پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
شماره های مهم برای کودکان، دفترچه تلفنی که هر خانه لازم دارد
شهرزاد: معمولا یکی از صحنههایی که هر یک از ما، چندین بار شاهد آن بودهایم، صحنه صحبت کردن کودکمان با یک شخص خیالی و از طریق تلفن است. او، در حالی که کار بزرگترها را تقلید میکند، با شخصی آن طرف خط، دقایقی حرف میزند و بعد، خداحافظی کرده و گوشی را سر جایش میگذارد. دیدن این صحنه، غیر از خنداندن ما، یک پیآمد دیگر هم دارد؛ آگاه شدن ما از این موضوع که کودکمان قادر است تلفن را از سر جایش بردارد، شماره بگیرد و حرف بزند. پس، اکنون، وقت یاد دادن یکی از ضروریترین مهارتها به کودک است؛ تلفنهای ضروری!
از کجا شروع کنیم؟
همیشه به یاد داشته باشیم که آموزش، امری تدریجی و تکرارشونده است و هیچوقت با بیحوصلگی و عجله، راه به جایی نخواهیم برد.
زمانی که کودک، شاد و سرحال است، با یک تلفن قدیمی یا اسباببازی، سراغاش بروید و برایش توضیح دهید که «درست است که خانه، جای امن و راحتی برای ماست، ولی گاهی ممکن است حوادثی برایمان رخ دهد که به کمک دیگران نیاز داشته باشیم و برای کمک گرفتن از دیگران باید از طریق تلفن، ارتباط برقرار کنیم.»
چه شمارههایی؟
موارد لازم، ضروری و مهم را مشخص کنید. ردیف کردن شمارهها و سخنرانی کردن درباره موقعیتهای متعدد، فقط باعث سردرگمی و اضطراب کودک میشود. پس، چند مورد مهم را در نظر گرفته و با زبانی ساده، برایش توضیح دهید؛ با عبارت سادهای مثل «اگر دیدی بابابزرگ از خواب بیدار نمیشه، باید بره دکتر» آغاز کنید. سپس، کاری را که باید انجام دهد، توضیح دهید؛ مثلا بگویید «فوری 115 رو میگیری تا آمبولانس بیاد». در مورد آتشسوزی هم میتوانید بگویید «اگه دیدی خونه یا ساختمان، بوی دود میده یا آتیش گرفته، فوری باید ماشین آتشنشانی و آتشنشانها بیان، درسته؟». سپس، کاری را که باید انجام دهد، توضیح دهید؛ «زود 125 رو میگیری تا آتشنشانها بیان».
تهیه لیست
یک برگه مقوایی بلند و باریک تهیه کنید که به راحتی خراب و مچاله نشود. به ترتیب اولویت، شمارههای ضروری را با خط درشت و زیر هم بنویسید. دقت کنید که در عرض برگه، فقط یک ردیف و یک شماره وجود داشته باشد. مثلا بنویسید آمبولانس و روبهرویش 115 و آن طرف هم شکل یک آمبولانس را بکشید. در ردیف پایین، کلمه پلیس، روبهرویش 110 و روبهروی این دو، یک ماشین پلیس با چراغی گردان و آتشنشانی، شماره 125 با شکل ماشین آتشنشانی.
میتوانید شماره خانه مادربزرگ، خاله یا بستگانی را هم که نزدیک محل سکونت شما زندگی میکنند، به این لیست اضافه کنید. به یاد داشته باشید که وجود این شمارهها، در لیستی مفصلتر، برای شما و همه اعضای خانواده، ضروری است.
در آخر، از لیستتان، چند نسخه تهیه کنید و آن را روی در اتاق کودک، کنار در ورودی و کنار تلفن هم بگذارید.
یک تئاتر خانگی
دوشاخه تلفن را از پریز خارج کنید، خود را به خواب بزنید و از کودک بخواهید که در اتاق را باز کند و با دیدن شما، آمبولانس را خبر کند. سپس، شما نقش اپراتور را بازی کنید. او باید بتواند با اپراتور، آرام و شمرده صحبت کند.
نام و نامخانوادگی خود را بگوید، علت تماساش را شرح داده و آدرس خود را بدون اشتباه، اطلاع دهد. برایش توضیح دهید که جزییات را به دقت شرح دهد و تا اپراتور نخواسته، تماس را قطع نکند.
شاید انجام درست همه این کارها، برای بار اول، مشکل به نظر بیاید، ولی با چندین بار تمرین، او، بهراحتی، از پس این کار برخواهد آمد.
لیست بعضی از شمارهها که وجودش در منزل ضروری است:
اورژانس 115
آتشنشانی 125
فوریتهای پلیس 110
خانه یکی از بستگان که در کمترین زمان میتواند خود را به منزل شما برساند
حوادث آب 122
حوادث گاز 194
تاکسی تلفنی تهران 133
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست