پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

میوه های آلرژی زا در کودکان


میزان مصرف میوه نه در میان كودكان و نه در میان بزرگسالان واحد دقیقی ندارد. كودك در یكسالگی روزانه هزار كیلوكالری دریافت می‌كند و به ازای هر سال، 100 كیلوكالری بر میزان دریافت انرژی‌اش افزوده می‌شود كه 50 تا 60 درصد از این انرژی از طریق منابع قندی، 15 تا 20 درصد از طریق پروتئین‌ها و بقیه از طریق چربی‌ها باید تامین شود.

بنابراین بخشی از قند دریافتی را می‌توان به‌صورت میوه به كودك داد كه به ازای 100 گرم میوه، 15 گرم ماده قندی وجود دارد و در هر گرم قند هم 4 كیلوكالری انرژی، نهفته است. اما به هر حال مصرف میوه باید به حدی باشد كه كودك دچار مشكل نشود. نكته قابل اهمیت آن است كه باید از دادن نوبرانه‌ها به كودكان اجتناب كرد چون ممكن است سمپاشی آن‌ها درست انجام نشده باشد و ایجاد مسمومیت كند.

از سوی دیگر، والدین می‌توانند برای ایجاد تنوع در خوردن میوه، آن‌ها را به‌صورت كوچك خرد كرده، و یا به‌صورت سالاد میوه درآورده و با ریختن كمی آبلیمو، كشمش، دانه‌ها و مغزها یك میان‌وعده بسیار دلچسب برای کودکشان تهیه كنند. 

میوه‌های حساسیت زا کدامند؟
حساسیت در اثر عوامل ژنتیك که سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال می‌كند، ایجاد می‌شود. در میان غذاهای مختلف حساسیت‌زا، بخشی از میوه‌ها هم قرار دارند.

برخی از این میوه‌ها عبارتند از:
توت‌فرنگی، كیوی و ‌نارنگی. در مورد توت‌فرنگی به‌دلیل خلل و فرجی كه در این میوه وجود دارد معمولا شست‌و‌شوی آن درست انجام نمی‌شود به همین دلیل ممكن است علاوه بر ایجاد حساسیت، مسمومیت هم ایجاد کند.

بنابراین در مصرف این میوه برای کودکان باید احتیاط لازم را بجا آورد. به شکلی که برای شستن اینگونه میوه‌ها، پس از چند بار شستن با آب، باید میوه را با ماده ضد عفونی کننده شستشو داد و سپس آبکشی نمود. البته از آنجایی که میوه‌های تابستانی اغلب با پوست خورده می‌شوند، باید در شستشوی آنها نهایت دقت را بکار برد.