شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
مجله ویستا

تغذیه سالم در بارداری، تخم مرغ ضرر دارد؟


با این‌که پیشتر تصور می‌شد تخم‌مرغ به دلیل داشتن کلسترول بالا و احتمال ابتلا به باکتری سالمونلا غذای مناسبی برای زنان باردار نمی باشد، مطالعات اخیر نشان داده است که مصرف آن در دوران حاملگی می‌تواند مواد مغذی مورد نیاز بدن این زنان را تأمین بکند.
یافته‌های جدید نشان می‌دهد که موادمغذی موجود در تخم‌مرغ برای سلامتی به ویژه سلامتی مادران باردار بسیار مفید می باشد.
 
مقامات سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا معتقدند ماده «کولین» از جمله مواد مغذی مفید به شمار می‌رود که به دلیل اهمیت در رشد سیستم عصبی مرکزی جنین داخل رحم، برای زنان باردار بسیار حائز اهمیت می باشد.
 
محققان گفته‌اند یافته‌هایشان نشان داده است که مصرف بالای «کولین» در سه ماهه دوم بارداری با افزایش مهارت‌های حافظه بصری کودکان ۷ ساله ارتباط داشته است. «کولین» در گروه ویتامین‌های B طبقه‌بندی می‌شود و عملکردهای مشابهی با این گروه ویتامین‌ها دارد.
دانشمندان در سال ۱۹۹۸ به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه ۴۲۵ میلی‌گرم «کولین» برای زنان باردار توصیه شده است اما به دنبال انتشار خبرهایی مبنی بر این که احتمال ابتلا به باکتری سالمونلا با خوردن تخم‌مرغ افزایش می‌یابد و کلسترول بالای تخم‌مرغ برای مبتلایان به چربی خون مضر می باشد، بسیاری از افراد مصرف این ماده مغذی را به حداقل رساندند یا از رژیم غذایی خود حذف کردند. تخم‌مرغ به عنوان یک ماده پروتئینی، به ویژه در وعده صبحانه می‌تواند نیاز روزانه بدن را تأمین بکند.