چهارشنبه, ۶ تیر, ۱۴۰۳ / 26 June, 2024
ظروف یکبار مصرف و خطراتشان برای مادران باردار
سلامت نیوز: ظروف غذای امروزه اکثرا از جنس چینی، ملامین، پیرکس، ارکوپال، بلور و حتی گاه سفال است و یا از ظروف یکبار مصرف باتوجه به سبک زندگی استفاده می شود ولی هیچوقت از خود پرسیده اید جنس و کیفیت ظروف غذایی در یک خانم باردار چه اهمیتی دارد؟
1- ظروف سفالی :
از محاسن این ظرفها این است که اولا سبک هستند و ثانیا می توان انها را در مایکروفر گذاشت و همچنین قیمت مناسبی نیز دارند ولی هنگام استفاده از این ظروف این نکته قابل یاداوری است که رنگ ابی ظروف سفالی حاوی ترکیبات سرب بوده خطر مسمومیت با سرب را در مادر و جنین زیاد می کند.
2- ظروف مسی:
حسن ظروف مسی این است که غذا در آن خوب می پزد وچون مس عایق حرارتی خوبی است و به راحتی می توان پخت وپز را با آن کنترل کرد.
بدن یک خانم باردار به مقدار کم به مس نیاز دارد ولی مقدار بیشتر ایجاد مسمومیت میکند. سازمان غذاودارو امریکا نسبت به استفاده از ظروف مسی بدون پوشش هشدار داده است زیرا مس وارد غذا شده و ایجاد مسمومیت و اسهال و استفراغ می کند.از پختن غذاهای اسیدی نیز در ظروف مسی باید جدا پرهیز کرد زیرا مس با غذاهای اسیدی وارد واکنش های مضر می شود.
3-ظروف برنجی:
ظروف برنجی از ترکیب مس وروی ساخته می شوند. شایان ذکر است که ظروف برنجی بطور چشمگیری از تجمع باکتریها جلوگیری کرده و از میزان عفونتها حتی عفونتهای بیمارستانی جلوگیری می کنند.
4- ظروف آلومینیومی:
این ظروف سبک هستند و به خوبی حرارت را انتقال می دهند بیشتراز نیمی از پخت وپز امروزه در ظروف آلومینیومی انجام میشود.با هر بار پخت غذا در اینگونه ظروف مقداری آلومینیوم وارد غذای مصرفی می شود که این خود باعث مسمومیت بصورت اختلال در سیستم عصبی وحتی بروز آلزیمر و مسمومیت های کلیوی کبدی و التهاب مفاصل شده و در نتیجه باید توجه داشت که سبزیجات برگی شکل مثل کاهو و غذاهای اسیدی مثل گوجه فرنگی و ریواس اگر در ظرف آلومینیومی پخته شوند مقدار زیادی الومینیوم جذب می کنند البته سازمان بهداشت جهانی مقدارحدود 150میلیگرم آلومینیوم را در روز برای بدن مضر نمی داند زیرا می دانیم بیشتر داروها نیز از آلومینیوم ساخته شده اند.
5-ظروف تفلونی:
پرطرفدارترین و در عین حال مضرترین ظرف آشپزخانه می باشد. به علت دارا بودن پلیمر در حرارت های بالا می سوزد و گازهای سمی تولید می کند که در جنین باعث کوتاهی قد و سرطان و ناهنجاریهای دیگر می شود.
با هر بار پخت وپز لایه نازکی از تفلون به ظرف غذا می چسبد ورویه تفلونی ظرف بعد از مدتی از بین می رود. استری زیر آن نیز بعد از مدتی وارد غذا شده و سپس لایه الومینیومی ظاهر می شود که به راحتی با قاشق کنده شده و وارد غذا می شود واین خود باعث براز مسمومیت با آلومینیوم می شود که بصورت آلزیمر نرمی استخوان و کم خونی ظاهرمی شود.
6-ظروف یکبارمصرف
این ظروف باعث از بین رفتن ویتامینها و پروتیینهای موجود در غذاها شده و با تجمع موادسمی در بافت چربی باعث خستگی، عصبی شدن، بیخوابی، کاهش پلاکتهای خونی و انتقال موادخطرناک از راه ژن از نسلی به نسل دیگر میشود.
![](/imgs/no-img-200.png)
![](/imgs/no-img-200.png)
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم سعید جلیلی مناظره انتخاباتی مناظره قالیباف علیرضا زاکانی ایران پزشکیان
عید غدیر تهران هواشناسی قتل سازمان هواشناسی آلودگی هوا آتش سوزی فضای مجازی شهرداری تهران قوه قضاییه سلامت وزارت بهداشت
مسکن همسان سازی حقوق بازنشستگان بانک مرکزی قیمت طلا بازنشستگان حقوق بازنشستگان دولت سیزدهم قیمت دلار قیمت خودرو ایران خودرو خودرو قیمت سکه
سریال پایتخت فیلم میدان آزادی تلویزیون رسانه ملی تئاتر سینمای ایران سینما سریال
موبایل فضا
روسیه رژیم صهیونیستی غزه جنگ غزه اوکراین فلسطین لبنان اتحادیه اروپا حماس حزب الله لبنان چین ترکیه
یورو 2024 فوتبال پرسپولیس استقلال خوان کارلوس گاریدو مهدی طارمی لیگ برتر جواد نکونام باشگاه استقلال علیرضا بیرانوند جام ملت های اروپا لیگ برتر ایران
هوش مصنوعی فناوری دانش بنیان اپل عیسی زارع پور ناسا فیبرنوری
ویتامین دیابت مغز خواب سبزیجات افسردگی