پنجشنبه, ۹ اسفند, ۱۴۰۳ / 27 February, 2025
مجله ویستا
غذای کمکی نوزاد، طرز تهیه سوپ!
پرسش: مادر فرزند هفت ماهه هستم تقریبا از شش ماهگی غذای کمکی را شروع کردم. الان فرنی، حریره بادام، زرده تخم مرغ وسوپ(فقط برنج و هویج) به او می دهم. لطفا دستور پخت چند سوپ مقوی که مناسب سن فرزندم باشد برایم ارسال کنید. و اینکه اگر در سوپی گوشت ریختم می توانم از مخلوط کن یا غذا ساز برای نرم کردنش استفاده کنم؟ اگر خیر پس چگونه گوشت را در سوپ برای خوردن راحت تره فرزندم له کنم؟
پاسخ: بهتر است از کوشت کوب استفاده شود تا غذا خیلی نرم نباشد و کودک بتواند کم کم بجود.
دو هفته آخر ماه هفتم:
ضمن ادامه تغذیه با شیرمادر قبل از هر وعده غذای کمکی، در این دو هفته، شیرخوار با غذای جدیدی اشنا شده و سوپ به رژیم غذایی او اضافه می شود. به این ترتیب که روز اول، صبح و عصر و شب هر بار از 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام استفاده می کند و ظهرعلاوه بر فرنی یا حریره بادام، یک قاشق مرباخوری سوپ هم می خورد. به این ترتیب هر روز 1 قاشق مرباخوری به سوپ ظهر و شب اضافه، ولی از فرنی یا حریره بادام کم می شود تا بر حسب اشتهای کودک مقدار سوپ به 3 تا 6 قاشق مرباخوری در هر وعده برسد. برای سهولت کار و رعایت تنوع در غذای شیرخوار، می توان یک روز در میان از فرنی و حریره بادام استفاده کرد.
تغذیه کودک در ماه هفتم:
شروع غذای کمکی، از پایان ماه ششم است که اولین غذایی که به کودک می دهیم، فرنی است. در این مطلب برنامه غذایی کودک در 7 ماهگی به همراه طرز تهیه غذای کودک ذکر شده است که امیدوارم مادران محترم با مطالعه مطلب قبل و مطالب اتی بطور دقیق برنامه تغذیه کودک را تا یک سال اجرا کنند.
هفته اول ماه هفتم:
فرنی شروع مقدار تغذیه روزانه: از یک قاشق مرباخوری شروع می شود. مواد لازم: یک قاشق مرباخوری سرصاف ارد برنج نصف قاشق مرباخوری سرصاف شکر 5 قاشق مرباخوری( که بهتر است شیرمادر باشد) شیر کمی( برای پختن اردبرنج مصرف می شود) آب طرز تهیه: آب و شکر و ارد برنج را با هم مخلوط می کنیم و بر روی حرارت می گذاریم.
بعد از اینکه آرد برنج پخته شد، 5 قاشق شیر را اضافه کرده و می گذاریم بجوشد تا قوام بیاید. قوام ان باید کمی از شیرمادر بیشتر باشد. روز به روز بر حسب تحمل کودک، قوام ان بیشتر می شود تا به غلظت فرنی واقعی نزدیک شود. در روش دیگر می توان بعد از اینکه اب و شکر و ارد برنج روی حرارت قوام امد شیرمادر را اضافه کرد تا کمی رقیق تر شود. در طول ماه ششم پس از شیرخوردن، بر حسب تمایل کودک 3 تا 4 بار در روز به او فرنی بدهید.
هفته دوم ماه هفتم:
حریره بادام مقدار مصرف روزانه: از یک قاشق مرباخوری و یک بار در روز شروع می شود. به تدریج که مقدار تغذیه با حریره بادام افزایش می یابد، مقدار و دفعات تغذیه با فرنی کم می شود. مواد لازم برای تهیه حریره بادام: نصف لیوان شیر پاستوریزه ربع قاشق چایخوری شکر 1 قاشق مرباخوری سرصاف ارد برنج 5 عدد مغز بادام شیرین پوست گرفته و رنده شده. طرز تهیه: بادام ها را رنده کرده و در یک پارچه ململ می ریزیم و داخل شیر فشار می دهیم تا شیره خود را پس دهد. ارد برنج را در ان حل کرده و شکر را نیز به آن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا قوام بیاید. توجه: از زمان شروع غذای کمکی، باید اب جوشیده خنک شده را به اندازه کافی به شیرخوار داد.
حریره بادام نیز مانند فرنی از یک قاشق مرباخوری، یک بار در روز شروع می شود تا روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوری در روز می رسد. فراموش نشود که در این هفته به تدریج مقدار و دفعات تغذیه با حریره بادام افزایش می یابد و تغذیه با فرنی کم می شود. بنابراین در هر وعده یا در تمام دفعات می توان حریره بادام را جایگزین فرنی کرد.
دو هفته آخر ماه هفتم: ضمن ادامه تغذیه با شیرمادر قبل از هر وعده غذای کمکی، در این دو هفته، شیرخوار با غذای جدیدی اشنا شده و سوپ به رژیم غذایی او اضافه می شود. به این ترتیب که روز اول، صبح و عصر و شب هر بار از 3 قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام استفاده می کند و ظهرعلاوه بر فرنی یا حریره بادام، یک قاشق مرباخوری سوپ هم می خورد.
به این ترتیب هر روز 1 قاشق مرباخوری به سوپ ظهر و شب اضافه، ولی از فرنی یا حریره بادام کم می شود تا بر حسب اشتهای کودک مقدار سوپ به 3 تا 6 قاشق مرباخوری در هر وعده برسد. برای سهولت کار و رعایت تنوع در غذای شیرخوار، می توان یک روز در میان از فرنی و حریره بادام استفاده کرد. مواد لازم برای تهیه سوپ: یک تکه خورشی( معمولاً به اندازه یک تخم مرغ متوسط) به ترتیب اولویت و ارحجیت گوشت گوسفند، مرغ و گوساله گوشت بدون چربی یک قاشق مرباخوری برنج یک سوم هویج متوسط هویج طرز تهیه: بعد از این که گوشت کمی پخته شد، برنج و هویج به ان اضافه می شود. پس از پختن کامل باید همه مواد سوپ را مخلوط و نرم کرد تا به غلظت فرنی برسد.
توجه:
1- هر سه روز یک بار یک نوع سبزی به مقدار کم به سوپ اضافه می شود، مانند جعفری، گشنیز و یا لوبیا سبز، کدوی سبز، کرفس و....
2- به سوپ، نمک، شکر یا چاشنی نباید اضافه کرد.
3- بهتر است کدو، کرفس و لوبیا سبز را اول پخته بعد به سوپ اضافه کرد.
4- اسفناج تا 1 سالگی مجاز نبوده و نباید به سوپ شیرخوار اضافه شود.
5- سبزی ها باید در اخرین لحظات پخت سوپ اضافه شوند. در ظرف را نیز ببندید تا ویتامین های ان از بین نرود.
برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست