قیمت طلا امروز




 آرکا همایش

 روزنامه صمت / ۳ ساعت قبل

اکستریل ۲۰۲۶ تثبیت جایگاه حفاری اکتشافی به عنوان مادر صنایع معدنی با ۵ محور راهبردی

همزمان با پانزدهمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، راهسازی و ماشین آلات مرتبط (ماینکس ۲۰۲۶) سومین همایش تخصصی حفاری اکتشافی معادن ایران با نام اکستریل برگزار می شود.
 اکستریل ۲۰۲۶ تثبیت جایگاه حفاری اکتشافی به عنوان مادر صنایع معدنی با ۵ محور راهبردی
این رویداد بزرگ به همت اتحادیه حفاران غیرنفتی و شرکت آرکا همایش پارس با تمرکز بر دانش و فناوری روز، انتقال تجربه، توسعه صنعت حفاری، مسئولیت اجتماعی و ارزیابی عملکرد شرکت‌ها با رویکردی نوین و با محوریت «حفاری مسئولانه برای آیندهای پایدار» گام فراتر از دوره های پیشین نهاده است .

به گزارش خبرنگار صمت ، سید سهراب حسینی، دبیر همایش حفاری اکتشافی، با اشاره به اهداف پنجگانه این رویداد (دانش روز، تجربه و میراث، صنعت و کسب وکار، مسئولیت اجتماعی و ارزیابی عملکرد)، از دو اقدام بی سابقه در دو دوره گذشته خبر داد. در دوره اول موضوع مسئولیت اجتماعی و معدن‌کاری مسئولانه مورد توجه قرار گرفت و بیانیه‌ای در این زمینه تدوین شد که به گفته وی، بازتاب قابل توجهی در نشست‌ها و کنفرانس‌های تخصصی خارج از کشور داشت. دوره دوم، جایگاه راهبردی بخش معدن در اقتصاد ملی و موازنه قدرت ژئوپلیتیکی بررسی شد و بر این نکته تأکید شد که مواد معدنی در بسیاری از تحولات اقتصادی و صنعتی جهان نقشی تعیین‌کننده دارند.

پنج محور راهبردی همایش اکستریل

دبیر همایش حفاری اکتشافی، پنج هدف اصلی سومین دوره این رویداد را در قالب محورهای زیر تشریح کرد:

دانش و فناوری روز جهان : نخستین محور، دستیابی به علم و دانش روز دنیا است. به باور دبیر همایش، توسعه حفاری اکتشافی بدون بهره گیری از فناوری های نوین، آموزش نیروی انسانی متخصص دانش روز، امکانپذیر نخواهد بود .

تجربه و میراث حفاری در ایران : حفاری اکتشافی در ایران پیشینه ای طولانی دارد و از دهه های گذشته، متخصصان و تکنسین های بسیاری در این حوزه پرورش یافته اند. این گنجینه ارزشمند باید ثبت، حفظ و به نسل های آینده منتقل شود تا بستری برای آموزش و توسعه پایدار فراهم آید .

 

توسعه صنعت، حرفه و فضای کسب وکار : تربیت مدیران و حفاران آینده، ایجاد فرصتهای سرمایه گذاری، تقویت ساخت داخل و بررسی ظرفیت حضور شرکتهای ایرانی در پروژههای فرامرزی و فرازمینی، از جمله اولویتهای این حوزه عنوان شده است .

مسئولیت اجتماعی، محیطزیست و معدنکاری مسئولانه : ورود گروه های حفاری به یک منطقه، به معنای ورود به بافت اجتماعی و زندگی مردم آن خطه است. بنابراین، جلب رضایت آگاهانه، آزادانه و پیشین جوامع محلی، یکی از شروط اساسی موفقیت پروژه های اکتشافی محسوب میشود و در این محور به طور ویژه دنبال خواهد شد.

ارزیابی و تقدیر از عملکرد شرکتها : این ارزیابی عملکرد شرکتها بر اساس «شاخصهای عملکرد حفاری مسئولانه» است. این شاخصها برای نخستین بار در کشور تدوین شده و طی یک سال، فعالیت شرکتها در چارچوب حفاری پایدار مورد سنجش قرار می گیرد. در پایان، از شرکتهای برتر بر اساس این ارزیابی ها تقدیر به عمل خواهد آمد.

 

تأکید بر حفاری مسئولانه برای آینده پایدار

حسینی ارزش محوری سومین همایش را «حفاری مسئولانه برای آینده پایدار» عنوان کرد و گفت: مسئولیت‌پذیری در حفاری تنها به مسئولیت اجتماعی محدود نمی‌شود، بلکه دانش، نوآوری، تجربه، میراث صنعتی، ملاحظات زیست‌محیطی و کیفیت زندگی جوامع محلی را نیز دربرمی‌گیرد.

 

سه بخش اصلی برنامه

برنامه سومین همایش حفاری اکتشافی در سه بخش اصلی برگزار خواهد شد:

سخنرانی‌های کلیدی و آیین تقدیر از پیشکسوتان

پنل‌های تخصصی

ارائه مقالات و دیدگاه‌های حرفه‌ای

پنل‌های تخصصی این همایش موضوعاتی از جمله مسئولیت اجتماعی، فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت حفاری و چالش‌های توسعه حفاری را بررسی خواهند کرد. همچنین از پیشکسوتان و افراد اثرگذار در شکل‌گیری و توسعه صنعت حفاری اکتشافی کشور تقدیر می‌شود؛ اقدامی که به گفته برگزارکنندگان، برای نخستین‌بار در این سطح در کشور انجام خواهد شد.

دبیر همایش همچنین از همه فعالان زنجیره حفاری اکتشافی، استادان، دانشجویان، کارآموزان، شرکت‌های خدمات حفاری، سازندگان، واردکنندگان، تأمین‌کنندگان و صادرکنندگان تجهیزات و خدمات دعوت کرد تا در این رویداد حضور یابند و دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را ارائه کنند.

وی گفت: مقاله‌های علمی، کاربردی و پژوهشی، یادداشت‌های تخصصی و طرح‌های پیشنهادی فعالان این حوزه در دبیرخانه همایش بررسی خواهد شد و می‌تواند مبنایی برای برگزاری دوره‌های آموزشی، کارگاه‌ها و طرح‌های پژوهشی مشترک با سازمان‌های مرتبط و اتحادیه حفاران غیرنفتی قرار گیرد.

حسینی از موضوعاتی مانند تدوین فهرست‌بها، سامان‌دهی شرکت‌های حفاری، سازمان‌دهی زنجیره حفاری، پلاک‌گذاری دستگاه‌ها و تسهیل واردات تجهیزات تخصصی به‌عنوان برخی مباحث پیگیری‌شده و از دستاوردهای دو دوره برگزاری همایش نام برد.

به گفته وی، ایجاد سازوکارهای دقیق‌تر برای ثبت آمار حفاری اکتشافی نیز از دیگر موضوعات مطرح‌شده بوده است. حسینی اظهار امیدواری کرد با استفاده از کدهای یکتای وزارت صنعت، معدن و تجارت، امکان دسترسی به آمار دقیق حفاری در معادن فراهم شود و تصمیم‌گیری در این حوزه بر پایه داده‌های معتبر انجام گیرد.

 

توسعه حفاری نیازمند نگاه زنجیره‌ای است

رضا اشرف سمنانی، رئیس اتحادیه حفاران غیرنفتی، نیز با تأکید بر ظرفیت‌های معدنی کشور گفت: ایران از نظر تنوع و ذخایر معدنی، موقعیت مناسبی دارد، اما بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها به سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی دقیق و توجه به شرایط منطقه‌ای و اقتصادی نیازمند است.

وی با اشاره به نقش حفاری در ایجاد ارزش افزوده معدنی اظهار کرد: اکتشاف زمانی می‌تواند به سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی منجر شود که با نگاهی زنجیره‌ای دنبال شود؛ به این معنا که سیاست‌گذاری، تدوین راهبرد، برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌ها باید در ارتباط با یکدیگر قرار گیرند.

رئیس اتحادیه حفاران غیرنفتی افزود: تجربه سال‌های اخیر نشان داده است که توان فنی و اجرایی شرکت‌های حفاری افزایش یافته و نگاه علمی به این صنعت نیز تقویت شده است. این دستاوردها باید به جامعه اقتصادی و تصمیم‌گیران منتقل شود تا زمینه برای سرمایه‌گذاری و همکاری بیشتر فراهم شود.

اشرف سمنانی همچنین بر ضرورت پرهیز از برنامه‌ریزی‌های مقطعی تأکید کرد و گفت: سیاست‌ها و برنامه‌های توسعه حفاری باید بر پایه راهبردهای روشن و قابل اجرا تدوین شوند؛ زیرا تصمیم‌های ناپخته می‌تواند موجب از دست رفتن ظرفیت‌ها و فرصت‌های موجود شود.

وی درباره رویکرد اتحادیه در حوزه تولید نیز اظهار کرد: نگاه اتحادیه به ساخت و تولید، تک‌بعدی نیست و این تشکل تلاش کرده است ضرورت انتقال این دیدگاه را به تصمیم‌گیران کلان منتقل کند. وی همچنین بر حمایت از رقابت آزاد در تولید تأکید کرد.

آموزش، فناوری و نیروی انسانی؛ الزامات حفاری عمیق

حمید پاک‌زاده، نایب‌رئیس اتحادیه حفاران غیرنفتی، برگزاری این همایش را در راستای توسعه علمی، فنی و اجرایی صنعت حفاری دانست و گفت: افزایش حفاری‌های عمیق در کشور، استفاده از دستگاه‌های تخصصی و ورود تجهیزات جدید، نیازمند آموزش نیروی انسانی و تربیت نیروهای ماهر است.

وی افزود: توسعه صنعت حفاری فقط با افزایش تعداد دستگاه‌ها محقق نمی‌شود، بلکه باید آموزش پایدار، توسعه دانش فنی و توجه به الزامات زیست‌محیطی نیز همزمان دنبال شود. به گفته پاکزاد، کمبود نیروی انسانی متخصص یکی از چالش‌های جدی این صنعت است و باید برای پشتیبانی فنی از تجهیزات جدید، برنامه آموزشی مشخصی تدوین شود.

نایب‌رئیس اتحادیه حفاران غیرنفتی، تعامل با جوامع محلی را از دیگر الزامات توسعه پروژه‌های اکتشافی عنوان کرد و گفت: گروه‌های حفاری معمولاً از نخستین گروه‌هایی هستند که وارد یک منطقه می‌شوند. نحوه رفتار آنها با مردم بومی می‌تواند بر تداوم یا توقف فعالیت‌های معدنی اثر بگذارد.

پاک‌زاده تأکید کرد: زمین برای جوامع محلی تنها یک عرصه فیزیکی نیست؛ بلکه ممکن است با محل زندگی، چراگاه، خاطرات خانوادگی و هویت اجتماعی آنها پیوند داشته باشد. از این رو، ایجاد رابطه برد ـ برد و جلب رضایت آگاهانه، آزادانه و پیشین مردم محلی باید در دستور کار شرکت‌های حفاری قرار گیرد.

وی همچنین بر ضرورت ثبت میراث تاریخی و فنی حفاری در ایران تأکید کرد و گفت: کشور از سابقه‌ای طولانی در فعالیت‌های معدنی و روش‌های اکتشافی برخوردار است. دانش و تجربه نسل‌های گذشته، از حفاری‌های سنتی تا روش‌های جدید، باید مستندسازی شود تا پایه‌ای برای توسعه دانش آینده باشد.

شکل‌گیری اتحادیه حفاران غیرنفتی

شهناز نوایی، عضو اتحادیه حفاران غیرنفتی، حفاری را یکی از اجزای اساسی فرآیند اکتشاف دانست و گفت: صنایع بزرگ برای تداوم فعالیت خود به ذخایر پایدار و قابل اتکا نیاز دارند و دستیابی به چنین ذخایری بدون حفاری اکتشافی دقیق امکان‌پذیر نیست.

وی با اشاره به روند شکل‌گیری اتحادیه حفاران غیرنفتی اظهار کرد: توسعه فعالیت‌های حفاری و افزایش نیاز کشور به دستگاه‌ها و شرکت‌های تخصصی، زمینه شکل‌گیری یک تشکل مستقل در این حوزه را فراهم کرد. این اتحادیه در ادامه تلاش کرد نقش صنعت حفاری را در فرآیند اکتشاف و توسعه معدنی کشور پررنگ‌تر کند.

نوایی افزود: هدف این است که اتحادیه حفاران غیرنفتی به تشکلی شناخته‌شده و اثرگذار تبدیل شود و بتواند در حل مسائل صنعت حفاری و تقویت جایگاه اکتشاف معدنی در کشور نقش بیشتری ایفا کند.

دستاوردهای دو دوره برگزاری همایش

محمدرضا مقدم، مدیرعامل شرکت آرکا همایش پارس، با اشاره به نتایج برگزاری دوره‌های گذشته گفت: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این همایش، طرح موضوع مسئولیت اجتماعی و معدن‌کاری مسئولانه در حوزه حفاری اکتشافی بوده است؛ موضوعی که در نشست‌های تخصصی داخل و خارج از کشور مورد توجه قرار گرفت.

وی افزود: در این مسیر، ادبیات مربوط به «معارض محلی» به‌تدریج جای خود را به ادبیات دقیق‌تر «مردم بومی» و «جوامع محلی» داده است. به گفته مقدم، شرکت‌های معدنی و حفاری اکنون بیش از گذشته به این موضوع توجه دارند که ورود به یک منطقه باید با اطلاع‌رسانی، گفت‌وگو و دستیابی به رضایت آگاهانه و آزادانه مردم همراه باشد.

مدیرعامل شرکت آرکا همایش پارس با اشاره به حضور مهمانان و شرکت‌های خارجی در دوره‌های گذشته اظهار کرد: نمایندگانی از شرکت‌هایی در آفریقای جنوبی و چین در نشست‌های پیشین حضور داشتند و برگزاری یک رویداد تخصصی در حوزه حفاری و اکتشاف معدنی را اقدامی قابل توجه دانستند.

مقدم، بررسی چالش‌های توسعه حفاری را یکی دیگر از نتایج این همایش عنوان کرد و گفت: گفت‌وگو میان شرکت‌های حفاری، مجموعه‌های دولتی، ایمیدرو، شرکت ملی صنایع مس و سایر نهادهای مرتبط، به شناخت دقیق‌تر مسائل و شکل‌گیری مذاکرات و جلسات پیگیری کمک کرده است.

 

نیروی انسانی؛ ضلع مغفول‌مانده در توسعه حفاری کشور

فاطمه شالچیان، عضو کمیته اجرایی سومین همایش حفاری اکتشاف معادن ایران، با تأکید بر نقش نیروی انسانی در پیشبرد صنعت حفاری کشور گفت: سازماندهی نیروی انسانی در گریدهای مختلف از کارگری تا کارشناسی و سطوح بالاتر، از جمله موضوعاتی است که در کشور به‌طور جدی مورد توجه قرار نگرفته و لازم است در کنار روش‌های نوین حفاری، تجهیزات، مواد اولیه و مسئولیت‌های اجتماعی، به‌عنوان یکی از اضلاع اصلی این صنعت دیده شود.

وی با اشاره به ظرفیت اتحادیه حفاری در این زمینه افزود: متولی حفاری در کشور اتحادیه حفاری است و این اتحادیه می‌تواند با داشتن مجوزهای قانونی لازم، ساماندهی و گریدبندی نیروهای حفاری را بر اساس معیارهایی مانند تجربه، شاخص‌های تخصصی و دوره‌های آموزشی انجام دهد. به گفته وی، این روند می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد ساختاری منسجم‌تر برای رشد نیروی شاغل در این حوزه باشد.

شالچیان با اشاره به اهمیت هم‌افزایی میان فعالان این عرصه افزود: «تشکیل یک ساختار کلان و منسجم برای شرکت‌های حفاری، نه تنها امکان بهره‌گیری از تجربیات متقابل در پروژه‌ها را فراهم می‌کند، بلکه باعث می‌شود نیروی انسانی نیز در یک چارچوب و ضوابط مشخص، مسیر رشد خود را طی کند.» وی تصریح کرد که این نظام‌مندسازی، همچون قطعه‌ای از پازل توسعه صنعت حفاری کشور، ضرورتی است که جای خالی آن در حال حاضر به شدت احساس می‌شود.

این عضو کمیته اجرایی سومین همایش حفاری اکتشاف معادن ایران، یکی از اهداف برگزاری این رویداد را باز کردن فصل تازه‌ای در حوزه منابع انسانی حفاری عنوان کرد و گفت: این همایش می‌تواند با ابتکارات جدید و رویکردی تازه، زمینه توجه جدی‌تر به این بخش را فراهم کند.

شالچیان در ادامه، تثبیت جایگاه «حفاری غیرنفتی» و نقش آن در اکتشافات معدنی را از دیگر اهداف کلیدی این همایش برشمرد. وی با اشاره به هزینه‌بر بودن عملیات اکتشاف، تأکید کرد که حفاری، رکن اصلی و تعیین‌کننده در شناسایی ذخایر معدنی کشور است. وی افزود: «داده‌های حاصل از حفاری، مانند یک نقطه ثقل عمل می‌کنند؛ به این معنا که سایر روش‌ها و داده‌های اکتشافی پیرامون آن شکل می‌گیرند تا در نهایت، خروجی دقیق‌تر و قابل‌اعتمادتری از حجم و میزان ذخایر معدنی کشور به دست آید.»

وی در پایان تأکید کرد: ارتقای روش‌های نوین حفاری در کنار افزایش سرعت، بهره‌وری و کیفیت، و همچنین کاهش هزینه تمام‌شده، می‌تواند به شکل مؤثری به صاحبان معادن و معدنکاری کشور کمک کند.

سومین همایش حفاری اکتشافی معادن ایران قرار است در قالب برنامه‌ای یک‌روزه و همزمان با ماینکس ۲۰۲۶ برگزار شود؛ رویدادی که برگزارکنندگان آن، توسعه دانش، ارتقای فناوری، تقویت سرمایه‌گذاری و بهبود تعامل صنعت معدن با جوامع محلی را از مهم‌ترین اهداف آن عنوان کرده‌اند.

 

 




دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/ نتانیاهو شماره موبایل خود را منتشر کرد

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ رویای ۹ تریلیون دلاری سعودی؛ آینده «نئوم» چه شد؟

سال ۱۹۳۸ است، و ترامپ هیتلر است!
سایت هم میهن

سال ۱۹۳۸ است، و ترامپ هیتلر است!

شباهت فقط در شخص خلاصه نمی‌شود؛ در روش نیز دیده می‌شود: جایگزین کردن اجبار به جای توافق، بی‌اعتنایی به قواعد حقوقی که قدرت را محدود می‌کنند، و استفاده از تهدید نابودی یک ملت به‌عنوان اهرمی در مذاکره.
برتری تاکتیکی هرگز نمی‌تواند بی‌کفایتی راهبردی را جبران کند
سایت هم میهن

برتری تاکتیکی هرگز نمی‌تواند بی‌کفایتی راهبردی را جبران کند

هیچ میزان از برتری فنی نمی‌تواند بی‌کفایتی راهبردی ناشی از مطالبه انجام امور ناممکن از ارتش را جبران کند.
مسئولیت بر دوش جنوب جهانی
سایت هم میهن

مسئولیت بر دوش جنوب جهانی

در مورد نقض‌های فاحش کنوانسیون‌های ژنو، موضوع صرفاً یک اختیار نیست، بلکه یک تکلیف است: دولت‌ها مکلف‌اند مظنونان را شناسایی و جست‌وجو کنند و یا آنان را مورد تعقیب کیفری قرار دهند یا مسترد کنند
سایت فرارو

ویدیو؛ ورود مفتی سابق سوریه به قفس

سایت فرارو

مکرون و بن سلمان در اختتامیه جام جهانی ورزش‌های الکترونیکی

منظور بسنت از « Economic D-Day» چه بود؟
سایت فرارو

منظور بسنت از « Economic D-Day» چه بود؟

در ادبیات نظامی آمریکا از اصطلاح D-Day برای اشاره به زمان انجام یک حمله بزرگ در جنگ استفاده می‌شود. اما این اصطلاح بیش از آن که با معنای تخصصی‌اش شناخته شود، به عملیاتی مهم در تاریخ جنگ جهانی دوم اشاره دارد.
جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران؛ همه چیز به رفتار چین بستگی دارد
سایت عصرایران

جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران؛ همه چیز به رفتار چین بستگی دارد

ترامپ پیش از این تحریم‌هایی را علیه پالایشگاه‌های به اصطلاح قوری چین - کارخانه‌های مستقل کوچک تا متوسط که نفت ایران را فرآوری می‌کنند - اعمال کرده بود. ا...
         
خواسته ایران تأمل بیشتر عراق در خلع سلاح گروه‌های مقاومت است/ پیشنهاد واشنگتن برای همکاری اقتصادی ایران، عراق و آمریکا
سایت تابناک

خواسته ایران تأمل بیشتر عراق در خلع سلاح گروه‌های مقاومت است/ پیشنهاد واشنگتن برای همکاری اقتصادی ایران، عراق و آمریکا

شاهرخی گفت: تقویت اقتصاد استان‌های ایران و عراق مستلزم کاهش بروکراسی اداری و جلوگیری از معطلی استان‌ها در دریافت مجوز‌های تجاری توسط مراکز سیاسی است. لذا، اع...
سایت تابناک

تصاویر بمباران تاسیسات اتمی سوریه توسط اسرائیل

سایت نواندیش

افشای نامه‌های احساسی ناتالی هارپ (دستیار ۳۵ ساله) به ترامپ: «تو تنها کسی هستی که برایم مهمی!»

پایان عصر پایگاه‌های بزرگ آمریکا در خلیج فارس؟ / انقلاب اسلامی دکترین کارتر را شکل داد؛ اما این جنگ با ایران بود که به فروپاشی آن انجامید
سایت خبرآنلاین

پایان عصر پایگاه‌های بزرگ آمریکا در خلیج فارس؟ / انقلاب اسلامی دکترین کارتر را شکل داد؛ اما این جنگ با ایران بود که به فروپاشی …

حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا در خلیج فارس، آسیب‌پذیری شبکه نظامی گسترده واشنگتن در منطقه را آشکار کرده و اکنون آمریکا را در برابر یک انتخاب پرهزینه قرار داده است: میلیاردها دلار برای بازسازی پایگاه‌های آسیب‌دیده هزینه کند یا حضور نظامی خود را در خاورمیانه بازطراحی و به سمت استقرار نیروها در مناطق …
برادرزاده‌ای که کابوس هیتلر شد؛ از اخاذی از پیشوا تا نبرد در ارتش آمریکا!
سایت خبرآنلاین

برادرزاده‌ای که کابوس هیتلر شد؛ از اخاذی از پیشوا تا نبرد در ارتش آمریکا!

ویلیام هیتلر زمانی تلاش کرد از قدرت عمویش بهره ببرد، اما وقتی با تحقیرِ پیشوا مواجه شد، به آمریکا گریخت تا با یونیفرم نظامیِ دشمن، علیه خانواده‌اش وارد جنگ شود.
الگوی سوئد چشمه سار عقل سلیم/ چرا برنی سندرز و چارلی کرک هر دو سوئد را می پسندند؟/ سوئد نمونه بارز شکست یکه تازی نئولیبرالیسم
سایت خبرآنلاین

الگوی سوئد چشمه سار عقل سلیم/ چرا برنی سندرز و چارلی کرک هر دو سوئد را می پسندند؟/ سوئد نمونه بارز شکست یکه تازی نئولیبرالیسم

ریشه اصلی این پارادوکس اسکاندیناویایی در نگاه متفاوت به رابطه دولت و آزادی است. در بیشتر کشورهای توسعه‌یافته، جمع‌گرایی و آزادی فردی رقیب یکدیگرند؛ هرچه دولت مسئولیت بیشتری بپذیرد، فضای کمتری برای اتکای شهروندان به خود باقی می‌ماند. اما سوئد مسیر دیگری پیمود: در قرن بیستم، دولت نه‌تنها برای کاهش نابرابری …
ایران چگونه ناو هواپیمابر آمریکا را زمین‌گیر کرد؟
خبرگزاری ایرنا

ایران چگونه ناو هواپیمابر آمریکا را زمین‌گیر کرد؟

تهران-ایرنا- حملات موشکی و پهپادی ایران به پایگاه کلیدی نیروی دریایی آمریکا در بحرین و بسته شدن تنگه هرمز، زنجیره تدارکاتی ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» را مختل کرد و واشنگتن را ناچار ساخت تأمین نیازهای هزاران خدمه این ناو را به پایگاه دورافتاده دیه‌گو گارسیا منتقل کند؛ تغییری که زمان تأمین تدارکات …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جر و بحث ترامپ و ملانیا سوژه رسانه‌ها شد

نظم منطقه ای در خاورمیانه چگونه بازآرایی می شود؟
سایت ایران آنلاین

نظم منطقه ای در خاورمیانه چگونه بازآرایی می شود؟

مایکل برچر در تبیین بحران‌ها، چهار مؤلفه را از یکدیگر تفکیک می‌کند: پیدایش یا آغاز بحران، تصاعد، کاهش و در نهایت پیامدها و آثار آن. آنچه در اظهارات اخیر آقای قالیباف، رئیس مجلس، درباره تحولات منطقه و احتمال شکل‌گیری ترتیبات جدید اقتصادی و امنیتی مطرح شده، در واقع ناظر بر همین مرحله چهارم، یعنی آثار و …
پایان نظم عثمانی در خاورمیانه
سایت ایران آنلاین

پایان نظم عثمانی در خاورمیانه

ویلیام کلیولند در کتاب تاریخ خاورمیانه مدرن می نویسد: برای مردم عربی که در قلمروهای سلطنتی عثمانی زندگی می‌کردند، تجزیه‌ امپراطوری بیش از پایان یک دولت خاص بود؛ این رخداد به معنای فروپاشی یک نظم سیاسی، اجتماعی بود که طی چهارصد سال، رفتار عمومی و مناسبات زندگی را شکل داده بود. حکومت عثمانی در مناطق مختلف …
اعتراف ترامپ به استیضاح
روزنامه هفت صبح

اعتراف ترامپ به استیضاح

اگر دموکرات‌ها پیروز شوند، ترامپ با سخت‌ترین دو سال ریاست‌جمهوری خود روبه‌رو خواهد شد
سلطه آمریکا بر اقتصاد جهان
روزنامه ستاره صبح

سلطه آمریکا بر اقتصاد جهان

ترامپ صرفاً رئیس‌جمهور آمریکا نیست؛ بلکه او در رأس اقتصادی ایستاده که مهم‌ترین جایگاه را در تجارت، سرمایه‌گذاری و نظام مالی جهان دارد. به همین دلیل، وقتی واشنگتن تعرفه وضع می‌کند، موضوع اختلاف تجاری میان دو کشور نیست؛ پس لرزه آن می‌تواند به بازار آسیا، بازارهای مالی اروپا، قیمت نفت و بازار طلا برسد.
آیا هرمز سرنوشت آمریکا را به بریتانیا تبدیل می‌کند؟!
سایت تابناک

آیا هرمز سرنوشت آمریکا را به بریتانیا تبدیل می‌کند؟!

تاریخ نشان داده کنترل یک گلوگاه دریایی می‌تواند به ابزاری برای به چالش کشیدن قدرت‌های بزرگ‌ تبدیل شود.
بعید است ترامپ بخواهد در قبال ایران اقدامی کند که چین را خشمگین کند/ احتمال از سرگیری جنگ تمام عیار وجود دارد
سایت تابناک

بعید است ترامپ بخواهد در قبال ایران اقدامی کند که چین را خشمگین کند/ احتمال از سرگیری جنگ تمام عیار وجود دارد

پروفسور «پل پیلار» معتقد است بعید است ترامپ اقداماتی علیه ایران (در روز دوشنبه) انجام دهد که دیدار مورد انتظار او با شی جین پینگ در اواخر امسال را مختل کند.
جنگ آمریکا و ایران در حال ورود به فاز خطرناکتری است/ نه واشنگتن و نه تهران تمایلی به دادن اولین امتیاز بزرگ نشان نمی‌دهند
سایت تابناک

جنگ آمریکا و ایران در حال ورود به فاز خطرناکتری است/ نه واشنگتن و نه تهران تمایلی به دادن اولین امتیاز بزرگ نشان نمی‌دهند

پایان یافتن تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، فضای دیپلماسی را تنگ‌تر کرده و آمریکا و ایران را در چرخه‌ای خطرناک از فشار، تلافی‌جویی و تنش‌افزایی گرفتار کرده است.
سایت خبرفوری

سیلی جانانه یک فرانسوی به مکرون/ ویدئو

سفر به کی‌یف؛ پیام سیاسی به کرملین
روزنامه توسعه ایرانی

سفر به کی‌یف؛ پیام سیاسی به کرملین

رامین پرتو همزمان با فرارسیدن سالگرد استقلال اوکراین، حضور شماری از رهبران و مقام های اروپایی در کی یف، فراتر از یک سفر نمادین، حامل پیامی سیاسی و
    
ترکیه در دام تحرکات نتانیاهو نیفتاد | توافق مکه معادلات منطقه را تغییر می‌دهد؟ | چرا ترکیه، تل‌آویو را تهدیدی امنیتی می‌بیند؟
سایت اقتصادنیوز

ترکیه در دام تحرکات نتانیاهو نیفتاد | توافق مکه معادلات منطقه را تغییر می‌دهد؟ | چرا ترکیه، تل‌آویو را تهدیدی امنیتی می‌بیند؟

اقتصادنیوز:حمله اسرائیل به سوریه نشانه تشدید اختلاف با ترکیه و تغییر نظم خاورمیانه است.
پشتیبانی ده‌ها پایگاه اروپایی از جنگ علیه ایران |  ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی از پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخاست | کدام کشور بیشتر حمایت را از حملات کرد؟
سایت اقتصادنیوز

پشتیبانی ده‌ها پایگاه اروپایی از جنگ علیه ایران | ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی از پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخاست | کدام کشور …

اقتصادنیوز: مارک روته، دبیرکل ناتو در ماه ژوئن فاش کرد که کشورهای اروپایی اجازه داده‌اند بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی آمریکا که در عملیات مرتبط با ایران مشارکت داشتند، از ده‌ها پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخیزند.
تشدید فشار اقتصادی نمی‌تواند نظام ایران را سرنگون کند/ گزینه نظامی علیه ایران ناکارآمد بوده است
سایت تابناک

تشدید فشار اقتصادی نمی‌تواند نظام ایران را سرنگون کند/ گزینه نظامی علیه ایران ناکارآمد بوده است

«مارک فینو» می‌گوید دولت ترامپ ساده‌لوحانه معتقد است که ایران در نتیجه این جنگ اقتصادی فرو می‌پاشد یا تسلیم می‌شود، در حالی که ایران از مدت‌ها پیش توانایی خو...
جنگ در پنتاگون، بی کفایتی راهبردی در واشنگتن
خبرگزاری ایرنا

جنگ در پنتاگون، بی کفایتی راهبردی در واشنگتن

تهران- ایرنا- فارن پالسی در گزارشی با بررسی عملکرد آمریکا در جنگ با ایران، ریشه ناکامی واشنگتن را نه در ضعف‌های تاکتیکی و کمبود تجهیزات، بلکه در بی کفایتی راهبردی و محاسبات نادرست دولت دونالد ترامپ دانست.
بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا؛ مشکل ساختاری یا سیاست‌های دولت ترامپ؟
سایت جوان آنلاین

بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا؛ مشکل ساختاری یا سیاست‌های دولت ترامپ؟

عبور بدهی ملی آمریکا از مرز تاریخی ۴۰ تریلیون دلار، نشانه عمیق‌تر شدن شکاف میان درآمدها و هزینه‌های دولت فدرال و افزایش هزینه‌ای است که اقتصاد آمریکا برای حف...
آزمون هرمز برای عمان؛ آیا منطقه می‌تواند مستقل از آمریکا تصمیم بگیرد؟
خبرگزاری ایرنا

آزمون هرمز برای عمان؛ آیا منطقه می‌تواند مستقل از آمریکا تصمیم بگیرد؟

تهران- ایرنا- همزمان با تداوم رایزنی‌های تهران و مسقط درباره سازوکار کشتیرانی در تنگه هرمز، این آبراه راهبردی به آزمونی برای استقلال تصمیم‌گیری مسقط در برابر فشارهای آمریکا تبدیل شده است.
تحت پیگرد قانونی
سایت روزنامه سازندگی

تحت پیگرد قانونی

به دنبال افزایش تنش میان آنکارا و تل‌آویو بر سر سوریه، ترکیه علیه نتانیاهو حکم قضایی صادر کرد
شکست مذاکرات تجاری
سایت روزنامه سازندگی

شکست مذاکرات تجاری

آمریکا و کانادا وارد فاز تقابل شدند
«آگوست سیاه» روسیه و باز شدن جعبه پاندورای پوتین؛ چرا بازگویی حقیقت کار دست اقتصاددان بلندپایه روسی داد؟
سایت اکوایران

«آگوست سیاه» روسیه و باز شدن جعبه پاندورای پوتین؛ چرا بازگویی حقیقت کار دست اقتصاددان بلندپایه روسی داد؟

اکوایران: پوتین حاضر است برای دستیابی به اهدافش در اوکراین هر هزینه‌ای را بپردازد؛ اما او نمی‌تواند اجازه دهد مردم روسیه بفهمند که حاضر است آینده همه آنها را نیز قربانی کند.
تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان
سایت عصرایران

تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان

تولید نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۳.۷ تا ۱۳.۸ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی شده است.
         
سایت فرارو

تیپ متفاوت امیر قطر در یک کافه

چین در دوراهی، ایران در آزمون/ ترامپ می‌خواهد شبکه اقتصادی تهران - پکن را قطع کند
سایت فرارو

چین در دوراهی، ایران در آزمون/ ترامپ می‌خواهد شبکه اقتصادی تهران - پکن را قطع کند

پژوهشگر مسائل چین گفت: روز دی اقتصادی ترامپ، میزان تاب‌آوری روابط تجاری تهران و پکن را محک می‌زند و ایران باید به‌جای اتکا به حمایت مقطعی، به‌دنبال تعمیق پیوندهای اقتصادی و ایجاد منافع مشترک با چین باشد.
[محمدعلی مهتدی] سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی
سایت اطلاعات آنلاین

[محمدعلی مهتدی] سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی

سه‌شنبه هفته گذشته تحول مهمی در سوریه رخ داد که در ایران کمتر مورد توجه محافل تحلیلی قرار گرفت: حمله ارتش صهیونیستی به فرودگاه ابوالظهور در حومه ادلب.
از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی»؛ طالبان با زنان افغان چه کرد؟
سایت اطلاعات آنلاین

از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی»؛ طالبان با زنان افغان چه کرد؟

طالبان در پنج سال گذشته مجموعه‌ای از قوانین و محدودیت‌ها را بر زنان افغانستان تحمیل کرده که از ممنوعیت تحصیل و محدود کردن حق طلاق تا حذف حداقل سن ازدواج و مشروعیت‌بخشی به «تنبیه اصلاحی» توسط شوهر را دربر می‌گیرد.
جابه‌جائی در میدان - همدلی
روزنامه همدلی

جابه‌جائی در میدان - همدلی

حمیدرضاعظیمی روزنامه‌نگار مسئولان آمریکایی از زمان پایان جنگ بی‌اطلاع‌اند. وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در یک گفتگوی تلویزیونی با تاکید بر تحریم‌های سخت علیه ایران در پاسخ به پرسشی که زمان پایان جنگ را طلب می‌کرد صریحا گفت: نمی‌دانیم. دونالد ترامپ نیز پیش از این بارها از نزدیک بودن پایان جنگ …
سرمقاله جمهوری اسلامی/ پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جمهوری اسلامی/ پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو | آخرین خبر

جمهوری اسلامی/ «پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو» عنوان سرمقاله در روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: حیله‌گری و فریبکاری از شگردهای جنگ‌افروزان است. این ویژگی در صهیونیست‌ها بیش از دیگران وجود دارد. این روزها اخبار زیادی درباره تیره شدن روابط ترکیه با رژیم صهیونیستی
از سفره آمریکایی تا بازار اوراق؛ جنگ ایران کجای تاب‌آوری اقتصادی آمریکا را نشانه گرفته است؟
سایت صفحه اقتصاد

از سفره آمریکایی تا بازار اوراق؛ جنگ ایران کجای تاب‌آوری اقتصادی آمریکا را نشانه گرفته است؟

هشدار ری دالیو درباره کاهش سهم اوراق قرضه آمریکا و حرکت به سمت طلا و بیت‌کوین، در ظاهر یک توصیه برای مدیریت سرمایه است؛ اما در شرایطی که واشنگتن همزمان با هزینه‌های جنگ ایران، افزایش قیمت انرژی، فشار تورمی و بدهی فزاینده روبه‌روست، معنای آن فراتر از یک توصیه سرمایه‌گذاری است. از رکوردشکنی حاشیه سود گازوئیل …
دیپلماسی بن‌سلمان در الیزه/ ولیعهد عربستان به فرانسه می‌رود
سایت فرارو

دیپلماسی بن‌سلمان در الیزه/ ولیعهد عربستان به فرانسه می‌رود

کاخ الیزه از سفر بن‌سلمان به فرانسه خبر داد.
عربستان به دنبال معماری امنیتی جدید در خاورمیانه | حوثی‌ها چگونه به بازیگری فراتر  از مرزهای یمن تبدیل شدند؟
سایت اقتصادنیوز

عربستان به دنبال معماری امنیتی جدید در خاورمیانه | حوثی‌ها چگونه به بازیگری فراتر از مرزهای یمن تبدیل شدند؟

اقتصادنیوز: تشکیل ائتلاف ۱۵ کشوری دریای سرخ به رهبری عربستان، نشانه‌ای از تغییر معماری امنیتی خاورمیانه و کاهش وابستگی کشورهای منطقه به آمریکا است.
ادعای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز؛ نمایش قدرت یا بلوف سیاسی آمریکا؟
خبرگزاری برنا

ادعای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز؛ نمایش قدرت یا بلوف سیاسی آمریکا؟

برنا - گروه بین الملل: یک کارشناس مسائل منطقه با تأکید بر اینکه حاکمیت ایران بر تنگه هرمز تثبیت شده است، گفت: حتی اگر گزارش‌های آمریکا درباره عبور نفتکش‌ها ا...
شباهت وضعیت کنونی ترامپ در تنگه هرمز با چالش‌های کارتر در بحران «گروگان‌ها» |‌ گاردین: تهران ممکن است سطح تنش را افزایش دهد |‌ ایران هیچ «شاخه زیتونی» به ترامپ پیشنهاد نمی‌کند
سایت اقتصادنیوز

شباهت وضعیت کنونی ترامپ در تنگه هرمز با چالش‌های کارتر در بحران «گروگان‌ها» |‌ گاردین: تهران ممکن است سطح تنش را افزایش دهد …

اقتصادنیوز: گاردین نوشت ترامپ در برابر مجموعه‌ای از گزینه‌های نامطلوب قرار گرفته و تنها راه پیش روی او، انتخاب گزینه‌ای است که «کمتر بد» باشد؛ اقدامی که ممکن است عملاً به معنای پذیرش شکست باشد.
درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران
روزنامه ستاره صبح

درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران

روسیه دهه‌ها از مهم‌ترین صادرکنندگان انرژی جهان بود؛ کشوری که نه‌فقط نفت خام، بلکه فرآورده‌های نفتی خود را نیز به بازار می‌فرستاد و از انرژی به‌عنوان یکی از پایه‌های قدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی خود استفاده می‌کرد. اما امروز جنگ با اوکراین و غرب روسیه را زمین گیر کرده است.
از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟
سایت تجارت نیوز

از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟

دولت ترامپ در آستانه اجرای دور جدیدی از فشارهای اقتصادی علیه ایران قرار دارد و بنا بر گزارش رویترز، تحریم پالایشگاه‌ها و بانک‌های چینی، هدف قرار دادن شبکه‌های دور زدن تحریم‌ها و اعمال تعرفه علیه شرکای تجاری تهران از جمله گزینه‌های مطرح واشنگتن است.
سرمقاله کیهان/ ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق | آخرین خبر

کیهان/ «ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: سفر چهارشنبه دکتر محمدباقر قالیباف رئیس ‌مجلس به بغداد اهمیت ویژه‌ای داشت و از این رو دست‌هایی برای مخدوش کردن و برجسته کردن حواشی فعال شدند. با این وجود برجستگی دستاوردهای این سفر بر
منزوی‌تر از کره شمالی
روزنامه آرمان امروز

منزوی‌تر از کره شمالی

یدالله کریمی پور آرمان امروز : وقتی صحبت از گزاره منزوی تر از کره شمالی می شود، ذهن گزینه های محدودی را در پیش می بیند. صحبت از انور خوجه، رهبر آلبانی است. او در سیاست خارجی با همه قدرت ها درافتاد: ابتدا با یوگسلاوی تیتو، سپس با شوروی خورشچف و سرانجام با چین دنگ [ ]
کابوس تازه ناتو
روزنامه شرق

کابوس تازه ناتو

انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه به نگرانی تازه ناتو تبدیل شده است. درحالی‌که آمریکای ترامپ حضور نظامی خود در اروپا را کاهش می‌دهد و این ائتلاف از ورود مستقیم به جنگ ایران پرهیز دارد، پیروزی نامزدهای منتقد ناتو می‌تواند یکی از مهم‌ترین ستون‌های نظامی اروپا را متزلزل کند.
         
ایران بنادر مصر را هم ناامن کرد!/ چگونه مصر به گلوگاه جدید انرژی خاورمیانه تبدیل شد
سایت تابناک

ایران بنادر مصر را هم ناامن کرد!/ چگونه مصر به گلوگاه جدید انرژی خاورمیانه تبدیل شد

مصر به عنوان کشور ترانزیتی ضروری که زیرساخت‌های دریای سرخ عربستان را به بازار‌های جهانی متصل می‌کند، ظاهر شده اما این اهمیت استراتژیک ممکن است آن را در معرض...
         
ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد
سایت تابناک

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد

انصارالله سرزمین‌هایی را در مجاورت مرز جنوبی عربستان در کنترل دارد و همچنین حملات موشکی فرامرزی علیه این پادشاهی انجام داده است.
هرمز، نقطه ضعف پنهان اقتصاد امارات را آشکار کرد
خبرگزاری ایسنا

هرمز، نقطه ضعف پنهان اقتصاد امارات را آشکار کرد

جنگ غیرقانونی و نامشروع علیه ایران اقتصاد امارات را با شوکی چندلایه مواجه کرده است؛ اختلال در هرمز، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه، آسیب به بنادر و انرژی، افت بخش غیرنفتی و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران، رشد اقتصادی را کُند و مدل تجارت‌محور ابوظبی را آسیب‌پذیر کرده است.
از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟
خبرگزاری ایرنا

از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟

تهران-ایرنا- روزنامه گاردین با بررسی شباهت‌های بحران کنونی دونالد ترامپ در جنگ با ایران با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری، نوشت که رئیس‌جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای با جنگی فرسایشی، افزایش قیمت انرژی و کاهش حمایت افکار عمومی مواجه است؛ شرایطی که می‌تواند خاطره شکست انتخاباتی …
سفر پاریس؛ کمی دوجانبه، بیشتر منطقه‌ای!
روزنامه توسعه ایرانی

سفر پاریس؛ کمی دوجانبه، بیشتر منطقه‌ای!

رامین پرتو تحرکات دیپلماتیک در خلیج فارس و پیرامون تنگه هرمز، در شرایطی که بحران منطقه ای وارد مرحله ای پیچیده و همراه با بلاتکلیفی سیاسی و امنیتی
نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»
سایت خبرآنلاین

نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»

افشای متن کامل نامه‌های خصوصی و احساسی ناتالی هارپ، دستیار ارشد دونالد ترامپ به رئیس‌جمهور سابق آمریکا، ابعاد بی‌سابقه‌ای از میزان نفوذ، ارتباطات عاطفی و حتی چالش‌های ساختاری و امنیتی این دستیار ۳۵ ساله را در حلقه اصلی همراهان ترامپ برملا کرده است.
پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»
سایت فرارو

پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»

مک کارنی گفت: کشورش میز مذاکره را ترک کرده است، زیرا ایالات متحده خواسته‌هایی بیش از حد داشت و پیشنهاداتش ناچیز بود.
ترامپ، «میانجیِ محبوب» در مذاکره با ایران را از دست می‌دهد؟ | رمزگشایی از اختلاف اصلی عمان و آمریکا در تنگه هرمز
سایت اقتصادنیوز

ترامپ، «میانجیِ محبوب» در مذاکره با ایران را از دست می‌دهد؟ | رمزگشایی از اختلاف اصلی عمان و آمریکا در تنگه هرمز

اقتصادنیوز: واقعیت روشن است: نقشی که عمان طی سال‌ها برای واشنگتن به‌عنوان یک میانجی قابل اعتماد ایفا می‌کرد، دست‌کم تا زمانی که ترامپ در کاخ سفید است، پایان یافته است.