چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا

مادران باردار توجه کنند


یکی از ضروری ترین نیازهای مادر در دوران بارداری، داشتن یک رژیم غذایی سالم و مناسب است تا از افزایش گلوکز و انسولین کودک جلوگیری کند. افزایش گلوکز و انسولین از نشانه های ابتلا بە دیابت و سندرم متابولیک می باشند. مطالعات نشان می دهند کە بر خلاف باور عمومی، مادر باردار لازم نیست بە اندازه دو نفر غذا بخورد. کیفیت رژیم غذایی مادر در دوران بارداری نقش مهمی در رشد جنین و همچنین سطح گلوکز و انسولین کودک بعد از تولد ایفا می کند.

بر اساس تحقیقات رژیم غذایی غنی از چربی در دوران بارداری منجر بە دیابت در کودک می گردد حتی اگر مادر، مبتلا بە دیابت و چاقی نباشد. بە این معنی کە سطح گلوکز و انسولین خون کودک بالا بوده و مقاومت انسولین نیز در او ملاحظه می گردد. رژیم غذایی نامناسب مادر، تکامل پانکراس (لوزالمعده) جنین را تحت تاثیر قرار می دهد. پانکراس مسئول تولید هورمون انسولین در بدن است. از سوی دیگر زمانی کە مادر باردار بە اندازه کافی مواد غذایی مصرف نکند، ذخایر گلوکز بافت های جنین کاهش می یابند تا مقدار کافی از این قند در اختیار مغز قرار گیرد. این اتفاق منجر بە کاهش رشد جنین می گردد. در صورتی کە مادر بە میزان کافی انرژی دریافت کند، میانگین وزن نوزاد در هنگام تولد ۳٫۳ تا ۳٫۵ کیلوگرم خواهد بود.
پژوهشگران معتقدند کە در حدود نیمی از زنان از رژیم های غذایی با کیفیت پایین پیروی می کنند کە سرشار از منابع حیوانی و چربی های اشباع و فاقد کربوهیدرات ها، سبزیجات و منابع گیاهی است. همچنین بیش از یک سوم زنان عادت های غذایی نامناسب داشته و این عادات را در دوران بارداری نیز ترک نمی کنند. لازم است بە مادران آگاهی داده شود کە در دوران بارداری رژیم غذایی مناسب و سالم داشته باشند کە حاوی همه گروه های غذایی بە میزان کافی باشد. برائ دستیابی بە این هدف بهتر است کە از یک متخصص تغذیه کمک گرفته شود.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.