شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا

قصه‌هاي محلي فراموش شده‌اند


کتابک: تكنولو‍ژي‌هاي مدرن موجب كم توجهي به قصه‌هاي محلي در كشور شده و جايگاه فولكلور يا افسانه‌هاي محلي را كاهش داده است.

 عطاالله گلي‌حصار قصه‌گوي كردستاني با اعلام  اين مطلب در سيزدهمين جشنواره بين‌المللي قصه‌گويي گفت: کاهش جايگاه فولكلور در كشور ممكن است در آينده  موجب فراموشي كامل افسانه‌هاي محلي شود.

وي كه تجربه سال‌ها قصه‌گويي به زبان كردي را دارد توجه مسوولان را به فراموشي افسانه‌هاي محلي جلب كرد و گفت : اگر وضع به همين منوال پيش برود كم كم نقش افسانه هاي محلي كم‌رنگ مي‌شود. هر چند كانون بيشترين نقش را در احياي اين موضوع دارد اما رسانه‌هاي همگاني بايد به ترويج آن ياري كنند.

  حصارگلي گفت :من به قصه‌هايي علاقه‌مندم كه پرسش ذهني براي مخاطبان ايجاد كند و مخاطب با  تلاش براي پاسخ دادن به آنها و مشاركت در روند قصه، پاسخ‌هايش را دريابد و با درگير شدن باقصه تا انتها‌ي قصه پيش برود.

 وي افزود: همچنين قصه‌هايي براي مخاطبان به خصوص كودكان مفيد هستند كه نكات تربيتي داشته باشند و آموزنده باشند. كودكان نياز به رشد ذهني دارند و با علاقه مند شدن به قصه، كتاب و كتاب‌خواني هم علاقه مند مي‌شوند.

  وي با ضروري خواندن برگزاري جشنواره‌هايي از اين دست در مراكز استان‌ها تاكيد كرد: برگزاري چنين جشنواره‌هايي در رشد قصه‌گويي در استان‌ها بسيار موثر است.

  وي يكي از دلايل كم‌توجهي به قصه‌گويي در كشور را درآمد زا نبودن اين رشته خواند و گفت : قصه‌گویی در آمد زيادي ندارد، بنابراين بسياري از  قصه‌گوها بعد ازمدتي به  فكر مي‌افتند كه سراغ رشته ديگري بروند.

  وي كه تجربه ده سال قصه‌گويي را در كارنامه خودش دارد به ويژگي‌هاي يك قصه‌گوي خوب هم اشاره كرد و گفت: يك قصه‌گوي خوب بايد بتواند مخاطبان را جذب كند و قصه‌اش همواره اوج و فرود داشته باشد. قصه‌گوي خوب با حركات دست و مكث‌هايش قصه روایي ارایه مي‌دهد تا حوصله مخاطب سر نرود.

 سيزدهمينجشنواره بين‌المللي قصه‌گويي 22 آذر با حضور قصه‌گويان ايراني و قصه‌گويان 8  كشور جهان در مركز آفرينش‌هاي فرهنگي و هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان گشايش يافت. اين جشنواره تا 25 آذر به كار خود ادامه مي‌دهد.