شنبه, ۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 18 May, 2024
مجله ویستا

حرکت، حتی با وجود موانع


حرکت، حتی با وجود موانع

برخی تأخیر را قاتل مخفی می‌دانند که در همه جا حضور دارد. از آنجایی که انسان همواره از سختی و ناراحتی‌ها گریزان است و از انجام کارهای خسته‌کننده، سخت، پیچیده، ریسک‌پذیر و... دوری …

برخی تأخیر را قاتل مخفی می‌دانند که در همه جا حضور دارد. از آنجایی که انسان همواره از سختی و ناراحتی‌ها گریزان است و از انجام کارهای خسته‌کننده، سخت، پیچیده، ریسک‌پذیر و... دوری می‌کند. در حالی است که گاهی مجبور و ملزم به انجام برخی از آنهاست. برای جلوگیری از به تأخیر انداختن کارها و حرکت به جلو، راه‌هایی وجود دارد که از آن جمله به موارد زیر اشاره می‌شود.

در تأخیر سختی بیشتری وجود دارد

به تأخیر انداختن کارها به خودی خود با سختی و ناراحتی بیشتری نسبت به انجام بموقع کار همراه است. با در نظر گرفتن میزان سختی کار در دو موقعیت متفاوت انجام بموقع و پس از تأخیر، تصمیم‌گیری برای انجام بموقع کار آسان‌تر خواهد بود.

اجبار:

با انجام بموقع کار و جلوگیری از به تأخیر انداختن آن، عزت نفس فرد بالا می‌رود و احساس بهتری خواهد داشت و این خود هدیه‌ای است که از انجام دادن بموقع کار می‌گیریم. بدین منظور گاهی یادآوری موفقیت‌های قبلی در انجام بموقع کار مؤثر است.

انجام کارهای کوچک:

در صورتی که تمایلی به انجام کار اصلی وجود ندارد گاهی انجام کارهای کوچکی چون تمیز کردن میز تحریر، شستن ظرف‌ها و... احساس فعالیت و انگیزه را ایجاد کرده و نیروی محرکه برای اقدام در جهت کار اصلی خواهد بود. علاوه بر اینکه بی‌نظمی و آشفتگی محیط، همواره تأخیر را به همراه دارد.

کسب انگیزه:

به تأخیر انداختن کارها تنها مربوط به انجام تکالیف و یا وظایف شغلی نیست بلکه مربوط به اموری است که مانند تغییر شغل و یا تجدیدنظر در روابط فردی تأثیر به‌سزایی در آینده دارند و به تأخیر انداختن آنها تا حدی مسیر زندگی را عوض می‌کند. برای جلوگیری از تأخیر در این کارها و تصمیم‌گیری‌ها، گام اول یادداشت کردن نکات مثبت و منفی انجام کار است.

این کار باید با دقت انجام شود و تأثیر آن در دوره زمانی

یک ساله، پنج ساله و... در نظر گرفته شود. باید دید با انجام ندادن این کار، چه چیزهایی از دست می‌رود و یا چه چیزهایی به دست می‌آید.

پس از آن و با مطالعه این لیست تصمیم‌گیری و حرکت به جلو آسان‌تر خواهد بود علاوه بر اینکه چشم‌انداز روشن‌تری نیز

پیش رو ایجاد خواهد شد.

پیوستگی:

یکی از علل اصلی به تأخیر انداختن کارها وجود مشغله زیاد است. لازم نیست همه کارها به یکباره انجام شوند، بلکه باید آنها را به وظایف و کارهای کوچکتر تقسیم کرده و پس از یادداشت آنها در یک لیست، از کوچکترین کار شروع کرد. هنگام کار نیز تنها باید به نخستین حرکت موجود فکر کرد و گام‌های بعدی را در نظر نگرفت. با این روش سرعت انجام کار چند برابر خواهد شد.

تغییر باورها:

مشکلی که باعث به تأخیر انداختن کارها می‌شود معمولاً با تغییر دیدگاه از بین می‌رود. بدین منظور باید به بازبینی باورها پرداخته و روش‌های مؤثرتر و بهتری را پیش رو قرار داد. آینده، گذشته نیست و هرگز نباید آینده را با باورهای گذشته محدود کرد.

زمانبندی:

یکی از روش‌های مؤثر برای انجام به موقع کار و جلوگیری از به تأخیر انداختن آن این است که، تنها پنج دقیقه به انجام کار اختصاص داده و سپس به انجام کارهای دلخواه پرداخته شود.

سپس دوباره پنج دقیقه دیگر زمان اختصاص داده و دوباره به انجام کارهای دیگر بپردازید. با این روش نه تنها کار به انجام می‌رسد بلکه احساس بهتری نیز خواهید داشت.