جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

نوزاد کم وزن، نیاز به مراقبت دارد؟


با پیشرفت‌های علم پزشکی، محققان بیان کرده‌اند نوزادانی که در هنگام تولد کم‌وزن و بسیار کوچک بوده‌اند، ‌در صورت زنده ماندن در سنین بزرگسالی شیوع اختلالات باروری در آن‌ها افزایش می‌یابد.
محققان یافته‌های خود را از 1206 زن سوئدی که از سال 1973 به بعد متولد شده‌اند و بین سال‌های  2005 تا 2010 به دنبال اختلالات باروری به مراکز ناباروری مراجعه می‌کردند، جمع‌آوری نمودند. علت اصلی ناباروری در خانم‌ها از پرونده‌های پزشکی بیماران تهیه شد. در حالی که جزئیاتی مانند اندازه‌ی آن‌ها هنگام تولد، سن و وزن از ثبت ملی تولد پزشکی سوئد جمع‌آوری شد.
ناباروری در این افراد در 38.5درصد از موارد به خانم‌ها، کمتر از 27درصد موارد به مردان، کمتر از 7درصد به هر دو و در 28درصد موارد به علل نامشخص نسبت داده شده است. حدود دو سوم از خانم‌ها وزن مناسب داشته‌اند، در حالی که حدود یک چهارم دارای اضافه‌وزن می‌باشند. یک نفر از هر 20 نفر چاق بود، در حالی که تقریباً 2.5درصد کم‌وزن بودند. در این میان، کمتر از 4 درصد از خانم‌ها قبل از موعد مقرر متولد شده بودند. با این نسبت مشابه در هنگام تولد لاغر بودند و کمتر از 6درصد نوزادان به طور غیرمنتظره کوچک بودند.
آنالیز داده‌ها نشان داد که خانم‌های با اختلالات باروری، تقریباً 2.5 برابر به احتمال زیاد هنگام تولد کمبود وزن داشته‌اند. به طور مشابه، به احتمال زیاد این خانم‌ها تقریباً سه برابر به طور غیرمنتظره کوچک بودند که علت اصلی ناباروری با علت ناشناخته می‌باشد.
محققان پیشنهاد داده‌اند که محدودیت رشد در رحم، رشد اندام‌های تناسلی نیز را تحت تأثیر قرار داده که به دنبال تحقیقات قبلی، محدودیت رشد در دوران جنینی با کاهش تخمک‌گذاری مرتبط است.  برخی از محققان به بیماری بزرگسالان با منشأ جنینی اشاره کرده‌اند.
محققان بیان کرده‌اند بنا به بررسی محدوده‌ی جغرافیایی بررسی آن در سایر کشورها توصیه می‌شود و قبل از نتیجه‌گیری قطعی نیاز به تحقیقات بیشتر می‌باشد. بنا به بیان این محققان در صورتی که تأیید ارتباط بین وزن کم و اندازه‌ی کوچک در هنگام تولد و ناباروری وجود داشته باشد، با پیامدهای شیوع اختلالات ناباروری همراه می‌باشد.