چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۲۵ كلمه ای كه كودكان تا ۲ سالگی باید بدانند


بر اساس تحقیقات انجام شده، كودكان به طور متوسط ۱۵۰ كلمه می دانند، البته، بین ۷۵ تا ۲۵۵ لغت دانستن هم مسئله ای عادی است. اگر كودكی تنها ۵۰ كلمه یا كمتر از آن می دانست، این نشانه ای خطرناك است.
دانشمندان ۲۵ كلمه ای را كه هر كودكی تا دو سالگی باید از آن استفاده كند را مشخص كرده اند.
این ۲۵ كلمه عبارتند از: مامان، بابا، نی نی، شیر، اب میوه، سلام، توپ، بله ، خیر، سگ، موش، بینی، چشم، موز، بیسكویت، ماشین، داغ، ممنون، حمام، كفش، كلاه، كتاب، همه اش تمام شد، بیشتر و خداحافظ.
این ۲۵ كلمه بخشی از ۳۱۰ كلمه ای هستند كه دانشمندان آن را به صورت لیستی در آورده و والدین می توانند آن را به فرزندان خود آموزش دهند.
بر اساس تحقیقات انجام شده، كودكان به طور متوسط ۱۵۰ كلمه می دانند، البته، بین ۷۵ تا ۲۵۵ لغت دانستن هم مسئله ای عادی است.
اگر كودكی تنها ۵۰ كلمه یا كمتر از آن می دانست، این نشانه ای خطرناك است.
۲۵ كلمه ی مذكور در میان رایج ترین و اولین كلماتی  هستند كه كه در ابتدای به سخن آمدن استفاده می شود.
پروفسور لسلی رسكورلا می گوید: اگر كودكان در ۲۴ ماه از این كلمات استفاده نكنند، این بدین معناست كه انها دیر به سخن خواهند آمد.
بر اساس این گزارش، اگر كودكی در سن ۲/۵ سالگی هنور در استفاده از كلمات دچار مشكل است، انها را باید به پزشك برای سخن تراپی نشان داد.
در ادامه ی این گزارش هشدار داده شده است كه والدین نباید بگذارند كه این مسئله از ۳ سالگی عبور كند.
بر اساس این پژوهش، ۲۰ درصد كودكان از هم سن و سال های خود در به سخن آمدن، عقب هستند.
دانستن لغات كم در سن دو سالگی می تواند نشانه ی مشكلات زیادی باشد كه از جمله می توان به ناشنوایی و اوتیزم اشاره كرد.
پروفسور رسكورلا، به مدت ۱۵ سال ۷۸ كودك دو ساله را مورد بررسی قرار داده است. نیمی از انها دیر به سخن آمدند، اما مشكل دیگری نداشتند.
زمانی كه این كودكان به سن ۱۷ سالگی رسیدند، دایره ی لغات انها در حد خوب و متوسطی قرا داشت اما هنوز هم نسبت به كودكانی كه زود به سخن می ایند، ضعیف تر هستند.
همچنین، كسانی كه دیر به سخن می ایند، در انجام دادن كارهایی كه در ان نیاز به حافظه ی كلامی و یا گوش دادن به كلمات، جملات و شماره ها است، ضعیف هستند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.