یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

دانستنی‌های تغذیه‌ای مادران، بخور و نخورهای بارداری و شیردهی - قسمت اول


نی نی بان: مادران باردار و مادرانی که از نوزادان خود مراقبت می‌کنند باید بدانند تغذیه آن‌ها به طور مستقیم روی جنین یا کودک شیرخوارشان تاثیر دارد. بنابراین باید بدانند چه چیزهایی بخورند و از خوردن چه غذاهایی پرهیز کنند. در این سری از مطالب «دانستنی‌های تغذیه‌ای برای مامان‌ها» سعی می‌کنیم مادران را با خواص مواد خوراکی و غذاهای مختلف آشنا کنیم.

 


دانستنی‌های تغذیه‌ای مادران، بخور و نخورهای بارداری و شیردهی - قسمت اول

 

آرد کامل گندم: آرد گندم یکی از مهم‌ترین منابع انرژی برای کودکان محسوب می‌شود و مصرف آرد کامل گندم که سبوس آن گرفته نشده به سبب داشتن فیبر فراوان نسبت به آرد سفید برتری و ویتامین‌های مختلف مورد نیاز بدن به‌ویژه ویتامین B دارد.

تخم‌مرغ: این ماده غذایی یکی از منابع بسیار خوب پروتئین به‌ ویژه برای بچه‌هایی است که خیلی از خوردن گوشت خوش‌شان نمی‌آید. علاوه بر این، تخم‌مرغ روی هم دارد که باعث افزایش رشد قدی کودکان می‌شود.

موز: موز یکی از میوه‌های ضداسترس محسوب می‌شود و به دلیل داشتن ویتامین B در افزایش اشتهای کودک نیز موثر است. خلاف تصور عموم موز به‌دلیل داشتن فیبر فراوان برای رفع یبوست نیز موثر است و به پیش‌گیری از کم‌خونی در کودکان هم کمک می‌کند.

دارچین: این ادویه محبوب و خوش‌بو که حتی بچه‌های بدغذا هم معمولاً مشکلی با آن ندارند، در رفع کم‌خونی موثر است و باعت تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. هم‌چنین به‌علت داشتن تانن در درمان اسهال هم موثر است.