قیمت طلا امروز




 حریم خصوصی زنان

 سایت تابناک / ۲۷ ساعت قبل

فروش عکس‌های خصوصی دختران در تلگرام

شبکه‌ای گسترده و تو در تو از کانال‌های تلگرامی با هدف سوءاستفاده از حریم خصوصی زنان و دختران جوان، فعالیت‌های غیرقانونی خود را گسترش داده‌اند.
 فروش عکس‌های خصوصی دختران در تلگرام
به گزارش تابناک به نقل از هم‌میهن؛ فعالیت کانال‌های تلگرامی انتشار بدون رضایت تصاویر خصوصی زنان همچنان ادامه دارد؛ این بار در قالب یک شبکه گسترده از کانال‌های تلگرامی تو در تو که با استفاده از تصاویر خصوصی زنان جوان و نوجوانان، کاربران را جذب و به کانال‌های جانبی دیگری هدایت می‌کند تا در نهایت از شیوه‌های مختلفی درآمدزایی داشته باشد.

این کانال‌ها در قالب یک شبکه با نامی مشخص فعالیت می‌کنند و کانال‌های اصلی آن از تصاویر خصوصی دختران جوان و نوجوان به عنوان قلاب استفاده می‌کند؛ تصاویری که افراد عادی بدون اجازه می‌توانند برای ادمین ارسال کنند تا بدون پرداخت یا دریافت پول حداقل در شش کانال دیگر با همین هدف منتشر شود. با این شیوه محتوایی بدون رضایت زنان برای جذب کاربران در کانال‌های دیگر ساخته می‌شود و آنها را در معرض خطر قرار می‌دهد. هر پستی که در کانال‌های اصلی منتشر می‌شود، کانال‌های اصلی دیگر را هم «منشن» می‌کند و هرکدام روزانه تعداد زیادی کاربر جذب می‌کنند.

یکی از همین کانال‌های تلگرامی اصلی برای معرفی دخترانی که حاضرند ویدئو‌های درخواستی موردنظر کانال را از با چهره خود ثبت کنند، مبلغی به نام «حق معرفی» پرداخت می‌کند. بیشتر تصاویر خصوصی که در این کانال دیده می‌شود مربوط به دختران نوجوان و جوانی است که برای شریک عاطفی خود تصاویری خصوصی ارسال کرده‌اند و در مقابل، این مردان تصاویر را در اختیار گردانندگان کانال قرار داده‌اند. کانال فعلی از دو ماه پیش فعال شده است، چون گردانندگان آن با هر بار ریپورت و «بن» شدن، دوباره کانال تازه‌ای می‌سازند و لینک آن را در کانال قبلی برای کاربران منتشر می‌کنند؛ به این ترتیب آنها هرگز کاربران خود را از دست نمی‌دهند. کانال‌های اصلی عکس و فیلم کاملا برهنه و خصوصی این دختران نوجوان و جوان را با کلیک روی یک لینک و بعد از عضو شدن در کانال‌ها، ربات‌ها و گروه‌های جانبی دیگر در اختیار کاربران قرار می‌دهد و هر محتوا به مدت بسیار کوتاهی قابل مشاهده است. کاربران برای در اختیار داشتن تصاویر و دانلود آنها باید از ربات تلگرامی استفاده کنند.

کانال‌های فرعی این شبکه، محتوایی جنسی با امکان خرید فیلم از ربات‌های تلگرامی، تبلیغ ترید و سیگنال کریپتو، چت گروهی، محتوای خبری غیررسمی با هدف تبلیغ سایت‌های شرط بندی ومیم‌کوین و موارد مشابه دیگر دارند. پیگیری این کانال‌های تو در تو و شبکه‌ای به یک ربات تلگرامی می‌رسد که نشان می‌دهد یک مجموعه با نامی مشخص پشت این کانال‌ها قرار دارد و و با این شیوه کسب درآمد می‌کند. این مجموعه از ربات‌های محافظ برای تبلیغ کانال‌ها، ربات‌های آپلودر، ذخیره محتوا و ربات‌های فروش فیلم استفاده می‌کنند و ادمین‌های مشترکی دارد.

فروش فیلم‌های خصوصی با یک ربات تلگرامی

ادمین بعضی از کانال‌ها و ربات‌ها مشترک است و پست‌های مشترک زیادی بین کانال‌هایی وجود دارد؛ کانال‌های علاوه بر تصاویر خصوصی زنان، از محتوای پورنوگرافی هم برای جذب کاربران استفاده می‌کنند. این محتوا (شامل فیلم‌هایی خصوصی از زنان، کودکان، پورنوگرافی غیر ایرانی و …) توسط ربات‌های فروش فیلم به کاربران فروخته می‌شود. هر کانال ربات مخصوص به خود را دارد وتراکنش‌ها از طریق بانک‌های داخلی انجام می‌شود. بعضی از این زبات‌ها به کاربر حق دعوت با لینک اختصاصی می‌دهند و پشتیبانی دارند.

در یکی از کانال‌های فرعی این شبکه، امکان خرید فیلم‌هایی از تصاویر برهنه زنان وجود دارد که با یک ربات انجام می‌شود. روش خرید هم با خرید سکه و از طریق کارت، کریپتو یا اشتراک کانال با «استارز» است. در یک کانال دیگر گزارش خرید‌هایی که از این کانال انجام می‌شود قابل مشاهده است. این بات فهرستی از فیلم‌های خصوصی و در دسته‌بندی بزرگسال و خردسال دارد و امکان خرید از طریق کارت به کارت وجود دارد و نام فروشنده آن هم مشخص است.

کانال‌های اقماری و زیرمجموعه راه‌های زیادی برای جلوگیری از ریپورت و «بن» شدن دارند؛ برای مثال در بیوی خود خطاب به پاول دوروف- مالک تلگرام- به زبان روسی می‌نویسند که «این گروه قانون را نقض نمی‌کند و هیچ پست پورنوگرافی یا محتوای زننده‌ای در آن وجود ندارد. لطفا به این موضوع توجه کنید.» کانال‌هایی با این مضمون سعی می‌کنند خودشان را قانونی یا رسمی نشان دهند. با این حال مخاطبان کانال به دنبال خرید تصاویر پورنوگرافی هستند. لینک دعوت کانال‌ها خصوصی است و باید برای عضویت درخواست داد. بعضی از آنها، کانال زاپاس دارند و در زمان ریپورت و بن شدن به کاربران اطلاع رسانی می‌کنند.

یکی از کانال‌هایی که برای دریافت تصاویر برهنه باید عضو آن شد، موسسه‌ای است که ازدواج موقت و ساعتی را تبلیغ و حق معرفی دریافت می‌کند و مدعی است از سوی پلیس فتا برای ازدواج موقت تایید شده است. نمونه دیگر این کانال‌ها، ربات دانلودر اینستاگرام و یوتیوب است که امکان تبلیغات در آن وجود دارد. یکی دیگر از این گروهها، فضایی برای گفت‌و‌گو‌هایی با محتوای جنسی است که بازهم امکان تبلیغات در آن وجود دارد.

برخی از کانال‌هایی که برای مشاهده این تصاویر باید در آن عضو شد، کانال‌های قمار آنلاین، فروش سرویس کاهش پینگ و افزایش سرعت دانلود، فروش پروکسی، برنامه چت ناشناس را تبلیغ می‌کنند.

یکی دیگر از کانال‌هایی که عضویت در آنها برای دیدن تصاویر دختران اجباری است، مربوط به یک کانال پیشگویی اخبار و تحلیل بازار رمز ارز است که هدفش تبلیغ میم‌کوین‌های جدید است..

یکی از کانال‌های فرعی این شبکه سال ۲۰۲۴ فعالیتش را شروع کرده بود و در پست‌های ابتدایی و تا پیش از ژانویه ۲۰۲۵، پست‌هایی خبری، سیاسی، اجتماعی را منتشر می‌کرد. کانال دسامبر ۲۰۲۴ متوقف شده و از ژانویه سال ۲۰۲۵ دوباره کارش را با انتشار محتوا‌هایی جنسی شروع کرد.

کانالی دیگر ربات فروش فیلم‌های تصاویر خصوصی را تبلیغ می‌کند و امکان کسب درآمد کاربران را دارد؛ یعنی برای کاربر یک لینک اختصاصی ساخته می‌شود و هر کاربری که با این لینک وارد ربات شود و خرید انجام دهد، درصدی از مبلغ خرید به موجودی کسب درآمد کاربر اضافه می‌شود. سابقه تشکیل کانال‌های متعدد در این شبکه، نشان می‌دهد ریپورت شدن این کانال‌های هزارتو تا امروز مانع فعالیت آنها نشده است.

سعید سوزنگر، کنشگر کارشناس و مدرس شبکه و از کنشگران حوزه اینترنت به خانواده‌ها توصیه می‌کند تا جایی که ممکن است از ضبط تصاویر خصوصی و ارسال آن حتی برای افراد مورد اعتماد خودداری کنند یا چهره آنها مشخص نباشد؛ چون علاوه بر امکان ارسال این تصاویر به افرادی دیگر، ممکن است گوشی‌ها هک شود یا فیلم و عکس‌ها به شیوه‌ای دیگر در اختیار دیگران نیز قرار گیرد. او می‌گوید خانواده قربانیان در برخورد با کانال‌های انتشار تصاویر خصوصی آرامش خودشان را حفظ کنند و آنها را به گروه‌های داوطلب برای ریپورت (گزارش) به تلگرام، مراجعه کنند. علاوه بر این اگر فرد/ افراد منتشر کننده را می‌شناسند حتما از آنها شکایت کنند.

سوزنگر توضیح می‌دهد به دلیل سیاست‌های ایران و تلگرام هیچ ارتباطی بین حاکمیت و دولت با این شرکت‌ها وجود ندارد: «در حقیقت ما دیپلماسی تکنولوژی نداریم. شرکت تلگرام هم می‌گوید به دلیل امکان استفاده حاکمیت برای ایجاد خفقان و جلوگیری از آزادی بیان، حتی در مواردی که پای مساله‌ای اجتماعی در میان است، با ایران همکاری نمی‌کند. در نهایت در قبال این کانال‌ها، تلگرام می‌گوید اگر سندی در این زمینه وجود دارد، کاربران ریپورت کنند و ما هم رسیدگی می‌کنیم.»

سوزنگر تاکید می‌کند اینترنت لایه‌های تاریک و ناپیدای زیادی دارد و دست مانند مسائل روزمره زندگی، والدین باید به فرزندان خود آموزش دهند که چطور استفاده امنی از اینترنت داشته باشند تا آسیب کمتری ببینند. به همین دلیل نباید کودکان را با گوشی‌های موبایل تنها بگذاریم و حتما روی نحوه استفاده آنها نظارت داشته باشیم.

توصیه به خانواده قربانیان: از اقدامات هیجانی خودداری کنید

بحث انتشار تصاویر خصوصی زنان در کانا‌ل‌ها و گروه‌های تلگرامی و سایر پلتفرم‌های فضای مجازی یکی از مصادیق نقض حریم خصوصی در فضای مجازی است؛ به ویژه زمانی که تصاویر، بدون رضایت صاحب عکس منتشر می‌شود و منجر به آسیب‌های روانی، مادی، حیثیتی و هتک حیثیت فرد می‌شود. در این شرایط فرد قربانی و خانواده او باید چه اقداماتی انجام دهند؟ آیا امکان شناسایی مدیر کانال‌های منتشر کننده وجود دارد؟ مسئولیت کیفری افراد منتشر کننده چیست و خانواده‌ها در جریان پیگیری قضایی باید چه نکاتی را رعایت کنند؟

سارا باقری، وکیل دادگستری، توضیح می‌ده ماده ۱۷ قانون جرایم رایانه‌ای به صراحت اعلام کرده است هرکسی به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت، تصویر یا فیلم خصوصی و خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت شخص و جز در موارد قانونی، آنها را منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا هتک حیثیت فرد شود، مرتکب جرم شده است.

آیا کسانی که مرتکب جرم انتشار تصاویر خصوصی بدون رضایت افراد شده‌اند، می‌توانند مدعی شوند با توجه به اینکه تصاویر برای آنها ارسال شده یا خودشان آنها را تهیه کرده‌اند، حق انتشار آن را دارند؟ باقری به این پرسش پاسخ می‌دهد و می‌گوید: «صرف دریافت تصویر از خود قربانی یا عکسبرداری از او توسط فرد منتشرکننده تصویر، به معنی اجازه انتشار آن عکس نیست. باید بین رضایت فرد در مورد در اختیار قرار دادن عکس و فیلم، با رضایت انتشار آن تفاوت قائل شویم و این موضوع مانع از شکایت فرد نمی‌شود؛ به خصوص زمانی که افراد در یک رابطه عاطفی قرار دارند. در بسیاری از موارد ممکن است انتشار این تصاویر همراه با تهدید، افشا، اخاذی و مطالبه وجه باشد. در این موارد موضوع فقط مربوط به انتشار تصاویر خصوصی نیست و می‌تواند طبق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی عناوینی مثل تهدید به افشای اسرار، تهدید شرفی، مالی یا حیثیتی هم در نظر گرفته شود که آنها هم جرم انگاری شده است.»

این وکیل دادگستری توضیح می‌دهد بسیاری از زنان زمانی که در برابر چنین اقدامی قرار می‌گیرند و متوجه می‌شوند تصویر خصوصی آنها در چنین کانالی منتشر شده است، واکنش‌های مختلفی انجام می‌دهند، اما اولین توصیه و مهم‌ترین اقدام، حفظ ادله و پرهیز از واکنش‌های هیجانی است؛ یعنی قبل از اینکه شخص اقدامی انجام دهد یا بلافاصله پست مربوطه را حذف کند، تغییر دهد یا با ادمین کانال‌ها ارتباط برقرار کند، باید تا حد امکان اول اطلاعاتی مثل نام کانال و نام کاربری ادمین، لینک کانال و پستی که منتشر شده، تاریخ و ساعت مشاهده، تعداد بازدید در صورت وجود و همین طور پیام‌های مرتبط با آن و مشخصات حساب منتشرکننده را ثبت و جمع‌آوری کند.

باقری توصیه می‌کند اگر انتشار تصاویر همراه با تهدید یا اخاذی است، همه پیام‌ها و مکاتبات مربوطه باید حفظ شود: «باید در نظر داشت که خود قربانی و خانواده آن نباید برای اثبات جرم تصویر خصوصی را برای افراد مختلف ارسال کنند؛ چون بازنشر آن به ضرر قربانی است. در مواردی قربانیان از اسکرین‌شات (عکس گرفتن از چیزی که روی صفحه نمایش کامپیوتر یا موبایل نشان داده می‌شود.) به عنوان ادله پرونده استفاده می‌کنند، اما نباید فقط به آن اکتفا کنند. در پرونده‌های رایانه‌ای قابلیت انتساب و اصالت داده‌ها بسیار مهم است؛ بنابراین علاوه بر تصویر صفحه، لینک محتوا و شناسه کانال و حساب کاربری و سایر اطلاعات فنی موجود هم باید حفظ شود. در قانون آیین دادرسی کیفری سازوکار‌هایی برای ادله الکترونیکی و حفاظت از داده‌های ذخیره شده وجود دارد و خانواده‌ها تا قبل از اینکه زمان را از دست دهند، باید موضوع را مسیر قانونی پیگیری کنند و منتظر نمانند که این محتوا خودبخود یا با پیگیری‌های آنها حذف شود.»

این وکیل دادگستری تاکید می‌کند در بسیاری از موارد افراد تصور می‌کنند اگر گفت‌وگوهایشان با مدیر کانال منجر به حذف پست و تصویر خصوصیشان شود، دیگر امکان اثبات جرم وجود ندارد؛ اما حذف یک پست به معنای از بین رفتن تمام ادله پرونده نیست: «در ماده ۶۶۹ قانون آیین دادرسی کیفری اشاره و پیش بینی شده است: هرگاه حفظ داده‌های رایانه‌ای ذخیره شده برای تحقیق یا دادرسی لازم باشد، مقام قضایی می‌تواند دستور حفاظت از آنها را برای اشخاص تحت تصرف یا کنترل، صادر کند. در شرایط فوری مثل زمانی که خطر آسیب یا تغییر و حذف داده‌ها وجود دارد، ضابطان هم می‌توانند ورود کنند و بر اساس دستور قضایی اقدامات لازم را انجام دهند؛ بنابراین از نظر حقوقی باید بین حفاظت از داده، ارائه یا افشای آن تفاوت قائل شویم. در پرونده‌ای که احتمال حذف یا تغییر محتوا وجود دارد، سرعت در طرح موضوع یا درخواست اقدامات قانونی برای حفظ ادله اهمیت زیادی دارد.»

باقری توضیح می‌دهد ناشناس بودن گرداننده کانال‌ها (ادمین) نباید باعث انصراف بزه‌دیده از شکایت شود: «در پرونده‌های رایانه‌ای ممکن است اطلاعات و قرائن مختلفی برای شناسایی وجود داشته باشد و تحقیقات فقط به نام کاربری حدود نمی‌شود. ممکن است تحقیقات درباره ارتباط بین حساب‌های مختلف، شماره تلفن، اطلاعات موجود در دستگاه‌ها و سایر قرائن فنی و غیرفنی دوباره مورد بررسی قرار بگیرند. هرچند نتیجه تحقیقات در هر پرونده‌ای به شرایط قنی و کارشناسان برمی‌گردد، اما راه آن انصراف از روند قضایی نیست و سعی کنند به خاطر ترس از آبرو این مسیر را از خود سلب کنند.»

به گفته او بر اساس ماده ۱۴ آیین دادرسی کیفری، قانون به شاکی اجازه داده جبران ضرر و زیان مادی و معنوی و منافع ممکن‌الوصول ناشی از جرم را مطالبه کند. در تبصره این ماده، قانونگذار زیان معنوی را شامل صدمات روحی و هتک حیثیت و اعتبار شخصی و خانوادگی و اجتماعی دانسته و دادگاه می‌تواند علاوه بر جبران مالی، در حدود قانون برای رفع زیان مالی از راه‌های دیگر نیز حکم صادر کند. باقری اضافه می‌کند این موضوع در پرونده انتشار تصاویر خصوصی بسیار مهم است، چون خسارت وارد شده در این موارد الزاما مالی نیست و بیشتر، حیثیت و اعتبار و حریم خصوصی افراد زیر سوال می‌رود: «در چنین مواردی، خانواده‌ها نباید ابتدا تصاویر را برای افراد مختلف ارسال کنند، حتی اگر هدفشان اثبات انتشار بدون اجازه آن باشد. نکته دوم این است که پیام‌های تهدید، اخاذی یا مواردی که باعث خوف ضرر شرافتی، مالی، معنوی و روانی و حیثیتی است هرگز نباید پاک شوند.»

باقری تاکید می‌کند سومین نکته مهم این است که خانواده‌ها و قربانی فرد منتشرکننده را تهدید نکنند و وارد درگیری متقابل نشوند: «نکته چهارم این است که قبل از ضبط اطلاعات لازم اقدام به حذف یا تغییر حساب‌ها و پیام‌های مرتبط نکنند. در آخر، موضوع را صرفا یک مساله خانوادگی تلقی نکنند؛ خانواده نباید از پیگیری‌های قانونی صرف نظر کند. یکی از آسیب‌های جدی این پرونده‌ها سرزنش قربانی است. اینکه قربانی چرا و چگونه تصاویر را در اختیار فرد مرتکب جرم قرار داده است، نباید مانع از در نظر گرفته شدن رفتار مجرمانه شخص شود. گاهی در عمل شاهد هستیم شخصی که تصاویر را برای فرد مورد اعتماد خود ارسال کرده، مورد قضاوت قرار می‌گیرد و در افکار عمومی و خانوادگی محاکمه می‌شود. خانواده باید بدانند سرزنش قربانی ممکن است باعث انصراف او از پیگیری قضایی شود، حتی ممکن است فرصت حفظ ادله و پیگیری موثر هم از بین برود.»

او به افراد قربانی این پرونده‌ها توصیه می‌کند خودشان را سرزنش نکنند، تصاویر منتشر شده از خود را برای دیگران بازنشر نکند، وارد درگیری با فرد بزهکار نشوند و تمام اطلاعات موجود را حفظ کند؛ چون با توجه به شرایط روحی نامساعد خانواده، رفتار‌های هیجانی در مسیر پیگیری قضایی به ضرر آنها تمام می‌شود.







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
سایت خبرآنلاین

پای جاپارک فروشان تهرانی به دادسرا رسید

سایت عصرایران

جزئیات آتش‌سوزی در آسانسوری در کرج

قسط بندیِ فقر: وقتی فردایمان را پیش‌خور می‌کنیم
سایت عصرایران

قسط بندیِ فقر: وقتی فردایمان را پیش‌خور می‌کنیم

این وضعیت، مصداق بارزِ «اثر وابستگی» در نظریات جان کنت گالبرایت است. طبق این دیدگاه، در نظام سرمایه‌داری، تولیدکننده فقط کالا نمی‌سازد؛ بلکه با تبلیغاتِ مفرط...
         
آقای وزیر، آغوش کشور برای کدام باز است؛ نخبگان جوان یا مهاجران افغان؟
سایت تابناک

آقای وزیر، آغوش کشور برای کدام باز است؛ نخبگان جوان یا مهاجران افغان؟

وزیر ورزش و جوانان از آغوش باز دولت برای بازگشت جوانان مهاجرت کرده سخن می‌گوید و این در حالی است که آمار مهاجرت از کشور در همین شرایط فعلی، آمار نگران کننده...
مرگ تلخ در آسمان‌خراش‌ها/ دست روی دست نگذارید تا کارگران قربانی شوند!
خبرگزاری ایلنا

مرگ تلخ در آسمان‌خراش‌ها/ دست روی دست نگذارید تا کارگران قربانی شوند!

جان کارگران ساختمانی، ارزان‌ترین مصالح این روزهای ساخت‌وساز است. در سایه فقدان نظارت، کارفرمایان با پول بیمه برای خود مصونیت می‌خرند و پس از هر سقوط مرگبار، بدون حتی یک ساعت بازداشت، از مسئولیت قسر درمی‌روند.
حریم‌خواری زیر ذره‌بین؛ وقتی ساخت‌وساز به خط قرمز پایتخت می‌رسد
خبرگزاری مهر

حریم‌خواری زیر ذره‌بین؛ وقتی ساخت‌وساز به خط قرمز پایتخت می‌رسد

بخشی از حریم تهران با رودخانه‌ها و مسیل‌ها گره خورده و هر ساخت‌وساز غیرمجاز در این محدوده می‌تواند تبعاتی فراتر از تغییر کاربری زمین داشته باشد.
فرهنگ اظهارنظر غیرتخصصی آسیب‌پذیری تازه فضای رسانه‌ای کشور
خبرگزاری ایسنا

فرهنگ اظهارنظر غیرتخصصی آسیب‌پذیری تازه فضای رسانه‌ای کشور

وقتی نظرات غیرکارشناسی به‌طور گسترده منتشر می‌شود و گاه تصمیم‌گیران نیز از این فضا تأثیر می‌گیرند، مردم دیگر به هیچ نظر یا تحلیل به‌راحتی اعتماد نمی‌کنند.
وقتی جدایی پایان خشونت نیست؛ روایت قتل‌هایی که با غیرت توجیه می‌شوند
خبرگزاری ایسنا

وقتی جدایی پایان خشونت نیست؛ روایت قتل‌هایی که با غیرت توجیه می‌شوند

صبح شنبه اول شهریورماه ۱۴۰۵ در حالی که می‌خواست سوار خودروی شخصی‌اش شود همسر سابقش به او حمله کرد؛ حمله‌ای که با ضربات چاقو پایان یافت و زندگی زن جوان در چند لحظه برای همیشه خاموش شد. مرد مهاجم پس از قتل از محل گریخت و تا زمان انتشار این گزارش، هنوز بازداشت نشده است.
جزئیات تحریم‌های جدید دانشگاهی علیه ایران؛ سرنوشت نامعلوم آزمون‌های تافل و GRE
سایت تجارت نیوز

جزئیات تحریم‌های جدید دانشگاهی علیه ایران؛ سرنوشت نامعلوم آزمون‌های تافل و GRE

وزارت خزانه‌داری آمریکا مجوزی را که تبادل دانشجو، اعطای بورسیه و برگزاری برخی آزمون‌های دانشگاهی و حرفه‌ای میان ایران و آمریکا را مجاز می‌کرد، به‌طور نامحدود لغو کرد؛ این تصمیم سرنوشت آزمون‌هایی مانند تافل و GRE در ایران را با ابهام مواجه کرده است.
    
زنان از اقتصاد گیگ هند جا ماندند
خبرگزاری ایسنا

زنان از اقتصاد گیگ هند جا ماندند

اقتصاد گیگ هند که شامل خدماتی مانند تحویل غذا در ۱۰ دقیقه و اپلیکیشن‌های درخواست خودرو می‌شود، در حال ایجاد میلیون‌ها شغل است، اما زنان تا حد زیادی از این بازار کار دور مانده‌اند.
         
خبرگزاری ایرنا

مرگ مغموم ماهیان «کتی»

غوغای خاک در البرز با خشکیدگی تالاب صالحیه؛ گام هایی در مسیر احیا
خبرگزاری ایرنا

غوغای خاک در البرز با خشکیدگی تالاب صالحیه؛ گام هایی در مسیر احیا

کرج - ایرنا - تالاب «صالحیه» به عنوان تنها تالاب استان البرز این روزها زیر تازیانه تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی‌ها و دست‌اندازی‌های انسانی به یکی از کانونهای اصلی تولید گرد و غبار تبدیل شده است؛ چالشی زیست‌محیطی که آسمان استان‌های البرز، قزوین و حتی تهران را تحت تاثیر قرار داده و عزم ملی را برای مهار …
سایت خبرفوری

آتش سوزی بیمارستانی در پاکستان جان ۱۵ نوزاد را گرفت

چرا برخی رانندگان هویت ماشین را پنهان می‌کنند؟
سایت عصرایران

چرا برخی رانندگان هویت ماشین را پنهان می‌کنند؟

محمدباقر قربان‌زاده، قاضی سابق دیوان عالی کشور، در همین راستا می‌گوید: معمولا هدف اصلی با کاهش قابلیت شناسایی ماشین یا راننده ماشین انجام می‌شود. با این حال...
فرسایش خاموش زیر سایه انکار تحریم - همدلی
روزنامه همدلی

فرسایش خاموش زیر سایه انکار تحریم - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار در شرایطی که سیاست‌گذار پولی در تهران از آرامش بازارها و نبود ظرفیت برای تحریم‌های تازه سخن می‌گوید، واشنگتن از یک کارزار سنگین مالی جدید برای مسدودسازی شریان‌های ارزی رونمایی کرده است. تعارض میان خوش‌بینی مفرط داخلی و هشدارهای فزاینده بین‌المللی، این پرسش بنیادین را در برابر فعالان …
پایان ابرچالش زباله در چهار شهرستان مازندران
سایت ایران آنلاین

پایان ابرچالش زباله در چهار شهرستان مازندران

مازندران سال‌هاست با یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی کشور یعنی مدیریت پسماند و انباشت زباله دست ‌و پنجه نرم می‌کند؛ چالشی که به دلیل افزایش تولید پسماند، محدودیت ظرفیت دفن، مشکلات زیست‌محیطی ناشی از شیرابه و حساسیت‌های اکولوژیک شمال کشور، به یکی از مطالبات جدی مردم و مدیریت اجرایی استان تبدیل …
روزنامه هفت صبح

آخرین جمله سهیل: کاوه و پریسا من را پرت کردند

روزنامه هفت صبح

قاب امروز | وضعیت اسفبار آبادان شهر اولین‌ها

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جزئیات دستگیری پزشک اینستاگرامی | از ویتامین‌تراپی تا بیهوشی، فیلم خصوصی و سرقت از قربانیان

سرمقاله شرق/ حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت | آخرین خبر

شرق/ «حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت» عنوان یادداشت روز در روزنامه شرق به قلم کامبیز نوروزی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: بحران‌های متعدد گریبان کشور را گرفته و سایه شوم جنگ و آثار آن که از پی تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل بر کشور افتاده، به تشدید بحران‌ها انجامیده است. بنزین، برق و آب
سرمقاله جمهوری اسلامی/ مردم و حل مشکل بنزین | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جمهوری اسلامی/ مردم و حل مشکل بنزین | آخرین خبر

جمهوری اسلامی/ «مردم و حل مشکل بنزین» عنوان یادداشت روز در روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: جنگ‌های سه‌گانه‌ای که در دوران نظام جمهوری اسلامی بر ایران تحمیل شدند، این تجربه مهم را برجای گذاشتند که با حضور مردم در صحنه و مشارکت آنها به راحتی می‌توان هر مشکلی را حل کرد. ا
         
سرمقاله دنیای اقتصاد/ الگوی توسعه آتی کشور | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله دنیای اقتصاد/ الگوی توسعه آتی کشور | آخرین خبر

دنیای اقتصاد/ «الگوی توسعه آتی کشور» عنوان یادداشت روز در روزنامه دنیای اقتصاد به قلم محمدمهدی بهکیش است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: امید آن است که در آینده‌ای نه چندان دور جنگ تمام شود و تحریم‌ها رفع شوند. در آن زمان متخصصان اقتصاد و اداره جامعه با یکی از مهم‌ترین پرسش‌های اقتصاد ایران موا
حقوق شهروندی؛ از یک عنوان حقوقی تا یک مطالبه روزمره
روزنامه عصر اقتصاد

حقوق شهروندی؛ از یک عنوان حقوقی تا یک مطالبه روزمره

حقوق شهروندی زمانی معنا پیدا می‌کند که از متن قوانین و آیین‌نامه‌ها به زندگی روزمره مردم راه پیدا کند. شهروند فقط مخاطب تصمیم‌های اداری نیست؛ او صاحب حق است و دستگاه‌های عمومی در برابر حقوق او مسئولیت دارند. یکی از مهم‌ترین جلوه‌های حقوق شهروندی، حق برخورداری از خدمات عمومی مناسب و عادلانه است. دسترسی …
همچنان پول در ثبت‌نام حرف اول را می‌زند
سایت جوان آنلاین

همچنان پول در ثبت‌نام حرف اول را می‌زند

آموزش‌و‌پرورش بار‌ها و بار‌ها تأکید کرده‌است ثبت‌نام در مدارس نباید مشروط به دریافت وجه باشد، ولی مدارس به آن توجهی نمی‌کنند
وقتی آب به سلاح جنگ تبدیل می‌شود؛ کجاها در سال ۲۰۲۶ بیشترین خطر درگیری‌های مرتبط با آب را دارند؟
سایت خبرآنلاین

وقتی آب به سلاح جنگ تبدیل می‌شود؛ کجاها در سال ۲۰۲۶ بیشترین خطر درگیری‌های مرتبط با آب را دارند؟

الجزیره در گزارشی با اشاره به افزایش نزدیک به چهاربرابری درگیری‌های مرتبط با آب از سال ۲۰۲۰، هشدار داده است که حملات به زیرساخت‌های آبی و اختلاف بر سر دسترسی به منابع آب، در مناطق جنگ‌زده به یکی از تهدیدهای فزاینده امنیتی و انسانی تبدیل شده است؛ از غزه و سودان گرفته تا ایران، کشورهای خلیج فارس و اوکراین.
سایت عصرایران

مرگ دلخراش دو دختر موتورسوار زیر چرخ‌های نیسان در یزد

کدام مردم؟
روزنامه شرق

کدام مردم؟

دکتر‌ اصغر ایزدی‌جیران‌‌، مردم‌پژوه است و این بار همراه همسر و فرزندانش به سیستان‌و‌بلوچستان رفته است‌. از سرمای آذربایجان به گرمای بالای ۴۵ درجه سیستان رفته‌اند؛ گرمایی که شاید باورتان نشود اما فقط ۱۰ دقیقه ماندن در زیر آن، شما را عصبی می‌کند و ‌مثل بستنی در حال آب‌شدن ‌خواهید بود. او ما را در برابر …
ماجرای ورود متانول به بنزین و تأثیرش بر کیفیت سوخت و آسیب به خودروها
سایت اقتصاد ۲۴

ماجرای ورود متانول به بنزین و تأثیرش بر کیفیت سوخت و آسیب به خودروها

ورود متانول به ترکیب بنزین و احتمال اثرگذاری آن بر کیفیت سوخت و آلودگی هوا، به موضوعی بحث‌برانگیز تبدیل شده است اما شرکت پالایش و پخش آن را در چارچوب استاندارد می‌داند و محیط زیست اثر مستقیم آن بر آلودگی هوا را کم ارزیابی می‌کند.
اجرای چراغ خاموش یک سناریوی بنزینی در تهران
سایت برترینها

اجرای چراغ خاموش یک سناریوی بنزینی در تهران

اگر صف‌های بیرون پمپ‌بنزین‌های تهران، بیشتر از آنکه ناشی از کمبود واقعی بنزین باشند، محصول عدم‌قطعیت درباره تصمیمی هستند که خودِ دولت هم «قطعی» خوانده، این پرسش مطرح می‌شود که آیا دولتی که از اعلام یک عدد مشخص بیش از خودِ صف‌هایی که سکوتش ایجاد کرده می‌ترسد، اساسا می‌تواند این الگو را بشکند؟
    
تایپ می‌کند...؛ وعده  پاسخ
روزنامه شرق

تایپ می‌کند...؛ وعده پاسخ

جودی‌ ابوت که برای بابالنگ‌دراز نامه می‌نوشت، انتظار دریافت پاسخ نداشت. کسی به او وعده پاسخ نداده بود. قرار این بود او بنویسد و مردی که هزینه تحصیل او را می‌داد، فقط نامه‌ها را بخواند. اما همان نامه‌های یک‌سویه، جهان جودی را ساختند. نوشته‌هایی از کلاس و کتاب، دوستی و عشق و حتی ترس و غم.
خروجی مؤثر کمپ‌های ترک اعتیاد ۵ تا ۱۰ درصد است؟
خبرگزاری ایلنا

خروجی مؤثر کمپ‌های ترک اعتیاد ۵ تا ۱۰ درصد است؟

مدیرکل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، درمانگر و پژوهشگر حوزه اعتیاد گفت: بسیاری از تحقیقات، نه‌تنها در ایران بلکه در سراسر جهان، نشان می‌دهند که نرخ پاکی ۲۰ درصد در یک بازه یک‌ساله، رقم بالایی محسوب می‌شود. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت از هر ۱۰۰ نفری که وارد مراکز درمانی می‌شوند، همه بتوانند …
    
شوک پاییزی به سلف دانشگاه‌ها
روزنامه شرق

شوک پاییزی به سلف دانشگاه‌ها

تغذیه دانشجویان از مشکلات دائمی دانشگاه‌هاست؛ ظرف‌های فلزی چیده‌شده در یک صف طولانی به نشانه اعتراض به کیفیت غذا، تصویری تکراری‌ است که در هر سال تحصیلی نسخه‌های جدیدی از آن بازسازی می‌شود. اما مسئله فقط کیفیت نیست، در دهه‌های اخیر با افزایش مکرر قیمت غذای دانشجویی، سیاست‌های سلیقه‌ای مدیران دانشگاهی …
چرا دانشگاه دیگر نردبان «صعود اجتماعی» طبقه متوسط نیست؟
روزنامه آرمان امروز

چرا دانشگاه دیگر نردبان «صعود اجتماعی» طبقه متوسط نیست؟

«آرمان امروز از پدیده اجتماعی در کنکور » گزارش می‌دهد؛ آرمان امروز- رها معیری: تا همین چند دهه پیش، دانشگاه در ذهن بسیاری از خانواده‌های ایرانی فقط محل کسب مدرک نبود؛ «نردبان صعود اجتماعی» بود. خانواده‌ای که سرمایه اقتصادی چندانی نداشت، می‌توانست امید داشته باشد فرزندش با درس خواندن، قبولی در یک دانشگاه …
نگاهی به رأی جدید دیوان عدالت اداری/ امسال «مزایای رفاهی کارگران» مشمول مالیات است؟
خبرگزاری ایلنا

نگاهی به رأی جدید دیوان عدالت اداری/ امسال «مزایای رفاهی کارگران» مشمول مالیات است؟

یک کارشناس حقوق و روابط کار، با تشریح ابعاد حقوقی دادنامه اخیر دیوان عدالت اداری، تاکید کرد معافیت مالیاتی مزایای رفاهی کارگران شامل سال جاری نمی‌شود.
از خلاقیت تا قبح‌شکنی/ روایت عادی‌سازی رفتارهایی که نباید عادی شوند
سایت تابناک

از خلاقیت تا قبح‌شکنی/ روایت عادی‌سازی رفتارهایی که نباید عادی شوند

توقیف برنامه «درجام» را نمی‌توان صرفاً در حد توقف یک برنامه یا حذف قسمت پایانی یک محصول نمایش خانگی دید. فارغ از اینکه مبنای دقیق قضایی این تصمیم چه بوده و ک...
روزنامه هفت صبح

راز سر به مهر قتل کارمند بانک در یوسف‌آباد

سایت فرارو

ویدئوی خروج هواپیما از باند فرودگاه مشهد

علیه پیادگان و پیاده‌روها
سایت عصرایران

علیه پیادگان و پیاده‌روها

آنچه اکنون می‌بینم تخریب پیاده‌راه‌ها و تحقیر پیاده‌هاست. از هر راهی که ممکن است حریم و حرمت پیاده‌ها را می‌شکنند. شهر بَرده‌‌ی سواری‌ها و به کام سواره‌هاست‌...
نسلی که می گفت: «چشم»، نسلی که می پرسد: «چرا»
سایت عصرایران

نسلی که می گفت: «چشم»، نسلی که می پرسد: «چرا»

برای نسل‌های قدیم، بسیاری از تعارف‌ها و عبارات احترام‌آمیز بخشی از قواعد زندگی روزمره بود: «قربان شما»، «اختیار دارید»، «بفرمایید»، «زحمت کشیدید» و ده‌ها عبا...
بوته‌ها پیشروی می‌کنند اما‌ اسب‌ها‌ محاکـمه‌ می‌شوند
روزنامه هفت صبح

بوته‌ها پیشروی می‌کنند اما‌ اسب‌ها‌ محاکـمه‌ می‌شوند

مسئولان محیط زیست می‌گویند اسب‌ها سال‌ها در بوجاق حضور داشته‌اند و به بخشی از اکوسیستم تبدیل شده‌اند
‌واگذاری آبشار آهکی به یک غیربومی
روزنامه هفت صبح

‌واگذاری آبشار آهکی به یک غیربومی

واگذاری پروژه آبشار آهکی به مجری غیربومی با اصول اولیه طرح مشارکتی مغایرت دارد
سایت رکنا

دست گروگان در صندوق عقب از جای چراغ بیرون بود/ پلیس راه در جاده ارومیه این صحنه را دید + جزییان رهایی گروگان در ماجرایی …

ترس و سردرگمی  روستایی‌ها برای گرفتن حق و حقوق ‌فردی و اجتماعی
روزنامه هفت صبح

ترس و سردرگمی روستایی‌ها برای گرفتن حق و حقوق ‌فردی و اجتماعی

هزاران شهروند حقشان را از دست می‌دهند، چون از دادگاه می‌ترسند و زبان قانون را نمی‌دانند
فروشندگان متخلف پاسخگو  شوند
روزنامه هفت صبح

فروشندگان متخلف پاسخگو شوند

رشد پلتفرم‌های فروش اینترنتی، ضرورت ساماندهی و نظارت مستمر بر کسب‌وکارهای مجازی را افزایش داده است
کنکور یا مسابقه پول؟ ماجرای نابرابری شانس قبولی دانشگاه
سایت اقتصاد ۲۴

کنکور یا مسابقه پول؟ ماجرای نابرابری شانس قبولی دانشگاه

یک جامعه‌شناس معتقد است فقر می‌تواند بسیار پیش از رسیدن دانش‌آموز به مرحله کنکور، فرصت‌های آموزشی او را محدود کند و تفاوت‌های اقتصادی خانواده‌ها را به نتایج متفاوت در پذیرش دانشگاه تبدیل کند.
فاجعه انسانی در سایه نادیده گرفتن مصوبه گواهینامه زنان
سایت رویداد‌ ۲۴

فاجعه انسانی در سایه نادیده گرفتن مصوبه گواهینامه زنان

این بن‌بست اداری و عدم صدور گواهینامه، مانع رفت‌وآمد روزمره زنان در سطح شهر‌ها نشده است، اما زنان موتورسوار را با مسائل حقوقی و مالی مواجه کرده است چراکه در صورت وقوع حادثه، از پوشش بیمه محروم هستند.
سایت عصرایران

تصاویر دیده نشده از حمله به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما در جنگ 40 روزه

فرار بیمه‌ها از پرداخت هزینه درمان
سایت روزنامه سازندگی

فرار بیمه‌ها از پرداخت هزینه درمان

فرزانه ترکان، متخصص پزشکی فیزیکی و توان‌بخشی در گفت‌وگو با «سازندگی» مطرح کرد:
سایت فرارو

واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ «این است درد ما و فرق ما»

از چوبه دار تا روبانِ افتتاح/ وقتی «بابک زنجانی» برای اقتصاد ایران قهوه «VIP» سرو می‌کند!
سایت فرارو

از چوبه دار تا روبانِ افتتاح/ وقتی «بابک زنجانی» برای اقتصاد ایران قهوه «VIP» سرو می‌کند!

افتتاح کافه VIP بابک زنجانی، فراتر از یک رویداد تجاری، یک دهن‌کجی آشکار به مردم خسته‌ای است که تاوان تحریم و تورم را می‌دهند.
خبرگزاری مهر

برای املاک دارای سند سبز حتی قولنامه هم امضا نکنید!

کارگران به تدریج بی‌دندان می‌شوند!
سایت آفتاب نیوز

کارگران به تدریج بی‌دندان می‌شوند!

هزینۀ سنگین ترمیم دندان، پوشش محدود بیمه و ظرفیت ناکافی درمانگاه‌های تأمین اجتماعی، بسیاری از بیمه‌شدگان کم‌درآمد را به انتخابی تلخ میان پرداخت هزینه‌های سنگ...
تقلب کنکوری‌ها زیر تیغ قانون؛ از جریمه تا محرومیت
سایت دیدبان ایران

تقلب کنکوری‌ها زیر تیغ قانون؛ از جریمه تا محرومیت

شرکت فردی به جای داوطلب در کنکور، فقط یک تقلب ساده نیست؛ قانونی که می‌تواند این میانبر را به جریمه، محرومیت و حتی پرونده قضایی تبدیل کند.
    
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| صداوسیما در آغوش گرفتن پدر و فرزند را هم سانسور کرد

سایت عصرایران

آتش‌سوزی در ساختمان مسکونی ۷ طبقه در مشهد/ ۴ کودک در طبقات بالا محبوس شدند

سایت تابناک

سارق 60ساله گوشی 130میلیونی را 150هزار تومان فروخت!

ازدواج در آینه جامعه، از موانع ذهنی تا واقعیت‌های اقتصادی
خبرگزاری ایسنا

ازدواج در آینه جامعه، از موانع ذهنی تا واقعیت‌های اقتصادی

ازدواج فقط تصمیم دو نفر برای کنار هم قرار گرفتن نیست، آینه‌ای است که بسیاری از واقعیت‌های فردی و اجتماعی را در خود بازتاب می‌دهد. وقتی جوانی در برابر ازدواج مکث می‌کند، گاهی پشت این تردید، تنها یک دلیل وجود ندارد، مجموعه‌ای از ترس‌ها، تجربه‌ها، توقعات، فشارهای اقتصادی و تصویری که جامعه از زندگی موفق …
چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟
سایت نورنیوز

چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟

تفاوت‌های رفتاری کودکان فرزندخوانده با فرزندان زیستی، ریشه در «پیشینه تجربه امن» آن‌ها دارد. به گفته کارشناسان، استرس در این کودکان نه یک اختلال، بلکه واکنشی از سوی سیستم عصبی برای بقاست که در محیطی ناامن شکل گرفته است.
گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض تا تولد دوباره در طبیعت
سایت آفتاب نیوز

گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض تا تولد دوباره در طبیعت

پس از دهه‌ها تلاش برای نجات گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض، تولد گوساله‌های این گونه در طبیعت خوزستان و آغاز برنامه بازمعرفی آن در زاگرس، نشانه‌هایی امیدبخش ا...
وقتی طبیعت حساب و کتاب اقتصادی پیدا می‌کند/ ارزش واقعی خدمات اکوسیستمی چقدر است
خبرگزاری ایرنا

وقتی طبیعت حساب و کتاب اقتصادی پیدا می‌کند/ ارزش واقعی خدمات اکوسیستمی چقدر است

تهران - ایرنا - طبیعت هر روز خدماتی به انسان ارائه می‌دهد که بخش قابل توجهی از آنها در محاسبات اقتصادی دیده نمی‌شوند، از تصفیه آب و کنترل سیلاب گرفته تا جذب کربن، تولید غذا، گرده‌افشانی و حفظ تنوع زیستی. ارزش‌گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستمی تلاش می‌کند ارزش این خدمات نامرئی را به زبان اعداد و اقتصاد ترجمه …