جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

تبخال تناسلی در بارداری، عوارض


تبخال تناسلییک بیماری شایع مقاربتی و قابل انتقال بین زنان و مردان است. این بیماری با درد ، بروز زخم در ناحیه تناسلی و سوزش زیاد همراه است لازم به ذکر است که بسیاری از مبتلایان به بیماریتبخال تناسلیآثار و علایمی ندارند ولی امکان انتقال بیماری به همسر یا شریک جنسی خود را داشته و خطر گسترش و تشدید این بیماری آنها را تهدید می کند.
شیوع تبخال تناسلی :
این بیماری از راه ویروس فرد را درگیر کرده و عموما از طریق مقاربت منتقل می شود. ویروس این بیماری عفونی دو نوع مختلف دارد : نوع ۱ و نوع ۲ .
در مورد نوع ۱: ویروس بر لب و حفره دهان تاثیر می گذارد و موجب پیدایش تاول و زخم های خاص می شود و این علایم گاه در بخش های تناسلی هم مشاهده شده اند.
ویروس نوع ۲: که عامل پیدایش تبخال است، از راه دهان و ترشحات تناسلی، فرد دیگر را مبتلا می سازد.
ویروس تبخال تناسلی از طریق رابطه های دهانی ، عادی و یا مقعدی به دیگران انتقال داده شده و ویژگی آن زنده نماندن در خارج بدن است بنابراین در اثر استفاده از وسایل دیگران منتقل نمی شود.ابتلا این بیماری در زنان شایع تر است زیرا انتقال ویروس از مردان به زنان سریع تر صورت می گیرد.افرادی که رابطه جنسی با اشخاص متعددی دارند و از یک شریک جنسی مشخص بهره نمی گیرند، بیشتر در خطر بیماریتبخال تناسلیمی باشند به عنوان مثال این بیماری در آمریکا به وفور شایع شده به طوریکه از هر ۶۶ شهروند آمریکایی یک نفر مبتلا به تبخال تناسلی است.
عوارض بیماری :
به دلیل پیدایش زخم ، احتمال ابتلا افراد به سایر بیماری های تناسلی افزایش می یابد بیماری هایی چون ایدز و هپاتیت از این دسته اند.
آلوده شدن جنین :
مادرانی که مبتلا به تبخال تناسلی هستند، کودکان خویش را نیز درگیر این آلودگی می کنند عفونت این تبخال منجر به ناهنجاری های مغزی ، آسیب به چشم جنین و یا سقط جنین می شود.در برخی مواقع این عفونت موجب ابتلا فرد درگیر به سایر بیماری ها مانند مننژیت یا بیماری هایِ مثانه می شود.
درمان تبخال تناسلی :
درمان قطعی و پاکسازی کامل بدن از این آلودگی وجود ندارد اما دارو های ضد ویروسی تا حد زیادی کمک کننده هستند.داروهای ضد ویروسی کمک کننده در بهبود زخم ها، کاهش دهنده وخامت و زمان جراحات ، کم کردن احتمال بازگشت زخم ها و کم شدن احتمال ابتلا سایرین به این آلودگی می شود.