یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
علت کمبود شیر مادر، هیپوپلازی را بشناسید
تعداد کمی از زنان وجود دارند که در آنها بافت های غده ای به اندازه کافی وجود ندارد. به عبارت دیگر این زنان به اندازه کافی سلول های تولیدکننده شیر ندارند و این زنان با مشکل نداشتن شیر کافی در دوران شیردهی روبرو می شوند. هیپوپلازی سینه اغلب اوقات همراه با شکل لوله ای و نا به هنجار سینه می باشد ولی این یک قاعده کلی نیست که هر سینه ای که شکل لوله ای دارد با کمبود بافت های غده ای همراه است و بنابراین تنها ظاهر سینه برای قضاوت در مورد این عارضه کفایت نمی کند.
این نوع سینه ها از نظر غدد شیری توسعه نیافته اند و در ظاهر همانند کیسه های خالی به نظر می رسند و حالت طبیعی و پری را که باید داشته باشند، ندارند. سینه های هیپوپلازی با توجه به کمبود بافت غده ای اغلب فاصله زیادی از یکدیگر دارند و پایه پستان که روی قفسه سینه قرار گرفته بسیار باریک است. اینجور پستان ها اغلب کوچک، لوله ای شکل و درازند و برخی از آنها نیز نامتقارن هستند. پستان های هیپوپلازی در دوران بارداری رشدی ندارند و پس از زایمان نیز که قرارست شیردهی آغاز شود بزرگ نمی شوند. البته باز هم متذکر می شوم که پستان های لوله ای شکل سالم نیز وجود دارند و الزاما هر پستانی با این شکل و شمایل مبتلا به هیپوپلازی نیست.
انواع هیپوپلازیا در سینه
هیپوپلازی یا کمبود بافت های غده ای تا قبل از بارداری به صورت 100% قابل تشخیص نیست. زنانی که مبتلا به هیپوپلازی هستند از عدم رشد پستان در دوران بارداری و نداشتن شیر در دوران شیردهی رنج خیلی زیادی می برند. دانشمندان هنوز نتوانسته اند علت این عارضه را به طور 100% تشخیص دهند ولی یک نظریه وجود دارد که حداقل در برخی از زنان این عارضه می تواند با کمبود هورمون پروژسترون مرتبط باشد زیرا پروژسترون در تولید آلوئول (غدد تولید کننده شیر) نقش دارد. در مطالعه ای که در سال 2006 در مکزیک انجام شد مشخص گردید که دختران نوجوانی که در مناطق کشاورزی ای زندگی می کنند که از آفت کش های مضر و سنگین استفاده می شود غدد پستانی کمی دارند و 18.5 درصد آنها کلا فاقد غدد شیری هستند. از جمله دیگر عوامل تاثیر گذار بر هیپوپلازی سینه می توان به مشکلات متابولیسم انسولین، هیپوتیروئید (کم کاری تیروئید) و میزان بالای تستوسترون اشاره کرد. حل مشکلات متابولیسمی به تحریک افزایش میزان پرولاکتین پس از تولد کمک به سزایی می کند. گزارش جالبی از یک زن مبتلا به هیپولازی سینه در یکی از مجلات پزشکی ارائه شده و نشان می دهد که این خانم با دریافت پروژسترون طبیعی طی بارداری دومش، در دوران شیردهی با کمبود شیر مواجه نشده است. پروژسترون در دوران بارداری باعث تحریک رشد بافت های غده ای پستان در طول بارداری می شود. اگر شما مبتلا به هیپوپلازی سینه هستید قبل از زایمان با یک پزشک مشاوره کنید و حتی بهتر است که قبل از بارداری با یک دکتر مشاوره کنید، چون ممکن است با استفاده از پروژسترون طبیعی مشکل شما رفع شود.
راه هایی وجود دارد که می تواند به افزایش شیر شما کمک کند که عبارتند از:
در صورت امکان،داشتن زایمان طبیعی
شیر دادن به نوزاد بلافاصله پس از تولد
افزایش تعداد دفعات شیردهی به نوزاد
مصرف گیاهان دارویی مانند شنبلیله و خارشتر و رازیانه
توجه به مسائل هورمونی و سوخت و ساز طبیعی صحیح بدن
تحریک پستان ها از طریق فشار دادن و ماساژ آن به منظور افزایش میزان شیر
روشهای طبیعی افزایش دهنده شیر مادر
حتما در این مورد با پزشک مشورت کنید چون ممکن است شما به دارو یا مکملی نیاز داشته باشید. همچنین به وزن بچه و ادرار و مدفوع آن توجه داشته باشید که مطمئن شوید بچه با کمبود تغذیه مواجه نشود. همیشه دقت داشته باشید که میزان شیر شما هر میزان که باشد باید از آن رضایت داشته باشید و هرگز خودتان را به خاطر کمبود شیر سرزنش نکنید (هر چقدر هم که شیر شما کم باشد از هیچی بهتر است!). به یاد داشته باشید حتی اگر شما اصلا هم شیر نداشتید (که خیلی کم پیش می آید)، باز شما مقصر نیستید. در چنین مواقعی ما باید به خاطر وجود نعمت بچه شکرگزار پروردگار باشیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست