دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
تفاوت مغز کودکان و بزرگسالان
شهرزاد: براساس تحقیقات دانشمندان واشنگتن در سنت لوئیز مغز کودکان به طور متفاوت نسبت به مغز بزرگسالان عمل می کند و کودکان هنگام به کارگیری کلمات و انجام آزمون های کلمه ای از نواحی بیشتری از مغزشان استفاده می کنند. به نوشته نشریه «کورتکس مغز»، محققان معتقدند وجود این تغییرات هنگام فعالیت های نواحی مختلف مغز از دوران کودکی تا بزرگسالی نمایانگر این موضوع است که ما همچنان که رشد و تکامل پیدا می کنیم و بالغ می شویم، می توانیم از مغز خود استفاده موثرتری کنیم. به گفته دکرت بردلی اسکلاگر، استاد نورولوژی کودکان، زمانی که کودکان در مقایسه با بزرگسالان همان کارها و با همان میزان عملکرد را انجام می دهند، معمولاً ازنواحی مختلفی از مغزشان استفاده می کنند.
نتایج یک تحقیق
دکتر بردلی همراه با استیون پترسون، استاد بخش اعصاب و دانشجویانش با دستگاه اف.ام.آر.آی، ۹۵ نفر را مورد مطالعه قرار دادند. در این مطالعه، افراد بین ۷ تا ۳۲ سال داشتند و قرار بود که کار تولید سه کلمه را انجام بدهند. میان ریتم (در آن افراد باید در پاسخ به کلمه مو کلمه بو را بگویند)، بیان متضاد (در پاسخ به بالا بگویند پایین) و ساخت کلمه (در پاسخ به کلمه ماشین بگویند رانندگی). در این آزمون، وقتی فرد مورد مطالعه، کلمه مورد نظر را می دید یا می شنید و شروع به دادن پاسخ صحیح می کرد، توسط دستگاه تصویربرداری اف ام آر آی عملکردی از مغز او که در حال فعالیت بود، چند عکس گرفته می شد. این تصویر برداری، تغییرات را در میزان اکسیژن رسانی و خون رسانی هنگام تغییرات موضعی در فعالیت مغزی مشخص می کرد. برخلاف بزرگسالان، کودکان از نواحی بیشتری از مغزشان برای تکمیل و انجام آزمون کلمات استفاده می کردند. کودکان بیشتر از نواحی نزدیک به پشت مغز برای انجام این کار استفاده می کردند. در تصاویر به دست آمده از مغز کودکان مشخص شد که کودکان فعالیت کمتری در برخی از نواحی جلویی مغزشان دارند، در حالی که در آزمون های کلمات بزرگسلان، عمدتاً قسمت جلویی مغز فعال می شود. در برخی از نواحی مغزی، کودکان و بزرگسالان بسیار شبیه به هم عمل کرده و میزان فعالیت مغزی آنها هنگام انجام آزمون کلمه ای یکسان بود. این، شامل برخی از قسمت های لوب جلویی مغز بود. پرفسور اسکلاگر می گوید: «این موضوع بسیار جالب است چون تحقیقات درباره تکامل ساختاری مغز نشان می دهد که لوب جلویی به آهستگی رشد پیدا می کند و تکمیل می شود.» به دلیل این تکامل طولانی، بسیاری از محققان تصور می کنند، کودکان بر خلاف بزرگسالان ازلوب جلویی مغز خود استفاده نمی کنند.
تحقیقات تازه نشان می دهد که بخش های زیادی از عملکرد لوب جلویی در کودکان و بزرگسالان هنگام انجام آزمون کلمات مثل هم است. دکتر تیم براون می گوید که این شباهت و تفاوت ها در مغز کودکان و بزرگسالان، ما را بسیار متعجب کرده است. انجام این آزمون ها همچنین به ما ثابت کرد برخی نواحی در قسمت جلویی مغز زودتر از بخش های عقبی مغز بالغ می شود.» در این مطالعه، محققان با استفاده از روش اف.ام.آر.آی و دستگاه های تصویر برداری پیشرفته، در مدت سه ثانیه به طور مجزا تصاویر بسیار سریع و زیادی گرفتند.این کار به محققان اجازه داد تا ببینند که بخش های مختلف مغز هنگامی که با آزمون های تولید کلمه تحریک می شود؛ چگونه فعالیت می کند. محققان امیدوارند این مشاهدات به آنها کمک کند تا از نحوه فعالیت های طبیعی مغز آگاهی یافته و بتوانند این مشاهدات را با آنچه در عملکرد کودکانی که مغزشان به طور طبیعی تکامل نیافته دیده می شود مقایسه کنند. دانشمندان می خواهند از این یافته ها استفاده کنند تا شاید بتوانند کودکان مبتلا به سندرم توره، فلج مغزی و سایربیماری های مغزی را درمان کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست