شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

سرطان تخمدان در زنان، درمان دارد؟


یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که نوعی درمان موسوم به نگهدارنده هورمونی (HMT) می‌تواند تا حد قابل توجهی سبب بهبود نجات زنان مبتلا به نوعی نادر از سرطان تخمدان به نام «اپیتلیال» یا سرطان صفاق، و بقای آنهایی شود که به سرطان سروز درجه پایین (LGSC) مبتلا شده‌اند.
محققان گفته‌اند که کارسینوما یا سرطان موسوم به سروز درجه پایین (low-grade serous carcinoma) حدود ۱۰ درصد از موارد ابتلا به سرطان سروز تخمدان را در برمی‌گیرد و درمان به شیوه نگهدارنده هورمونی می‌تواند به بهبود وضعیت مبتلایان کمک کند.
گفته شده که این بیماری بیشتر در زنانی تشخیص داده می‌شود که در سنین حدود ۴۰-۵۰ سالگی قرار دارند؛ با این حال، حتی دختران نوجوان و جوان در سنین ۲۰-۳۰ سال هم ممکن است دچار آن شوند.
«دیوید ام.گرشنسان» استاد طب باروری و انکولوژی زنان، گفت: «یکی از مواردی که در این زمینه مطرح است تجربه حدوداً ۷۰ درصدی عود سرطان در برخی از نقاط بدن زنان مبتلا به این بیماری است. گروه ما تحقیقی را منتشر کرده است که نشان می‌دهد هورمون‌درمانی احتمالا می‌تواند باعث بهبود یا ثبات وضعیت بیماران شود».
آنها داده‌های مرتبط با ۲۰۳ زن در مرحله موسوم به II-IV LGSC از روند درمان دکتر اندرسون را تجزیه و تحلیل کردند که بین سال‌های ۱۹۸۱ و ۲۰۱۳ تحت بررسی اثر هورمون‌درمانی قرار داشتند.
به گفته گرشنسان، «دکتر اندرسون سابقه‌ای طولانی در زمینه مطالعات سرطانی تخمدان دارد و یکی از مطالعات او در سال ۲۰۰۴ میلادی سبب تغییر روش و درجه‌بندی کارسینومای سروز شد و به شناسایی نوع LGSC رسید. او نشان داد که LGSC یا سرطان درجه پایین در مقایسه با کارسینومای سروز درجه بالا مقاومت شیمیایی نسبتا بالایی دارد».
جزئیات بیشتری از این مطالعه در مجله انکولوژی بالینی (Journal of Clinical Oncology) منتشر شده است.