شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
مجله ویستا

رحماندوست: سهميه هر كودك ايراني ماهانه يك كتاب است


 

خبرگزاري فارس: مصطفي رحماندوست مي‌گويد در ايران ماهانه يك نسخه كتاب كودك و نوجوان به هر يك از خوانندگان اين حوزه مي‌رسد.

رحماندوست صبح امروز در تالار علامه دانشگاه تهران به عنوان نماينده داوران حوزه كودك و نوجوان پنجمين جايزه كتاب فصل سخن مي‌گفت.
اشاره‌هاي رحماندوست به بحث سرانه مطالعه در ايران بود و قصد داشت نشان دهد وضعيت كتاب و كتابخواني در ايران نسبت به كشورهاي منطقه بسيار درخشان‌تر است.
وي گفت: وضع ما از نظر كتاب، نشر و انجمن‌هاي نويسندگان در كشورهاي منطقه خيلي خوب است.
همچنين به گفته وي، هر كودك ايراني ماهانه يك نشريه مخصوص به خود در اين حوزه دارد.
از سوي ديگر نصرالله پورجوادي كه در اين دوره به خاطر نوشتن كتاب «باد عشق» از او تقدير شد در سخناني تلويحاً وضعيت انتشار كتاب در ايران را ستود.
پورجوادي پيش از اين مدير مركز نشر دانشگاهي بود و چند سال پيش بعد از 25 سال مديريت از اين مركز بركنار شد.
وي كه اخيراً از سفر تحقيقاتي به آمريكا به ايران بازگشته در سخناني گفت: خارجي‌ها ايران را فرهنگ كتاب مي‌دانند و از انتشار كتاب‌هاي مختلف در حوزه‌هاي گوناگون اظهار شگفتي مي‌كنند.
غفاري، مجري برنامه جايزه كتاب فصل نيز در لابلاي صحبت‌هاي خود برخي از رسانه‌ها را متهم به سياه‌نمايي كرد كه آمارهاي مشوش در زمينه سرانه مطالعه ايراني‌ها منتشر مي‌كنند.
به گزارش خبرنگار فارس، وزارت ارشاد اخيراً ميزان مطالعه تهراني‌ها را آمارگيري كرده و قصد دارد نتايج آن را در هفته كتاب كه از 21 آبان شروع مي‌شود، منتشر كند.
با اين حال قبل از انتشار اين آمار محمدحسين صفار هرندي، دو شب پيش در برنامه‌ تلويزيوني نگاه يك گفته بود ما متوجه شده‌ايم ايراني‌ها سرانه مطالعه‌شان، چندين ساعت در روز است.
اماصحبت‌هاي امروز رحماندوست در تالار علامه اميني دانشگاه تهران تنها در ستايش وضعيت كتاب و كتابخواني در ايران نبود. او از شيوه تقديرها و تجليل‌ها در مراسم‌هايي مانند كتاب فصل و كتاب سال انتقاد كرد.
به اعتقاد وي، شيوه تقدير از مؤلفان و مترجمان برتر در ايران شايسته تلاش آن‌ها در نوشتن و پديدآوردن اثر نيست و ارزش جوايز بسيار ناچيز است.
وي گفت: البته توجه به من در جامعه آنقدر زياد است كه احتياجي به افتخارهاي اين جوايز ندارم.
به گزارش خبرنگار فارس، در اين دوره از جايزه كتاب فصل حدود 2 هزار و 400 عنوان كتاب داوري شده كه از اين تعداد 8 كتاب برگزيده و 26 كتاب شايسته تقدير معرفي ‌شدند.
در دوره‌هاي قبلي كتاب‌هاي برگزيده اين جايزه مي‌بايست 70 امتياز از 100 امتياز كسب مي‌كردند، اما با تغييراتي كه در آيين‌نامه اين دوره لحاظ شده هر كتاب مي‌بايست 90 امتياز از 100 امتياز را به دست مي‌آورد.
اين شرايط مشابه شرايط داوري در جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي است كه كتاب‌ها در مراحل داوري مي‌بايست 90 امتياز از 100 امتياز را كسب كنند.
از سوي ديگر در اين دوره از جايزه كتاب فصل از كتاب‌هايي كه 80 امتياز از 100 امتياز را به دست مي‌آورند با عنوان «كتاب‌هاي تقديري» تقدير شد.
ارزش جايزه كتاب فصل تنها 5 سكه است.