چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
چقدر نگران زایمان زودرس باشم؟ (1)
نی نی بان، تکنم نجفی: اولین مطلب از بسته زایمان زودرس اطلاعات کلی را در مورد این نوع زایمان، شرایط تولد نوزاد نارس و ... در اختیار شما قرار می دهد.
نوزاد نارس به نوزادی گفته می شود که قبل از هفته 37 بارداری متولد شود. البته نوزادانی که بعد از هفته 32 بارداری به دنیا می آیند، ممکن است دارای نقایصی در رشد و تکامل باشند، اما همچنان شانس زنده ماندنشان بالاست.
به طور کلی، هر چه قدر ماندن جنین در رحم مادر طولانی تر شود، قدرتش بیشتر می شود چون ارگان های مختلف بدنش به تکامل رسیده، ریه هایش بیشتر برای تنفس آماده شده و توان بیشتری برای مکیدن سینه مادر بعد از تولد پیدا خواهد کرد.
آمار تولد نوزادان نارس چقدر است؟
در کشور انگلستان آمار زایمان زودرس چیزی حدود هشت درصد است و دو درصد از نوزادان قبل از هفته 32 بارداری مادر متولد می شوند.
اگر شما سالم هستید، و بارداری خود را به خوبی می گذرانید، احتمال زیادی وجود دارد که نوزادتان در وقت مناسب یعنی فاصله هفته 37 تا 42 بارداری متولد شود. در واقع احتمال زایمان زودرس مادران سالم که مشکلی هم در فرایند بارداری شان نداشته اند، فقط 2 درصد است.
اگر دچار زایمان زودرس شدم، چه کنم؟
اگر مطمئن نیستید علائمی که تجربه می کنید به دلیل این است که دارید دچار زایمان زودرس می شوید یا نه، بهتر است با پزشکتان تماس بگیرید تا نشانه های مشکوکی که دارید مورد بررسی قرار بگیرند؛ اما اگر:
1. کیسه آبتان ترکید
2. قبل از هفته 37 بارداری بودید و انقباضات رحمی تان شروع شد
بهتر است فوراً خودتان را به مراکز درمانی برسانید.
اگر مشکوک به زایمان زودرس باشم، در بیمارستان چه اقداماتی برایم انجام می شود؟
وقتی با علائم مشکوک زایمان زودرس به بیمارستان مراجعه می کنید ممکن است کاملا دست و پای خود را گم کرده و مضطرب باشید. در این مرحله پرستار یا پزشک از شما می خواهد علائم تان را برایش بازگو کنید و بگویید که از کی و با چه سرعتی شروع شده اند. علاوه بر این در مورد سابقه زایمان زودرس در بارداری های قبلی نیز از شما سؤال خواهند کرد. سپس معاینه می شوید و ممکن است نیاز به چکاپ واژینال و سونوگرافی داشته باشید. انجام این معاینات جهت بررسی میزان باز شدن دهانه رحم ضروری است.
آزمون فیبرونکتین جنینی یکی دیگر از تست هایی است که احتمالا در بیمارستان از شما گرفته خواهد شد. جواب این تست به پزشک نشان می دهد که انقباضات رحمی شما یک هشدار گمراه کننده است یا درواقع نشان می دهد که نزدیک زمان زایمان هستید.
اگر کیسه آب نترکیده باشد و هیچ نشانه هایی از شروع زایمان زودرس نداشته باشید، احتمالا می توانید به خانه برگردید. این وضعیت در مورد نیمی از خانم هایی که با علائم زایمان زودرس به بیمارستان می روند، اتفاق می افتد ولی نیم دیگر به اتاق زایمان منتقل می شوند.
اگر وارد مرحله زایمان شدم، چطور؟
اگر بین هفته 24 و 34 بارداری باشید، پزشک شما می تواند برایتان تزریق استروئید را شروع کند تا به کمک آن ریه های کودک به بلوغ برسد. استفاده از استروژن در این مرحله خطر ابتلا به برخی از مشکلات اولیه را برای کودک شما کاهش می دهد.
دارویی به نام Tocolytics نیز وجود دارد که انقباضات رحمی را به تأخیر می اندازد و زمان کافی در اختیار جنین قرار می دهد تا استروئید روی ریه هایش اثر کند. البته Tocolytics تنها در شرایط خاص تجویز می شود مثلا وقتی که زایمان خیلی زودتر از موعد آغاز شده است، وگرنه حتی استفاده از این دارو هم نمی تواند فرایند زایمان زودرس را به طور کامل متوقف کند.
اگر کیسه آبتان پاره شده، ماما یا پزشک با یک سواب از مهبل (واژن) شما نمونه می گیرد تا روی ترشحات واژینال آزمون تشخیص عفونت های باکتریایی مانند استرپتوکوک گروه ب انجام شود. در این مرحله اگر عفونتی دیده شود برایتان آنتی بیوتیک داخل وریدی تجویز می کنند تا احتمال ابتلای جنین به عفونت طی فرایند زایمان کم شود.
همچنین دکتر یا ماما ضربان قلب جنین را به طور مرتب چک می کنند و در صورت نیاز مسکنی به شما داده می شود تا دردهای تان کمی تسکین پیدا کند. البته مصرف پتدین یا سایر داروهای مشابه می تواند روی تنفس جنین اثر بگذارد.
در ضمن اگر بیش از 34 هفته از بارداری شما می گذرد و دچار علائم زایمان زودرس شده اید، ممکن است این شانس را پیدا کنید که به طور طبیعی و از طریق واژن زایمان کنید اما اگر جنین دچار مشکل شده یا خود شما خونریزی شدید داشته باشید، انجام سزارین ضروری است.
هنگامی که نوزاد نارس متولد می شود، چه اتفاقی می افتد؟
1. اگر کودک تان در نتیجه زایمان زودرس و در اوایل هفته 34 تا هفته 36 بارداری، متولد شده، ممکن است به هیچ درمانی نیاز نداشته باشد. در این مرحله نحوه تغذیه، قند و فشار خون نوزاد بررسی شده و اگر عفونت داشته باشد احتمالا به بخش مراقبت های ویژه منتقل می شود.
2. اگر کودک تان در نتیجه زایمان متوسط زودرس به دنیا آمده (یعنی حوالی 32 هفته تا 33 هفته بارداری)، ممکن است به مراقبت ویژه نیاز داشته باشد چون مشکلات تنفسی، تغذیه ای و عفونت در این نوع تولدها شایع است.
3. اگر نوزاد شما خیلی زود (حوالی 28 هفته تا 31 هفتگی بارداری) متولد شده، به احتمال زیاد نیاز به بستری در بخش مراقبت های ویژه دارد چون در این حالت خطر هیپوترمی (افت دمای بدن)، قند خون پایین و عفونت برای او بسیار بالاست.
4. اگر نوزاد شما بسیار زودتر از موعد مقرر یعنی قبل از هفته 27 بارداری به دنیا آمده، شاید حتی نیاز باشد به بیمارستان تخصصی تری منتقل شود چون نه فقط در معرض خطر هیپوترمی، قند خون پایین، فشار خون پایین و عفونت است بلکه برای تنفس کردن هم به کمک نیاز دارد.
5. متأسفانه نوزادانی که قبل از هفته 23 یا 24 بارداری متولد می شوند، شانس بسیار کمی برای زنده ماندن خواهند داشت.
اگر می خواهید درباره شرایط زایمان زودرس بیشتر بدانید، ادامه مطالب این بسته را در این صفحه ببینید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست