سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

آفتاب گرفتن کودک، بایدها و نبایدها


پوست بدن شیرخواران و کودکان نسبت به اشعه ی ماوراء بنفش آفتاب بسیار حساس است. پدر و مادرها باید بدانند بیش از حد در معرض آفتاب قرار گرفتن پوست کودکان در برابر آفتاب ممکن است موجب مشکلات پوستی و ایجاد سرطان پوست در آینده شود بنابراین باید کودک را به خصوص بین ساعت 10 صبح تا 3 بعداز ظهر کمتر در معرض نور خورشید قرار دهند و از کرم های مخصوص که به این منظور ساخته شده است استفاده نمایند.

علائم آفتاب سوختگی:
آفتاب سوختگی خفیف موجب قرمزی و سوزش محل هایی می گردد که در معرض آفتاب قرار گرفته است. اگر پوست بدن به مدت زیاد در معرض آفتاب قرار گیرد در محل پوست تاول به وجود می آید و سپس پوسته ریزی در محل ایجاد می شود.

آفتاب گرفتن کودک، بایدها و نبایدها


چه اقداماتی برای آفتاب سوختگی میتوان انجام داد؟
موقعی که پوست بدن کودک شروع به قرمز شدن کند او را از آفتاب دور کنید و محل قرمزی را با آب سرد خنک نمایید و سپس لوسیون های نرم کننده مانند لوسیون کالامین بمالید.لوسیون هایی که دارای مواد بی حس کننده هستند به کار نبرید.
پیشگیری از آفتاب سوختگی:
اگر پوست او قرمز شده است روز بعد او را در معرض آفتاب قرار ندهید.
اگر کودک را در کنار استخر یا ساحل دریا قرار می دهید لباس به او بپوشانید.
اگر کودک خود را قبل از سن یک سالگی بیرون می برید، او را در معرض آفتاب قرار ندهید.
به سر کودک کلاه هایی که به منظور پیشگیری از آفتاب سوختگی تهیه شده است بگذارید.
کودک را در ابتدا بیش از 15 دقیقه در آفتاب قرار ندهید سپس زمان آن را 5 دقیقه اضافه نمایید.
اگر کودک شما در نتیجه ی در معرض آفتاب قرار گرفتن دچار تب شده است و احساس ناراحتی میکند یا اگر پوست بدن او تاول زده است او را نزد پزشک ببرید.
بعد از سن یک سالگی اگر او را در آفتاب می برید از روغن هایی که برای این منظور ساخته شده است و کمترین قدرت پیشگیری از اشعه ی آفتاب را دارند به پوست او بمالید.