دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا
توصيه هاي معنوی براي بچه دار شدن (2)
سایت اندیشه قم: توصيه هاي دوران بارداري
به طور کلي چند اصل در دوران بارداري توصيه مي شود:
1. تغذيه مناسب.
2. استراحت کافي
3. داشتن آرامش روحي و معنوي
4. انجام ورزش هاي مناسب
5. انجام مراقبت هاي دوران بارداري
6. شناخت علائم خطر در حاملگي
5. مراقبت هاي دوران بارداري
الف: حمام کردن
دوش گرفتن در طول حاملگي مشکلي ايجاد نمي کند. معمولاً خانم هاي حامله بيشتر عرق مي کنند و ترشحات مهبلي بيشتري دارند. بنابر اين حمام روزانه نه تنها آرام بخش است، بلکه از عفونت هاي مختلف نيز جلوگيري مي کند.
بهتر است از همان اول از دوش (به جاي وان) استفاده شود و زن حامله روي زمين نيز ننشيند. استفاده از حمام هاي لغزنده و پوشيدن دمپايي هاي ابري در حمام خطرناک مي باشد؛ زيرا احتمال بهم خوردن تعادل و لغزيدن زياد است. آب حمام بهتر است ملايم باشد، نه خيلي گرم و نه خيلي سرد، چون آب هاي خيلي گرم يا سرد باعث تحريک شديد رحم شده و ممکن است به سقط بينجامد.
ب ـ لباس و کفش
لباس در دوران بارداري، بايستي راحت و نرم و متناسب با فصل انتخاب شود. در موقع زمستان بايد از زيرپوش هاي کلفت و پالتوهاي ضخيم و گرم استفاده کرد. از ماه چهارم به بعد از پوشيدن لباس هاي تنگ و بستن کمربند چرمي به دور شکم بايد خودداري کرد؛ چون فشار آن بر رگ ها باعث مي شود خون در رگ هاي پاييني جمع شود و سب تورم و واريس گردد. استفاده از جورابهاي تنگ و کشدار نيز همين اثر را دارد.
زن حامله بايد از پوشش هاي زبر و خشن بپرهيزد؛ چون باعث به وجود آمدن بيماري هاي پوستي به خصوص اگزما در ناحيه جنين مي شود. بهتر است لباس از جنس کتان باشد که نرم تر است. هم چنين رنگ آن سفيد باشد تا چرک شدن آن زودتر مشخص شده و عوض گردد.
علاوه بر آن، در لباس سفيد، تهويه بهتر انجام مي گيرد. استفاده از لباس زير نخي، عوض کردن در هر روز و اطو زدن آن، و عدم استفاده از آب آلوده و مواد مشکوک در شستشو نيز به خانم هاي باردار توصيه مي شود در موارد کفش نيز بهتر است زن حامله از پوشيدن کفش هاي پاشنه بلند ـ به دليل فشاري که بر ستون فقرات که خود تحت فشار رحم است وارد مي کند ـ پرهيز کند و در ضمن چون قوزک پا در زمان حاملگي مقداري متورم مي شود، بهتر است يک شماره بزرگ تر کفش بگيرد تا باعث ناراحتي نشود.
به مادران توصيه مي شود از سينه بندهاي تنگ که باعث جلوگيري از رشد غدد شيري مي شود پرهيز نموده و از کرست هاي يکسره اي که حالت ارتجاعي دارند استفاده کنند.
پ ـ مراقبت از دهان و دندان
در موقع بارداري اغلب دندان ها مستعد براي کرم خوردگي است، بنابر اين مسواک را نبايد فراموش کرد. پر کردن و کشيدن دندانها با بي حسي موضعي اشکالي ندارد؛ اما از کارهاي طولاني و خسته کننده بايد پرهيز نمود.
ت ـ نظافت سينه ها و دستگاه تناسلي
سينه ها هم به اندازه بچه احتياج به مراقبت دارند، بنابر اين يک تا دو بار شستشو، در طول روز لازم است.
از ماه چهارم به بعد سينه داراي ترشحاتي مي باشد که روي پيراهن نيز مشخص مي شود، بايد در رفع اين لکه ها از روي لباس کوشيد؛ چون عامل بيماري مي باشند. شستن نوک سينه با الکل کار درستي نيست. هم چنين براي شستشو نوک سينه ها از صابون استفاده نکنيد، چون باعث پاک شدن چربي طبيعي آن ها و در نتيجه ايجاد ترک در آن ناحيه مي شود.
براي مهيا کردن سينه جهت شير دادن، نوک سينه را به سمت بيرون بياوريد و با نوک انگشتان و شصت آن را به آرامي ماساژ دهيد (به صورت دايره اي حول آن) اين مسئله باعث مي شود که نوک سينه نرمش بيشتري پيدا کرده و در زمان مکيدن بچه ترک نخورد. هم چنين از هفته سي ام بارداري به بعد دست ها را در قسمت خارجي سينه بگذاريد و آن ها را به سمت نوک سينه با ملايمت ماساژ دهيد. اين کار را مي توانيد در طي حمام کردن انجام دهيد.
نظافت دستگاه تناسلي نيز لازم است، زيرا ميکروب ها از اين طريق وارد بدن شده و باعث به وجود آمدن عوارضي مي گردند. به خانم هاي حامله توصيه مي شود که روزانه لباس زير خود را عوض کنند.
ث ـ مسافرت
معمولاً در دوران بارداري مسافرت هاي طولاني توصيه نمي شود و در صورت لزوم، حتماً قبل از سفر بايد با پزشک خود مشورت نمايد. در مسافرت هاي طولاني با اتومبيل، خانم باردار بايد هر 2 ساعت يکبار از اتومبيل خارج شود و به مدت 10 دقيقه استراحت نمايد.
کمربندهاي ايمني را حين سفر ببنديد، به شکلي که قسمت شانه اي کمربند بين دو سينه عبور کند و سپس از زير شکم گذشته و روي آن ران ها بسته شود. زناني که سابقه سقط يا زايمان زودرس دارند، بايد از مسافرت در ماه هاي اول و آخر حاملگي خود داري نمايند.
ج ـ مراقبت از کليه ها
براي مراقبت از کليه بايد روزانه 3 تا 4 ليوان شير يا مايعات ديگر ميل شود. در ماه هاي آخر فشار به کليه ها باعث افزايش اورة ادرار و در نتيجه تورم بدن مي شود، لذا مقدار اورة ادرار بايد اندازه گرفته شود، اما نگران زياد شدن اوره نباشيد، فقط نمک کم مصرف کنيد. چنانچه رنگ ادرار تغيير کند و خيلي تيره شود، يا بوي نامطبوعي پيدا کرده يا هنگام دفع با سوزش همراه باشد، فوراً به پزشک مراجعه کنيد.
ج ـ اجابت مزاج
در دوران حاملگي به علت تغييرات دستگاه گوارش و فشاري که رحم به روده ها وارد مي کند، اجابت مزاج نامنظم مي شود؛ لذا خانم باردار بايد از مايعات و هم چنين سبزيجات و ميوه جات بيشتر استفاده نمايد. حرکت و فعاليت نيز در بهبود وضع اجابت مزاج مؤثر است. بهتر است در دوران بارداري از مصرف داروهاي مسهل پرهيز نموده و به جاي آن از ميوه هايي مثل گوجه، هلو، انجير و زردآلو استفاده شود. خوردن روغن زيتون نيز مفيد است.
در تمام دوران بارداري، بايد شکم نرم بوده و از يبوست جلوگيري شود. براي نرمي شکم شورباهاي ساده بسيار چرب بخورد و چانچه شکم بسيار قبض باشد، براي رفع يبوست، خوردن شير خشت و امثال آن مؤثر خواهد بود.
ح ـ روابط زناشويي
يک خانم باردار سالم، مي تواند روابط جنسي خود را ادامه دهد و فقط در مواردي که خطر سقط، زايمان زودرس و پارگي کيسه آب وجود دارد، بايد از انجام مقاربت خودداري کند.
البته طبق نظريه بوعلي سينا، توصيه مي شود در تمام دوران حاملگي، روابط زناشويي بسيار بسيار محدود گردد.
خ ـ واکسيناسيون
تزريق هر نوع واکسن در دوران بارداري حتماً بايد با نظر پزشک باشد. واکنسي که به طور معمول در دوران بارداري تزريق مي شود، واکسن کزاز است. واکسيناسيون مادر بر عليه بيماري کزاز از ابتلاي نوزاد و مادر به اين بيماري جلوگيري مي کند.
دـ مصرف سيگار
مادراني که در طول بارداري سيگار مي کشند، در مقايسه با افراد سالم نوزادان کوچکتري به دنيا مي آورند. هم چنين مصرف سيگار و مواد مخدر براي جنين مضر مي باشد. در زنان معتاد درصد از دست دادن کودکان بيشتر و کودکان آسيب پذير ترند. مرگ و مير کودکان در زنان معتاد 6 برابر نوزادان ديگر است و نيز نقص عضو مادرزادي بيشتري دارند و ... لذا خانم هاي باردار بايد به طور کامل از کشيدن سيگار و استفاده از مواد مخدر پرهيز نمايند.
ذ ـ مصرف الکل و داروها
مصرف الکل توسط مادر در جنين ايجاد ناهنجاري مي کند و ختم زودرس حاملگي در خانم هايي که الکل مصرف مي کنند بيشتر مشاهده شده است. الکل صرف نظر از مسموميت، ويتامين هاي مورد نياز مادر و جنين را منهدم مي کند و در نتيجه، نوزاد ناقص و معيوب مي شود. داروها به علت تأثير بر روي سير طبيعي حاملگي و رشد جنين، نبايد در طول بارداري مصرف شوند و خانم هاي باردار بايد قبل از مصرف هر نوع دارو (اعم از ضد انعقادي، خواب آور، آرام بخش و غيره) با پزشک مشورت نموده و از خود درماني پرهيز کنند.
ر ـ پرتو نگاري (راديولوژي)
به دليل احتمال ايجاد اختلال، دريافت هر نوع اشعه در حاملگي ممنوع است، بنابراين خانم باردار در هنگام مراجعه به پزشک بايد او را از وضعيت خود مطلع نمايد.
ز ـ تماس با حيوانات اهلي
برخي از حيوانات اهلي منتقل کننده بيماري هايي هستند که بر روي حاملگي و جنين تأثيرات نامطلوبي مي گذارد. از جمله اين حيوانات مي توان گربه را نام برد که در صورت انتقال عفونت از اين حيوان به خانم باردار، در مراحل اوليه حاملگي منجر به سقط جنين و در مراحل پاياني حاملگي منجر به مرگ جنين و در صورت باقي ماندن جنين، ايجاد ناهنجاري هايي از قبيل اشکالات مغزي، عقب ماندگي ذهني و غيره خواهد شد. بنابر اين خانم باردار بايد از تماس با حيوانات اهلي جداً خودداري نمايد.
ژـ تماس با عوامل بيماري زا
خانم باردار بايد از تماس با افراد مبتلا به بيماري هاي عفوني، رفت و آمد در اماکن عمومي و شلوغ و سربسته و مکان هايي که احتمال آلودگي وجود دارد، هم چنين استفاده از مواد غذايي تهيه شده در خارج از منزل و به طور کلي شرايطي که سلامت مادر و جنين را به خطر مي اندازد جداً خودداري کند.
6. علائم خطر در بارداري
تورم در صورت، دست ها، پاها، تب شديد، کبودي در بدن، درد در ناحيه شکم و رحم، هرگونه خونريزي، تهوع بي موقع و مداوم همراه با اسهال، سردردهاي مداوم و بلا انقطاع و تاري ديد، دفع آب از ناحيه واژن، تصادف يا افتادن شديد و ناگهاني، کاهش حرکات جنين، تپش قلب و تنگي نفس و سوزش ادرار، از جمله علائم خطر در مدت بارداري مي باشند.
ب ـ توصيه هايي که به صورت کلي بيان شده است
1. هميشه با وضو باشد، مخصوصاً هنگام خوردن غذا.
2. شب ها به آينه نگاه نکند.
3. با کوشش تمام از گناهان بپرهيزد.
4. حتي الامکان مستحبات را انجام دهد.
5. آرامش را حفظ کند و عصباني نشود.
6. با گذاشتن نوار قرآن و خواندن قرآن به صورت روزانه مي تواند به حافظ قرآن شدن فرزند خود کمک کند.
7. خواندن تسبيحات حضرت زهرا ـ علهيا السلام ـ بعد از هر نماز و شب قبل از خواب.
8. خواندن 40 روز زيارت عاشورا با صد لعن و صد سلام و دعاي علقمه.
9. خواندن 40 روز سوره يس و فوت کردن به انار و خوردن آن.
10. خواندن 40 بار سوره يوسف و فوت کردن به سيب و خوردن آن.
11. خواندن 40 بار دعاي توسل.
12. خواندن 40 روز زيارت جامعه.
13. خواندن 40 روز زيارت آل ياسين و دعاي بعد.
14. خواندن 40 شب جمعه دعاي کميل.
15. خواندن 40 روز جمعه دعاي ندبه.
16. خواندن 40 عصر جمعه دعاي سمات.
17. خواندن 40 شب جمعه و يا 40 شب، سوره حديد، حشر، تغابن، جمعه و صف قبل از خواب.
18. خواندن حداقل 40 شب نماز شب.
19. 40 روز جمعه، غسل جمعه کردن. (با توجه به اين که دوران بارداري به طور معمول 40 هفته است و در حديث نيز وارد شده که در اثر 40 غسل جمعه به صورت پي در پي، فشار قبر بر داشته مي شود.)
20. يک ختم قرآن کردن به خصوص براي سلامتي امام زمان ـ عجل الله تعالي فرجه الشريف ـ .
21. خواندن 40 بار حديث کساء و زيارت امام زمان ـ عليه السلام.
22. خواندن 40 روز دعاي عهد بعد از نماز صبح.
23. خواندن سوره توحيد در هر روز 50 مرتبه بعد از نماز صبح.
24. خواندن سوره قدر در هر روز 50 مرتبه بعد از نماز صبح.
25. هر روز 140 مرتبه ذکر صلوات.
26. 70 بار استغفار بعد از نماز.
27. خوردن مويز به مدت 40 روز ناشتا، هر روز بيست و يک عدد با بيست و يک بسم الله.
28. در موقع تکان بچه دست روي شکم بگذارد و صلوات و سوره توحيد را تلاوت کند.
29. به فکر خدا بودن، رفع حوائج مردم را کردن، در چهرة افراد مؤمن و زيبا روي نگاه کردن، رفت و آمد نکردن با افرادي که مشکل اخلاقي دارند، رفتن به زيارت، دوري از معاصي بخصوص دروغ و غيبت، نماز اول وقت خواندن، الله الله زمزمه کردن، به قرآن گوش دادن.
30. براي صبور شدن بچه، دست را روي شکم گذارده، سورة والعصر را بخواند.
31. فرزند را در شکم مادر نام گذاشتن و انتخاب نام نيکو مانند محمد، علي و فاطمه و او را به نام خواندن.
32. تلاوت قرآن خصوصاً مداومت بر سورة «انبياء» ـ هر قدر که بتواند ـ براي صالح شدن فرزند بسيار مؤثر است.
33. يکي از روش هاي مؤثر براي ايجاد پيوستگي بين والدين و جنين قبل از تولد او، صحبت کردن با جنين است. اين رفتار خاطرات خوبي از دوران قبل از تولد در جنين باقي مي گذارد و بعد از تولد نيز کودک صداهاي آشنا را به ياد مي آورد.
34. در طول بارداري به تغذيه و رعايت نکات بهداشتي (به گونه اي که قسمت هاي مختلف بيان شد) توجه داشته باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست