قیمت طلا امروز




 تجربه عشق

 روزنامه شرق / ۱۰ ساعت قبل

نمی‌دانم کجا ایستاده‌ام و چه باید بگویم

«دایی وانیا» برای حسن معجونی فقط بازخوانی و اجرای یکی از شناخته‌شده‌ترین متن‌های چخوف نیست؛ مواجهه‌ای دوباره با آدم‌هایی است که در میانه ملال، ناکامی، عشق‌های نافرجام و رؤیاهای ازدست‌رفته، همچنان به زندگی چنگ می‌زنند. معجونی که سال‌هاست نامش با تئاتر و تجربه‌های متفاوت اجرائی گره خورده، این‌ بار به سراغ جهانی رفته که شاید بیش از همیشه به زمانه ما نزدیک است.
 نمی‌دانم کجا ایستاده‌ام و چه باید بگویم
به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

«دایی وانیا» برای حسن معجونی فقط بازخوانی و اجرای یکی از شناخته‌شده‌ترین متن‌های چخوف نیست؛ مواجهه‌ای دوباره با آدم‌هایی است که در میانه ملال، ناکامی، عشق‌های نافرجام و رؤیاهای ازدست‌رفته، همچنان به زندگی چنگ می‌زنند. معجونی که سال‌هاست نامش با تئاتر و تجربه‌های متفاوت اجرائی گره خورده، این‌ بار به سراغ جهانی رفته که شاید بیش از همیشه به زمانه ما نزدیک است. به بهانه اجرای «دایی وانیا»، با حسن معجونی درباره چخوف، نسبت او با جهان امروز، انتخاب این متن، بازیگری، کارگردانی، حضورش در تصویر و نگاهش به جامعه‌ای که به زعم معجونی این روزها نیاز متفاوت‌تری دارند، هم‌کلام شده‌ایم.

  

ما به بهانه نمایش «دایی وانیا» با هم صحبت می‌کنیم، اما از اینجا شروع کنیم که من نقل‌قولی از شما خواندم که اشاره کردید تئاتر معیار خوبی برای سنجش یک جامعه است. می‌خواهم بدانم الان چه ارزیابی‌ای از شرایط جامعه دارید؟

در واقع حس نمی‌شود که مخاطب صرفا باید مصرف‌کننده باشند. حس می‌کنم آدم‌ها باید کنار هم جمع شوند. این را حسی می‌فهمم و این تغییر را می‌بینم. ریخت مخاطب نشان می‌دهد شرایط چگونه است و اصلا تغییرات را متوجه می‌شویم. بعید می‌دانم نیاز مخاطب مثلا سرگرمی مطلق باشد و حس می‌کنم همه چیز جدی‌تر است.

‌ارزیابی شما از مردم این است که این روزها در واقع شرایط ذهنی پرآشوب‌تری دارند و تئاتر می‌تواند جای مناسبی برای آنها باشد؟

فکر می‌کنم‌ به هم نیاز دارند، به جمع‌شدن نیاز دارند. شاید این نکته درست‌ترین نکته است.

در واقع می‌خواهم از آن سؤال برسم به اینکه شما در دوره‌های مختلفی روی صحنه تئاتر بودید و به بیان دیگر در شرایط اجتماعی و سیاسی مختلف در کنار مردم بوده‌اید؛ کدام دوره برای شما عجیب‌تر بوده؟ آیا همین دوره که در‌باره آن حرف می‌زنیم یا نه، دوره خاصی در ذهنتان هست؟

این دوره برایم عجیب است؛ به خاطر همه اتفاقات، به خاطر شرایط مردم. من نمی‌توانم تصور کنم صراحتی که زمانی داشتیم، الان وجود ندارد. فکر می‌کنم‌ یک معنایی از دست رفته است. حالا نمی‌دانم چیست. این برایم مشخص است که زمانی راحت‌تر متن انتخاب می‌کردیم؛ انگار متوجه می‌شدیم که مخاطب چه می‌خواهد، نبضش چیست، در مورد چه چیزی باید حرف بزنیم. ولی الان به نظر من اصلا هیچ چیزی وجود ندارد. یعنی هر متنی را برمی‌داری، در بسترش نمی‌نشیند و فکر می‌کنی چقدر عجیب است. در مورد خودم صحبت می‌کنم‌. نمی‌دانم چه بگویم. فکر می‌کنم ‌شاید خودم زیر و رو شدم. با اتفاقاتی که گذراندیم اصلا نمی‌دانم کجا ایستادم. این خیلی برای من نکته مشخصی است. یعنی جزء سخت‌ترین چیزهاست. حالا مثلا در دوره‌های مختلف بررسی کنیم، در دوران آقای خاتمی یک اتفاق دیگری بود و برایم خیلی عجیب بود.

از چه جهت عجیب بود؟

از همه جهات. من الان نه از کسی طرفداری می‌کنم و نه می‌خواهم علیه کسی باشم. ولی آن زمان خاطرم هست چه اتفاقی داشت در فرهنگ، رسانه، روزنامه‌ها، هنر و در اجتماع می‌افتاد. آن جریان به نظرم جزء ویژگی‌اش هست. چون الان از دوره‌هایی داریم صحبت می‌کنیم که بگوییم مثلا کدام روی آدم اثر گذاشته، یکی از آن دوره‌ها به نظرم همان دوره بود که خیلی اتفاق عجیبی بود و امروز که اصلا خیلی نمی‌فهمم. ما باید این دوره را بگذرانیم و بعد درباره آن حرف بزنیم. الان فکر می‌کنم هرچه می‌گویم فقط فکرکردن با صدای بلند است. این روزها من اصلا پایم روی زمین نیست. درواقع بعضی وقت‌ها حتی به خودم شک می‌کنم، با خودم می‌گویم ای‌کاش در این روزها نبودم‌. شاید اصلا اگر کار دیگری می‌کردم، زندگی‌ام راحت‌تر بود؛ نه به لحاظ اقتصادی، الان خودم آن‌قدر گنگم و نگاه می‌کنم هیچ دستاویز و هیچ معنایی وجود ندارد که پشتش پنهان شوم. به نظرم سخت‌ترین روزهاست، اما در عین حال چیز دیگری را هم می‌بینم و این جمع‌شدن آدم‌ها کنار همدیگر را هم دوست دارم. از اکثریت مردم صحبت می‌کنم که انگار دلشان می‌خواهد یک‌جوری کنار همدیگر باشند، دستان همدیگر را بگیرند و این تنها چیزی است که الان حس می‌کنم. به‌ عنوان آدمی که روی صحنه می‌آیم و تماشاچی با من فاصله دارد، اما‌ این نیاز را حس می‌کنم.

