چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

کمبود ید، نازایی می آورد!


خبرگزاری مهر: کمبود ید عوارضی مانند نازایی، سقط جنین، تولد نوزاد مرده، عقب ماندگیهای ذهنی، گواتر را به دنبال دارد که این عوارض در دوران جنینی شدیدتر است.
 

کمبود ید، نازایی می آورد!
 
کمبود ید عوارضی مانند نازایی، سقط جنین، تولد نوزاد مرده، عقب ماندگیهای ذهنی، گواتر را به دنبال دارد که این عوارض در دوران جنینی شدیدتر است.
 
به گزارش خبرگزاری مهر، واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل اعلام کرد: ید به طور عمده به صورت یون و بیشتر در غدد تیروئید و مقدار کمتری نیز در غدد بزاق و معده وجود دارد و همچنین تمام سلولها دارای مقدار جزیی ید هستند.
 
بنابراین گزارش، عامل اصلی ید، حضور دو هورمون است که این هورمونها بر بیشتر اندامهای بدن اثر می گذارد و برای تکامل و عملکرد طبیعی بدن و دستگاه عصبی، حفظ گرمای بدن و انرژی ضروری است.
 
این گزارش می افزاید: میزان نیاز روزانه به ید در شیر خواران ۴۰ میکروگرم و در بالغین ۱۵۰ میکرو گرم است.
 
این گزارش حاکیست، مهمترین منبع طبیعی ید مواد غذایی دریایی مثل ماهی آبهای شور و ساردین، لبنیات آلوده شده به مواد ضدعفونی کننده حاوی ید هستند ولی مطمئن ترین راه برای تامین ید کافی، استفاده از نمک ید دار است.
 
ید باعث سلامت پوست، مو، ناخن و دندان، تنظیم سرعت سوخت و ساز بدن، تنظیم متابولیسم سلولی( تبدیل غذا به انرژی) و تقویت بافت پیوندی می شود.
 
خواب آلودگی، بی حالی و سستی، گواتر، اضافه وزن، بیماری‌های کیست تخمدان، خارش، جوش و زخم‌های پوستی، مشکلات معده و روده ای از علائم کمبود روی در بدن است.