پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

زندگی مشترک خوب، چگونه بسازیم؟


سوال
با سلام یک سری توضیحات جامع برای یادگیری قوانین بعد ز ازدواج به من بدین.

جواب
باسلام
دوست گرامی این سوال بسیار کلی است و بیشتر شبیه به عنوان یک کتاب است. مسلما بهتر از من می دانید که در زمینه مهارتهای زناشویی، در حیطه های مختلف کتابهای زیادی نوشته شده است و در یک یادداشت مشاوره ای نمی توان به همه این مسایل پرداخت. لذا توصیه می کنم برای کسب اطلاعات در این زمینه حتما به بخش خانواده ایرانی سایت تبیان مراجعه کرده و از مقالات آن استفاده کنید.
یک سری توضیحات مقدماتی نیز به شما می دهم اما مسلما بسیار جزیی است و ضروری است که خود شما مطالعات وسیع تری داشته باشید:
دوست عزیز توصیه می کنم هیچگاه سعى نکنید بر همسرتان تسلط یابید. به عبارت دیگر با هم و در کنار هم باشید نه جدا از هم و رو در روى هم. زوجین زمانى موفق خواهد بود که میان شان هماهنگى وجود داشته باشد و همه اعضا در یک محفل انس با کمال صمیمیت و شادى زندگى کنند. بنابراین از هر نوع رفتارى شامل طعنه‏زدن، تحقیر و مقایسه کردن همسر با دیگران و ... پرهیز نمایید.
از ابراز محبت نسبت به یکدیگر دریغ نورزید. ابراز محبت به‏موقع در زندگى مشترک، نشاط و طراوت و علاقه را به دنبال خواهد داشت.
شیفتگى زمانى حاصل مى‏شود که فکر کنید همسرتان فردى باشکوه، ناب، صمیمى، خوش‏خُلق و خوش‏برخورد است. این شیوه نگرش به شما مى‏آموزد به جاى اینکه عشق را جستجو کنند، با عشق و محبت به زندگى نگاه کنند.
وقتی خطایی از هر یک از شما دو نفر سر زد آن را بپذیرید. صداقت و اظهار پشیمانى و ندامت تنها علاج واقعه است. قبول نکردن اشتباه و نپذیرفتن خطا، اختلافات را دامن خواهد زد. ضمنا اگر خطایى از همسر خود مشاهده نمودید ، زود از کوره در نروید و سفره دل‏تان را نزد هر کسى باز نکنید. به خصوص پیش پدر و مادرتان درددل نکنید زیرا این کار موجب سرافکندگى همسرتان شده و امکان آشتى را بسیار ضعیف مى‏کند.اگر مى‏خواهید عشق و علاقه‏تان تداوم داشته باشد ، نخست باید بدانید زمان کافى را براى با هم بودن و ابراز محبت کردن اختصاص بدهید. سعى کنید به انگیزه ی عشق و ازدواج‏تان بیندیشید ، با همسرتان در باره ی نخستین روزهاى آشنایى و دوران خوشِ اولین روزها گفتگو کنید. یادآورى شادى‏ها و رویدادهاى شیرین، تازگى و طراوت رابطه شما را با همسرتان حفظ خواهد کرد.
انعطاف‏پذیرى یکى از ویژگى‏هاى مهم براى ایجاد سازگارى بیشتر است. با چشم‏پوشى و نرمش نسبت به برخى رفتارهاى کودکانه و لجبازى‏ها نه تنها مى‏توان از تنش‏هاى بى‏دلیل پیشگیرى نمود ، بلکه مى‏توان از همان اول زندگى بنیاد خانواده را مستحکم نمود.