پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

مكمل های مجاز در دوران بارداری


بدن در دوران بارداری علاوه بر یک برنامه غذایی متعادل به مکمل هایی چون اسید فولیک، آهن و همچنین مولتی ویتامین ها نیاز دارد.
دکتر کبری شجاعی اظهارکرد: مصرف اسید فولیک در پیشگیری از نقص مادرزادی لوله عصبی نقش دارد لذا مصرف آن یک ماه قبل از بارداری تا سه ماه پس از زایمان توصیه می شود.

مكمل های مجاز در دوران بارداری


فوق تخصص زنان و زایمان مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: گوشت، جگر، ماهی، حبوبات، سبزیجات دارای برگ تیره مانند اسفناج و میوه ها از جمله پرتقال حاوی اسید فولیک است.
فوق تخصص زنان و زایمان مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز عنوان کرد: آهن نیز در پیشگیری از کم خونی تاثیر بسیاری دارد و مادران باردار از هفته 16 بارداری تا 3 ماه پس از زایمان باید روزانه یک قرص معادل 60 میلی گرم مصرف کنند.
شجاعی اظهارداشت: منابع غذایی حاوی آهن شامل گوشت، مرغ، جگر، حبوبات، سبزیجات دارای تیره مانند جعفری، اسفناج و انواع مغزها مانند گردو، بادام، توت خشک، کشمش و خرما است. خوردن سبزی تازه و میوه بعد از غذا به علت دارا بودن ویتامین ث، جذب آهن را افزایش می دهد.
فوق تخصص زنان و زایمان مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز اظهارکرد: برای کاهش اختلالات گوارشی، قرص آهن را پس از غذا یا قبل از خواب مصرف شود. مادر باردار باید بداند اختلالات گوارشی مانند درد معده، تهوع و یبوست موقتی است و نباید قرص را قطع کرد.
وی در ادامه به پرهیز از مصرف چای، قهوه، دم کرده گیاهی یک ساعت قبل از غذا و 2 ساعت بعد از غذا تاکید کرد و گفت: مصرف این نوع نوشیدنی ها جذب آهن را کاهش می دهد.
وی خاطر نشان کرد: در دوران بارداری از مصرف الکل و دخانیات خودداری شود چرا که سیگار و دخانیات موجب زایمان زودرس و کم وزنی نوزاد و حتی مرگ او خواهد شد. مصرف الکل نیز باعث تأخیر در رشد، ایجاد ناهنجاری صورت و اختلال عصبی در جنین می شود.
شجاعی درباره مصرف مولتی ویتامین ها در دوران بارداری بیان کرد: مصرف یک قرص از هفته 16 بارداری تا سه ماه پس از زایمان توصیه می شود و در صورت مصرف فرفولیک(fer folic) نیاز به مصرف جداگانه اسید فولیک نیست.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.