قیمت طلا امروز




 نماینده رژیم صهیونیستی

 سایت نورنیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

خلع سلاح مقاومت پیش‌شرط هیچ توافقی نیست؛ اسرائیل آتش‌بس را روزانه ده‌ها بار نقض می کند

دکتر خالد قدومی، نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در تهران، با تأکید برنقش رسانه درجنگ نرم علیه اسرائیل گفت موج حمایت جهانی از فلسطین رو به گسترش است.او خلع سلاح مقاومت را مردود دانست واز نقض‌های مستمر آتش‌بس و کاهش ورود کمک‌ها به غزه خبر داد. وی همچنین نقش میانجی‌ها را تعیین‌کننده خواندوتاکید کرد: نتانیاهو صلح نمی‌خواهد.
 خلع سلاح مقاومت پیش‌شرط هیچ توافقی نیست؛ اسرائیل آتش‌بس را روزانه ده‌ها بار نقض می کند
نورنیوز-گروه بین الملل: دکتر خالد قدومی، نماینده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، امروز در جمع خبرنگاران در تهران،  به تشریح مهم‌ترین تحولات پرونده فلسطین پرداخت. او در ابتدای این نشست، بر نقش برجسته رسانه در مواجهه با ظلم و جنایت تأکید کرد و گفت در سال‌های اخیر، آنچه بیش از هر ابزار دیگری توانسته است وجدان عمومی جهان را با مسئله فلسطین همراه کند، «رسانه و نیروهای نرم» است. به گفته قدومی، تحرکات گسترده و فعالیت‌های پررنگ در نقاط مختلف جهان برای حمایت از مردم فلسطین و کشف حقیقت درباره ماهیت اسرائیل، حاصل همین میدان رسانه‌ای است؛ میدانی که به باور او، تصویر واقعی اشغالگری را برای بخش‌های بزرگی از افکار عمومی جهان شفاف‌تر کرده و آن را در صف حمایت از مظلومان فلسطین قرار داده است.

قدومی در ادامه با اشاره به محورهای انتخاب‌شده این نشست، اعلام کرد قصد دارد درباره چند موضوع اصلی به خبرنگاران گزارش دهد و سپس به پرسش‌های آنان پاسخ گوید. او انتخاب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، آخرین وضعیت انسانی غزه، پرونده آتش‌بس، مسئله خلع سلاح، تحولات کرانه باختری و قدس و نیز برخی مسائل داخلی رژیم صهیونیستی را از جمله این محورها برشمرد.

نماینده حماس درباره انتخاب رئیس دفتر سیاسی این جنبش گفت این انتخاب از چند زاویه حائز اهمیت است؛ نخست اینکه در سخت‌ترین شرایط جنگی و ناامنی، سازوکارهای درون‌سازمانی و فرایندهای انتخابی حماس همچنان اجرا شده و این نشان‌دهنده «نهادینه بودن و تداوم ساختار جنبش» است. او افزود با وجود دشواری‌های میدانی در غزه، بر اجرای روند انتخاباتی اصرار شده تا رهبری و نهادهای جنبش در مسیر تحقق حقوق مردم فلسطین استمرار یابند. قدومی این موضوع را پیامی روشن به دشمن دانست که با حذف افراد، مسیر مقاومت متوقف نمی‌شود. «غزه در رأس»؛ پیام انتخاب رئیس دفتر سیاسی حماس و مسئولیت سنگین میانجی‌ها

قدومی در ادامه با اشاره به اینکه انتخاب شخصیتی از غزه در رأس دفتر سیاسی حماس، بیانگر «عنوان و ویژگی‌های این مرحله» است، گفت این تصمیم در عین احترام به تمامی شخصیت‌های مقاومت، بر جایگاه کانونی غزه به‌عنوان نماد مقاومت و هزینه‌های سنگین جنگ تأکید دارد. او یادآور شد تصور دشمن مبنی بر اینکه ترور رهبران می‌تواند مسیر مقاومت را منحرف کند، بارها بی‌نتیجه مانده است؛ چنان‌که پس از شهادت رهبران پیشین نیز، جانشینانی از دل همان مدرسه و مکتب فکری مقاومت برخاستند. به گفته او، این روند ثابت کرده که جریان مقاومت به افراد وابسته نیست و مکتب، نسلی از رهبران را در خود پرورش می‌دهد.

نماینده حماس سپس به مسئولیت‌های مرحله پیش‌رو پرداخت و گفت اکنون علاوه بر پرونده‌های نظامی و امنیتی، مسائل انسانی غزه، آینده سیاسی، چگونگی اداره امور، روابط با جهان اسلام و محور مقاومت و نیز مواجهه با دشمن، در مرکز توجه قرار دارد. او این موضوعات را مسئولیتی «بزرگ و مستمر» توصیف کرد و افزود برنامه‌ریزی برای این مرحله در دستور کار رئیس جدید دفتر سیاسی و همکاران او قرار دارد.

در همین چارچوب، قدومی بر «ضرورت ایفای نقش واقعی میانجی‌ها» تأکید کرد و گفت اگر جامعه بین‌المللی و میانجی‌ها در روندهای سیاسی حضور دارند، باید توانمندسازی مردم فلسطین را در عمل دنبال کنند؛ از جمله از طریق باز کردن گذرگاه‌ها و تأمین زندگی کریمانه مردم غزه. او تصریح کرد مسئولیت کمک به مردم غزه تنها بر دوش فلسطینی‌ها نیست و بازیگران منطقه‌ای و میانجی‌ها باید به تعهدات اعلامی خود پایبند باشند.  مسئله سلاح تصمیم یک جنبش نیست؛ تصمیم همه فلسطینی‌هاست

قدومی در بخش مهمی از سخنانش به موضوع خلع سلاح حماس پرداخت و آن را مسئله‌ای دارای «خط و موضع اصولی» توصیف کرد. او گفت مقاومت ملت‌های تحت اشغال در سراسر تاریخ، رابطه‌ای مستقیم با وجود اشغال دارد و «سلاح» یکی از ابزارهای مشروع مقاومت برای مقابله با اشغالگری است. به گفته او، این قاعده منحصر به فلسطین نیست و هر جامعه‌ای که زیر اشغال قرار دارد، تا زمانی که نیروی اشغالگر حضور دارد، مقاومت خواهد کرد و از همه ابزارهای ممکن، در رأس آن‌ها سلاح، بهره خواهد گرفت.

نماینده حماس در ادامه این پرسش اساسی را مطرح کرد که چرا جهان، نیروی اشغالگری را که در برابر اراده جامعه بین‌المللی سرکشی می‌کند تحمل می‌کند؛ نیرویی که پس از پایان عصر استعمار، همچنان به‌عنوان تنها اشغالگری باقی مانده است. او گفت این پرسش، امروز نه تنها سخن حماس یا فلسطینی‌ها، بلکه مطالبه جوانان در اروپا و سراسر جهان است که می‌پرسند چرا باید نیروهای اشغالگر تحمل شوند. قدومی تأکید کرد خط اصولی مقاومت، یعنی حق مقاومت با تمام امکانات در برابر اشغالگر، نباید مورد دستکاری قرار گیرد.

او در عین حال به سطح «واقع‌گرایی» در مواضع حماس اشاره کرد و گفت این جنبش به طرح‌هایی که نقطه مشترک آن‌ها توقف جنگ و پایان دادن به کشتار مردم غزه است، برخورد مثبت دارد؛ چراکه هدف، تأمین حیات کریمانه و عزتمندانه برای مردم است. با این حال، قدومی تصریح کرد موضوع سلاح، تصمیم یک جنبش به‌تنهایی نیست و باید در سطح ملی فلسطینی‌ها بررسی شود. به گفته او، مسائل راهبردی مانند تعیین سرنوشت سیاسی، شکل اداره غزه، امنیت و حتی مباحث مرتبط با سلاح، در چارچوب تصمیم جمعی همه فلسطینیان معنا پیدا می‌کند؛ نه به‌عنوان شرطی که از بیرون تحمیل شود. او افزود ابتدا باید فلسطینی‌ها در ایجاد نهادها و ابزارهای سیاسی خود توانمند شوند تا بتوانند درباره هر موضوع سیاسی، از جمله سرنوشت دولت، انتخابات، امنیت و سلاح، گفتگو و تصمیم‌گیری کنند.

نماینده حماس با اشاره به اینکه بحث خلع سلاح در مرحله نخست توافق اساساً مطرح نبوده و شرط‌های توافق حول محور کمک‌های انسانی، عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر و ورود هیئت‌های امدادی شکل گرفته، نتیجه گرفت که چون این تعهدات تحقق نیافته، طرح پرسش درباره سلاح در مرحله دوم معنا ندارد. او تجربه تاریخی را نیز یادآور شد: هیچ جنبش مقاومتی، فارغ از دین یا قومیت، سلاح خود را به‌عنوان پیش‌شرط کنار نگذاشته و در بسیاری موارد، پس از استقلال و بیرون راندن اشغالگر، توان مقاومت به بخشی از ترتیبات دولت جدید تبدیل شده است. قدومی پرسید چرا این قاعده تاریخی که برای دیگر ملت‌ها پذیرفته شده، برای فلسطینی‌ها که نزدیک به یک قرن زیر اشغال زندگی می‌کنند، پذیرفته نمی‌شود. آنچه در کرانه باختری می‌گذرد بی‌سابقه است

قدومی سپس به روند آتش‌بس و مفاد توافق پرداخت و گفت حماس به دلیل مسئولیت در برابر مردم غزه، با هر طرحی که نقطه مشترکش توقف جنگ و پایان دادن به کشتار غیرنظامیان باشد، برخورد مثبت کرده است. او توافق را دارای دو بخش عمده دانست: بخشی دوجانبه میان حماس و رژیم صهیونیستی و بخشی مربوط به راهبرد راه‌حل سیاسی که به همه فلسطینی‌ها و گروه‌های فلسطینی مربوط می‌شود. به گفته او، آنچه عملاً شکل گرفته، مرحله نخست بوده و آن هم با تعهداتی روشن شامل آتش‌بس، ورود کمک‌های غذایی و پزشکی، ورود سوخت، عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر و تسهیل ورود هیئت‌های امدادی همراه بوده است.

