پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا
غذاهای مضر در دوران بارداری چیست؟
در بارداری مصرف کاسنی خیلی توصیه شده است که میتوان از عرق یا مخلوط با خاکشیر استفاده کرد. به گفته وی تدابیر ماه نهم برای حفظ جنین و تسهیل در زایمان و کم کردن عارضه در فرزند و مادر است که باید از همان ماه نهم روی شیردهی کار کرد و شیر مادر را تقویت کرد.اما از دیگر توصیهها برای زنان باردار در ماه نهم بارداری علاوه بر کاسنی، مصرف هر روز صبح ناشتا به اندازه 10 تا 11 گرم روغن بادام شیرین است. براین اساس به شدت تاکید شده است تا در ماههای آخر بارداری از موادغذایی ترش، موادغذایی قابض مانند خرمالو، غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو، ماکارونی، فسدفودها، بادمجان و حلیم پرهیز شود.استفاده از کرفس و گِشنیز چه در دوران لقاح و چه در بارداری ممنوع است، استفاده از زرشک، سیب ترش، ماست ترش، سرکه و ترشی، مصرف مواد غذایی گرم زیاد و سرد زیاد ممنوع است همچنین خوردن یخ نیز ممنوع است؛ گِشنیز کاهش قند خون مغزی میدهد و موجب کاهش حافظه نوزاد میشود همچنین مصرف حلوا و زعفران احتمال سقط جنین را افزایش میدهد.
تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر روی اثرات مصرف زرشک در دوران بارداری انجام شده است؛ دوران بارداری موش را 21 روز در نظر گرفتند. یعنی 3 تا 7 روز. 7 روز اول ، سه ماهه اول انسان، 7 روز دوم سه ماهه دوم انسان، 7 روز سوم سه ماهه سوم در نظر گرفتند و عصاره زرشک را از روز دوم به موشها دادند. دیدند در روز 17 و 18 که سه ماهه سوم میشود جنینها را به طریق جراحی خارج کردند. مشاهده شد که فک بالا تشکیل نشده و یا اکثراً کور بودند یعنی شبکیه تشکیل نشده بود و احشا خیلی از این موشها بیرون زده بود و در یکی از روستاهای اطراف خراسان زنان باردار زرشک خیلی مصرف میکردند و دیدند خیلی از بچههای آنها هم دچار عارضه شدند.مصرف بنفشه و ختمی موجب سقط جنین میشود و به طور کلی مصرف هر ماده غذایی قاعده آور موجب سقط جنین میشود همچنین ختمی که باز کننده انتهای عروق رحم است که خود سقط کننده است و زنان باردار بدن مشورت پزشک حاذق و دانشگاهی طب سنتی هیچ گیاه دارویی و داروی گیاهی مصرف نکنند.در دوران حاملگی معمولاً اجابت مزاج نامنظم و یبوست ایجاد می شود. لذا خانم باردار باید از مایعات کافی و سوپ های چرب استفاده نماید. حرکت و فعالیت نیز در بهبود وضع اجابت مزاج موثر است. در تمام دوران بارداری، باید شکم نرم بوده و از یبوست جلوگیری شود. خوردن انجیر، آلو و روغن زیتون موجب لینت مزاج می شود. همچنین خانم باردارمی تواند یک قاشق چایخوری خاکشیر را در یک لیوان آب جوشیده ولرم ریخته با کمی عسل روزی یک الی دو بار از این نوشیدنی استفاده کند.براي تسهيل در زايمان نیز يك هفته مانده به زايمان بايد روغن کنجد و خود کنجد را زیاد میل کنید و دم کرده گل گاوزبان و آویشن را نیز زیاد بخورید. آویشن در دوران بارداری زیاد خورده نشود فقط در هفته آخر مجاز می باشد. ضمناً بهتر است روغن کنجد در ماه اول بارداری نیز مصرف نشود، چرا که با توجه به شایع بودن سقط در بین خانمهای امروزی و اینکه روغن کنجد مدّر حیض است، مصرف آن می تواند در ماه اول بارداری که قرار جنین محکم نیست، باعث سقط جنین گردد.
تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر روی اثرات مصرف زرشک در دوران بارداری انجام شده است؛ دوران بارداری موش را 21 روز در نظر گرفتند. یعنی 3 تا 7 روز. 7 روز اول ، سه ماهه اول انسان، 7 روز دوم سه ماهه دوم انسان، 7 روز سوم سه ماهه سوم در نظر گرفتند و عصاره زرشک را از روز دوم به موشها دادند. دیدند در روز 17 و 18 که سه ماهه سوم میشود جنینها را به طریق جراحی خارج کردند. مشاهده شد که فک بالا تشکیل نشده و یا اکثراً کور بودند یعنی شبکیه تشکیل نشده بود و احشا خیلی از این موشها بیرون زده بود و در یکی از روستاهای اطراف خراسان زنان باردار زرشک خیلی مصرف میکردند و دیدند خیلی از بچههای آنها هم دچار عارضه شدند.مصرف بنفشه و ختمی موجب سقط جنین میشود و به طور کلی مصرف هر ماده غذایی قاعده آور موجب سقط جنین میشود همچنین ختمی که باز کننده انتهای عروق رحم است که خود سقط کننده است و زنان باردار بدن مشورت پزشک حاذق و دانشگاهی طب سنتی هیچ گیاه دارویی و داروی گیاهی مصرف نکنند.در دوران حاملگی معمولاً اجابت مزاج نامنظم و یبوست ایجاد می شود. لذا خانم باردار باید از مایعات کافی و سوپ های چرب استفاده نماید. حرکت و فعالیت نیز در بهبود وضع اجابت مزاج موثر است. در تمام دوران بارداری، باید شکم نرم بوده و از یبوست جلوگیری شود. خوردن انجیر، آلو و روغن زیتون موجب لینت مزاج می شود. همچنین خانم باردارمی تواند یک قاشق چایخوری خاکشیر را در یک لیوان آب جوشیده ولرم ریخته با کمی عسل روزی یک الی دو بار از این نوشیدنی استفاده کند.براي تسهيل در زايمان نیز يك هفته مانده به زايمان بايد روغن کنجد و خود کنجد را زیاد میل کنید و دم کرده گل گاوزبان و آویشن را نیز زیاد بخورید. آویشن در دوران بارداری زیاد خورده نشود فقط در هفته آخر مجاز می باشد. ضمناً بهتر است روغن کنجد در ماه اول بارداری نیز مصرف نشود، چرا که با توجه به شایع بودن سقط در بین خانمهای امروزی و اینکه روغن کنجد مدّر حیض است، مصرف آن می تواند در ماه اول بارداری که قرار جنین محکم نیست، باعث سقط جنین گردد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست