یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
ماه نهم بارداری چه خبر است؟!
نی نی بان، گروه ترجمه: تبریک میگوییم، شما حالا دوره بارداری را به اتمام رساندهاید و هر لحظه ممکن است زایمان کنید و کوچولویی را که 9 ماه در شکم داشتید ببینید. ممکن است شاید از اتفاقهایی که در این ماه برایتان میافتد چندان اطلاعی نداشته باشید اما ما شما را در جریان میگذاریم.
تغییرات فیزیکی ماه نهم
گاهی اوقات در این ماه سر نوزاد شروع به پایین آمدن و در داخل لگن قرار میگیرد. وقتی این اتفاق بیفتد شما راحتتر نفس خواهید کشید چون فشار کمتری روی قسمت فوقاتی شکم وارد میکند. با این حال افزایش فشار روی مثانه باعث میشود در اغلب موارد نیاز به دستشویی پیدا کنید.
انقباضات برکستون هیکس در این ماه به تناوب بیشتری اتفاق میافتد چون رحم در مراحل نهایی آماده سازی خود برای تولد است. گاهی اوقات احساس برق گرفتگی روی پاها و واژنتان میکنید که ناشی از ضربههایی است که کودک روی اعصاب شما وارد میکند. ممکن است احساس خستگی و سنگین کند یا به یکباره احساس انرژی زیاد کنید و بخواهید همه جا را تمیز کنید.
شما متوجه تغییر فعالیتهای کودک در فضای کوچک سمت چپ رحم خواهید شد. او کمتر لگد زده و البته کمتر سکسکه میکند.البته این احتمال وجود دارد که ضربات واضحی را زیر دندههای یک طرف حس کنید.
تعداد تکانها
توصیه میشود که تعداد تکانهای جنین از ماه ششم بارداری محاسبه شود تا از سلامت او اطمینان حاصل شود. هر روز بشمرید که چقدر طول میکشد جنین 10 ضربه وارد کند. شما باید ظرف 2 ساعت بتوانید 10 ضربه را حس کنید اما این احتمال وجود دارد که تعداد ضربههای بیشتری را در زمان کوتاهتر حس کنید. به عنوان گزینه جایگزین میتوانید به مدت زمانی که طول میکشد تا جنین سه تکان بخورد، توجه کنید. این سه ضربه را در نیم ساعت باید احساس کنید.
تکانهای جنین الگوی مشخصی به شما میدهد که انحراف از این الگو به این معناست که باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
بررسیهای پزشکی
در این ماه هر هفته باید به پزشک مراجعه کنید. کارهایی که برای شما در این ماه انجام میشود شامل موارد زیر است:
• اندازهگیری وزن
• بررسی ضربان قلب جنین
• اندازهگیری فشار خون
• محاسبه ارتفاع بالای رحم به نام فوندوس
• اندازه و موقعیت جنین
• ورم پا به خصوص اگر با سردرد یا تغییرات بینایی و درد شکم همراه باشد.
• معاینه دهانه رحم برای بررسی آنکه باز شده است یا نه
• تعداد انقباضات برکستون هیکس
آزمایشهای مهم ماه نهم
توصیه میشود تمام زنان باردار بین 35 تا 37 بارداری تحت غربالگری برای عفونت استرپتوکوک قرار بگیرند. این تست ساده و بدون درد است و پزشک واژن و مقعد را برای وجود باکتری معاینه میکند.
موعد مقرر زایمان
موعد زایمان شما باید در هفته چهلم بارداری باشد. با این حال فقط 4 درصد از زنان در همین زمان زایمان میکنند. بیشتر زنان دو هفته زودتر یا دیرتر از این زمان زایمان میکنند. بنابراین به نشانههای اولیه زایمان باید دقت کنید.
• از بین رفتن مخاط رحم
• جریان آرام یا با فشار ترشح آب از واژن
• انقباضات قوی که به تدریج به یکدیگر نزدیک و نزدیکتر شده و مدت طولانیتری ادامه پیدا میکند.
نگرانیهای مهم ماه نهم
خونریزی: خونریزی در این ماه ممکن است اورژانسی باشد. خونریزی ممکن است بسیار خفیف یا بسیار سخت و با درد شکم همراه باشد. علل خونریزی در اواخر ماه بارداری شامل جفت سرراهی، جدا شدن زودرس جفت، پارگی رحم باشد که همه اینها شرایط بسیار خطرناکی هستند.
تاخیر در زایمان: اگر جنین به هفته چهلم رسیده باشد و شما احساس زایمان نداشته باشید ممکن است نگران شوید اما بهتر است بدانید که معمولا خانمها در تعیین دقیقع شروع دوران بارداریشان اشتباه دارند و این تاخیر اغلب به این دلیل اتفاق میافتد. برای اطمینان میتوانید یک سونوگرافی انجام دهید تا مطمئن شوید جنین حالش خوب است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست