شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
مجله ویستا

در بارداری مراقب این بیماری باشید!


تست سوزاک و هپاتیت C نیز بهتر است برای افرادی که مشکوک هستند، حداقل یک بار در دوران بارداری، انجام شود. حتی اگر در گذشته این تست‌ها را انجام داده‌اید، بهتر است در دوران بارداری نیز تکرار کنید. ممکن است به بیماری مبتلا باشید اما هیچ علایمی مشاهده نکنید.
بیماری‌های قابل انتقال از طریق روابط جنسی، باعث بروز پیچیدگی‌هایی در دوران بارداری می‌شوند:
ایدز: بیماری ایدز می‌تواند در طول بارداری، زایمان و شیردهی، از مادر به جنین منتقل شود. البته اگر زودتر تشخیص داده شود، روش‌هایی وجود دارد که احتمال انتقال ویروس را به جنین کاهش می‌دهد.

هپاتیت B:
این بیماری‌که نوعی عفونت کبد است، می‌تواند‌در طول بارداری به جنین منتقل شود‌و‌بدترین حالت آن زمانی است که‌مادر، نزدیک‌به‌موعد زایمان به آن‌مبتلا شود. در صورتی‌که پزشک مشکوک به ابتلای نوزاد باشد، باید بلافاصله پس از تولد، او را تحت درمان قرار دهد.
هپاتیت C: این بیماری نیز باعث افزایش خطر تولد نوزاد نارس، کوچک ماندن رویان و تولد نوزاد کم‌وزن می‌شود. هپاتیت C نیز می‌تواند به جنین منتقل شود.
کلامیدیا: اگر کلامیدیا در طول بارداری درمان نشود، ممکن است باعث زایمان پیش از موعد، جدا شدن جفت از دیواره و تولد نوزاد کم‌وزن شود. این ویروس نیز می‌تواند به جنین منتقل شود.
سوزاک: اگر این بیماری،‌در‌ دوران بارداری درمان نشود،‌ممکن است باعث سقط، تولد نوزاد نارس، جدا شدن جفت از دیواره رحم و تولد نوزاد کم‌وزن شود. سوزاک نیز می‌تواند به جنین منتقل شود.
سیفیلیس: این‌ویروس،‌در‌دوران بارداری،‌باعث تولد نوزاد نارس،‌مرده‌زایی و یا مرگ پس از تولد می‌شود. این بیماری می‌تواند به جنین منتقل شود و اگر در نوزاد سریعا درمان نشود، باعث از کار افتادن برخی از دستگاه‌های بدن او می‌شود.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.