پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
خطراتی که اسباببازیهای غیراستاندارد ایجاد میکنند!
سیمرغ: براساس تحقیقات انجام شده ۸۵درصد اسباببازیهای موجود در کشور از استانداردهای لازم برخوردار نیستند. مطالعاتی که توسط بنیاد علوم رفتاری تحت نظارت سازمان بهزیستی به فعالیت می پردازد، در سه سال گذشته انجام شده نشان میدهد اغلب اسباب بازی های کودکان استاندارد نیست.
براساس تحقیقات انجام شده ۸۵ درصد اسباب بازی های موجود در کشور از استانداردهای لازم برخوردار نیستند. مطالعاتی که توسط بنیاد علوم رفتاری تحت نظارت سازمان بهزیستی به فعالیت می پردازد، در سه سال گذشته انجام شده نشان می دهد اغلب اسباب بازی های کودکان استاندارد نیست.
با توجه به اینکه اسباب بازی ابزار کار کودکان است و دقت در انتخاب آن توسط والدین ضروری است اما متاسفانه اسباب بازی های موجود در بازار از نظر عدم رعایت برچسب طیف سنی باعث می شود که بسیاری از والدین اسباب بازی هایی را تهیه کنند که با سن کودکان هماهنگی ندارد و همین موضوع باعث بروز مشکلات ذهنی و رفتاری در کودکان می شود.
جداشدن قطعات، جنس اسباب بازی، رنگ و کیفیت آن بعد از تطبیق سنی، لازم ترین عوامل در اسباب بازی برای استفاده کودکان است. با آنکه سالیانه چهار هزار میلیارد تومان صرف واردکردن اسباب بازی می شود و بیش از ۷۰درصد اسباب بازی های موجود وارداتی هستند، حتی در اسباب بازی های وارداتی نیز این شرایط در نظر گرفته نشده است و تنها اسباب بازی هایی که توسط آموزش و پرورش تایید یا عرضه می شوند دارای اطلاعیه سنی هستند.
به طور کلی خطراتی که یک اسباب بازی غیراستاندارد می تواند برای کودک ایجاد کند، عبارتند از:
بریدگی
نخ یا ریسمان اسباب بازی های کشیدنی باید بدون گره باشد و قطر آن از یک ونیم میلی متر کمتر نباشد تا دست کودک را نبرد؛ اسباب بازی های مستهلک شده که در اثر شکستگی دارای لبه های تیز و برنده هستند باید از مجموعه اسباب بازی های کودک حذف شوند. اگر در ساخت اسباب بازی میخ یا پیچ به کار رفته است باید توجه داشت که در اسباب بازی فرو رفته باشد و قسمت های تیز و برنده آن بیرون نباشد.
در اسباب بازی های چوبی، سطح چوب باید کاملا صاف و صیقلی باشد. تراشه چوب می تواند ایجاد بریدگی کند. اسباب بازی های پلاستیکی باید از جنس مواد شکننده نباشند زیرا با کمترین ضربه شکسته شده و ایجاد لبه های تیز و برنده سلامتی کودک را به مخاطره می اندازد.
سوختگی
اسباب بازی هایی که به نوعی از یک منبع حرارتی استفاده می کنند باید به گونه ای طراحی شوند که باعث سوختگی و صدمه به کودک نشوند و این بخش از اسباب بازی از دسترس او دور باشد.
اسباب بازی های الکتریکی نباید با برق ۲۲۰ولت کار کند و در صورت استفاده از کاهنده و تبدیل کننده ولتاژ، این قسمت باید بیرون از اسباب بازی باشد. اسباب بازی هایی که باتری شارژی دارند نباید در حین استفاده کودک از اسباب بازی شارژ شوند؛ همچنین نباید از اسباب بازی برای شارژکردن باتری های دیگر استفاده کرد.
شکستگی
اسباب بازی هایی که بعد از بازی کودک به صورت پراکنده در روی زمین باقی مانده و جمع نمی شوند ممکن است باعث زمین خوردن کودک یا اطرافیان او شده و درنهایت آسیب دیدگی و شکستگی را به دنبال داشته باشد بنابراین به کودکان یاد دهید که پس از اتمام بازی اسباب بازی های خود را جمع کنند.
در اطراف وسایل پارکی موجود در زمین های بازی باید فضای کافی وجود داشته باشد چون ممکن است با بچه های خردسال برخورد کرده و باعث آسیب های شدید شود.
مسمومیت
بعضی از وسایل بازی دارای رنگ های غیراستاندارد و نامناسب هستند و اگر کودک آن را در دهان قرار دهد دچار مسمومیت می شود. وسایل بازی ای که دارای باتری هستند و باتری مدت زیادی در وسیله مانده می تواند به دلیل سولفاته شدن باتری و خروج مواد باتری در کودک ایجاد مسمومیت کند.
اگر مواد اولیه یا رنگ اسباب بازی دارای ترکیبات سربی خطرناک است، می تواند باعث مسمومیت تدریجی کودک شود. اسباب بازی هایی که کودک ممکن است آن را به دهان ببرد مثل سازدهنی یا دندان گیر که در اثر بزاق دهان یا عرق بدن، پوست یا دهان کودک را رنگی می کند باید از مواد استاندارد باشد چون باعث مسمومیت کودک می شود.
خفگی
کیسه های پلاستیکی موجود در بسته بندی اسباب بازی را نباید در دسترس کودک قرار داد چون ممکن است آن را به سر و صورت خود بکشد که احتمال خفگی وجود دارد. چشم ها و اجزای صورت عروسک باید به اسباب بازی به خوبی چسبیده یا دوخته شده باشد چون ممکن است کودک آن را با ناخن یا دندان کنده و باعث خفگی او شود.
اسباب بازی هایی که کودک وارد آنها می شود مثل چادر یا خانه عروسک باید طوری باشد که کودک بتواند در آن را به راحتی از بیرون باز کند. کودکان خردسال همه چیز را به دهان خود می برند بنابراین اسباب بازی هایی که کوچک تر از دهان کودک هستند می توانند مخاطره آمیز بوده و در اثر بلعیده شدن ممکن است مجاری تنفسی کودک را مسدود کنند.
وجود بند و ریسمان در اسباب بازی می تواند موجب خفگی کودک شود چون کودکان علاقه دارند بندها و ریسمان ها را به دور گردن خود بیندازند. این امر می تواند باعث خفگی کودک شود.
کبودی و کوفتگی
تـا شدن ناگهانی بـرخی اسباب بازی های تاشـو مـانند کالسکه عروسک، گیر کردن دست و انگشتان کودک را به دنبال خواهد داشت که موجب کوفتگی و له شدگی اندام وی خواهد شد. اگر در ساخت اسباب بازی فنر به کار رفته است باید در بدنه اسباب بازی جای داشته باشد به طوری که اگر از جای خود دررفت به دست و صورت کودک آسیب نرساند. بین قسمت های ثابت و متحرک اسباب بازی نباید حفره یا سوراخ به اندازه ای باشد که انگشت یا اعضای بدن کودک در آن گیر کند.
صدای بلند
اسباب بازی هایی که صداهای بلند و گوش خراش یا با فرکانس های نامتناسب با گوش انسان دارند، می توانند به شنوایی کودک آسیب برسانند. به صدا در آوردن تفنگ در نزدیک گوش کودک می تواند به پرده گوش وی آسیب جدی برساند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست