیم این شورا ادامه پیدا کند؟ | مسئول برگزار نشدن انتخابات وزیر کشور است
سایت اقتصادنیوز

بدعت خطرناک حذف انتخابات | موسوی لاری: شما کی‌ هستید که می‌گویید تصمیم گرفتیم این شورا ادامه پیدا کند؟ | مسئول برگزار نشدن …

اقتصادنیوز: موسوی لاری گفت: آقای رئیس‌جمهور به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی، وظیفه دارد که اینجا از قانون اساسی دفاع کند. ایشان مسئول اجرای قانون فعلی است و وظیفه دارد که اداره امور شهر و روستا را به عهده بگیرد تا انتخابات برگزار شود. وظیفه وزیر کشور هم این است که خیلی سریع این مسئولیت را به عهده بگیرد
پایان جنگ از کجا شروع می‌شود؟
روزنامه هفت صبح

پایان جنگ از کجا شروع می‌شود؟

محمدکاظم انبارلویی عقیده دارد آمریکا در موقعیت پایان جنگ نیست و در این شرایط صلح معنی ندارد، مهدی آیتی می‌گوید در شدیدترین مناقشات میان کشورها، امکان مذاکره وجود دارد
مجلس هفتم اصولگرا مانع افزایش قیمت پلکانی بنزین شد
روزنامه ستاره صبح

مجلس هفتم اصولگرا مانع افزایش قیمت پلکانی بنزین شد

حسن مرادی با اشاره به مصوبه مجلس ششم برای افزایش پلکانی قیمت حامل‌های انرژی، درباره چرایی لغو این قانون گفت: مجلس ششم مصوبه‌ای داشت که به موجب آن قیمت حامل‌های انرژی هر ساله ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کرد، اما با پایان دوره مجلس و آغاز مجلس هفتم، گروه جدیدی که وارد مجلس شدند حضور خود را نوعی پیروزی بر طیف …
    
خواب آشفته فروپاشی
سایت نورنیوز

خواب آشفته فروپاشی

تسلیم یا فروپاشی ایران سال‌هاست که در اتاق‌های فکر بسیاری از دشمنان و مخالفان جمهوری اسلامی به‌‌عنوان یک «پایان محتوم» رؤیاپردازی می‌شود؛ نقطه‌ای که قرار است پس از تهاجم فرهنگی، جنگ اجتماعی، فشار اقتصادی، تحریم، جنگ نظامی و این اواخر محاصره دریایی، آتش زیر خاکستر نارضایتی‌های اجتماعی را شعله‌ور کند.
مرحله جدید جنگ | حمله پیش‌دستانه ایران یا مذاکره برای توافق؟
سایت اینتیتر

مرحله جدید جنگ | حمله پیش‌دستانه ایران یا مذاکره برای توافق؟

دوباره دو راهی جنگ و دیپلماسی در مسیر ایران و آمریکا قرار گرفته است. آمریکا با محاصره دریایی و اعلام جنگ اقتصادی، تلاش دارد تا به اهدافی که در جنگ ۴۰ روزه با ایران نرسید دست پیدا کند و در مقابل، احتمال حمله پیش‌دستانه ایران به دلیل افزایش فشار‌ها محاصره دریایی بیشتر شده است.
    
چرا در ایران محافظه‌کاری سیاسی شکل نگرفت؟
سایت ایران آنلاین

چرا در ایران محافظه‌کاری سیاسی شکل نگرفت؟

محافظه‌کاری در ایران مفهومی مبهم است؛ مفهومی که میان «ستایش گذشته»، «مقاومت در برابر تغییر» و «دفاع از نظم سیاسی موجود» در نوسان است.
ریسک بزرگ ترامپ علیه ایران؛ جنگ دوباره آغاز خواهد شد؟
سایت جهان صنعت نیوز

ریسک بزرگ ترامپ علیه ایران؛ جنگ دوباره آغاز خواهد شد؟

دونالد ترامپ امیدوار است ترکیب تحریم‌های تازه، محاصره دریایی و افزایش فشار بر شرکای تجاری ایران بتواند به وادار کردن تهران به پذیرش توافقی برای پایان جنگ بر اساس شروط آمریکا برسد که هزاران بمب و موشک به آن نرسیدند. با این حال، این راهبرد با یک تناقض اساسی روبه‌روست. اگر فشار اقتصادی واقعاً مؤثر باشد، …
عاصم منیر در تهران  به دنبال چیست؟
روزنامه شرق

عاصم منیر در تهران به دنبال چیست؟

طبق اخبار قرار است که فیلد مارشال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، امروز (دوشنبه) در رأس یک هیئت رسمی به تهران سفر ‌کند. وزارت امور خارجه کشورمان در این باره اعلام کرده که سفر عاصم منیر در راستای تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و اسلام‌آباد و همچنین ادامه تلاش‌های پاکستان برای کمک به تقویت صلح و امنیت …
ایران با میانجیگری عراق مخالفتی ندارد/ راه‌آهن شلمچه-بصره تأثیرات قابل‌توجهی بر روابط اقتصادی دو کشور دارد
سایت تابناک

ایران با میانجیگری عراق مخالفتی ندارد/ راه‌آهن شلمچه-بصره تأثیرات قابل‌توجهی بر روابط اقتصادی دو کشور دارد

صدرالحسینی گفت: در سفر قالیباف به عراق، علاوه بر تأکید بر تقویت مناسبات دوجانبه در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی، موضوعاتی همچون امنیت تنگه هرمز، افزایش ا...