دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مجله ویستا
تغذیه با شیر مادر، چه فوایدی دارد؟
در مطالعات اخیر مشخص شده كودكانی كه از شیر مادر استفاده میكنند، كمتر دچار بیماریهای ویروسی، معده، تنفسی و عفونت گوش میشوند. در تحقیق گستردهای كه توسط موسسه بینالمللی بهداشت انجام شد آمده است، تعداد كودكانی كه از شیر مادر تغذیه كرده و در سن 1- 28 سالگی فوت كردهاند، نسبت به سایر كودكان 20 درصد كمتر است.
دانشمندان بر این باورند كه تغذیه با شیر مادر، خطر ابتلا به برخی سرطانها را در دوران كودكی كاهش میدهد. البته علت دقیق آن هنوز مشخص نیست و برخی از آنها معتقدند آنتیبادی موجود در شیر سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت میكند و همین امر خطر ابتلا به سرطان را كاهش میدهد.
بیماری دیابت نوع 1 و 2، كلسترول بالا و بیماریهای التهابی روده نیز در این نوزادان كمتر دیده میشود؛ همچنین در نوزادانی كه از هر نوع ماده دیگری به جز شیر مادر تغذیه كنند، خطر ابتلا به بیماری كرون و كولیت اولسرو بیشتر است. پژوهشگران بسیاری رابطه میان تغذیه و ضریب هوشی نوزاد را بررسی كردهاند.
در مطالعهای كه روی بیش از 17000 نوزاد از هنگام تولد تا سن 61 - 62 سالگی انجام شد، نمرات ضریب هوشی و آزمونهای هوشی افراد تغذیهشده با شیر مادر، بالاتر از سایر كودكان بود. نوزادانی كه نارس و زود به دنیا میآیند، اغلب بعد از تولد از عفونتهای تنفسی رنج میبرند كه با خوردن شیر مادر این عفونتها كاهش مییابد و حتی به طور كلی برطرف میشود.
پژوهشگران معتقدند ارتباط عاطفی كه میان مادر و نوزاد در دوران شیردهی ایجاد میشود، در شكلگیری مغز و قدرت آن نقش مهمی دارد؛ اگرچه در این میان اسیدهای چرب شیر نیز بیتأثیر نیستند. آكادمی كودكان آمریكا توصیه میكند كه یكی از روشهای جلوگیری از چاقی كودك در سنین جوانی و نوجوانی، تغذیه با شیر مادر است.
با تجزیه و تحلیل 17 پژوهش مختلف، مقالهای در مجله آمریكایی اپیدمیولوژی به چاپ رسید كه نشان میداد تغذیه با شیر مادر خطر ابتلاء به چاقی و اضافه وزن در بزرگسالی را كاهش میدهد.
دانشمندان بر این باورند كه تغذیه با شیر مادر، خطر ابتلا به برخی سرطانها را در دوران كودكی كاهش میدهد. البته علت دقیق آن هنوز مشخص نیست و برخی از آنها معتقدند آنتیبادی موجود در شیر سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت میكند و همین امر خطر ابتلا به سرطان را كاهش میدهد.
بیماری دیابت نوع 1 و 2، كلسترول بالا و بیماریهای التهابی روده نیز در این نوزادان كمتر دیده میشود؛ همچنین در نوزادانی كه از هر نوع ماده دیگری به جز شیر مادر تغذیه كنند، خطر ابتلا به بیماری كرون و كولیت اولسرو بیشتر است. پژوهشگران بسیاری رابطه میان تغذیه و ضریب هوشی نوزاد را بررسی كردهاند.
در مطالعهای كه روی بیش از 17000 نوزاد از هنگام تولد تا سن 61 - 62 سالگی انجام شد، نمرات ضریب هوشی و آزمونهای هوشی افراد تغذیهشده با شیر مادر، بالاتر از سایر كودكان بود. نوزادانی كه نارس و زود به دنیا میآیند، اغلب بعد از تولد از عفونتهای تنفسی رنج میبرند كه با خوردن شیر مادر این عفونتها كاهش مییابد و حتی به طور كلی برطرف میشود.
پژوهشگران معتقدند ارتباط عاطفی كه میان مادر و نوزاد در دوران شیردهی ایجاد میشود، در شكلگیری مغز و قدرت آن نقش مهمی دارد؛ اگرچه در این میان اسیدهای چرب شیر نیز بیتأثیر نیستند. آكادمی كودكان آمریكا توصیه میكند كه یكی از روشهای جلوگیری از چاقی كودك در سنین جوانی و نوجوانی، تغذیه با شیر مادر است.
با تجزیه و تحلیل 17 پژوهش مختلف، مقالهای در مجله آمریكایی اپیدمیولوژی به چاپ رسید كه نشان میداد تغذیه با شیر مادر خطر ابتلاء به چاقی و اضافه وزن در بزرگسالی را كاهش میدهد.
انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی انتخابات مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران پزشکیان جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ ریاست جمهوری مجلس شورای اسلامی
هواشناسی تهران قتل شهرداری تهران خانواده اقتصاد آموزش و پرورش سلامت سازمان هواشناسی پلیس محیط زیست آتش سوزی
قیمت دلار قیمت طلا دولت سیزدهم خودرو قیمت خودرو بازار سرمایه بازار خودرو دلار قیمت سکه حقوق بازنشستگان بورس بانک مرکزی
سینما تلویزیون علیرضا قربانی تخت جمشید کنسرت سینمای ایران دفاع مقدس شهید روز مباهله رسانه ملی کتاب موسیقی
دانشگاه تهران مغز دانش بنیان ماهواره دانشگاه آزاد اسلامی باتری وزیر علوم
رژیم صهیونیستی غزه فلسطین فرانسه روسیه آمریکا جو بایدن ترکیه جنگ غزه دونالد ترامپ لبنان چین
پرسپولیس استقلال فوتبال یورو 2024 باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس لیگ برتر نقل و انتقالات علیرضا بیرانوند بازی لیگ برتر ایران آلمان
هوش مصنوعی زمین سامسونگ اپل گوگل نمایشگاه الکامپ ربات ایرانسل سرعت اینترنت وزیر ارتباطات عیسی زارع پور
سرطان دیابت عینک آفتابی طب سنتی ورزش ویتامین آلزایمر قند خون بارداری سکته