نماینده حماس اما تأکید کرد بخش مهمی از این تعهدات در عمل اجرا نشده است. او با اشاره به ادامه اقدامات نظامی گفت موارد نقض به‌صورت روزانه ثبت می‌شود و شامل پیشروی و نفوذ خودروهای نظامی، بمباران خانه‌ها در سراسر نوار غزه از شمال تا جنوب، بازداشت شهروندان، گلوله‌باران توپخانه و اقدامات خرابکارانه است. قدومی در همین حال شمار شهدا و مجروحان را در دوره پس از توافق برشمرد و گفت بخش قابل توجهی از قربانیان، کودکان، سالمندان و زنان هستند.

او درباره کمک‌ها و کالاها نیز گفت بر اساس توافق، قرار بود روزانه شمار مشخصی کامیون مواد غذایی و پزشکی و نیز کامیون‌های سوخت وارد غزه شود و این رقم به تدریج افزایش یابد، اما به گفته او میزان ورود کمک‌ها به رقم توافق‌شده نرسیده و در عمل کاهش داشته است. قدومی افزود حتی ورود کالاهای تجاری و سوخت نیز بسیار محدود بوده و مردم غزه همچنان زیر فشار کمبودهای شدید قرار دارند.

نماینده حماس در توضیح وضعیت گذرگاه رفح گفت این گذرگاه متأسفانه توسط نیروهای اشغالگر تخریب و سپس از سمت مرزهای مصر اشغال شد و گذرگاه موقت دیگری ایجاد گردید که از این طریق، وضعیتی تحمیلی بر زندگی مردم حاکم شده است. او با اشاره به تعطیلی‌های دوره‌ای و بسته شدن مقطعی گذرگاه، گفت حتی در روزهایی که گذرگاه باز بوده، ورود افراد و کمک‌ها به‌صورت کامل و مطابق توافق انجام نشده و فهرست‌های محدودیت‌دار اعمال شده است.

قدومی همچنین از «گمراه‌سازی میانجی‌ها و جهان» سخن گفت و افزود از طریق ارسال اطلاعات نادرست و ارائه ارزیابی‌های غلط، میانجی‌ها و افکار عمومی جهان نیز گمراه می‌شوند. او در بخش دیگری به موضوع «عدم عقب‌نشینی اشغالگران» اشاره کرد و گفت قرار بود نیروهای رژیم بر اساس مراحل تعیین‌شده عقب‌نشینی کنند، اما در عمل این عقب‌نشینی‌ها تحقق نیافته و بخش بیشتری از جغرافیای غزه در اشغال باقی مانده است؛ به‌گونه‌ای که شمار زیادی از ساکنان غزه اکنون در محدوده کوچکی از جغرافیای این منطقه ساکن‌اند.

در ادامه، قدومی به موضوع «کمیته ملی فلسطین» و ایده تشکیل هیئتی ملی از تکنوکرات‌ها و شخصیت‌های فلسطینی خارج از چارچوب‌های حزبی اشاره کرد و گفت این هیئت قرار بود دو وظیفه اصلی بر عهده گیرد: تعمیر غزه و تأمین مسائل انسانی، و آماده‌سازی مقدمات انتخابات. او گفت این پیشنهاد از مدت‌ها قبل مطرح شده و دیدارهای متعددی با مقامات مصری، ترکیه‌ای و قطری انجام شده است، اما مانع اصلی، مخالفت اسرائیل با ورود این هیئت به غزه است. قدومی نتیجه گرفت که همین مانع‌تراشی‌ها نشان می‌دهد جریان حاکم در تل‌آویو اراده‌ای برای مسیر سیاسی و صلح واقعی ندارد و آنچه در ادبیات مطرح می‌شود، فاقد نتیجه عملی است. کرانه باختری و قدس؛ دکترین «واقعیت‌های غیرقابل بازگشت» و تغییر هویت

قدومی در بخش پایانی، به تحولات کرانه باختری و قدس پرداخت و گفت برای درک درست واقعیت این مناطق، باید به چند عنوان اساسی توجه کرد. او نخستین نکته را «بی‌سابقه» بودن تحولات جاری توصیف کرد و گفت آنچه امروز در کرانه باختری و قدس می‌گذرد، نه یک حادثه مقطعی و نه صرفاً مربوط به حضور یک شخصیت افراطی در دولت تل‌آویو، بلکه برآمده از دکترین سیاسی و امنیتی است که از سال‌ها قبل بر ایجاد «واقعیت‌های جدید در میدان» و سپس ساختن مبنای حقوقی برای آن‌ها استوار بوده است. او گفت این دکترین به‌گونه‌ای عمل می‌کند که امکان عقب‌نشینی از آن وجود نداشته باشد.

نماینده حماس از گسترش شهرک‌سازی و افزایش شمار شهرک‌نشینان سخن گفت و آن را در خدمت دستور کاری توصیف کرد که هدفش ایجاد برتری عددی و تقویت حضور در وسیع‌ترین مساحت جغرافیایی ممکن است. او همچنین از «تشدید تروریسم یهودی» در قالب حملات سازمان‌یافته و گسترده جوانان و شهرک‌نشینان سخن گفت؛ حملاتی که به گفته او شامل آتش زدن اموال، تخریب محصولات کشاورزی و تلاش برای تحکیم سلطه بر اراضی است و با حمایت یا چشم‌پوشی ارتش اسرائیل همراه می‌شود. قدومی افزود این اقدامات همزمان با یورش‌های مستمر نظامی به شهرها و روستاهای کرانه باختری و نیز فعال شدن سازمان‌های فشار و محدودیت‌های اقتصادی علیه فلسطینی‌ها صورت می‌گیرد.

در بخش قدس، قدومی نسبت به ادامه یورش‌های متعدد و تلاش برای تحمیل ترتیبات جدید هشدار داد و گفت سیاست رژیم در قدس، در جهت تغییر هویت دینی و تاریخی این شهر و اعمال تقسیم‌بندی‌های زمانی و مکانی به زور است. او تأکید کرد این روند باید مورد توجه جدی قرار گیرد و سکوت نهادهای بین‌المللی در برابر این اقدامات، قابل قبول نیست.

 قدومی در پاسخ به پرسشی درباره شایعات انتقال دفاتر حماس از قطر یا ترکیه گفت روابط حماس با قطر و ترکیه «حسنه و برادرانه» است، دفتر دوحه فعال و موجود است و رفت‌وآمدهای منطقه‌ای رهبران به معنای انتقال کامل دفاتر نیست.

نماینده حماس درباره انتظارات این جنبش از توافق و میزان کمک آن به ملت فلسطین نیز گفت: پیش از این توافق، انتظار ما از کشورهای اسلامی، به‌ویژه کشورهایی که از ثقل سیاسی و نفوذ دیپلماتیک برخوردارند، زیاد بود؛ اما اکنون توقع چندانی نداریم و امیدی نداریم که این توافق بتواند کمکی به ملت فلسطین کند.

وی با اشاره به مواضع اسرائیل در قبال توافق اظهار کرد: ما از ابتدا می‌دانستیم ضمانتی برای جلوگیری از نقض آتش‌بس از سوی اسرائیل وجود ندارد، اما بر اساس موضع خود که آن را موضع حقانیت می‌دانیم، وارد مذاکره شدیم.

قدومی ادامه داد: اسرائیل به باری برای منظومه جهانی تبدیل شده و دفاع از آن برای حامیانش هزینه‌برتر شده است. حتی در آمریکا نیز این بحث مطرح است که دیگر نمی‌توان از پول مالیات‌دهندگان آمریکایی برای حمایت از اسرائیل استفاده کرد. امروز افکار عمومی بیش از گذشته علیه اسرائیل است و هرگونه نقض آتش‌بس می‌تواند این مخالفت را افزایش دهد.

نماینده حماس در پایان تأکید کرد: انتظار نداریم رفتار بنیامین نتانیاهو از طریق آمریکا تغییر کند، اما مذاکرات را با هدف احقاق حقوق حقه ملت فلسطین دنبال کرده‌ایم و در صورت نقض توافق، مقاومت را در همه عرصه‌ها ادامه خواهیم داد.







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
معلم دگرگون‌ساز؛ ویژگی‌ها و مهارت‌ها
خبرگزاری ایسنا

معلم دگرگون‌ساز؛ ویژگی‌ها و مهارت‌ها

محققان در یک بررسی علمی جدید، ویژگی‌ها و نقش‌های معلم دگرگون‌ساز را واکاوی کرده‌اند؛ معلمی که در کنار آموزش محتوا، بر کیفیت تجربه یادگیری و نوع مواجهه دانش‌آموزان با مسائل نیز اثر می‌گذارد.
سرمقاله اعتماد/ جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله اعتماد/ جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان | آخرین خبر

اعتماد/ «جایگاه علمی ایران و طرح مقابله با نفوذ بیگانگان» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم حمید میرزاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: جایگاه علمی کشورها یکی از شاخص‌های مهم توسعه‌یافتگی است. از چندین دهه پیش تاکنون تعداد زیادی از پایگاه‌های علم‌سنجی بین‌المللی مانند شبکه علمی جه
بنفشی که سفید جدید است!
سایت خبرفوری

بنفشی که سفید جدید است!

محققان موفق به تولید یک پارچه بنفش مقاوم در برابر گرما شده‌اند که ۸۸ درصد از نور خورشید را منعکس می‌کند، پوست را 10 درجه سانتیگراد خنک‌تر نگه می‌دارد و آب را نیز دفع می‌کند. این ماده از یک چارچوب فلزی-آلی با نانوذرات اکسید روی ساخته شده است.
         
سایت تابناک

آزمون‌های استاندارد؛ ابزار اندازه‌گیری یا قضاوت درباره انسان‌ها؟

سایت تابناک

چرا جمع‌آوری نیروگاه‌های هسته‌ای دهه‌ها طول می‌کشد؟

حقایقی در خصوص پرتوهای یون‌ساز و غیریون‌ساز/ آیا امواج تلفن همراه خطرناک است؟
خبرگزاری ایسنا

حقایقی در خصوص پرتوهای یون‌ساز و غیریون‌ساز/ آیا امواج تلفن همراه خطرناک است؟

انسان در طول زندگی در معرض انواع پرتوها قرار دارد. این پرتوها می‌توانند آثار متفاوتی بر بدن انسان داشته باشند و نوع پرتو، میزان انرژی، شدت و مدت زمان مواجهه با آن، در پیامدهای زیستی نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.
آیا نظام‌های اقتصادی غیراخلاقی‌اند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

آیا نظام‌های اقتصادی غیراخلاقی‌اند؟

یکی از استدلال‌های کلاسیک علیه اصول بازار آزاد این است که این اصول انسانی نیستند. گفته می‌شود سرمایه‌داران اهمیتی نمی‌دهند که مردم توان پرداخت اجاره‌خانه یا خرید مواد غذایی را ندارند؛ اینکه بسیاری از مدیران عامل، درآمدی هزاران برابر بیشتر از دستمزد متوسط کارگران دریافت می‌کنند؛ و اینکه اگر دولت نیازهای …
         
سایت تابناک

طلاق در پرندگان هم رایج است؛ اما چرا؟

خبرگزاری ایسنا

عکس روز ناسا از سایه زمین

آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آیا دایناسورها بازخواهند گشت؟

ماجرای مشاهده یک دایناسور در استان خراسان رضوی خیلی زود با تکذیب اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست این استان تکذیب شد. درکنار این حرکت درست و اصولی، موضوع تشخیص دیپ‌فیک اما توسط مخاطبان، سواد رسانه‌ای و البته کمی هم دانش درباره موجودات ماقبل تاریخ مهم به‌نظر می‌رسد.
کشف دلیل گشاد شدن عجیب مردمک چشم هنگام غافلگیری
سایت آوش

کشف دلیل گشاد شدن عجیب مردمک چشم هنگام غافلگیری

دانشمندان دلیل عجیب گشاد شدن مردمک چشم هنگام غافلگیری را آشکار کردند.
کشف جدید مریخ‌نورد کنجکاوی؛ میدانی از اَشکال چندضلعی در مریخ
خبرگزاری ایرنا

کشف جدید مریخ‌نورد کنجکاوی؛ میدانی از اَشکال چندضلعی در مریخ

تهران- ایرنا- مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا تصاویر جدیدی از سطح مریخ ارسال کرده که میدانی وسیع از ساختارهای چندضلعی را نشان می‌دهد. این اَشکال که اندازه‌ای بین ۴ تا ۸ سانتی‌متر دارند، ممکن است نشانه‌ای از چرخه‌های شدید خشک و مرطوب در گذشته مریخ باشند.
         
چرا خاطرات با افزایش سن مبهم‌تر می‌شوند؟
روزنامه آرمان امروز

چرا خاطرات با افزایش سن مبهم‌تر می‌شوند؟

آرمان امروز : پژوهش دانشمندان «دانشگاه ایست آنگلیا»(University of East Anglia) نشان می‌دهد که چگونه خاطرات ما با افزایش سن تغییر می‌کنند و چرا جزئیات خاص مرتبط با رویدادهای گذشته با گذشت زمان محو می‌شوند. این پژوهش جدید نشان می‌دهد که با افزایش سن، افراد نه تنها جزئیات کمتری را از گذشته خود به یاد [ …
کهنه سازی برنامه ریزی شده؛ آیا خرید دوباره واقعا انتخاب ماست؟
سایت عصرایران

کهنه سازی برنامه ریزی شده؛ آیا خرید دوباره واقعا انتخاب ماست؟

همین تناقض ساده، ما را به یکی از بحث برانگیزترین مفاهیم تاریخ اقتصاد مصرف می رساند: Planned Obsolescence / «کهنه سازی برنامه ریزی شده» یا کهنگی عمدی.
سایت تابناک

آیا حیوانات واقعا فکر می‌کنند؟

از سقوط رویای مهندسی تا افسانه سعادت در پزشکی؛ کارنامه کنکور ۱۷ ساله چه می‌گوید؟
سایت فرارو

از سقوط رویای مهندسی تا افسانه سعادت در پزشکی؛ کارنامه کنکور ۱۷ ساله چه می‌گوید؟

آمار داوطلبان سه گروه اصلی کنکور در ۱۷ سال گذشته، از سقوط چشمگیر رویای مهندس شدن، ماندگاری جذابیت پزشکی و تغییر نگاه جوانان ایرانی به دانشگاه، شغل و آینده خبر می‌دهد. اما چرا؟
    
خبرگزاری ایسنا

ویدئوی فضاپیمای «کاسینی» از نزدیک شدن به زحل

خاطرات فراموش‌شده چگونه بازمی‌گردند؟
خبرگزاری ایسنا

خاطرات فراموش‌شده چگونه بازمی‌گردند؟

پژوهشگران سوئیسی با بررسی مگس‌های میوه، شواهد جدیدی را از چگونگی بازگشت و تغییر خاطرات فراموش‌شده ارائه داده‌اند.
سایت عصرایران

ماه گرفتگی جزئی پنجم و ششم شهریور در کدام کشورها دیده می‌شود؟

سایت فرارو

زخم‌های مشکوک بر بدن «مادربزرگ»؛ قدیمی‌ترین نهنگ قاتل

کشف یک «ابرزمین» غول‌پیکر و صخره‌ای ۱۷۰ میلیون ساله، ۲۳ برابر جرم سیاره انسان‌ها
سایت اطلاعات آنلاین

کشف یک «ابرزمین» غول‌پیکر و صخره‌ای ۱۷۰ میلیون ساله، ۲۳ برابر جرم سیاره انسان‌ها

ستاره‌شناسان یک سیاره فراخورشیدی غیرمعمول عظیم و متراکم کشف کرده‌اند که ایده‌های مرسوم در مورد چگونگی شکل‌گیری سیارات سنگی را به چالش می‌کشد.
شناسایی سن بیولوژیکی اعضای بدن با یک نمونه خون
سایت جهان صنعت نیوز

شناسایی سن بیولوژیکی اعضای بدن با یک نمونه خون

پژوهشگران می‌گویند یک نمونه خون ساده می‌تواند سن بیولوژیکی هر یک از اعضای بدن شما را آشکار کند.
راز افزایش سن در مغز استخوان؛ سلول‌های بنیادی چگونه پیری را به کل بدن تزریق می‌کنند؟
سایت انتخاب

راز افزایش سن در مغز استخوان؛ سلول‌های بنیادی چگونه پیری را به کل بدن تزریق می‌کنند؟

استخوان‌ها فقط چارچوب بدن نیستند. درون بسیاری از آن‌ها، مغز استخوان قرار دارد؛ بافتی زنده که سلول‌های بنیادی خون‌ساز را در خود جای داده و به‌طور مداوم سلول‌ه...
سایت تابناک

چرا هیچ پرواز تجاری از قطب جنوب عبور نمی‌کند؟

سایت تابناک

چگونه محل تولد و سن، علت مرگ انسان‌ها را تغییر می‌دهد؟

سایت تابناک

نئواستد 2000، یک شاتگان عجیب از آفریقای جنوبی

نظریه جدید دانشمندان: حیات بر روی زمین 2 بار آغاز شده
سایت فرارو

نظریه جدید دانشمندان: حیات بر روی زمین 2 بار آغاز شده

احتمالاً حیات روی زمین نه یک‌بار، بلکه دو بار و به‌صورت مستقل شکل گرفته باشد؛ باکتری‌ها و آرکی‌ها شاید هر کدام مسیر متفاوتی برای آغاز و پیشبرد فرایندهای حیاتی پیدا کرده باشند.
5  ویژگی  رهبران سازمانی متمایز
روزنامه دنیای اقتصاد

5 ویژگی رهبران سازمانی متمایز

در هر سازمانی، مدیران در سطوح مختلف طبقه‌بندی شده‌اند؛ از مدیران جوان و تازه‌کاری که نخستین تجربه مدیریتی خود را پشت سر می‌گذارند، تا مدیران واحدهایی که سال‌ها هدایت تیم‌ها را برعهده داشته‌اند و مدیران ارشد اجرایی که تجربه و درایتشان مسیر موفقیت سازمان را تعیین می‌کند. اما اگر عملکرد همه رهبران سازمان …
         
اندازه ران پا چه ارتباطی با طول عمر شما دارد؟ یافته‌ای که محققان را شگفت‌زده کرد
سایت عصرایران

اندازه ران پا چه ارتباطی با طول عمر شما دارد؟ یافته‌ای که محققان را شگفت‌زده کرد

عضلات ران، به‌ویژه عضلات چهارسر ران، از بزرگ‌ترین و قدرتمندترین عضلات بدن محسوب می‌شوند. این عضلات علاوه بر اینکه نقش مهمی در انجام حرکات روزمره مانند راه رف...
تصاویری از اشیایی که هر روز می بینیم اما نمی شناسیم!
سایت عصرایران

تصاویری از اشیایی که هر روز می بینیم اما نمی شناسیم!

بزرگنمایی میکروسکوپی ثابت می کند که اشیای آشنای روزمره بسیار پیچیده تر از آن چیزی هستند که تصورش را می کنیم.
 ژیژک: نگرانِ بی‌فایده شدنِ ما فیلسوفان نیستم/  از «شبِ جهان» تا سقوط سرمایه‌داری لیبرال/ نیازمندی به بدبینی هگلی و ضرورت جدید فلسفه
سایت خبرآنلاین

 ژیژک: نگرانِ بی‌فایده شدنِ ما فیلسوفان نیستم/ از «شبِ جهان» تا سقوط سرمایه‌داری لیبرال/ نیازمندی به بدبینی هگلی و ضرورت …

من از فیلسوفان انتظارِ «راه‌حل» ندارم. مشکل بزرگ امروز بیشتر این است که وقتی با پدیده‌های جدید مواجه می‌شویم، رویکردِ ما به مساله با همان اصطلاحات و مفاهیمِ قدیمی است. فکر می‌کنم بزرگ‌ترین نقشی که فلسفه امروز می‌تواند ایفا کند، این است که ما را اصلاح کند یا دست‌کم ما را وادار کند به این فکر کنیم که اساسا …
راز بقای حیوانات مهاجر در هنگام وارونگی قطب‌های مغناطیسی زمین چیست؟
سایت انتخاب

راز بقای حیوانات مهاجر در هنگام وارونگی قطب‌های مغناطیسی زمین چیست؟

شب‌پره‌های بوگونگ استرالیا با کمک میدان مغناطیسی، مسیر مهاجرت خود را پیدا می‌کنند. اما اگر میدان مغناطیسی وارونه شود، چه بر سر آن‌ها می‌آید؟
مقصد زیردریایی هسته‌ای کلاس خاباروفسک روسیه کجاست؟
روزنامه شرق

مقصد زیردریایی هسته‌ای کلاس خاباروفسک روسیه کجاست؟

زیردریایی هسته‌ای خاباروفسک روسیه نخستین آزمایش‌های دریایی خود را آغاز کرد. این زیردریایی برای حمل پوزیدون، سلاح هسته‌ای زیرآبی با برد بین‌قاره‌ای، طراحی شده است.
اشتیاق فکری: چگونه از اندیشیدن لذت ببریم؟ |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

اشتیاق فکری: چگونه از اندیشیدن لذت ببریم؟ | انصاف نیوز

محمدرضا سلیمی، روانشناس و نویسنده، در کانال تلگرامی خود نوشت:
پشت اعداد تکراری چه رمزی پنهان می‌شد؟/ جاسوسی رادیویی قسمت دوم
سایت تابناک

پشت اعداد تکراری چه رمزی پنهان می‌شد؟/ جاسوسی رادیویی قسمت دوم

هر عدد روی موج الزاماً رمز نیست؛ گاهی خودِ الگوی پیام مهم‌تر از محتوای آن است.
         
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

یک هم‌زمانی عجیب در آسمان | بارش شهابی برساوشی و خورشیدگرفتگی در غیبت ماه!

آخرین نفس یک ستاره؛ تولد سحابی شیر در تصاویر جیمز وب
سایت آفتاب نیوز

آخرین نفس یک ستاره؛ تولد سحابی شیر در تصاویر جیمز وب

تلسکوپ فضایی جیمزوب ناسا با ثبت تصاویر جدیدی از سحابی «شیر» (NGC ۲۳۹۲)، جزئیات بی‌نظیری از مرگ یک ستاره و خلق یکی از زیباترین چهره‌های کیهان را به نمایش گذاش...
سایت رویداد‌ ۲۴

هشدار سوپر ال‌نینو؛ آیا ۲۰۲۷ گرم‌ترین سال تاریخ می‌شود؟

بزرگترین اشتباه «اینشتین» کیهان‌شناسی را برای همیشه تغییر داد
خبرگزاری ایسنا

بزرگترین اشتباه «اینشتین» کیهان‌شناسی را برای همیشه تغییر داد

ثابت کیهان‌شناسی رها شده آلبرت اینشتین، زمانی که اخترشناسان کشف کردند که انبساط جهان در حال شتاب گرفتن است، بازگشتی چشمگیر داشت. اکنون این ثابت در قلب بهترین مدل کیهان‌شناسی ما قرار دارد؛ مدلی که فوق‌العاده خوب کار می‌کند، اما هنوز هم ممکن است اشتباه باشد.
سایت تابناک

از شاهین با موتور دو لیتری تا موتورهای جدید سایپا

سن مادر چگونه از سلول‌های فرزندش مشخص می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

سن مادر چگونه از سلول‌های فرزندش مشخص می‌شود؟

پژوهشگران با مطالعه کرم‌های چرخانگر آبزی دریافته‌اند که تأثیر سن مادر بر ویژگی‌های نسل بعدی احتمالاً نه از طریق تغییر در توالی DNA، بلکه از طریق سازوکارهای اپی‌ژنتیکی منتقل می‌شود؛ یافته‌ای که می‌تواند به درک بهتر تأثیر سن و شرایط زندگی مادر بر سلامت فرزندان کمک کند.
         
خبرگزاری ایسنا

ویدئویی از گذر یک جرم اسرارآمیز در طول خورشیدگرفتگی

سایت عصرایران

آوازدرمانی؛ روشی غیرمنتظره برای درمان اختلال نادر آروغ‌زدن

هویت؛  سد راه  مهارت‌آموزی
روزنامه دنیای اقتصاد

هویت؛ سد راه مهارت‌آموزی

در بازی زندگی، خیلی‌ها بر سر این دوراهی مهم قرار می‌گیرند: اینکه مسیر شغلی فعلی خود را همچنان ادامه دهند؟ یا برای یک شغل جدید آموزش ببینند؛ شغلی که ممکن است چشم‌انداز آینده آنها را به‌طور چشم‌گیری بهبود دهد؟ آمارها نشان می‌دهد بسیاری از افراد، ایده یک شروع دوباره را رد می‌کنند. دنیای کار به سرعت در حال …
         
چه زمانی تیم‌ها از افراد جلو می‌زنند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

چه زمانی تیم‌ها از افراد جلو می‌زنند؟

آیا گروه‌ها عملکردشان بهتر از افراد است؟ بیش از 80 سال، پژوهشگران علوم اجتماعی و رفتاری با این سوال بنیادین درگیر بودند و اغلب به نتایجی متضاد می‌رسیدند. براساس پژوهش جدیدی از آزمایشگاه محاسبات علوم رفتاری دانشگاه وارتون (CSSLab)، دلیل یافته‌های متضاد پژوهش‌ها آن است که واقعا یک جواب همیشگی وجود ندارد. …
         
اگر جهان تا ابد تکرار شود، آیا دوباره همین زندگی را تجربه خواهیم کرد؟
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اگر جهان تا ابد تکرار شود، آیا دوباره همین زندگی را تجربه خواهیم کرد؟

اگر جهان در مقیاس‌های بسیار بزرگ و در بازه‌ای بی‌نهایت از زمان دوباره و دوباره به وضعیت‌های قبلی خود بازگردد، شاید ایده‌ای که در نگاه اول ترسناک به نظر می‌رسد، پیامدهای عجیبی درباره سرنوشت ماده، اطلاعات و حتی زندگی ما داشته باشد.
اگر ماه ناگهان ناپدید شود، چه اتفاقی برای زمین می افتد؟
سایت عصرایران

اگر ماه ناگهان ناپدید شود، چه اتفاقی برای زمین می افتد؟

یکی از تصورات نادرست درباره ناپدید شدن ماه این است که زمین بلافاصله شروع به چرخش متفاوتی می کند یا یک نیمکره آن برای همیشه رو به خورشید قرار می گیرد. چنین ات...
         
