شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

همه چیز درباره آبله مرغان در بارداری(2)


خیلی از ما با شنیدن بیماری آبله مرغان به یاد دوران کودکی خود می افتیم و اینکه چه بیماری ناراحت کننده ای بوده است. اما در واقع این بیماری مختص دوران کودکی نیست و حتی بسیاری از بزرگسالان و حتی خانم های باردار از ابتلای به آن ایمن نیستند... شاید برای شما که باردار هستید این سوال پیش آمده باشد که اگر به مکانی رفتید که کودک مبتلا به آبله مرغان در آنجا وجود دارد آیا احتمال دارد شما هم به این بیماری مبتلا شوید و چه خطراتی شما و نوزادتان را تهدید خواهد کرد؟ در مطلب پیش توضیحاتی درباره آبله مرغان و مراقبت های زنان باردار آورده شد، در ادامه توضیحات بیشتری آمده است:
مشکلات بینایی و شنوایی، مشکلات دستگاه مغز و اعصاب نیز در جنین ظاهر می شود. این جنین ها ممکن است دچار مشکلات رشد و وزن کم در شکم مادری هم بشوند. به طور خلاصه:
اگر شما مبتلا به آبله مرغان شده اید بهتر هست که در هفته ۱۸ تا ۲۰ یک بار سونوگرافی کنید. برای اینکه مشخص شود آیا ناهنجاری به خصوصی وجود دارد یا نه؟ بهتر است چند هفته بعد هم سونوی مجددی انجام شود. در عین حال بهتر است با متخصص عفونی هم در این زمینه مشورت شود. اگر شما در نیمه دوم بارداری مبتلا شدید احتمال بیمار شدن کودک کمتر است.

همه چیز درباره  آبله مرغان در بارداری(2)


اگر در فاصله ۲۱ تا ۲۵ روز قبل از موعد زایمان دچار آبله مرغان بشوید احتمال اینکه بچه مبتلا به آبله مرغان شود وجود دارد. اما چون بچه آنتی بادی لازم را از مادر گرفته، اگر نوزاد بیمار هم شود، مشکل او چندان جدی نیست.
حال اگر یک مادر باردار ۵ روز قبل و ۲ روز بعد از زایمان دچار عفونت آبله مرغان شود، فرزندش در معرض خطر عفونت واریسلاست. انتشار عفونت واریسلا وقتی رخ می دهد که ویروس نوزاد را قبل از انتقال آنتی بادی های محافظ مادری آلوده کند.
عوارض مادری آبله مرغان در بارداری چه می تواند باشد؟
عفونت آبله مرغان در تعداد اندکی از زنان باردار رخ می دهد. اما زنانی که در دوران بارداری به این بیماری مبتلا می شوند، مخصوصا اگر در ۳ ماهه سوم باشند در معرض خطر بیشتری از نظر ابتلا به پنومونی واریسلا هستند که یک عفونت تهدیدکننده حیات است.
چگونه باید مادر باردار مبتلابه آبله مرغان را درمان کرد؟
زنانی که در دوران بارداری به آبله مرغان آلوده می شوند باید با داروهای ضد ویروسی آسیکلوویر که به نظر می رسد در بارداری ایمن باشد درمان شوند. زنان باردار با پنومونی واریسلا باید با آسیکلوویر تزریقی درمان شوند و در بیمارستان بستری شوند. به علاوه زنانی که قبلا مبتلا نشده باشند باید ایمونوگلوبولین واریسلا زوستر یعنی ماده ای که پاسخ ایمنی را علیه ویروس واریسلا تشدید می کند، دریافت کنند.
درمان نوزاد مبتلا به آبله مرغان چیست؟
نوزادی که مادرش ۵ روز قبل از زایمان یا ۲ روز بعد از زایمان به واریسلا مبتلا شده باید واکسن را بعد از تولد دریافت کند. نوزادانی که در اولین ۲ هفته زندگی مبتلا شده اند باید با آسیکلوویر وریدی درمان شوند.
اگر شما در بارداری با فردی مواجه شدید که مبتلا به آبله مرغان است حتما به پزشک خود اطلاع دهید تا از نظر ایمنی بررسی شوید. اگر واکسینه نشده اید  حتما واجد شرایط دریافت تزریق ایمونوگلوبولین زوستر هستید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.