تعجب نکردم از اینکه به هر حال شما در ‌نمایشی حضور دارید که باز متنی از چخوف را اجرا می‌کنید؛ چون همه این سال‌ها ما متن‌های بی‌نظیری از چخوف دیدیم که شما کارگردانی یا بازی کردید. ولی حس کردم‌ این نمایش با شکل اجرائی‌ای که دارد، خیلی به مخاطبش هم توجه می‌کند. در واقع اگر برداشتی از صحبت‌های شما داشته باشم، فکر می‌کنم بسیار با نیاز مخاطب هم‌راستاست.

من از جانب یوسف باپیری خیلی نمی‌توانم صحبت کنم، اما چیزی را می‌توانم بفهمم که من و هوتن شکیبا و حالا یوسف، عامل چیزی هست که این وسط تسهیل می‌کند. خوشبختانه و هیچ‌وقت مانعی حس نکردیم که فکر کنیم دو ‌نظر کاملا متفاوت داریم. من و هوتن شکیبا خیلی غریزی حس می‌کنیم چیزی را شروع کردیم و وقتی روی صحنه می‌آییم، سعی می‌کنیم‌ بهترین نشست را با مخاطب داشته باشیم و روی مخاطب به ‌عنوان پارتنر حساب می‌کنیم و این نکته مهمی است و پارتنر قراردادن مخاطب شاید جزء استراتژی کارگردان بوده. البته باز هم تأکید می‌کنم نمی‌توانم از جانب او اظهار‌نظر کنم. من و هوتن هم سعی کردیم این جریان را راه بیندازیم و اجرا دقیقا بنشیند همان جایی که فکر می‌کردیم.

به نظرم واقعا این اتفاق افتاده است. من از دقیقه به دقیقه این اجرا لذت بردم و تأثیر شما روی صحنه بسیار احساس می‌شد و هوتن شکیبا هم که به نظرم بی‌نظیر بازی کرد. چون در مورد چخوف صحبت می‌کنیم، خیلی دلم می‌خواهد بپرسم شما نمایش‌نامه‌های زیادی را از چخوف برای کارگردان‌های مختلف بازی کردید، به ‌عنوان کارگردان‌ وقتی متنی را برای کارگردان دیگری بازی می‌کنید، کدام نمایش‌نامه و کدام اجرا برای شما جذاب‌تر یا به سلیقه‌تان نزدیک بوده است؟

من روی فهم چخوف خیلی تأکید دارم. ما با چخوف در دوره‌های مختلف در ایران طرف هستیم. مثلا برخی از یک مودی از چخوف صحبت می‌کنند؛ مثل نسل قدیم‌تر از ما که خیلی عبوس و جدی است. بعد به‌ آدمی مثل من می‌رسید که شوخ‌طبعی چخوف را بالا می‌آورد. مانور روی متن به نظرم از امیررضا کوهستانی شروع می‌شود که کمی بی‌پرواتر عمل می‌کند؛ چراکه او اساسا همه ایده‌اش از متن شروع می‌شود تا اینکه بخواهد مثلا با ایده کارگردانی جلو برود و در ادامه چنین اجراهایی می‌توانیم تصور کنیم و اجراهایی که امرور می‌ببینم. من دوست داشتم‌ مجددا هر 10 سال به ۱۰ سال اجراهایی را که داشتم‌ شروع و یکباره باز جابه‌جا کنم. بعضی از کارها را انجام دادم، مثل «باغ آلبالو» که با خانم روستا بود. ‌«باغ آلبالو» که در باغ کتاب کار کردم، دو اجرای متفاوت بود و واقعا دلم می‌خواست «دایی وانیا»، «ایوانوف»، «سه خواهر» و «مرغ دریایی» را مجددا ۱۰ سال به ۱۰ سال سراغشان بروم و اجرای دیگری از آن را ارائه بدهم؛ چراکه به نظر من از بین متون خارجی، چخوف از نزدیک‌ترین‌ها به انسان است و می‌شود برای همه کشورها چخوف را تجویز کرد و نزدیک‌ترین به ما به لحاظ روحیه است. نه اینکه ما خیلی شبیه هستیم، اما به چیزهایی اشاره می‌کند که خیلی امروزِ ماست. انگار چخوف امروز جای مثلا چرم‌شیر نشسته و حال و روز ما را نوشته است.

زمانی که این متن داشت برای اجرا آماده می‌شد، شما چقدر در روند نگارش تأثیر گذاشتید و راجع به آن حرف زدید و نظرتان را گفتید؟

درباره کارهای خودم هم این اتفاق می‌افتد. من ابتدا ایده‌ای دارم ولی همیشه ذهنم نسبت به بازیگران باز است و حتی اینکه ببینم کسانی که با من کار می‌کنند، چه پیشنهادهایی دارند؛ چراکه از یک زمانی به بعد به این دراماتولوژی گروهی اعتقاد پیدا کردم و فکر می‌کنم ‌محصول واقعی اینجا شکل می‌گیرد، نه با یک ایده. اگر بخواهم روی ایده خودم تأکید کنم که باید آن را تفهیم کنم؛ چراکه تا گروه تفهیم نشوند، کار درست اجرا نمی‌شود. بعد سعی می‌کنم از آن فهم خودشان هم استفاده کنم، خودم تفهیم شوم؛ چون آنها آدم‌های این جامعه هم هستند، حساسیت‌هایی که موجود است، گفتمانی که امروز وجود دارد و... همه را با خودشان می‌آورند. ممکن است خیلی چارچوب‌دار و محکم نباشد، اما وجود دارد. به‌ عنوان خرده‌صحبت وجود دارد و من به‌ عنوان کارگردان آنها را جمع می‌کنم. یعنی گاردم باز و جالب است که همان جایی که من به‌ عنوان مجری قرار می‌گیریم، آنجا هم هیچ اصراری ندارم سلیقه خودم را اعمال کنم. با خودم فکر می‌کنم انتظاری را که از بازیگران خودم دارم، اینجا عملی کنم. یعنی پیشنهادهایی که در اجرا می‌آورم. من می‌توانم بفهمم ایده چیست‌ یا در مورد چیست. در اجرا می‌توانم آرام‌آرام این موارد را بیاورم؛ چه فرهنگ، چه حساسیت، چه دغدغه‌ای که امروز با خودم دارم و چه پیشنهادهایی که در اجرا می‌توانم با خودم بیاورم.

ولی من این را کاملا حس کردم، وقتی «دایی وانیا» را می‌دیدم، حس می‌کردم شما چه جزئیاتی اضافه می‌کنید به نقش. این اجرا از شیوه کلاسیک فاصله گرفته است و از هر شخصیتی کمی در اجرا می‌بینیم و با ظرافتی که شما در اجرا دارید، مخاطب در ثانیه متوجه این تغییرات می‌شود. حس کردم همه آن پیشینه و تاریخچه، آگاهی و علمی که شما از چخوف دارید، همه در این اجرا به فهم درست مخاطب کمک می‌کند.

من هنوز فیلم اجرا را ندیده‌ام. ذهنیتی که در واقع بازیگر در اجرا دارد، همان چیزی است که به آن فکر می‌کند و اعتقاد دارد. نمی‌دانم ماحصل کار چه شده ولی سعی می‌کنم همه آن ایده‌ها را به شکلی اجرایی کنم.

می‌دانم شما همیشه کارگردانی تئاتر را به بازیگری ترجیح می‌دهید و این جزء علایق شماست. آیا سعی دارید به زودی کارگردانی کنید؟

من که خیلی علاقه دارم. مشکلم امروز این است که چه متنی انتخاب کنم. حتی جدا از مقوله هنر، در حاشیه و همین فضای مجازی، می‌توانید متوجه شوید هیچ‌کس اصلا جرئت هیچ حرفی را ندارد و بعد قضاوت‌هایی که ما اصلا نمی‌توانیم بفهمیم و این‌قدر هم که همه‌چیز عصبانی است و بعد در عصبانیت گفت‌وگو شکل نمی‌گیرد. این است که ما الان در جایی ایستاده‌ایم که اصلا نمی‌فهمیم چه اتفاقی می‌افتد. بدم نمی‌آید کارهای آشنایی مثل چخوف را کار کنم اما هنوز نمی‌دانم. سعی دارم کمی از اجرا فاصله بگیرم و دنبال این هستم به چیزهایی برای کارگردانی فکر کنم. متأسفانه چون درگیر تصویر شدم، از کارگردانی تئاتر فاصله گرفتم و کارکردن در تصویر محصول شرایط ماست و متأسفانه امنیتی در حرفه ما وجود ندارد‌ و این باعث شده تئاتر این اندازه آسیب ببیند و آدم‌ها مدام سراغ کارهای دیگر بروند. اگر این امنیت وجود داشت شاید من هیچ‌وقت سراغ تصویر نمی‌رفتم. ولی حالا که در این مدت دور بودم، چیزهایی هم به ذهنم رسیده است. مثلا متنی از کیوان سررشته وجود داشته و آن کار را دوست داشتم و چیزهایی خواندم و مدام متن را برمی‌دارم و زمین می‌گذارم و دوباره به سراغش می‌روم. شاید هم به حال خودم مربوط است ولی آرزو می‌کنم دوباره به تئاتر برگردم و دیگر خیلی کار تصویر انجام ندهم و به خانه خودم بیایم.

از تصویر هم صحبت کنیم. شرایط سینما یا نمایش خانگی را هم به این شکل ارزیابی می‌کنید؟ شکلی از وضعیتی که درمورد شرایط این روزهای جامعه تصویر کردید؟

چون موضوع پلتفرم و پرکردن برنامه است، به نظر من کمی وزن سرگرمی سنگین‌تر است. تئاتر در بهترین شکل و سرگرم‌کننده‌ترین شکلش هم بخواهد پر کند، مگر چقدر اجرا می‌رود؟ در زمان کوتاهش سعی می‌کند جدیت و دغدغه خودش را حفظ کند. این دغدغه را من خیلی در تصویر نمی‌بینم. به نظرم در تصویر ما هنرمندان مثل بچه‌ای هستیم که برای اینکه دنیا را بفهمد، همه‌چیز را به بازی خودش می‌آورد تا برای زندگی تمرین کند. انگار تمامی مفاهیم را به سرگرمی آورده‌ایم و صرفا کمی مزه‌مزه‌اش می‌کنیم و من آن را خیلی جدی ندیدم. آن اندازه‌ای که مثلا امروز درباره مخاطب تئاتر حرف می‌زنم، حتی شاید همین مخاطب تئاتر وقتی به خانه می‌رسد، برای سرگرمی، پلتفرمی را هم انتخاب و تماشا می‌کند و انگار باید فقط زمان بگذرد و سرگرم شویم. درباره تئاتر راحت‌تر می‌توانم صحبت کنم.

در انتخاب‌های شما هم تأثیر می‌گذارد؟ مثلا فکر می‌کنید الان باید در اثری حضور داشته باشید که کمی مخاطب را شادتر کند؟ انتخاب شما در تصویر به کدام سمت می‌رود؟

در تصویر بدم نمی‌آید واقعا بتوانم آدمی را شاد کنم. حتی از چیزهایی که می‌خواهند یک حرف، ایده و ایدئولوژی را مطرح کنند، ترجیحم چیزی است که هیچ حرفی نمی‌زند و فقط می‌خواهد مخاطب را بخنداند. البته خندیدن‌های من هم داستان دارد، متنفرم از این همه کمدی‌های جلفی که وجود دارد، کمدی هم باید خودش را حفظ کند. ولی به‌جای اینکه مثلا عقیده‌ای را به آدمی بفهمانم، ترجیحم این است که مخاطب را بخندانم. چون می‌فهمم مکانیسم خنده در درست‌ترین شکل زمانی اتفاق می‌افتد که آدم‌ها چیزی را از دست می‌دهند، به نظر من کنش خندیدن مال زمانی است که چیزی در حال ازدست‌رفتن است. اتفاقا برای من خوشایند است بخواهم روی این مبحث بایستم.

اگر بخواهیم درباره «دایی وانیا» صحبت کنیم، درباره میزان محبوبیتی که داشت و بازخوردهایی که از مخاطب گرفت، ارزیابی خودتان چیست؟ فکر می‌کنید این نمایش تا چه حد در پذیرش مخاطب و ارتباط با او موفق عمل کرد؟

حس می‌کنم نمره قبولی گرفت و می‌تواند مدت طولانی اجرا برود. حالا ما کمی درگیر بودیم و شرایطش را نداشتیم ولی می‌تواند زمستان مجدد اجرا برود. به نظر من خوب بود، خودم راضی بودم بعد از مدت‌ها که روی صحنه آمدم و دلم برای بازی با هوتن شکیبا تنگ شده بود. خود حضور یوسف، متن و چخوف همه چیز شرایط خوشایندی برای من بود و حالم خوب شد.

کمی از هوتن شکیبا صحبت کنیم. شما تجربه کار با هم را دارید و فکر می‌کنم یکی از چیزهایی که «دایی وانیا» را خیلی دیدنی‌تر کرد، حضور شما در کنار هم بود و سلیقه مشترکی که هر دو دارید کمک کرد نمایش جذابی ببینم.

بله. هوتن شکیبا جزء پنج‌تا بازیگر تئاتر است که من همیشه به او اشاره می‌کنم. در تئاتر به نظر من بازیگر مهمی است. جزء کاراکترهایی بود که من از روز اولی که دیدم برایم خیلی جذاب بود و با او کار کردم و جنسی که دلم می‌خواهد را همیشه داشته است. باهوش است، بده‌بستان دارد، روی صحنه حضور دارد، درجا می‌فهمد و همه دغدغه‌هایی را که من برای بازیگر می‌شمارم، هوتن دارد. من همیشه کارگردان بودم و هوتن برای من بازی می‌کرد، مثلا در نمایش «به خاطر یک مشت روبل» در اجرای شیراز چون سعید نتوانست بیاید، من جای سعید با هوتن بازی کردم و خوب بود. به نظرم پارتنر روی صحنه مهم‌ترین اتفاق است. درست نباشد اصلا اعصاب‌خردی است و قرار هم نیست بگویم خودم را نجات بدهم. در سینما این‌قدر این‌طور کار کردیم که خودم را نجات بدهم ولی در تئاتر درست نیست به این شکل برخورد کنیم. اینجا واقعا آدمی نیاز دارد بده‌بستان را بفهمد.

به عنوان سؤال آخر این را بپرسم و درباره شرایط تئاتر در سال‌های اخیر صحبت کنیم. مناسباتی که گویا در سال‌های اخیر تغییر کرده و درواقع شرایط اقتصادی که به نوعی برای تئاتر به شکل دیگری رقم می‌خورد. شرایط تئاتر را الان چطور ارزیابی می‌کنید؟

من در این مدت، کم تئاتر دیده‌ام. زمانی مدام نمایش‌های مختلف را رصد می‌کردم و اتفاقات را می‌دیدم ولی از یک چیزهایی هم خوشحال نیستم، مثل قیمت‌های بالای تئاتر که ناچار است اتفاق بیفتد و آن سوبسیدهایی که ما جزء اولین نفراتی بودیم که کنار کشیدیم و گفتیم از شما پول نمی‌خواهیم، ولی به تماشاچی که می‌توانی بدهی. منظورم تماشاچی تئاتر است و سالن‌های تئاتر. یا حتی مثلا درصدهایی که از ما می‌خواهند بگیرند را نگیرند و سال‌هاست این را می‌گویم که دغدغه کسانی که سال‌ها نشسته‌اند برای فرهنگ تصمیم می‌گیرند اصلا تئاتر نیست؛ این است که در تئاتر مدام باید خودمان چیزی بیاوریم و آن‌قدر همه‌چیز سخت شده مثلا از هزینه مکانی که باید در آن تمرین کنیم تا خود اجرا. به خاطر شرایط اقتصادی بازیگران درگیر کارهای دیگر باشند و اصلا باور می‌کنید در تئاتر بگویم تمرین‌ها را رج بزنیم. اصلا شوخی است و من می‌گویم نباید این‌طور کار کنیم ولی این‌طور شده است و شنیدم رج می‌زنند و زمان را کوتاه می‌کنند. این موارد در شرایط تئاتر تأثیر می‌گذارد. امیدوارم آدم‌هایی باشند، مقصودم این است در بیزینس، اقتصاد و اسپانسر و این‌جور چیزها باید بتوانیم کسانی را پیدا کنیم که روی این شرایط تأثیر بگذارند؛ چراکه در مورد اقتصاد تئاتر صحبت می‌کنیم و همه اینها مسئله است و حالا باقی حواشی که خب چون این روزها نتوانستم خیلی تئاتر را پیگیری کنم، خیلی دقیق نمی‌توانم درموردش صحبت کنم.

 

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.







شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - 22 August 2026
سایت فرارو

نمایش باشکوه پهپادها در جشن «روز عشق»

سایت فرارو

برخورد مرگبار پهپاد روس به یک مرکز خرید در زادگاه زلنسکی

ایده‌ای که دیگر آن‌قدرها هم سمی نیست؛ فرصت و دردسر ترامپ برای راست اروپا
سایت اکوایران

ایده‌ای که دیگر آن‌قدرها هم سمی نیست؛ فرصت و دردسر ترامپ برای راست اروپا

اکوایران: «بازمهاجرت» در ابتدا ایده‌ای حاشیه‌ای بود، اما ترامپ و هواداران ماگای او آن را در مرکز دستورکار سیاسی داخلی خود قرار داده‌اند و از این طریق، حامیان اروپایی آن را به‌شدت تقویت کرده‌اند.
پاتک بی‌بی به بن سلمان؛ اسرائیل در یونان به دنبال چه می‌گردد؟
سایت اکوایران

پاتک بی‌بی به بن سلمان؛ اسرائیل در یونان به دنبال چه می‌گردد؟

اکوایران: آنچه به‌عنوان یک شراکت انرژی و امنیتی آغاز شده بود، اکنون به رابطه‌ای راهبردی و بسیار گسترده‌تر تبدیل شده که محور آن همکاری نظامی، اطلاعاتی و استقرار اسرائیل و متحدانش در سراسر مدیترانه است.
سایت عصرایران

ترامپ: ملانیا از رقصیدن من با سرود ملی همجنس‌گرایان متنفر است

سایت عصرایران

ویدئوی وایرال از روش عجیب اعزام سربازان اوکراینی به جبهه

بازنگری آمریکا در گزینه‌های هسته‌ای؛ استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی
سایت تابناک

بازنگری آمریکا در گزینه‌های هسته‌ای؛ استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی

برخی گزارش‌های غیر رسمی حاکی است آمریکا در حال بازنگری در گزینه‌های هسته‌ای خود است که امکان استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را می‌دهد.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ اتریش با خانه هیتلر چه کرد؟ پایان یک جنجال چندساله

تنگه هرمز برای بغداد جایگزین ندارد
خبرگزاری ایرنا

تنگه هرمز برای بغداد جایگزین ندارد

تهران-ایرنا- یکی از مهم‌ترین مطالبات بغداد از تهران در سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به عراق، صدور مجوز ویژه برای عبور نفتکش‌های متعلق به عراق از تنگه هرمز بود. این درخواست بارها از مجاری مختلف به ایران ارسال شده‌است و تاکنون جمهوری اسلامی ایران به رغم قرار گرفتن تحت شدیدترین اقدام‌های نظامی و ناامنی شدید …
سایت فرارو

بازدید پوتین از تابوت گشوده شده شاهزاده قرون وسطی

سایت فرارو

ظهور ملانیا ترامپ پس از غیبت یک ماهه با یک شوخی

علی شعث؛ مرد جدید غزه کیست؟/ پروژه‌ای که ممکن است به کرانه باختری برسد
سایت اقتصاد ۲۴

علی شعث؛ مرد جدید غزه کیست؟/ پروژه‌ای که ممکن است به کرانه باختری برسد

طرح صلح دولت ترامپ، آینده غزه را به علی شعث، چهره‌ای کمتر شناخته‌شده، سپرده است
جنگی فراتر از خلیج فارس - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

جنگی فراتر از خلیج فارس - دیپلماسی ایرانی

جنگ ایران با گذشت نزدیک به هفت ماه، حالا از خلیج فارس فراتر رفته و آرایش جهانی ارتش آمریکا را تحت فشار گذاشته است؛ ناو...
         
توحش  اقتصادی
روزنامه اعتماد

توحش اقتصادی

در گذشته در جنگ ها وقتی یک نیروی مهاجم نمی توانست یک شهر یا یک قلعه را به تصرف در بیاورد، آنجا را محاصره می کرد تا با ایجاد قحطی مصنوعی مردم از فرط گرسنگی و تشنگی به ستوه آیند و دروازه ها را بگشایند و اجازه دهند که متجاوزان هر رفتاری که دل شان خواست با مغلوبان داشته باشند.این رفتار وحشیانه آنقدر در تاریخ …
    
این ره که تو می‌روی به ترکستان است
سایت ایران آنلاین

این ره که تو می‌روی به ترکستان است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، حدود شش ماه پس از تجاوز نظامی آمریکا به خاک ایران و در شرایطی که به دلیل پیامدهای این اقدام با فشار افکارعمومی آمریکا و جهان مواجه است، در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال از آغاز «عملیات اقتصادی خردکننده و بی‌سابقه» علیه ایران خبر داد.
برنامه جدید ترامپ
روزنامه آرمان امروز

برنامه جدید ترامپ

صابر گل عنبری آرمان امروز : رئیس جمهور آمریکا بالاخره از اقدامات اقتصادی جدید خود علیه ایران رونمایی کرد و از آغاز آنچه «عملیات اقتصادی خردکننده بی‌سابقه» نامید، خبر داد. برای کشوری که تحت محاصره شدید دریایی و تحریم‌های همه جانبه اقتصادی از قبل است، احتمالا این پرسش مطرح می‌شود که اقدامات جدید آمریکا …
«جنگ اقتصادی» ؛ اسم رمزعقب‌نشینی از «تقابل سخت»
روزنامه آرمان امروز

«جنگ اقتصادی» ؛ اسم رمزعقب‌نشینی از «تقابل سخت»

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران نه یک سیاست ساده تحریم و فشار حداکثری، بلکه برنامه‌ای حساب‌شده و چندلایه از فریب استراتژیک است که از همان آغاز با دو هدف اصلی طراحی شده است. هدف نخست گریز از درگیری مستقیم نظامی و جنگ سخت با ایران است؛ جنگی که هزینه‌های انسانی، مالی و [ ]
پایان آرامش شکننده در یمن؟
روزنامه دنیای اقتصاد

پایان آرامش شکننده در یمن؟

دنیای‌اقتصاد: نیروهای دولتی یمن (تحت حمایت عربستان) اخیرا ده‌ها حمله به مواضع انصارالله در سراسر این کشور انجام داده‌اند که تازه‌ترین نشانه از احتمال نزدیک شدن یمن به یک جنگ تمام‌عیار است. «ماجد عبدالله النزیلی» سخنگوی دولت یمن روز پنج‌شنبه اعلام کرد که نیروهای دولتی ۸۱حمله علیه مواضع حوثی‌ها ترتیب داده‌اند. …
         
چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟

دنیای‌اقتصاد: تحلیلگران رسانه‌ای بارها با سردرگمی تلاش کرده‌اند بفهمند چرا نامزدهای مترقی در آمریکا با وجود بودجه‌های انتخاباتی بسیار کمتری که دارند، دموکرات‌های سنتی را در انتخابات مقدماتی شکست می‌دهند. پاسخ این معما چندان پیچیده نیست. مترقی‌ها برخلاف دموکرات‌های تشکیلات‌گرا درباره مشکلات واقعی خانواده‌های …
امارت به سمت ایران تمایل دارد یا رفیق شفیق آمریکا است؟
سایت روزنو

امارت به سمت ایران تمایل دارد یا رفیق شفیق آمریکا است؟

امارات متحده عربی روز چهارشنبه تمام معاملات تجاری و مالی با ایران را تا اطلاع ثانوی متوقف کرد. به گزارش فارن‌پالیسی، تصمیم ابوظبی که مدت‌ها روابط اقتصادی نزد...
فرسایش غول‌های دریایی آمریکا - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

فرسایش غول‌های دریایی آمریکا - مردم سالاری آنلاین

حساب فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) اعلام کرد که ناو هواپیمابر جورج واشنگتن و کشتی های نظامی همراه آن رسما وارد منطقه خاورمیانه شدند. حرکت  جورج واشنگتن  موجب شده تا برای نخستین بار از سال ۲۰۲۴، حضور آمریکا در منطقه هند و اقیانوس آرام، از جمله در اطراف چین، دچار خلأ شود.
سایت تابناک

اقدام خصمانه امارات علیه کشتی‌های ایران را ببینید

در معماری امنیتی منطقه
روزنامه شرق

در معماری امنیتی منطقه

آنچه روز جمعه شانزدهم مرداد در مکه مکرمه رقم خورد، صرفا یک پیمان دفاعی سه‌جانبه نبود، بلکه نشانه‌ای از بازآرایی عمیق‌تری در توازن قوای خاورمیانه به شمار می‌رود. عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان با امضای این سند متعهد شدند حمله مسلحانه به هریک از اعضا را حمله به تمامی سه کشور تلقی کنند؛
ترامپ و روز «‌دی» اقتصادی علیه ایران
روزنامه شرق

ترامپ و روز «‌دی» اقتصادی علیه ایران

ترامپ پس از آنکه در میدان نظامی به پیروزی سریع و قاطع دست نیافت و راه مذاکره با تهران نیز به گشایشی نرسید، اکنون ظاهرا به جبهه‌ای قدیمی اما با شدتی تازه و در عین حال بی‌سابقه پناه برده است؛ جنگ اقتصادی علیه ایران که رئیس‌جمهور آمریکا از آن به‌عنوان روز «دی» اقتصادی (D-Day) علیه ایران یاد می‌کند.
آزمون سوریه واحد
روزنامه شرق

آزمون سوریه واحد

فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه در مراسم صدمین سال تأسیس شهر قامشلی واقع در مرز ترکیه و سوریه، اعلام کرد مرحله ادغام نهادهای نظامی، امنیتی و اداری تحت رهبری کردها در ساختارهای ملی سوریه «تکمیل و تمام» شده است. ادغام ساختارهای نظامی، امنیتی و اداری کردهای سوریه در دولت مرکزی، هم‌زمان با نزدیک‌تر‌شدن دمشق …
«لحظه سوئز» آمریکا در ایران؛ چگونه پایان نظم آمریکایی در خاورمیانه رقم خورد
خبرگزاری ایرنا

«لحظه سوئز» آمریکا در ایران؛ چگونه پایان نظم آمریکایی در خاورمیانه رقم خورد

تهران-ایرنا- استاد علوم سیاسی و امور بین‌الملل دانشگاه جرج واشنگتن با بررسی پیامدهای جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، این درگیری را نقطه عطفی در افول نظم منطقه‌ای تحت رهبری واشنگتن دانست و تاکید کرد که ناتوانی آمریکا و اسرائیل در تحقق اهداف خود در ایران، همراه با آسیب دیدن زیرساخت‌های نظامی آمریکا …
افشای نامه‌های دستیار جنجالی ترامپ؛ در کاخ سفید چه خبر است؟
خبرگزاری ایرنا

افشای نامه‌های دستیار جنجالی ترامپ؛ در کاخ سفید چه خبر است؟

نیویورک – ایرنا- انتشار نامه‌های منتسب به «ناتالی هارپ»، دستیار نزدیک رئیس جمهوری آمریکا و در عین حال جنجالی او، پرده از رابطه‌ای کم‌سابقه و بسیار نزدیک در حلقه اول اطراف «دونالد ترامپ» برداشته که در رسانه های آمریکا بحث برانگیز و خبرساز شده است.
ترافیک نفتکش‌ها در ونزوئلا / تحریم نفت کاراکاس لغو شد؛ اما آثار آن همچنان پابرجاست / اسکله‌های زنگ‌زده از پس تقاضای پساتحریم بر نمی‌آیند
سایت خبرآنلاین

ترافیک نفتکش‌ها در ونزوئلا / تحریم نفت کاراکاس لغو شد؛ اما آثار آن همچنان پابرجاست / اسکله‌های زنگ‌زده از پس تقاضای پساتحریم …

گزارش تازه خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد که فرسودگی شدید پایانه‌های صادراتی نفت در ونزوئلا، قطعی مکرر برق و تنزل کیفیت خام صادراتی باعث شده تا نفتکش‌ها برای بارگیری تا ۳۰ روز در معطلی بمانند. این زیرساخت‌های مخروبه عملاً سقف غیررسمی و کوتاه‌مدتی را بر توان صادراتی کشور اعمال کرده‌اند؛ امری که برنامه‌های …
جنجال گردنبند وزیر سوئد / چرا سیاستمدار فلسطینی‌تبار سوئدی ستاره داوود به گردن انداخت؟
سایت خبرآنلاین

جنجال گردنبند وزیر سوئد / چرا سیاستمدار فلسطینی‌تبار سوئدی ستاره داوود به گردن انداخت؟

گزارش مجله لو پوئن فرانسه نشان می‌دهد اقدام سیمونا محمدسون، وزیر آموزش و همگرایی سوئد و رهبر حزب لیبرال در بستن گردنبند ستاره داوود طی یک مناظره انتخاباتی، جنجال و بحران سیاسی گسترده‌ای را در این کشور ایجاد کرده است؛ اقدامی که از سوی او پیام تضاد با باورسازی‌های ضدسامیت خوانده شد اما موجی از واکنش‌های …
پایان تشکیلات خودگردان کردهای سوریه / تکمیل ادغام نیروها و نهادهای کرد سوریه در ساختار دولت مرکزی - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پایان تشکیلات خودگردان کردهای سوریه / تکمیل ادغام نیروها و نهادهای کرد سوریه در ساختار دولت مرکزی - مردم سالاری آنلاین

نیروهای دموکراتیک سوریه تحت رهبری کردها برای سال های طولانی با حمایت آمریکا، کنترل شرق و شمال سوریه را در دست داشتند.
وال‌استریت ژورنال: تلاش ترامپ برای مهار «دبی»، یکی از بزرگترین شریان های حیاتی اقتصادی ایران | امارات نگران تلافی نظامی ایران و آسیب به اقتصادش است
سایت رویداد‌ ۲۴

وال‌استریت ژورنال: تلاش ترامپ برای مهار «دبی»، یکی از بزرگترین شریان های حیاتی اقتصادی ایران | امارات نگران تلافی نظامی ایران …

امارات تحت فشار ترامپ، تجارت و تراکنش‌های مالی با ایران را متوقف کرد تا شریان ۲۱ میلیارد دلاری واردات ایران را ببندد، اما نگرانی از تلافی نظامی و آسیب به اقتصاد دبی، این کشور را به حفظ خطوط پنهان دیپلماتیک با تهران واداشته است.
دو مسیر تنگه هرمز؛ ماجرای فرستنده AIS و تغییر مسیر کشتی‌ها
سایت فرارو

دو مسیر تنگه هرمز؛ ماجرای فرستنده AIS و تغییر مسیر کشتی‌ها

الجزیره با بررسی داده‌های شرکت کپلر گزارش داد که پس از افزایش تنش میان ایران و آمریکا، تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز عملاً به دو مسیر اصلی تقسیم شده است؛ با این حال، بیش از ۸۰ درصد تردد نفت و گاز ثبت‌شده در بازه مورد بررسی، در مسیرهای «تاریک» یا طبقه‌بندی‌نشده انجام شده است.
پشت پرده سقوط سخنگوی ترامپ؛ پنج روز تحقیق و یک مظنون اصلی
سایت نورنیوز

پشت پرده سقوط سخنگوی ترامپ؛ پنج روز تحقیق و یک مظنون اصلی

گزارش تازه از واشنگتن، روایت رسمی خروج کارولین لویت را زیر سؤال می‌برد: سخنگوی ترامپ در تحقیقات محرمانه درباره افشای کمبود تسلیحات و خسارات جنگ با ایران، مظنون اصلی معرفی شد؛ اما پیش از برکناری تحقیرآمیز، خود استعفا داد و گفته می‌شود آخرین ضربه را با افشای ماجرای هواپیمای باری به ترامپ زد.
غروب یک امپراتوری و تولد نظمی نوین
سایت هم میهن

غروب یک امپراتوری و تولد نظمی نوین

نظم قدیمی خاورمیانه مانند امپراتوری‌های بریتانیا و فرانسه پس از بحران سوئز در سال ۱۹۵۶، در حال محو شدن است.
آیا جنگ تاج‌وتخت انرژی خاورمیانه را به قاره آمریکا منتقل کرد؟
سایت هم میهن

آیا جنگ تاج‌وتخت انرژی خاورمیانه را به قاره آمریکا منتقل کرد؟

چالش آمریکا برای نفت خاورمیانه پایان نخواهد یافت
آیا دیپلماسیِ بانکی آمریکا، راه را برای فاشیسم باز کرد؟
سایت خبرآنلاین

آیا دیپلماسیِ بانکی آمریکا، راه را برای فاشیسم باز کرد؟

آیا ناتوانی آلمان در پرداخت غرامت‌های پس از جنگ جهانی اول به جنگ دیگری منجر می‌شد؟... یک دیپلمات آمریکایی طرح داوز را ابداع کرد تا موقتاً تنش‌ها را کاهش دهد.
جنگ اقتصادی ترامپ: بازی در زمین خالی / چرا راهبردی جدید آمریکا باعث پیروزی آمریکا نمی‌شود و فقط به مردم ایران آسیب می‌زند؟
سایت خبرآنلاین

جنگ اقتصادی ترامپ: بازی در زمین خالی / چرا راهبردی جدید آمریکا باعث پیروزی آمریکا نمی‌شود و فقط به مردم ایران آسیب می‌زند؟

استراتژی جدید اعلام‌شده از سوی دونالد ترامپ مبنی بر آغاز یک عملیات اقتصادی خردکننده یا D-Day اقتصادی علیه ایران، نشان‌دهنده چرخش تاکتیکی از فاز نظامی به جنگ تمام‌عیار اقتصادی و انزوای بین‌المللی است که پس از شش ماه درگیری نظامی، محاصره دریایی و بن‌بست در مذاکرات ارائه می‌شود.
اختلاف ترامپ و ونس درباره اهداف جنگ با ایران؛ شکاف درون کاخ سفید و تأثیر آن بر سیاست خارجی آمریکا
سایت خبرآنلاین

اختلاف ترامپ و ونس درباره اهداف جنگ با ایران؛ شکاف درون کاخ سفید و تأثیر آن بر سیاست خارجی آمریکا

اختلاف ترامپ و ونس را باید در چارچوب یک مسئله کلاسیک در نظریه جنگ و سیاست خارجی و در قالب رابطه میان هدف سیاسی و ابزار نظامی فهم کرد. در سنت کلاسیک استراتژی، جنگ وسیله‌ای برای تحقق یک هدف سیاسی و نه غایتی مستقل است. بنابراین، هرگاه هدف سیاسی مبهم یا متغیر شود، استفاده از قدرت نظامی نیز با مشکل مواجه …
جنگ در منطقه خاکستری؛ چه کسی اول پلک می‌زند؟
سایت اینتیتر

جنگ در منطقه خاکستری؛ چه کسی اول پلک می‌زند؟

نه مذاکره‌ای در کار است، نه جنگی؛ ایران و آمریکا در بن‌بستی فرسایشی گیر کرده‌اند. نیویورک‌تایمز یک سؤال می‌پرسد: کدام طرف زودتر کوتاه می‌آید؟
    
فارن‌پالیسی: رهبر انقلاب ساختار امنیتی ایران را برای جنگی طولانی بازآرایی می‌کند
سایت فرارو

فارن‌پالیسی: رهبر انقلاب ساختار امنیتی ایران را برای جنگی طولانی بازآرایی می‌کند

فارن‌پالیسی معتقد است تغییرات اخیر در ساختار فرماندهی ایران را باید در چارچوب تلاش برای سازگارکردن ساختار امنیتی کشور با شرایط جدید منطقه و احتمال تداوم درگیری‌ها ارزیابی کرد.
پشت پرده پروژه ۱۵۰ میلیارد دلاری واشنگتن/ مرکز جدید آمریکا برای مدیریت پسماندهای هسته‌ای
سایت اقتصاد ۲۴

پشت پرده پروژه ۱۵۰ میلیارد دلاری واشنگتن/ مرکز جدید آمریکا برای مدیریت پسماندهای هسته‌ای

آمریکا با راه‌اندازی مرکز همکاری‌های پیشرفته تولید در کارولینای جنوبی، از هوش مصنوعی، رباتیک و مواد پیشرفته برای پاکسازی زباله‌های هسته‌ای استفاده می‌کند؛ پروژه‌ای که برآورد می‌شود بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار صرفه‌جویی در چرخه عمر عملیات پاکسازی ایجاد کند.
سرنوشت رؤیای ۹ تریلیون دلاری ولیعهد سعودی در بیابان | چرا پروژه عظیم «نئوم» به فروپاشی نزدیک شده است؟ | «رقص توهم متقابل» بر پروژه حاکم بود
سایت اقتصادنیوز

سرنوشت رؤیای ۹ تریلیون دلاری ولیعهد سعودی در بیابان | چرا پروژه عظیم «نئوم» به فروپاشی نزدیک شده است؟ | «رقص توهم متقابل» …

اقتصادنیوز:رسانه آمریکایی با استناد به تصاویر ماهواره‌ای، اسناد مالی داخلی و گفت‌وگو با کارکنان سابق پروژه «نئوم» گزارش داد ساخت‌وساز در تمام پروژه‌های اصلی این ابرشهر عربستان متوقف شده یا رو به توقف است؛ پروژه‌ای که هزینه نهایی آن در برخی برآوردها به ۸.۸ تریلیون دلار رسیده بود!
ناتالی هارپ: دستیار یا «هم نشین محبوب» ترامپ؛ از این زن مرموز چه می دانیم؟
سایت عصرایران

