شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
رابطه پدر و پسری، بهترين پدر براي پسر خود باشيد
نی نی بان: سحر كمالي نفر: تمام پدران، فرزندان خود را دوست دارند و ميخواهند بهترين پدر براي آنها باشند. در مورد نكات مورد توجه پدران در ارتباط با دخترانشان زياد صحبت شده و در ضمن دختران، خودشان به نوعي خود را به پدر نزديك ميكنند؛ اما فرزندان پسر به دليل خصوصيات خاص خود از پدر الگوبرداري ميكنند، ولي منتظر نزديك شدن پدر به خود هستند.
بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه چنانچه فقط فرزندتان را دوست بداريد و به فكر او باشيد، اما ندانيد چگونه با او ارتباط برقرار كنيد، متاسفانه پدر خوبي برايش نخواهيد بود.
در اين بخش به چند گروه از پدران اشاره ميكنيم و اميدواريم شما جزو هيچيك از آنها نباشيد تا بتوانيد ارتباطي به مراتب نزديكتر و صميميتر با فرزند پسر خود داشته باشيد.
البته نااميد نشويد، با رعايت برخي از نكات كوچك ميتوانيد بسيار بهتر و موثرتر از آنچه تاكنون بودهايد، باشيد. در ضمن لازم نيست يكشبه خود را تغيير دهيد، بلكه رعايت اين موارد در ارتباطات و تعاملات شما با فرزندتان بتدريج موجب استحكام رابطه خواهد شد.
ايدهآلگرا نباشيد
يك دفترچه برداريد و هر بار كه به طور مستقيم و يا غيرمستقيم به فرزندتان امر و نهي يا از او انتقاد ميكنيد، در اين دفترچه يادداشت نماييد. در پايان هفته، خودتان قضاوت كنيد كه چه بر سر فرزندتان آوردهايد.
برخي از پدرها ميخواهند تمام رفتارها و گفتارهاي فرزندشان را كنترل نمايند، در صورتي كه اين كار فقط به اعتماد به نفس او صدمه ميزند. اگر شما اين گونه هستيد، حداقل سعي كنيد روزي يك مورد از انتقادها و امر و نهيهايتان را كم كنيد و تا پايان هفته به نتيجه قابل قبولتري برسيد.
نكته ديگر اين كه به منظور تحسين و تشويق فرزندتان، منتظر بهترينها نباشيد. بسته به سنش در هر كاري كه سعي ميكند بخوبي انجام دهد، او را تشويق نماييد؛ چه اين كار ساختمانسازي با الگو باشد و چه انجام كامل تكاليف دبستان و يا حتي نحوه خوب غذا خوردن.
حتي وقتي ميشنويد كه در مدرسه يا جايي خارج از منزل رفتار خوبي داشته يا كار خوبي انجام داده، تشويق و حمايت خود را از او نشان دهيد تا احساس صميميت بيشتري ميان خود و او ايجاد كنيد.
مطمئن باشيد كه تشويق مادر و يا معلم و هيچكس ديگري، جايگزين تشويق و لبخندي كه شما به او ميزنيد، نخواهيد شد.
مثل بمب ساعتي نباشيد
در نظر بگيريد اگر رفتار و گفتار شما در يك روز كامل ضبط شود، چه خواهد شد. برخي از پدران مانند بمب ساعتي هستند. آنها در روز چندين بار منفجر ميشوند و يا حتي در آغاز ملايم بوده و پس از چندين ساعت به تدريج عصباني و عصبانيتر شده و نهايتا منفجر ميشوند.
اگر شما نيز اين گونه هستيد، جلوي آيينه برويد و چهره و حالت صدا و حتي لحن خود را جلوي آيينه تكرار نماييد. خواهيد ديد كه نهتنها فرزندتان بلكه هيچكس ديگري تمايل به تحمل شما در چنين لحظاتي ندارد. پس لطفا كمي تجديدنظر كنيد.
البته براي بهبود اين مورد، شيوهاي ساده وجود دارد و آن هم اين كه از كلمات و رفتارهاي جايگزين براي خود استفاده نماييد. بدين ترتيب كه كلمات يا رفتارهايي را از قبل به صورت قراردادي براي خود تعيين نماييد تا در صورت بروز عصبانيت و انفجار آنها را استفاده نماييد.
اين كار ميتواند از گفتن يك جمله ساده تا چند دقيقه استراحت و دراز كشيدن و يا هر چيز ديگري باشد.
بياحساسنباشيد
به موارد زير توجه نماييد و ببينيد كه از نظر احساسي، چه نوع رابطهاي با پسرتان داريد:
او را در آغوش ميگيريد.
ميگذاريد وقتي عصباني هستيد، هر رفتاري از شما سر بزند.
با هم ميخنديد و اوقات خوشي را ميگذرانيد.
وقتي چيزي موجب ناراحتي شما شده، با استفاده از كلمات و حالت چهره با او ارتباط برقرار ميكنيد.
وقتي عصباني هستيد، به طريقي متعادل عصبانيت خود را نشان ميدهيد، نه با حالت تهاجمي و دشمني و مخالفت با هر چيزي كه او ميگويد.
وقتي فردي از دوستان و آشنايانتان از دنيا ميرود، ميگذاريد كه پسرتان نيز از احساس شما باخبر شود يا اين كه ميخواهيد تنها باشيد و احساستان را مخفي نگه داريد.
وقتي در مورد وقايع و مسائل مختلف نظري دارد، از او ميخواهيد كه احساسات و عواطفش را بيان كند و يا دائما به او ميگوييد كه اشتباه ميكند و نبايد اين گونه فكر كند.
به موارد بالا فكر كنيد و سعي كنيد موارد درست را از نادرست تشخيص دهيد. شايد برايتان راحت نباشد كه به طرق گوناگون ابراز احساسات نماييد و يا حتي او را در آغوش گرفته و ببوسيد، اما بدانيد هرچه رفتارهايتان سادهتر و بازتر باشد و رفتاري دوستانهتر داشته باشيد، واكنشي به مراتب بهتر از جانب پسرتان دريافت خواهيد كرد.
بگذاريد او بداند چقدر دوستش داريد و چقدر موفقيت و خوشحالياش برايتان مهم است. حتي به او بگوييد كه چقدر از نحوه ضربه زدنش به توپ لذت ميبريد.
پدر غايب نباشيد
برخي از پدران در شبانهروز بيشتر از چند دقيقه در كنار فرزندشان نيستند و در مواردي شديدتر ممكن است چند روز و يا چند هفته به اقتضاي فعاليتهايشان در خانه نباشند. اين موضوع تاثير منفي بر فرزندان بويژه پسران دارد، زيرا آنها نياز به الگوي خود دارند. اگر شما نيز مشغله زيادي داريد، سعي كنيد از هر فرصتي براي بودن با فرزندان استفاده نماييد.
در شرايطي حتي ميتوانيد از محل كار با فرزندتان تماس بگيريد و نتيجه امتحان يا بازي فوتبالش را در تيم مدرسه از او بپرسيد تا او بداند با وجود غيبت از خانه، توجهي به مسائل مربوط به او داريد.
در غير اين صورت ممكن است فرزندتان بخصوص در سنين كودكي با انجام كارهايي كه ميداند دوست نداريد مانند فرياد زدن يا حتي رفتارهاي ناخوشايند، توجهي را كه نياز دارد، از شما طلب كند. در چنين مواردي، پيام رفتار او اين است: «من به بودن با شما و ارتباط با شما نياز دارم. لطفا به من فرصت بدهيد.»
پس سعي كنيد او را با راندن از خود نااميد نكنيد و خستگي و بيحوصلگي خود را بهانه نكنيد، زيرا تاثير اين كار به مراتب بدتر است تا اين كه چند دقيقه با او همراه شويد و سپس به نوعي بازي يا صحبت را كوتاه نماييد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست