دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

آیا چاقی شکمی کودکان ایرانی در حد سونامی زیاد شده است؟


آیا چاقی شکمی کودکان ایرانی در حد سونامی زیاد شده است؟

طبق آمار، چاقی شکمی در کودکان روند رو به افزایشی را در پیش گرفته است؛ به طوری این نوع چاقی در کودکان ۷ تا ۱۸ سال شهری حدود ۲۱ درصد و در کودکان روستایی ۱۳ درصد مشاهده می شود.

،دکتر زهرا عبدالهی با اشاره به شیوع نگران کننده چاقی در بین کودکان کشور، گفت:طبق مطالعات انجام شده در سال ۱۳۹۴ حدود ۲۰ درصد کودکان ۷ تا ۱۸ سال دچار اضافه وزن هستند و در کودکان زیر ۵ سال هم در یک دوره ۱۰ ساله شیوع چاقی در آنها حدود دو برابر بیشتر شده است و نگران کننده تر از آن چاقی شکمی است؛ به طوری که تا چند سال پیش ما در کشور شاهد کودکانی با چاقی شکمی نبودیم، اما طبق مطالعات انجام شده چاقی شکمی در کودکان ۷ تا ۱۸ سال شهری حدود ۲۱ درصد و در کودکان روستایی ۱۳ درصد مشاهده می شود.

وی افزود: اگر روند چاقی در کودکان با همین شکل پیش رود باید منتظر سونامی بیماری های غیر واگیر در جمعیت بزرگسال سه تا چهار دهه آینده باشیم.

وی تاکید کرد: در جامعه ما شاهد کودکان زیر دو سالی هستیم که دچار اضافه وزن و چاقی هستند. در حالی که اکثریت پدر و مادرهای ایرانی تصور می کنند که کودک چاق یعنی کودک سالم، اما همین کودک در بزرگسالی درگیر بیماری های غیرواگیر همچون دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، هایپرلیپیدمی و بیماری های قلبی و عروقی و حتی سرطان های مختلف می شود و علاوه بر رنجی که خود باید متحمل شود، هزینه های زیادی را نیز بر سیستم سلامت تحمیل می کند. بنابراین باید چاقی به خصوص در کودکان به یک ضد ارزش تبدیل شود و این موضوع ملکه ذهن هر پدر و مادری شود.

عبدالهی با بیان این که انسان سالم محور توسعه پایدار است، عنوان کرد: در واقع یک نیروی جوان که باید در سن جوانی مشغول به کار و زندگی سالم باشد و یک نیروی فعال و کارامد برای کشور باشد، در اثر اضافه وزن و چاقی درگیر بیماری های مختلف و خانه نشینی می شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: برای مقابله و کاهش آمار چاقی و اضافه وزن، آموزش و اطلاع رسانی رکن مهمی در این امر محسوب می شود که در این بین نقش والدین و صداوسیما با توجه به رسالت خود در امر فرهنگ سازی تغذیه درست، بسیار تاثر گذار است.