چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

نمک، برای کودک چه ضرری دارد؟


ایسنا: یک متخصص کودکان با بیان اینکه پرفشاری خون در برخی افراد با مصرف نمک ارتباط دارد، توصیه کرد: کودکان را نباید به مصرف زیاد نمک عادت داد. نمک غذا تنها بایستی در حدی باشد که غذا قابل خوردن شود نه این که خوش نمک و یا شور شود. علاوه براین سر سفره هم نباید نمک به غذا اضافه کرد.

 

دکتر ناهید عزالدین زنجانی، به تبیین چند توصیه پیرامون تغذیه در کودکان پرداخت و با بیان اینکه مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته‌ای در سنین دو تا پنج سالگی سبب پوسیدگی دندان و بروز چاقی در سنین بعدی می‌شود، عنوان کرد: بسیاری از چاقی‌های دوران نوجوانی حتی سنین بزرگسالی به دلیل رفتار نادرست خانواده‌ها در غذا دادن اجباری به کودکان در سال‌های اول عمر و سیر کردن آنان با غذاهای پرکالری بدون ارزش غذایی کافی است.

 

 

کودکان را نباید به مصرف زیاد نمک عادت داد

 

این متخصص کودکان درباره مصرف نمک در کودکان نیز عنوان کرد: پرفشاری خون در برخی افراد با مصرف نمک ارتباط دارد. کودکان را نباید به مصرف زیاد نمک عادت داد. نمک غذا بایستی در حدی باشد که غذا قابل خوردن شود نه این که خوش نمک و یا شور باشد. سر سفره هم نباید نمک به غذا اضافه کرد.

 

عزالدین زنجانی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر چگونگی تغذیه در سال دوم زندگی گفت: یک رژیم غذایی مناسب برای کودک 12 تا 24 ماهه باید مواردی از قبیل پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامین‌ها، املاح معدنی، آب و انرژی را برای کودک تامین کند.

 

وی اضافه کرد: مسلما برای تعیین میزان مواد مغذی لازم برای کودکان باید جنس، سن ، سرعت رشد، ذخایر مواد مغذی بدن، میزان فعالیت و عوامل وراثتی را نیز در نظر گرفت.

 

 ریزمغذی‌ها بویژه کلسیم، آهن، روی و ویتامین ث در برنامه غذایی کودک گنجانده شود

 

این متخصص کودکان درخصوص میزان انرژی لازم در این سنین گفت: میزان این انرژی به طور متوسط 1000 تا 1300 کیلوکالری است. همچنین پروتئین 1/1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بوده و چربی بیش از 30 درصد کل کالری مورد نیاز (از چربی‌های مناسب استفاده شود) و ریزمغذی‌ها بویژه کلسیم، آهن، روی و ویتامین ث در برنامه غذایی کودک گنجانده شود.

 

وی افزود: بنابراین کودک یک تا دو ساله باید پنج تا شش نوبت در شبانه روز از مواد غذایی مفید و چهار تا پنج نوبت هم از شیر مادر استفاده کند و برخلاف سال اول زندگی، کودک ابتدا باید غذا بخورد و سپس به او شیر داده شود.