قیمت طلا امروز




 افتتاح و کلنگ‌زنی

 سایت ایران آنلاین / ۳۳ ساعت قبل

هفته دولت ۵۲ همت پروژه افتتاح یا کلنگ‌زنی می‌شود

خوزستان در معادلات اقتصادی و زیرساختی ایران، فراتر از یک استان صنعتی، حلقه‌ای راهبردی در زنجیره انرژی، تولید، تجارت دریایی و حمل‌ونقل کشور است؛ ظرفیتی که اهمیت آن در جریان جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان، همزمان با هدف قرار گرفتن بخشی از تأسیسات صنعتی، بندری و زیرساختی، بیش از پیش آشکار شد.
 هفته دولت ۵۲ همت پروژه افتتاح یا کلنگ‌زنی می‌شود
بیتا میرعظیمی، گروه ایران زمین:  در این شرایط، تشکیل ۱۱ قرارگاه تخصصی در حوزه‌های امداد و نجات، زیرساخت، انرژی، بهداشت و درمان، امنیت، قضایی، بازار و پشتیبانی، زمینه هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی و نیروهای مسلح و تداوم خدمات حیاتی را فراهم کرد. با آغاز جنگ رمضان نیز این ساختار با اتکا به تجربه و آمادگی ایجادشده، در مقیاسی گسترده‌تر فعال شد.

در کنار این آمادگی سازمانی، حضور پرشور و مسئولانه مردم خوزستان، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تاب‌آوری استان بود؛ از همراهی کادر درمان و مردم در حمله به محدوده بیمارستان شهید بقایی اهواز گرفته تا تداوم حضور گسترده مردم در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید و حضور پرشور مردم در راهپیمایی اربعین شلمچه و چذابه پس از حمله دشمن.

این تجربه نشان داد امنیت انرژی، پایداری زنجیره تأمین و استمرار فعالیت‌های اقتصادی خوزستان، علاوه بر زیرساخت و مدیریت بحران به سرمایه اجتماعی و انسجام مردم نیز وابسته است. در همین چارچوب، «سیدمحمدرضا موالی‌زاده» استاندار خوزستان با حضور در مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران، عملکرد مدیریت اجرایی استان در دوران جنگ و مهم‌ترین ظرفیت‌ها، چالش‌ها و اولویت‌های اقتصادی، اجتماعی، زیرساختی، انرژی و حمل‌ونقل خوزستان را مورد بررسی قرار داده است. مشروح این گفت‌و‌گو از نظرتان می‌گذرد:

 

خوزستان یکی از مهم‌ترین قطب‌های انرژی کشور است. حملات اخیر دشمن در جنگ ۱۲ روزه یا جنگ رمضان چه تأثیری بر تأسیسات نفت، گاز و زیرساخت‌های حیاتی استان داشت و برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی و کاهش پیامدهای آن چه تمهیداتی در نظر گرفته شد؟

در دوران جنگ، دشمن علاوه بر اهداف نظامی، بخش‌هایی از زیرساخت‌ها و مراکز غیرنظامی خوزستان را نیز مورد هدف قرار داد. مجموعه‌هایی از جمله شرکت فولاد خوزستان، فولاد آتیه خاورمیانه و برخی از پتروشیمی‌های ماهشهر مورد حمله قرار گرفتند. در ماهشهر، انتشار گازهای ناشی از حملات موجب نگرانی مردم شد که با حضور مسئولان و بررسی‌های میدانی، شرایط تحت کنترل اعلام شد. خودم آن شب در ماهشهر ماندم تا با حضور در میان مردم، از نگرانی‌های آنان کاسته و اطمینان دهم که گازهای منتشرشده، تهدید و خطر خاصی برای سلامت و ایمنی شهروندان ایجاد نمی‌کند.

مردم عزیز ماهشهر با تشکیل حلقه انسانی در اطراف تأسیسات و حضور در کنار نیروهای عملیاتی، جلوه‌ای از همبستگی و مقاومت اجتماعی را به نمایش گذاشتند. از سوی دیگر، بخشی از زیرساخت‌های عمومی از جمله مجموعه هواشناسی، فرودگاه‌ها، کشتی‌سازی‌های خرمشهر، ایستگاه‌های صداوسیما و ساختمان فرمانداری و استانداری نیز آسیب دیدند. در برخی مناطق مسکونی، از جمله منطقه لنگیرات زیدون بهبهان، خسارت‌هایی به منازل وارد شد.

همچنین دو بیمارستان استان، از جمله بیمارستان امام علی(ع) اندیمشک آسیب دیدند. با وجود این خسارت‌ها، خدمات درمانی متوقف نشد و برای تداوم خدمت‌رسانی، مراکز درمانی موقت ایجاد، ظرفیت دیالیز افزایش و برخی بیماران به دزفول منتقل شدند. حمله دشمن به شرکت‌ کشتی‌سازی اروندان و شهید موسوی خرمشهر، کارخانه‌ها و... نیز نشان داد که اهداف دشمن تنها نظامی نبوده و معیشت مردم را نیز نشانه گرفته است. با این حال، روند بازسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده با شتاب در حال انجام است و هدف، بازسازی بهتر از گذشته عنوان شده است.

 

با توجه به آسیب‌پذیری زیرساخت‌های حیاتی انرژی در شرایط جنگی، آیا برای پراکنده‌سازی، مقاوم‌سازی یا ایجاد ظرفیت‌های پشتیبان برای تأسیسات انرژی استان برنامه‌ای در نظر گرفته شده است؟

بله. در این زمینه اقدامات متعددی با دوستان و مجموعه‌های مرتبط انجام شده است. بنده بارها از مراکز مختلف بازدید داشته‌ام؛ از دیسپاچینگ برق و گاز گرفته تا مراکز سوخت، مجموعه‌های سوخت‌رسانی در نقاط مختلف استان، پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، مخازن نگهداری سوخت و سایر نقاط مرتبط با زنجیره انرژی. خوشبختانه تمهیدات پدافندی در این بخش‌ها اندیشیده شده و اقدامات لازم برای افزایش آمادگی و استمرار فعالیت این زیرساخت‌ها در شرایط مختلف در حال انجام است.

 

با توجه به تجربه جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان و حملات به برخی زیرساخت‌های غیرنظامی، استان خوزستان چه سازوکارهایی برای حفظ تداوم خدمات عمومی، فعالیت‌های اقتصادی و انسجام اجتماعی به‌کار گرفت و نقش مشارکت و تاب‌آوری مردم در مدیریت این شرایط و کاهش آثار بحران چه بود؟

در جنگ ۱۲ روزه، برای مدیریت شرایط و حفظ آمادگی استان، ۱۱ قرارگاه تخصصی در حوزه‌های امداد و نجات، زیرساخت، انرژی، بهداشت و درمان، امنیت، قضایی، بازار و پشتیبانی تشکیل شد.

این ساختار با مشارکت مدیران اجرایی و فرماندهان نیروهای مسلح موفق بود و پس از جنگ نیز حفظ شد. با آغاز جنگ رمضان، قرارگاه‌ها با توجه به تجربه گذشته و آمادگی قبلی، مجدداً فعال شدند و مأموریت‌های خود را در مقیاسی گسترده‌تر دنبال کردند. به لطف خدا، امنیت و خدمات عمومی پایدار ماند و دولت نیز با تماس‌های مستمر و حضور میدانی مسئولان، پشتیبانی مؤثری از استان به عمل آورد.

مردم عزیز خوزستان نیز در جریان جنگ، با حضور، همبستگی و مسئولیت‌پذیری، نقش مهمی در حفظ تاب‌آوری استان ایفا کردند. یکی از جلوه‌های این همدلی، همراهی مردم و کادر درمان در جریان حمله به محدوده بیمارستان شهید بقایی اهواز بود؛ به‌گونه‌ای که برخی پرستاران بیماران را برای ادامه مراقبت به خانه‌های خود منتقل کردند. حضور گسترده مردم در مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید نیز جلوه دیگری از انسجام اجتماعی و سرمایه مردمی بود.

در حمله دشمن در مسیر راهپیمایی اربعین در محدوده شلمچه که به شهادت دو نفر و مجروحیت ۱۱ نفر انجامید، مردم نه‌تنها عقب‌نشینی نکردند، بلکه حضورشان افزایش یافت. تداوم باشکوه راهپیمایی اربعین در شلمچه و چذابه و مشارکت گسترده مردم نشان داد که اعتماد عمومی، همبستگی اجتماعی و روحیه مقاومت، در کنار توان دفاعی، از مؤلفه‌های مهم قدرت و تاب‌آوری ملی است.

 

بندر امام خمینی(ره) به‌عنوان بزرگ‌ترین بندر فله‌بر کشور چه نقشی در استمرار تأمین کالاهای اساسی در شرایط جنگی داشت و حملات و محدودیت‌های ناشی از جنگ چه تأثیری بر روند تخلیه و بارگیری کالا در این بندر گذاشت؟

با وجود اصابت موشک به بخشی از اسکله‌ها و زیرساخت‌های بندری، فعالیت بنادر، پتروشیمی‌ها و مراکز اقتصادی خوزستان متوقف نشد و مدیران، کارکنان و فعالان بخش خصوصی با آمادگی کامل به فعالیت ادامه دادند. برای استمرار جابه‌جایی کالا، از ظرفیت‌های ریلی و جاده‌ای در کنار حمل‌ونقل دریایی استفاده شد و عملیات تخلیه و انتقال کالا در بنادر ادامه یافت.

در بنادر هندیجان، بهرگان و سجافی نیز با مدیریت فوری، تخلیه و پراکنده‌سازی لنج‌ها انجام شد. در بندر امام خمینی(ره) نیز تخلیه کالا بدون مشکل جدی و در زمان مناسب انجام گرفت. این هماهنگی و مدیریت میدانی، با حفظ فعالیت بنادر، موجب تداوم زنجیره تأمین کالا و حتی رونق مقطعی برخی فعالیت‌ها شد.

 

در شرایطی که بخشی از کالاها و خودروها در بنادر خوزستان در معرض حملات قرار داشتند، چه میزان کالا و سرمایه در معرض آسیب بود و آیا برای تسریع در تخلیه، جابه‌جایی یا پراکنده‌سازی محموله‌ها اقدامی انجام شد؟

بله، در این زمینه با هماهنگی پلیس راه، نیروی انتظامی، منطقه آزاد و گمرک، تمهیدات لازم اندیشیده شد و اقدامات عملیاتی نیز صورت گرفت. یکی از اقدامات مهم، تسریع در تخلیه خودروها از مناطق در معرض خطر بود. با مالکان خودروها هماهنگ کردیم که خودروها در سریع‌ترین زمان ممکن از آن مناطق خارج شوند و تشریفات گمرکی، امور اداری و فرآیند شماره‌گذاری بعداً انجام شود. یعنی اولویت این بود که سرمایه و کالا از منطقه‌ای که احتمال آسیب در آن وجود داشت، خارج شود و پس از آن تشریفات قانونی و اداری ادامه پیدا کند. با این اقدام، خوشبختانه توانستیم از بروز مشکل جدی در این زمینه جلوگیری کنیم.

 

آیا جنگ رمضان باعث کاهش ظرفیت یا اختلال در کریدورهای بین‌المللی دریایی و زمینی خوزستان شد و در صورت بروز مشکل، چه مسیرها و ظرفیت‌هایی برای جایگزینی در نظر گرفته شد؟

در کنار اقدامات مختلف، اقدامات پدافندی نیز در حوزه‌های گوناگون انجام شد. نتیجه این اقدامات این بود که در ارتباط با تأمین کالا، بحمدالله با کمبود خاصی در سطح استان و حتی در سطح کشور مواجه نشدیم. کریدورهای حمل‌ونقل دریایی و زمینی فعال باقی ماندند و با استفاده از ظرفیت‌های مختلف، تلاش شد جریان انتقال کالا ادامه پیدا کند. مجموعه اقدامات انجام‌شده در واقع مکمل یکدیگر بودند و باعث شدند زنجیره تأمین دچار توقف نشود.

 

با توجه به نقش خرمشهر، آبادان، بندر امام خمینی(ره) و بنادر کوچک‌تر در تجارت دریایی، چه تمهیداتی برای تداوم فعالیت بنادر در شرایط تهدید و جلوگیری از توقف زنجیره واردات در نظر گرفته شد؟

اساساً هیچ‌کدام از واحدهای ما دچار اختلال جدی نشدند. ممکن بود شرایط جنگی این امکان را ایجاد کند که برخی مجموعه‌ها فعالیت خود را تعطیل کنند، اما هیچ واحدی کار خود را تعطیل نکرد. همه واحدها در حالت آماده‌باش بودند و همه پای کار ایستادند. هماهنگی‌ها و تمهیدات به‌گونه‌ای بود که روند امور تا حد امکان به شکل طبیعی ادامه پیدا کند. بخش مهمی از این موفقیت نیز ناشی از روحیه مقاومت، سلحشوری مردم قهرمان خوزستان و هماهنگی بین‌بخشی و همکاری دستگاه‌های مختلف بود.

 

با توجه به آسیب‌های وارد شده به زیرساخت‌ها و بخش‌های غیرنظامی استان، آیا برآورد دقیقی از میزان و ابعاد این خسارت‌ها در دست هست؟ اگر بله، این خسارت‌ها در چه حوزه‌هایی و به چه میزان بوده است؟

در این مرحله، برآورد کامل خسارت‌ها انجام شده و در حال تکمیل است؛ مدیریت بحران در وزارت کشور نیز با جدیت این موضوع را دنبال می‌کند. خسارت‌ها در بخش‌های مختلف بررسی شده‌اند و برای بازسازی و جبران آنها نیز سازوکارهای جداگانه‌ای در نظر گرفته شده است. 

فعالیت لنج‌داران، ملوانان و صیادان از جمله گروه‌هایی بود که در شرایط جنگی ممکن بود با مشکلات جدی مواجه شوند. برای اینکه روند فعالیت این گروه‌ها دچار اختلال نشود، چه تمهیداتی در نظر گرفته شد؟

عزیزان ما در این بخش‌ها، تلاش کردند روند کاری‌شان دچار اختلال نشود. ما چندین بندر در استان داریم و بیشترین حجم لنج‌ها نیز در هندیجان قرار دارد. بخشی از لنج‌ها برای حمل‌ونقل کالا فعالیت می‌کنند و بخشی نیز لنج‌های صیادی هستند. فعالیت این مجموعه‌ها ادامه پیدا کرد، هرچند در برخی مقاطع با محدودیت‌هایی مواجه شدند. جلسات متعددی برگزار و پیگیری‌های لازم انجام شده است تا مشکلات این عزیزان در مواقعی که با محدودیت یا شرایط خاص مواجه می‌شوند، دنبال شود. باید مؤلفه‌های مختلفی از جمله تعداد سفرها، حجم کالای جابه‌جا شده، میزان سوخت تخصیصی، حجم موتور شناورها و سایر شاخص‌ها بررسی و برآورد شود. پس از مشخص شدن این موارد می‌توان درباره سازوکارهای حمایتی تصمیم دقیق‌تری گرفت.

 

شما در دوران جنگ، از کاهش نیروهای تعدیل‌ شده از رقم ۵۰ هزار نفر به کمتر از پنج هزار نفر با همکاری شرکت‌ها خبر داده‌اید؛ چه سازوکارهایی برای حفظ اشتغال در صنایع آسیب‌دیده و جلوگیری از موج دوم تعدیل نیرو در صورت تداوم تبعات جنگ در نظر گرفته شده است؟

 در روزهای اول جنگ، ناگهان با خبری مواجه شدیم مبنی بر اینکه حدود ۵۰ هزار نفر نیروی کار در آستانه تعدیل قرار گرفته‌اند و قرار است این افراد به سمت بیمه بیکاری بروند. ما بلافاصله وارد عمل شدیم، جلسات و کمیسیون کارگری برگزار و پیگیری‌ها را آغاز کردیم. چندین جلسه کمیسیون کارگری تشکیل شد و در نتیجه این جلسات، واحدهای صنعتی نیز همکاری کردند. به این واحدها ابلاغ شد از تعدیل نیرو خودداری و از منابع داخلی خود برای حفظ اشتغال استفاده کنند تا در آینده تصمیمات لازم در سطح ملی اتخاذ شود. خوشبختانه همکاری خوبی صورت گرفت. در حالی که حدود ۵۰ هزار نفر در آستانه تعدیل قرار داشتند، این تعداد اکنون به کمتر از ۵ هزار نفر کاهش یافته است. این یک اقدام ارزشمند بود و باعث شد بخش زیادی از نگرانی کارگران و خانواده‌های آنان برطرف شود.

 

با توجه به خسارت‌های وارد شده به بخشی از زیرساخت‌های انرژی، مسکونی و صنعتی، منابع جبران خسارت‌ها از چه محل‌هایی تأمین می‌شود و آیا برآوردی از اعتبار مورد نیاز برای بازسازی وجود دارد؟

در بخش مسکونی، بنیاد مسکن بازسازی واحدهای آسیب‌دیده، از جمله در منطقه لنگی‌راد را آغاز کرده است. در بخش صنعتی نیز سازوکارهای جبران خسارت با مشارکت وزارت صمت، هیأت ‌مدیره واحدها، سازمان برنامه و بودجه و با نظارت معاون اول رئیس‌جمهور در حال اجراست. این فرآیند مجموعه‌های مختلف از هلدینگ‌های شرکت‌ها، پتروشیمی‌ها، فولاد، کشتی‌سازی و واحدهای صنعتی را دربرمی‌گیرد. برای سوله‌های آسیب‌دیده شهرک‌های صنعتی نیز تسهیلات و حمایت‌های مالی پیش‌بینی شده است. همزمان، برآورد دقیق خسارت‌ها در حال انجام است و مدیریت بحران وزارت کشور نیز موضوع را به‌طور جدی پیگیری می‌کند. خسارت‌ها در سه سطح کلان شامل «صنایع بزرگ» متوسط، شامل «واحدهای شهرک‌های صنعتی» و خرد، شامل «واحدهای کوچک اقتصادی و عرضه کالا» بررسی می‌شوند. برای هر سطح، سازوکارهای جبران خسارت و تسهیلات حمایتی در نظر گرفته شده است تا با کاهش زیان‌های وارده، معیشت مردم و فرصت‌های شغلی حفظ شود. 

 

برای حفظ و افزایش فرصت‌های شغلی در استان، بویژه پس از شرایط جنگی چه برنامه‌ای دنبال می‌شود؟

حفظ فرصت‌های شغلی و افزایش فرصت‌های جدید، یکی از برنامه‌های اصلی ماست. در شورای اشتغال که به‌ صورت مستمر برگزار می‌شود، سهم دستگاه‌های مختلف مشخص شده است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به‌عنوان متولی این حوزه، سهم دستگاه‌ها را تعیین کرده و این موضوع در برش استانی نیز دنبال می‌شود. ما در شورای اشتغال این موضوعات را به‌ صورت مستمر پیگیری می‌کنیم. در کنار حفظ مشاغل موجود، به دنبال ایجاد فرصت‌های جدید در بخش‌های مختلف هستیم؛ از صنعت و کشاورزی گرفته تا شیلات، آبزیان، دامداری، خدمات و گردشگری.

 

با توجه به نقش بخش کشاورزی در حفظ اشتغال، تأمین امنیت غذایی و ثبات اقتصادی استان، آیا حوزه‌های اقتصادی و کشاورزی استان در دوران جنگ آسیب دیدند؟ مهم‌ترین آسیب‌ها چه بود و برای تداوم تولید و حفظ اشتغال چه اقداماتی انجام شد؟

کشاورزی یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های اقتصادی خوزستان است و با تولید حدود ۱۳۸ نوع محصول، از گندم و خرما تا پسته و زعفران، از تنوع قابل‌توجهی برخوردار است. محصولات زراعی، باغی و گلخانه‌ای در کنار آبزی‌پروری، دامداری، صید و صیادی و منابع طبیعی، بخش مهمی از اقتصاد استان را تشکیل می‌دهند. در حوزه گندم، پرداخت مطالبات گندمکاران با هدف حفظ تولید، امنیت غذایی و ذخایر استراتژیک کشور اهمیت ویژه‌ای دارد. تأمین آب، کود و سم، پرداخت تسهیلات و خرید تضمینی محصولات نیز در حفظ اشتغال و ثبات اقتصادی کشاورزان مؤثر است. خوزستان امسال بیش از حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم تولید کرده و گندم مورد نیاز حدود ۱۴ میلیون نفر و در بخش نیشکر نیز شکر تولیدی استان نیاز حدود ۳۵ میلیون نفر را تأمین می‌کند. علاوه بر شکر، از نیشکر محصولاتی مانند الکل صنعتی و فرآورده‌های مورد استفاده در صنایع مختلف تولید می‌شود و «باگاس» آن نیز قابلیت استفاده به‌عنوان خوراک دام را دارد.

 

چه طرح‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مهمی در خوزستان در حال اجرا یا پیگیری است؟

در خوزستان طرح‌های متعددی برای توسعه کشاورزی، آبزی‌پروری و صنایع در حال پیگیری است. در بخش کشت چوب و «شورورزی»، حدود ۲۵ هزار هکتار برای کشت اکالیپتوس اختصاص یافته است؛ این گیاه به شوری مقاوم بوده و چوب آن پس از برداشت برای تولید چیپس چوب، خمیر کاغذ و صفحات MDF استفاده می‌شود. طرح آبزی‌پروری هندیجان با وسعت حدود ۴ هزار هکتار و سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده ۳۰ همت از دیگر پروژه‌های مهم است که می‌تواند اشتغال قابل توجهی ایجاد کند. فاز دوم پتروشیمی ماهشهر در زمینی حدود ۳۳۰۰ هکتار و طرح‌های پتروشیمی کرخه، پتروپالایش مسجدسلیمان، فاز دوم فولاد شادگان و پتروپالایش شادگان نیز در دست پیگیری هستند. پرورش میگو نیز به دلیل سازگاری با آب شور، ظرفیت مهم استان محسوب می‌شود. در هورالعظیم ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه ماهی بومی رهاسازی شده و همزمان اقدامات پیشگیرانه برای مدیریت سیلاب، از جمله فعال‌سازی سیل‌بندها و لایروبی، در حال انجام است. همچنین فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی دنبال می‌شود که تاکنون ۲۴۸ هزار هکتار آن اجرا شده است. اجرای این طرح با توسعه آبیاری، تسطیح اراضی و اصلاح الگوی کشت می‌تواند بهره‌وری آب و زمین و تولید کشاورزی را افزایش دهد.

 

در حوزه توسعه زیرساخت‌ها و پروژه‌های عمرانی، مهم‌ترین طرح‌های در حال اجرا در استان کدام‌اند و این پروژه‌ها با چه میزان پیشرفت فیزیکی و اعتباری دنبال می‌شوند؟

در هفته دولت، بیش از ۵۲ همت پروژه در خوزستان افتتاح یا کلنگ‌زنی می‌شود. از مهم‌ترین طرح‌ها، پل عنافچه در منطقه ملاثانی شهرستان باوی است که ۲۳ روستا را به جاده اصلی متصل می‌کند و پل شهدای اروند در خرمشهر که با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح خواهد شد. در حوزه مسکن محرومان و نهضت ملی مسکن نیز پروژه‌های متعددی به بهره‌برداری می‌رسد. طرح‌های راهسازی، کنارگذرها، آبرسانی، دفع آب‌های سطحی و پساب، توسعه فضاهای درمانی و مدرسه‌سازی نیز در نقاط مختلف استان در حال اجراست. در حوزه تولید، جلسات ستاد تسهیل برای رفع موانع واحدهای تولیدی برگزار شده است. همچنین در تعامل با مسئولان عراق، تفاهمنامه‌ای برای ایجاد بازارچه مرزی مشترک خوزستان و عراق در شلمچه و فعال‌سازی معبر واصلیه انجام شده است. اینجانب سفرهایی به استان‌های بصره، میسان و ذی قار عراق نیز انجام داده ام.

 

با توجه به تجربه جنگ اخیر و آسیب مستقیم به زیرساخت‌های حیاتی خوزستان، اگر قرار باشد از امروز یک نقشه جامع «تاب‌آوری اقتصادی و زیرساختی استان» تدوین شود، اولویت اول شما برای حفاظت از انرژی، بنادر، حمل‌ونقل و زنجیره تأمین کشور چیست و چه اقداماتی باید فوراً در سطح ملی انجام شود؟

بحث تاب‌آوری امروزه اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. دشمن نیز متوجه شده که مردم ایران، مردمی مقاوم هستند و به هیچ وجه تسلیم نمی‌شوند. مردم ایران مردمی هستند که می‌خواهند با عزت زندگی کنند و شخصیت ملی ایرانیان در این دوره بیش از پیش به جهانیان نشان داده شد. مردم در سراسر شهرها و روستاهای ایران زمین با صلابت و اقتدار در مقابل دشمن ایستادند و از میهن، تمامیت ارضی کشور و نظام دفاع کردند. این یک دستاورد بزرگ است و باید آن را حفظ کنیم. دشمن در جنگ اخیر به اهداف خود دست پیدا نکرد. انسجام ملی افزایش پیدا کرد و مردم ایران در چشم جهانیان با احترام خاصی دیده شدند. این سرمایه اجتماعی و ملی باید حفظ شود. اما در حوزه اقتصادی و زیرساختی، یکی از سیاست‌های راهبردی ما باید تقویت بخش خصوصی در خوزستان باشد. پیشینه اقتصادی استان نشان می‌دهد که اقتصاد دولتی در آن بسیار پررنگ بوده و بخش خصوصی به اندازه ظرفیت واقعی خود رشد نکرده است. ما آمادگی داریم که از سرمایه‌گذاران مولد در خوزستان استقبال، از آنها پشتیبانی و موانع را برطرف کنیم،؛ تسهیلات بدهیم و در زمینه معافیت‌ها و بخشودگی‌های مرتبط با فعالیت‌های اقتصادی نیز حمایت‌های لازم را مورد توجه قرار دهیم.

 

آقای استاندار، با توجه به تأکید شما بر تقویت بخش خصوصی، به‌روزرسانی سند توسعه و ارتقای تاب‌آوری اقتصادی خوزستان، چه برنامه‌ها و سازوکارهایی برای رفع موانع سرمایه‌گذاری و تضمین تداوم تولید، اشتغال و خدمات عمومی در شرایط بحرانی پیش‌بینی کرده‌اید؟

تحول اقتصادی کشور نیازمند تقویت و حمایت جدی از بخش خصوصی و تعاون است. در همین راستا، جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی و استانداری برگزار می‌شود. به‌روزرسانی سند توسعه استان و راه‌اندازی دبیرخانه ستاد توسعه نیز در دستور کار قرار دارد. در کنار برنامه‌های اقتصادی، تقویت تاب‌آوری استان و استمرار خدمات عمومی از طریق اقدامات پدافندی دنبال می‌شود. هدف این است که خوزستان در شرایط مختلف، توان حفظ خدمات، تولید، اشتغال، تأمین کالا و فعالیت‌های اقتصادی را داشته باشد. ممکن است در برخی نقاط مشکلاتی وجود داشته باشد، اما آمادگی و حفظ روند عادی امور، اولویت مدیریت استان است. در پایان، از همراهی، همدلی و شجاعت مردم شریف خوزستان در شرایط دشوار قدردانی می‌کنم و مراتب سپاس و تشکر خود را از حمایت‌های رئیس‌جمهوری محترم، دولت، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، نیروهای مسلح و تمامی دستگاه‌ها، رسانه‌ها و مجموعه‌های همراه اعلام می‌دارم.

  برش

چه ظرفیت‌هایی برای توسعه صنایع، صادرات و تکمیل زنجیره ارزش در خوزستان وجود دارد؟

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های خوزستان، نزدیکی به بازار عراق و ظرفیت بالای این کشور برای واردات کالاهای صنعتی و ساختمانی است. تکمیل زنجیره ارزش فولاد از اولویت‌های استان است؛ زنجیره‌ای که از سنگ‌ آهن آغاز و با تولید گُندله، آهن اسفنجی، بیلت، بلوم، اسلب و محصولات نهایی مانند شمش، پروفیل، نبشی، کلاف و میلگرد و تیرآهن تکمیل می‌شود. خوزستان به‌عنوان مهد صنعت فولاد کشور، از سال ۱۳۴۶ با شکل‌گیری گروه ملی صنعتی فولاد ایران، سابقه‌ای طولانی در این صنعت دارد. توسعه این زنجیره می‌تواند با ایجاد اشتغال و ارزآوری، صادرات به بازارهایی مانند عراق را افزایش دهد. در کنار فولاد، صنایع  MDF، محصولات کشاورزی، شیلات و خرما نیز ظرفیت صادراتی دارند. صادرات سبزیجات دزفول به روسیه، محصولات شیلاتی و تولیدات صنایع چوب، بخشی از این ظرفیت‌هاست. همچنین فرآوری و ایجاد پالایشگاه خرما و ایجاد زنجیره ارزش آن می‌تواند ارزش افزوده و درآمد صادراتی استان را افزایش دهد.

انتهای پیام/







جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ - 21 August 2026
تمام دغدغه‌های یک هنرمند / «ما داریم زندگی می‌کنیم»
خبرگزاری ایسنا

تمام دغدغه‌های یک هنرمند / «ما داریم زندگی می‌کنیم»

«در این شرایط سخت اقتصادی، وقتی کسی تئاتر را در سبد هزینه‌های ماهیانه‌اش قرار می‌دهد، دنبال حس ما داریم زندگی می‌کنیم است. دنبال دو ساعتی که از فشار روزمره بیرون بیاید، به دنیاهای جدید پرواز کند. این یک تراپی است.»
«هزار و یک شب»؛ جاه‌طلبی پرزرق‌وبرقی که به ضدتبلیغ نمایش خانگی تبدیل شد/شکست سنگین مصطفی کیایی با لشکری از ستاره‌ها
سایت مشرق

«هزار و یک شب»؛ جاه‌طلبی پرزرق‌وبرقی که به ضدتبلیغ نمایش خانگی تبدیل شد/شکست سنگین مصطفی کیایی با لشکری از ستاره‌ها

رابرت دنیرو، بازیگر سرشناس هالیوود، با انتقاد شدید از دونالد ترامپ، او را «یک ظالم نژادپرست، زن‌ستیز و بیگانه‌هراس» توصیف کرد و گفت آمریکای ترامپ را دوست ندارد.
سایت خبرآنلاین

اتهام‌های کودک‌آزاری در «مایکل ۲» از زاویه دید جکسون روایت می‌شوند

از لقب تا نام خانوادگی؛ ایرانیان چگونه صاحب «فامیلی» شدند؟
سایت خبرآنلاین

از لقب تا نام خانوادگی؛ ایرانیان چگونه صاحب «فامیلی» شدند؟

ورود نام خانوادگی به زندگی عمومی ایرانیان حاصل یک تصمیم ناگهانی نبود. این اتفاق طی چند مرحله، از اواخر دوره قاجار تا سال‌های نخست حکومت پهلوی، شکل گرفت و سرانجام در سی‌ام مرداد ۱۳۱۳ به الزام عمومی رسید.
داستان کریستینا شِربِک؛ زنی که جیمز باند از روی زندگی آن ساخته شد!
خبرگزاری ایسنا

داستان کریستینا شِربِک؛ زنی که جیمز باند از روی زندگی آن ساخته شد!

سال‌هاست از کریستینا شربک با لقب «محبوب‌ترین جاسوس چرچیل» یاد می‌شود اما آیا چرچیل واقعا چنین جمله‌ای گفته بود؟ زندگی این مامور مخفی آن‌قدر پرماجراست که حتی بدون افسانه‌ها هم شبیه یک رمان جاسوسی به نظر می‌رسد.
آوتیس سلطان‌زاده؛ معمار حزب کمونیست ایران
سایت رویداد‌ ۲۴

آوتیس سلطان‌زاده؛ معمار حزب کمونیست ایران

«آوتیس میکائیلیان»، ملقب به «آوتیس سلطان‌زاده»، یکی از مهمترین فعالان و نظریه‌پردازان تاریخ چپ در ایران است. سلطان‌زاده حیاتی پربار، و سرنوشتی عمیقا تراژیک داشت. متن زیر از خلال اسناد، متون و مقالاتی نوشته شده که اولا جملگی در سال‌های اخیر از طبقه‌بندی دولتی خارج شده‌اند و دوما دسترسی به آنها نیز دشوار …
    
چطور به شیعیان گفتند امام زمان(عج) هست اما دیده نمی‌شود؟
خبرگزاری ایسنا

چطور به شیعیان گفتند امام زمان(عج) هست اما دیده نمی‌شود؟

تولد پنهان، وکلای سری، ۴۰ عقیقه و یک عمه‌ی شاهد؛ این موارد راه‌حل‌های امام عسکری (ع) برای گفتن یک حقیقت بزرگ بود: امام هست ولی دیده نمی‌شود.
خبرگزاری ایسنا

اصغر فرهادی «قلب سارایوو» را گرفت

سایت عصرایران

یکی از مشهورترین سکانس‌های ضدجنگ تاریخ سینما (تماشا کنید)

خبرگزاری ایسنا

فیلم / «سینمای ایران واقعیت تا آینده»

حصاری بر حصارهای ارتباطات بین‌المللی هنرمندان/ هم «صادرکننده مجوز» و هم «مولف» مجازات می‌شوند
سایت خبرآنلاین

حصاری بر حصارهای ارتباطات بین‌المللی هنرمندان/ هم «صادرکننده مجوز» و هم «مولف» مجازات می‌شوند

سعید رجبی‌فروتن، عضو انجمن نویسندگان و منتقدان سینما و از مدیران باسابقه این حوزه، معتقد است ماده ۲۷ طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه» و تبصره‌های ۱ و ۲ و ۳ آن، با چنان عبارات کلی تقریر شده است که راه را بر هر گونه تفسیر موسع می‌گشاید و می‌تواند پیشاپیش گریبان هر هنرمندی …
شبکه کتاب تعطیل شد ؛ شعار کتابخوانی بدون پشتوانه عملی
سایت عصرایران

شبکه کتاب تعطیل شد ؛ شعار کتابخوانی بدون پشتوانه عملی

شبکه کتاب که قرار بود بستری تخصصی برای پوشش اخبار نشر، معرفی کتاب، گفت‌وگو با نویسندگان و مترجمان و پیگیری رویدادهای حوزه کتاب باشد، بیش از دو ماه است که سکو...
ماجرای توهم توطئه داریوش چیست؟
سایت عصرایران

ماجرای توهم توطئه داریوش چیست؟

شاید بتوان جنجال توهم توطئه» را نه فقط اختلاف بر سر یک آهنگ بلکه اختلاف بر سر یک سؤال قدیمی دانست در توضیح وضعیت امروز ایران سهم «قدرت» بیشتر است یا سهم فرهن...
درس‌گفتارهایی حکمت‌آمیز در جهانی معناباخته!
روزنامه توسعه ایرانی

درس‌گفتارهایی حکمت‌آمیز در جهانی معناباخته!

محمدحسن خدایی علی شمس در نمایشنامه آبجی ها و آقاجان به خانواده ای می پردازد که کمابیش آشنا به نظر می آید اما چیزی که در
جهان در مدار جنون: آیا انسان به خانه بازمی گردد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جهان در مدار جنون: آیا انسان به خانه بازمی گردد؟

اما اهمیت «ادیسه» نولان در این نیست که بالاخره یکی از بزرگ‌ترین حماسه‌های جهان را با امکانات عظیم سینمای معاصر به تصویر کشیده است. اهمیت واقعی فیلم در پرسشی است که زیر تمام این شکوه و هیاهو جریان دارد:آیا انسان واقعاً می‌تواند به خانه بازگردد؟
دو اسطوره سینما که رابطه خوبی با هم نداشتند | ژان پیر ملویل علیه لینو ونتورا
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

دو اسطوره سینما که رابطه خوبی با هم نداشتند | ژان پیر ملویل علیه لینو ونتورا

اگر دلون برای ملویل «شیک و رام» بود، ونتورا یک «صخره سرکش» بود که ملویل باید با تیشه‌زدن‌های روانی و ایجاد اصطکاک، فرم دلخواهش را از دل آن تراش می‌داد.
بازار سیاه بلیت تئاتر؛ از دلایل و آسیب‌ها تا توضیحات سایت فروش بلیت
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

بازار سیاه بلیت تئاتر؛ از دلایل و آسیب‌ها تا توضیحات سایت فروش بلیت

بازار سیاه بلیت، این روزها به یکی از پرتکرارترین موضوعات تئاتر تبدیل شده است. در شرایطی که شمار زیادی از تماشاگران امکان مالی خرید بلیت‌های رسمی‌۵۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومانی بعضی نمایش‌ها را ندارند، بازار سیاه این بلیت‌ها با چند برابر قیمت اصلی ظاهرا پررونق است.
سایت خبرفوری

سفر در زمان؛ آرایشگر زن در حال گرفتن شپش سر یک زن جوان در دوره قاجار

باستان‌شناسان در غار قلعه کُرد در جست‌وجوی چه هستند؟
خبرگزاری ایسنا

باستان‌شناسان در غار قلعه کُرد در جست‌وجوی چه هستند؟

باستان‌شناسان در هفتمین فصل کاوش غار قلعه کرد، احتمال می‌دهند به سنگواره‌های بیشتری از انسان‌تباران دوره پلیستوسن، از جمله بقایای احتمالی نئاندرتال‌ها، انسان هوشمند کهن، انسان هایدلبرگ و دیگر گونه‌ها یا جمعیت‌های انسانی این دوره، دست یابند. قلعه کرد، غاری است که پیش‌تر در آن یک دندان شیری متعلق به کودکی …
سایت خبرفوری

هجوم گردشگران به خاطر شیرینی

شاهکار درخشان دوره صفوی + عکس
خبرگزاری ایسنا

شاهکار درخشان دوره صفوی + عکس

ابریشم، نخ‌های فلزی و نقش‌هایی که گاه روایت‌هایی از شکار، ادبیات و طبیعت را در خود جای داده‌اند، زربُفت ایرانی را به یکی از درخشان‌ترین جلوه‌های هنر نساجی ایران تبدیل کرده‌اند؛ هنری که در دوره صفوی به اوج رسید و نمونه‌هایی از شاهکارهای آن امروز در موزه‌های ایران و جهان دیده می‌شود.
خبرگزاری مهر

قصه عشقی که در مرد نویسنده کشته شد؛ در جستجوی قاتل نامرئی!

خبرگزاری مهر

جشنواره فیلم زوریخ از نائومی واتس تجلیل می‌کند؛ بازیگری هیچکاکی

۲۸ مرداد و قصه روز جهانی عکاسی
سایت خبرآنلاین

۲۸ مرداد و قصه روز جهانی عکاسی

امروز ۱۹ آگوست (۲۸ مرداد ماه) روز جهانی عکاسی است. داستان این روز عمر درازی ندارد، در چنین روزی در سال ۲۰۱۰ میلادی، کُرسکه آرا، جوان استرالیایی وبسایتی با عنوان روز جهانی عکاسی را راه‌اندازی کرد و پیشنهاد روز جهانی عکاسی را داد.
         
وقتی نظر تماشاگر جای نقد می‌نشیند؛ بحران تازه در اقتصاد تئاتر با سامانه فروش اینترنتی بلیت
خبرگزاری ایرنا

وقتی نظر تماشاگر جای نقد می‌نشیند؛ بحران تازه در اقتصاد تئاتر با سامانه فروش اینترنتی بلیت

تهران- ایرنا- پلتفرم‌های فروش و معرفی آثار نمایشی در سال‌های اخیر، به تدریج به فضایی تبدیل شده‌اند که در آن تجربه شخصی تماشاگر، گاه بدون هیچ تفکیک روشنی از نقد حرفه‌ای، در جایگاه داوری درباره کیفیت یک اثر قرار می‌گیرد؛ مساله‌ای که در ظاهر نشانه مشارکت دموکراتیک مخاطب در حیات تئاتر است، اما در عمل می‌تواند …
         
ظهور طبقه الیگارش
سایت روزنامه سازندگی

ظهور طبقه الیگارش

نگاهی به سریال بامداد خمار ، ساخته نرگس آبیار که این‌روزها از شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود، روایتی از طغیان زنانه، عشق ممنوعه و ظهور طبقه‌ای رانتیر است که هم دستی در قدرت حکومت داشته و هم چشمی به اموال ملت و تا جایی‌که توانسته، سرمایه‌داری ملی را نیز تضعیف کرده است
در میدان مین
سایت روزنامه سازندگی

در میدان مین

وقتی یک تی‌شرت تبدیل به اکت سیاسی شد
نقد سریال جنایی «اعتراف می‌کنم» و مسئله هویت گمشده آن
روزنامه هفت صبح

نقد سریال جنایی «اعتراف می‌کنم» و مسئله هویت گمشده آن

ایرانی‌ شدن با نصب یک تابلو فارسی روی دیوار اتفاق نمی‌افتد.یک اقتباس موفق باید منبع اولیه را هضم کند
جنگ دوازده‌روزه به سینما رسید؛ «سقف» چقدر خنده‌دار است؟
سایت رویداد‌ ۲۴

جنگ دوازده‌روزه به سینما رسید؛ «سقف» چقدر خنده‌دار است؟

«سقف» تازه‌ترین ساخته ابراهیم امینی با دستمایه قرار دادن جنگ دوازده‌روزه و پیامد‌های آن، تلاش می‌کند از دل یک موقعیت تلخ، کمدی بسازد؛ اما فیلم در مسیر تبدیل این ایده به یک اثر ماندگار، زیر بار دیالوگ‌های سطحی، موقعیت‌های کم‌مایه و شخصیت‌پردازی ضعیف می‌ماند.
از ایستاده در غبار تا کلاغ؛ فیلمسازی پرشور در جستجوی جهان تازه
سایت عصرایران

از ایستاده در غبار تا کلاغ؛ فیلمسازی پرشور در جستجوی جهان تازه

کلاغ سریال بدی نیست و اتفاقاً از خیلی از محصولاتِ شبکۀ نمایش خانگی بهتر است، چون جهانِ بصری دارد، موسیقی، فضاسازی و بازی‌های قابل‌توجه دارد و مشخص است که ساز...
سایت عصرایران

یه مردابه توی تن از فراموشی / فرامرز اصلانی، لئونارد کوهن ایران (+صدا)

جرم‌انگاری بدیهی‌ترین ارتباطات سینماگران
روزنامه شرق

جرم‌انگاری بدیهی‌ترین ارتباطات سینماگران

خانه سینما درخصوص مصوبه اخیر مجلس بیانیه‌ای منتشر کرد. به گزارش روابط‌عمومی خانه سینما، متن بیانیه به شرح زیر است: مجلس شورای اسلامی در ۲۵ مرداد ۱۴۰۵، کلیات طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» را با ۱۸۳ رأی موافق به تصویب رساند.
مرز فرهنگی ایران کجاست؟
روزنامه شرق

مرز فرهنگی ایران کجاست؟

در ادبیات تحلیلی تاریخ و اندیشه سیاسی، مفهوم «کشور» غالبا با تعاریف حقوقی مدرن و نظام وستفالی سنجیده می‌شود؛ نظامی که دولت-ملت را در پناه مرزهای جغرافیایی مشخص، خطوط مرزی خط‌کشی‌شده و اعمال حاکمیت محصور بر یک قلمرو مشخص تعریف می‌کند.
سهیل بیرقی و فیلمی که علیه خودش شورش می‌کند
روزنامه هفت صبح

سهیل بیرقی و فیلمی که علیه خودش شورش می‌کند

«بی‌داد» سهیل بیرقی با محوریت آزادی و سرکشی، به‌دلیل شعارزدگی، شخصیت‌پردازی کم‌عمق و تحمیل معنا، نتوانسته ظرفیت اعتراضی خود را به سینمایی ماندگار تبدیل کند
پیامدهای طرح جنجالی برای سینما، تئاتر، موسیقی و ادبیات
روزنامه هفت صبح

پیامدهای طرح جنجالی برای سینما، تئاتر، موسیقی و ادبیات

سینمای اجتماعی بیش از دیگر گونه‌ها با این ابهام روبه‌رو می‌شود که مرز میان بازنمایی واقعیت و «سیاه‌نمایی» کجاست
هالیوود مروج دنیای بدون خدا و ابرقهرمانان
سایت جوان آنلاین

هالیوود مروج دنیای بدون خدا و ابرقهرمانان

سال‌هاست که جریان فکری حاکم بر هالیوود با اتکا به ژانر ابرقهرمانی، سعی در بازتعریف مفاهیم اخلاقی، قدرت و مسئولیت دارد
خانه سینما به طرح «مقابله با نفوذ» مجلس اعتراض کرد: جرم انگاری بدیهی ترین حقوق هنرمندان
روزنامه شرق

خانه سینما به طرح «مقابله با نفوذ» مجلس اعتراض کرد: جرم انگاری بدیهی ترین حقوق هنرمندان

خانه سینما درخصوص مصوبه اخیر مجلس بیانیه ای منتشر کرد.
آیا بی‌داد فیلم مهمی است؟ | جنجال‌های محصول سینمای زیرزمینی ایران
سایت رویداد‌ ۲۴

آیا بی‌داد فیلم مهمی است؟ | جنجال‌های محصول سینمای زیرزمینی ایران

سهیل بیرقی آن زمانی هم که با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فیلم می‌ساخت، کارگردان متعارفی به حساب نمی‌آمد. آثار بیرقی همیشه در فهرست جنجالی‌ترین آثار سینمای ایران بود و حالا با بی‌داد، این کلکسیون کامل شده است.
سایت عصرایران

اکران فیلم یوسف حاتمی‌کیا ؛ امیر جدیدی و هدی زین‌العابدین روی پرده

سایت عصرایران

به من بگو بی وفا حالا یار که هستی ؛ فرامرز اصلانی، لئونارد کوهن ایران (+صدا)

سایت فرارو

سلین دیون ۱۷ سال پیش از تشخیص بیماری، علائم را احساس کرده بود

سایت خبرآنلاین

عکس‌هایی از شهرنو تا کارگاه شیره‌کشی تریاک در دوره رضاخان

سایت آفتاب نیوز

بازگشت رابین ویلیامز به اینستاگرام برای مقابله با هوش مصنوعی

سایت خبرآنلاین

ببینید | سیمین بهبهانی؛ شاعری که غزل را به زبان زندگی تبدیل کرد

حتی برخی مسئولان نظام هم آثار خوانندگان زن را منتشر کرده‌اند / واکنش مدیرعامل خانه موسیقی به اتهام «فساد و فحشا» در پرونده هیوا سیفی‌زاده
سایت خبرآنلاین

حتی برخی مسئولان نظام هم آثار خوانندگان زن را منتشر کرده‌اند / واکنش مدیرعامل خانه موسیقی به اتهام «فساد و فحشا» در پرونده …

پس از اعلام محکومیت چهار ساله هیوا سیفی‌زاده، خواننده موسیقی ایرانی، به اتهام «تشویق به فساد و فحشا»، حمیدرضا نوربخش، پرسید: «وقتی کاری اصلاً اجرا نشده، اتهامات و حکم بر چه اساسی صادر شده است؟» او با تأکید کرد:«مسئله خوانندگی زنان باید یک‌بار برای همیشه حل شود.»
خسته و بی‌عمل و تکراری مثل معاون وزیر ارشاد!
سایت عصرایران

خسته و بی‌عمل و تکراری مثل معاون وزیر ارشاد!

ظاهرا وزارت ارشاد دوم سیدعباس صالحی بیش از آنکه شاهد تحول و حرکت رو به جلو باشد، در حال ادامه دادن مسیر دولت سیزدهم است، شعار و روبان و عکس و میتینگ!
انتقاد تند از بودجه ۴۰ هزار میلیاردی صداوسیما؛ پول مردم برای چه هزینه می‌شود؟
سایت عصرایران

انتقاد تند از بودجه ۴۰ هزار میلیاردی صداوسیما؛ پول مردم برای چه هزینه می‌شود؟

در یادداشتی انتقادی، عملکرد صداوسیما در قبال بودجه سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومانی زیر سؤال رفته است. نویسنده معتقد است تکرار سریال‌های قدیمی و تولید برخی برنا...
طلاق زوری دختر شاه از شوهرش به خواست امام جمعه قاجار/ مشکل شرعی را شیخ فضل الله نوری بر طرف کرد
سایت عصرایران

طلاق زوری دختر شاه از شوهرش به خواست امام جمعه قاجار/ مشکل شرعی را شیخ فضل الله نوری بر طرف کرد

قضیه مشکل شرعی داشت و بدون رضایت شوهر نمی شد طلاق را صادر کرد و از ظرف دیگر خود شکوه الدوله هم راضی به طلاق گرفتن نبود.
یک ترانه در دنیای وارونه!/ دفاع وزیر فرهنگ سابق جمهوری اسلامی از داریوش اقبالی و حمله سلطنت طلبان به او
سایت عصرایران

یک ترانه در دنیای وارونه!/ دفاع وزیر فرهنگ سابق جمهوری اسلامی از داریوش اقبالی و حمله سلطنت طلبان به او

در همین حال سید عطاء الله مهاجرانی وزیر فرهنگ دولت اصلاحات که سال هاست در لندن زندگی می کند و به کار فرهنگی اشتغال دارد و در عین حال از اخبار و احوال ایران ب...
خبرگزاری ایسنا

«تاکسی‌سواری» سروش صحت سریال شد/ محمد نادری در کمدی جدید اطیابی

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

ماجرای جوانی که پای چوبه دار نی نواخت و بخشیده شد | ببینید

«بی داد»  این همه سر و صدا برای هیچ
روزنامه هفت صبح

«بی داد» این همه سر و صدا برای هیچ

آیا این مسیر پرپیچ‌وخم، این چریک‌بازی رسانه‌ای و این هزینه‌های پرداخته‌شده، منجر به خلق یک «فیلم خوب» شده است؟
روزنامه هفت صبح

از جواد یساری تا علیرضا قربانی؛ چهره‌های سرشناس در ختم ایرج خواجه امیری

روزنامه شرق

امیر جدیدی ممنوع التصویر می شود؟ حواشی بیداد برای اسکورت

افغانستان؛ پاره‌ای از ایران فرهنگی - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

افغانستان؛ پاره‌ای از ایران فرهنگی - دیپلماسی ایرانی

محمدجواد حق‌شناس در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: مرزهای سیاسی محترمند، اما فرهنگ مرز نمی‌شناسد. افغانستان امروز یک کشور مستقل است؛ اما افغانستان تاریخی و...
هیوا سیفی‌زاده به چهار سال حبس محکوم شد؛ «کدام رفتار من مصداق تشویق به فساد و فحشا بوده؟»
سایت خبرآنلاین

هیوا سیفی‌زاده به چهار سال حبس محکوم شد؛ «کدام رفتار من مصداق تشویق به فساد و فحشا بوده؟»

هیوا سیفی‌زاده، خواننده موسیقی ایرانی، پس از ماه‌ها سکوت درباره اتفاقات اجرای عمارت «روبرو»، با اعلام صدور حکم چهار سال حبس تعزیری در دادگاه بدوی، به اتهام «تشویق به فساد و فحشا» نسبت به مبنای این اتهام اعتراض کرد و پرسید: «کدام رفتار مشخص من مصداق تشویق به فساد و فحشا بوده است؟» او تأکید کرد که پرونده …
سایت خبرآنلاین

مدونا با ۱۱ نامزدی پیشتاز شد؛ سوئیفت فقط یک جایزه تا تاریخ‌سازی فاصله دارد

از فرانکلین تا امروز؛ انتشارات علمی و فرهنگی و میراث بدعهدی آمریکا
سایت رویداد‌ ۲۴

از فرانکلین تا امروز؛ انتشارات علمی و فرهنگی و میراث بدعهدی آمریکا

روایتی از تاریخچه انتشارات علمی و فرهنگی؛ از دوران صنعتی‌زاده تا تلاش برای احیای مجدد
         
وقتی ۱۹ سال انتظار تمام می‌شود اما ...
خبرگزاری ایسنا

وقتی ۱۹ سال انتظار تمام می‌شود اما ...

پخش فیلم «صد سال به این سال‌ها» فقط پایان انتظار ۱۹ سالۀ یک فیلم برای اکران نیست؛ بلکه یادآور سرنوشت آثاری است که سال‌ها پشت سد توقیف ماندند و سرانجام بدون آنکه بحرانی ایجاد کنند، به دست مخاطب رسیدند. اما آیا این توقیف‌های طولانی‌مدت راه‌حلی مناسب برای رفع نگرانی‌ها و مشکلات بوده‌ یا تنها عمر فیلم و …
زندگی پرفراز و نشیب یک زن
خبرگزاری ایسنا

زندگی پرفراز و نشیب یک زن

«اولگا بوزنانسکا» یکی از مشهورترین نقاشان زن لهستانی بود. در این گزارش داستان اولگا بوزنانسکا و نقاشی‌های زیبایش را بخوانید.