ناتالی هارپ: دستیار یا «هم نشین محبوب» ترامپ؛ از این زن مرموز چه می دانیم؟

از زمانی که هارپ به کاخ سفید رفته، همه‌جا حاضر بوده است. در ویدیوهایی از امضای اسناد و رویدادهای اتاق بیضی که سی‌ان‌ان بررسی کرده، اغلب می‌توان هارپ را در گو...
ناتوانی اروپا در حل مشکل مهاجران غیرقانونی
سایت عصرایران

ناتوانی اروپا در حل مشکل مهاجران غیرقانونی

لحن تند رهبران اروپا نشان ‌دهنده این نکته است که حتی اگر اروپا از تکرار بحران ۲۰۱۵ دور باشد، افکار عمومی هنوز هم می‌ تواند به راحتی تحت تاثیر تصاویر دردناک و...
برخی فرماندهان سپاه موضع محتاطانه‌ای به پیمان مکه دارند/ دولتی‌ها استقبال کردند
سایت تابناک

برخی فرماندهان سپاه موضع محتاطانه‌ای به پیمان مکه دارند/ دولتی‌ها استقبال کردند

یک اتاق فکر ترکیه‌ای مدعی است برخی در سپاه پاسداران ایران، موضع محتاطانه‌تری نسبت به پیمان مکه دارند.
زورآزمایی نتانیاهو با اردوغان؛ حمله اسرائیل به سوریه، ترکیه را پس از پیمان مکه سنجید
سایت تابناک

زورآزمایی نتانیاهو با اردوغان؛ حمله اسرائیل به سوریه، ترکیه را پس از پیمان مکه سنجید

حمله اسرائیل به سوریه تلاشی برای تضعیف پیمان دفاعی مکه و ارسال هشداری پیش از سفر برنامه ریزی شده اردوغان به دمشق است.
مارکو کجاست؛ گوشه‌نشینی روبیو در سه بحران اصلی سیاست خارجی آمریکا
سایت اطلاعات آنلاین

مارکو کجاست؛ گوشه‌نشینی روبیو در سه بحران اصلی سیاست خارجی آمریکا

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، رهبری سیاست ایالات متحده در آمریکای لاتین را بر عهده دارد، اما جنگ‌های جاری در اوکراین و خاورمیانه را به فرستادگان ترامپ واگذار کرده است.
حلقه کلیدی جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران
سایت فرارو

حلقه کلیدی جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران

همزمان با توقف مذاکرات و ادامه بن‌بست نظامی، واشنگتن تلاش می‌کند با ایجاد یک ائتلاف اقتصادی علیه ایران، صادرات نفت و مسیرهای تجارت خارجی تهران را تحت فشار قرار دهد.
سایت تابناک

وقوع سانحه هوایی مرگبار در آمریکا

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آمریکا در فکر حمله با سلاح هسته‌ای به شهرک های موشکی ایران است+ ویدئو

سایت خبرآنلاین

ببینید | اعتصاب غیرمنتظره و خروج دسته‌جمعی کارکنان فرودگاه «بن‌گوریون»

سایت خبرآنلاین

ببینید | افسر ترکیه‌ای: آیا منتظریم اسرائیل استانبول را بمباران کند؟

ضربه نهایی استالین؛ چگونه یک «کلنگ» پرونده تروتسکی را در تبعید بست؟
سایت باشگاه خبرنگاران

ضربه نهایی استالین؛ چگونه یک «کلنگ» پرونده تروتسکی را در تبعید بست؟

دیوارهای بتنی و محافظان مسلح تروتسکی در مکزیک، حریفِ نقشه چندساله‌ای نشدند که استالین برای شکارِ رقیب دیرینه‌اش کشیده بود. این روایتی است از روزی که یک نفوذیِ فریبکار، معمار انقلاب روسیه را در قلبِ پناهگاهش از پا درآورد.
سایت خبرآنلاین

ببینید | هانتر بایدن پسر رئیس جمهوری سابق آمریکا: ترامپ اصلا نمی‌داند تنگه هرمز کجاست!

هزینه سنگین همراهی با واشنگتن برای قاره سبز | کدام کشورهای اروپایی در حمله به ایران با آمریکا همکاری کردند؟ | از اسپانیا که قاطعانه مخالفت کرد تا بریتانیا که بیشترین همکاری را انجام داد
سایت اقتصادنیوز

هزینه سنگین همراهی با واشنگتن برای قاره سبز | کدام کشورهای اروپایی در حمله به ایران با آمریکا همکاری کردند؟ | از اسپانیا …

اقتصادنیوز: گزارش میدل‌ایست‌آی نشان می‌دهد کشورهای اروپایی در جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، از همراهی نظامی و لجستیکی بریتانیا تا مخالفت قاطع اسپانیا و مواضع میانه فرانسه، آلمان و ایتالیا، رویکردهای متفاوتی اتخاذ کرده‌اند.
تلاش برای چیدن میز مذاکره؛ پاکستان دوباره میانجی تهران و واشنگتن می‌شود؟
سایت اقتصادنیوز

تلاش برای چیدن میز مذاکره؛ پاکستان دوباره میانجی تهران و واشنگتن می‌شود؟

اقتصادنیوز: در اوج تنش ها و بحران های میان ایران و آمریکا، مقامات پاکستانی به دنبال آن هستند که همچنان نقش میانجیگری خود را حفظ کنند.
وعده دیدار ترامپ و کیم؛ چرا پکن نگران پیونگ‌یانگ شده؟
سایت اکوایران

وعده دیدار ترامپ و کیم؛ چرا پکن نگران پیونگ‌یانگ شده؟

اکوایران: اولویت چین پرهیز از درگیری نظامی غیرضروری با ایالات متحده است، اما ادامه تحریکات هسته‌ای و موشکی کره شمالی، همکاری نظامی عمیق‌تر آن با روسیه و افزایش پیش‌بینی‌ناپذیری این کشور، خطر کشاندن چین به یک بحران را افزایش می‌دهد.
محاصره اقتصادی؛ وقتی مذاکره از روی میز کنار می‌رود
سایت اکوایران

محاصره اقتصادی؛ وقتی مذاکره از روی میز کنار می‌رود

ماه‌ها بود که کارشناسان و رسانه‌ها درباره این سناریو هشدار می‌دادند: اگر مسیر مذاکره میان ایران و آمریکا متوقف شود، فشار واشنگتن از تحریم‌های معمول فراتر خواهد رفت و تلاش برای بستن مسیرهای تنفس اقتصادی ایران آغاز می‌شود. اکنون نشانه‌های این سناریو آشکارتر از گذشته است.
سایت تابناک

تصادف مشکوک در جاده بلخ - سمنگان افغانستان

سایت تابناک

۲۳ کشته در تصادف بزرگراهی در برزیل