چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مراقب گرمازدگی کودک باشید، هشداری به والدین


ایسنا: عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز گفت: كودكان بيشتر از بزرگسالان ممكن است به گرمازدگي مبتلا شوند به همين دليل نبايد براي مدت طولاني در معرض تابش مستقيم آفتاب قرار بگيرند.

دكتر علي‌اكبر مومن اظهار كرد: در فصل تابستان شدت تابش نور خورشيد بيشتر است در چنين شرايطي خارج كردن كودكان و نوزادان از منزل موجب مي‌شود بيشتر در معرض تابش مستقيم آفتاب قرار بگيرند و به اين ترتيب ميزان نفوذ پرتوهاي فرابنفش در پوست آنها افزايش مي‌يابد. همچنين آلودگي هوا نيز مي‌تواند زمينه‌ساز بروز مشكلاتي در كودكان شود.

وي افزود: گاهي كودكان هنگام قرار گرفتن در معرض آلودگي هوا دچار آلرژي مي‌شوند و علائمي مانند آبريزش بيني و تنگي نفس در آنها بروز مي‌كند. كودكان در مقايسه با بزرگسالان حساس‌تر هستند و در صورتي كه براي مدت طولاني در معرض تابش آفتاب قرار بگيرند، ميزان آب بدن آنها به سرعت كاهش مي‌يابد و الكتروليت‌هاي بدن خود را از دست مي‌دهند. اين عامل در كودكاني كه بيماري زمينه‌اي دارند موجب تشديد بيماري مي‌شود.

مومن تصريح كرد: كاهش شديد آب بدن همچنين موجب بروز گرمازدگي مي‌شود. گرمازدگي در كودكان با علائمي مانند بي‌قراري، بي‌تابي، خواب‌آلودگي و حتي تشنج و مرگ همراه است. در صورت مشاهده چنين علائمي كودك بايد به سرعت به نزديك‌ترين مركز درماني منتقل شود و مايعات و الكتروليت‌هاي مورد نياز به بدن او تزريق شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز خاطرنشان كرد: والدين بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه يك كودك بسيار ضعيف‌تر از يك انسان بالغ است و در برابر گرما زودتر واكنش نشان مي‌دهد، به همين دليل كودكان را نبايد در ساعات اوج گرما از منزل خارج كرد. همچنين هنگام خروج از منزل لباس كودك بايد نازك، با رنگ روشن و متناسب با فصل تابستان باشد و همچنين استفاده از كرم‌هاي ضدآفتاب مخصوص كودكان نيز توصيه مي‌شود.