شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
مجله ویستا
تغذیه با شیر مادر، چه فوایدی دارد؟
در مطالعات اخیر مشخص شده كودكانی كه از شیر مادر استفاده میكنند، كمتر دچار بیماریهای ویروسی، معده، تنفسی و عفونت گوش میشوند. در تحقیق گستردهای كه توسط موسسه بینالمللی بهداشت انجام شد آمده است، تعداد كودكانی كه از شیر مادر تغذیه كرده و در سن 1- 28 سالگی فوت كردهاند، نسبت به سایر كودكان 20 درصد كمتر است.
دانشمندان بر این باورند كه تغذیه با شیر مادر، خطر ابتلا به برخی سرطانها را در دوران كودكی كاهش میدهد. البته علت دقیق آن هنوز مشخص نیست و برخی از آنها معتقدند آنتیبادی موجود در شیر سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت میكند و همین امر خطر ابتلا به سرطان را كاهش میدهد.
بیماری دیابت نوع 1 و 2، كلسترول بالا و بیماریهای التهابی روده نیز در این نوزادان كمتر دیده میشود؛ همچنین در نوزادانی كه از هر نوع ماده دیگری به جز شیر مادر تغذیه كنند، خطر ابتلا به بیماری كرون و كولیت اولسرو بیشتر است. پژوهشگران بسیاری رابطه میان تغذیه و ضریب هوشی نوزاد را بررسی كردهاند.
در مطالعهای كه روی بیش از 17000 نوزاد از هنگام تولد تا سن 61 - 62 سالگی انجام شد، نمرات ضریب هوشی و آزمونهای هوشی افراد تغذیهشده با شیر مادر، بالاتر از سایر كودكان بود. نوزادانی كه نارس و زود به دنیا میآیند، اغلب بعد از تولد از عفونتهای تنفسی رنج میبرند كه با خوردن شیر مادر این عفونتها كاهش مییابد و حتی به طور كلی برطرف میشود.
پژوهشگران معتقدند ارتباط عاطفی كه میان مادر و نوزاد در دوران شیردهی ایجاد میشود، در شكلگیری مغز و قدرت آن نقش مهمی دارد؛ اگرچه در این میان اسیدهای چرب شیر نیز بیتأثیر نیستند. آكادمی كودكان آمریكا توصیه میكند كه یكی از روشهای جلوگیری از چاقی كودك در سنین جوانی و نوجوانی، تغذیه با شیر مادر است.
با تجزیه و تحلیل 17 پژوهش مختلف، مقالهای در مجله آمریكایی اپیدمیولوژی به چاپ رسید كه نشان میداد تغذیه با شیر مادر خطر ابتلاء به چاقی و اضافه وزن در بزرگسالی را كاهش میدهد.
دانشمندان بر این باورند كه تغذیه با شیر مادر، خطر ابتلا به برخی سرطانها را در دوران كودكی كاهش میدهد. البته علت دقیق آن هنوز مشخص نیست و برخی از آنها معتقدند آنتیبادی موجود در شیر سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت میكند و همین امر خطر ابتلا به سرطان را كاهش میدهد.
بیماری دیابت نوع 1 و 2، كلسترول بالا و بیماریهای التهابی روده نیز در این نوزادان كمتر دیده میشود؛ همچنین در نوزادانی كه از هر نوع ماده دیگری به جز شیر مادر تغذیه كنند، خطر ابتلا به بیماری كرون و كولیت اولسرو بیشتر است. پژوهشگران بسیاری رابطه میان تغذیه و ضریب هوشی نوزاد را بررسی كردهاند.
در مطالعهای كه روی بیش از 17000 نوزاد از هنگام تولد تا سن 61 - 62 سالگی انجام شد، نمرات ضریب هوشی و آزمونهای هوشی افراد تغذیهشده با شیر مادر، بالاتر از سایر كودكان بود. نوزادانی كه نارس و زود به دنیا میآیند، اغلب بعد از تولد از عفونتهای تنفسی رنج میبرند كه با خوردن شیر مادر این عفونتها كاهش مییابد و حتی به طور كلی برطرف میشود.
پژوهشگران معتقدند ارتباط عاطفی كه میان مادر و نوزاد در دوران شیردهی ایجاد میشود، در شكلگیری مغز و قدرت آن نقش مهمی دارد؛ اگرچه در این میان اسیدهای چرب شیر نیز بیتأثیر نیستند. آكادمی كودكان آمریكا توصیه میكند كه یكی از روشهای جلوگیری از چاقی كودك در سنین جوانی و نوجوانی، تغذیه با شیر مادر است.
با تجزیه و تحلیل 17 پژوهش مختلف، مقالهای در مجله آمریكایی اپیدمیولوژی به چاپ رسید كه نشان میداد تغذیه با شیر مادر خطر ابتلاء به چاقی و اضافه وزن در بزرگسالی را كاهش میدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست