دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
مجله ویستا

«به»‌ ترین‌چای


«به»‌ ترین‌چای

معمولا آنچه در متون سنتی به‌عنوان چای انواع میوه‌ها اشاره می‌شود همان دمنوش است و منظور از چای «به» در واقع همان دمنوش «به» است. دمنوش «به» یکی از نوشیدنی‌های سنتی قدیمی ایرانی‌‌هاست …

معمولا آنچه در متون سنتی به‌عنوان چای انواع میوه‌ها اشاره می‌شود همان دمنوش است و منظور از چای «به» در واقع همان دمنوش «به» است. دمنوش «به» یکی از نوشیدنی‌های سنتی قدیمی ایرانی‌‌هاست که برای تهیه آن ابتدا باید «به» را خشک کرد...

البته برای خشک کردن «به» هرگز نباید آن را تحت‌حرارت یا آفتاب قرار داد. روش درست این است که آن را به قطعات کوچک تقسیم کنیم یا در سایه قرار دهیم تا خشک شود. اگر «به» را یک تکه بگذاریم گرچه روند خشک‌شدن طولانی‌تر می‌شود اما مواد بیشتری در آن باقی می‌ماند. وقتی «به» خشک شد، می‌توان آن را بسته‌بندی کرد و در فریزر قرار داد. برای تهیه دمنوش «به» باید به اندازه نصف قاشق غذاخوری «به» خشک‌شده را در یک لیوان آب جوشیده ریخت و در آن را گذاشت تا دم بکشد. بعد از یک‌ربع این دمنوش آماده نوشیدن است. در فصولی که «به» در دسترس است، می‌توان برای تهیه دمنوش آن از میوه تازه هم استفاده کرد. به این ترتیب که میوه را رنده می‌کنند و یک قاشق غذاخوری از آن را در آب جوش می‌ریزند و بعد از یک‌ربع دمنوش به‌دست آمده را مصرف می‌کنند. البته بهتر است آن را صاف و بعد میل کنید. خوردن این دمنوش بعد از غذا اشکالی ندارد اما در این شرایط باید کمی غلیظ‌تر مصرف شود و میزان‌ آب جوشیده اضافه شده به نصف لیوان کاهش یابد تا به تقویت دستگاه گوارش کمک کند. این نوشیدنی آرامش‌بخش است و به تقویت قوای مغزی نیز کمک می‌کند.

دکتر مهرداد کریمی

متخصص طب سنتی