از بین بردن آلزایمر با کمک طلا!
خبرگزاری ایسنا

از بین بردن آلزایمر با کمک طلا!

پژوهش جدید دانشمندان چینی نشان می‌دهد که نانوخوشه‌های طلا می‌توانند به تجزیه پلاک‌های آمیلوئیدی آلزایمر کمک کنند.
پلاستیک‌زدایی از آب دریا با استفاده از پودر تمر هندی
روزنامه شرق

پلاستیک‌زدایی از آب دریا با استفاده از پودر تمر هندی

سه نوجوان 16ساله هندی یک جایزه معتبر بین‌المللی را با ابداع یک پودر پاک‌کننده آب به دست آورده‌اند. آنها پودری از هسته تمر هندی دورریختنی ساخته‌اند. به نوشته اکوتیسیاس، این ماده «پلاس استیک» نام‌گذاری شده که به آب افزوده می‌شود تا قطعات کوچک پلاستیک را به صورت یک کُپه درآورد و به کاربران امکان می‌دهد …
هواپیماهای برقی تا ۴ سال دیگر در اروپا مسافر جابه‌جا می‌کنند؛ کدام مسیرها برقی می‌شوند؟ + عکس
سایت تجارت نیوز

هواپیماهای برقی تا ۴ سال دیگر در اروپا مسافر جابه‌جا می‌کنند؛ کدام مسیرها برقی می‌شوند؟ + عکس

پرواز با هواپیماهای برقی دیگر فقط یک ایده آینده‌نگرانه نیست. پیشرفت فناوری باتری و موتورهای الکتریکی باعث شده شرکت‌های هوافضایی اروپایی برای ورود هواپیماهای برقی و هیبریدی به پروازهای تجاری در همین دهه برنامه‌ریزی کنند.
سقوط آزاد رتبه علمی
سایت روزنامه سازندگی

سقوط آزاد رتبه علمی

چرا دانشگاه‌های ایران از رقبای منطقه‌ای جا ماندند؟
سایت انتخاب

دانشمندان ژاپنی با حذف کروموزوم Y جنسیت جنین‌های نر موش را به ماده تبدیل کردند

سایت عصرایران

چهره ترسناک و متفاوت خورشیدگرفتگی از خارج از کره زمین! (+عکس)

آینه‌ای که دروغ می‌گوید؛ وقتی فیزیک و هوش مصنوعی می‌توانند قوانین انعکاس نور را بشکنند
سایت عصرایران

آینه‌ای که دروغ می‌گوید؛ وقتی فیزیک و هوش مصنوعی می‌توانند قوانین انعکاس نور را بشکنند

تیمی از مهندسان دانشگاه کالیفرنیا آینه‌ای ساخته‌اند که به جای انعکاس واقعیت، تصویری کاملاً متفاوت را به بیننده نشان می‌دهد.
سایت فرارو

تصاویر؛ درخشش سحرآمیز فلک؛ برندگان مسابقه عکاسی آسمان تاریک

مطالعه بزرگ زوال عقل؛ تفاوت‌های چشمگیر پس از ۹۰ سالگی
خبرگزاری ایرنا

مطالعه بزرگ زوال عقل؛ تفاوت‌های چشمگیر پس از ۹۰ سالگی

تهران- ایرنا- پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا دیویس و مرکز سلامت کایزر پرمننته با بررسی بیش از ۸۰۰ فرد بالای ۹۰ سال دریافتند که خطر ابتلا به زوال عقل (دمانس) حتی پس از این سن نیز از بین نمی‌رود و میزان آن بر اساس جنسیت، نژاد، قومیت و ژنتیک تفاوت چشمگیری دارد.
سایت اندیشه معاصر

دانشمندان از کشف یک شیء آسمانی عجیب شوکه شدند؛ جرمی به اندازه منظومه شمسی با انرژی باورنکردنی / راز تازه جهان اولیه فاش شد؛ …

شما هر 10 سال یک بار کاملا نو می شوید! / راز یک بازسازی شگفت انگیز (+اینفوگرافیک)
سایت عصرایران

شما هر 10 سال یک بار کاملا نو می شوید! / راز یک بازسازی شگفت انگیز (+اینفوگرافیک)

بر خلاف ظاهر ثابتی که در آینه می بینیم، بدن انسان مجسمه ای سنگی نیست؛ بلکه سیستم پویایی است که سلول های فرسوده را بازیافت کرده و بافت های تازه را جایگزین آن...
اورست بلندترین قله دنیا نیست؛ پس بلندترین نقطه زمین کجاست؟
سایت عصرایران

اورست بلندترین قله دنیا نیست؛ پس بلندترین نقطه زمین کجاست؟

زمین یک توپ کاملا گرد نیست. قطر زمین در ناحیه استوا بیشتر از قطر آن در امتداد قطب هاست. چرخش زمین باعث ایجاد این برآمدگی استوایی شده است. به همین دلیل، نقطه...
         
سایت اکوایران

از آسمان به زمین؛ شهاب‌سنگ‌ها چقدر می‌ارزند؟