دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

اختلالات هورمونی در زنان و اوتیسم


 محققان می‌گویند ارتباطی بین اختلالات طیف اوتیسم و اختلالات هورمونی در زنان وجود دارد. به نظر می‌رسد در زنانی که میزان هورمون مردانه افزایش می‌یابد  احتمال ابتلای کودک به اختلالات اوتیستیک بیشتر است.
 محققان موسسه karolinska در استکهلم سوئد در تحقیقی اپیدمیولوژیک در مورد عوامل ایجاد کننده احتمالی اختلال اوتیسم در مقاله‌ای که در مجله پزشکی Molecular Psychiatry منتشر شد اعلام کردند که بین اختلالات طیف اوتیسم و افزایش ترشح هورمون مردانه در زنان ارتباطاتی وجود دارد. محققان در بررسی‌های خود پرونده پزشکی کودکان 4 تا 71 ساله سوئدی که بین سال‌های 1984 تا 2007 متولد شده بودند را زیر نظر گرفتند.
بررسی‌ها نشان داد رابطه آماری بین اوتیسم و ابتلای زنان به نشانگان تخمدان پلی‌کیستیک وجود دارد. در 5 تا 15 درصد زنانی که میزان ترشح هورمون آندروژن در طول بارداری بالا بوده است ابتلا به اختلالات طیف اوتیسم در فرزندانشان مشاهده شد.
در زنانی که این موضوع  با چاقی همراه می‌شود حتی درصد ابتلای کودکان به Tsa افزایش می‌یابد. البته هنوز نمی‌توان در این رابطه صددرصد صحبت کرد ولی این تحقیق زمینه ساز توجه بیشتر به علائم طیف اوتیسم در کودکانی است که مادرانشان مبتلا به نشانگان تخمدان پلی‌کیستیک هستند. طبق آمار مرکز انسرم فرانسه 100 هزار جوان زیر 20 سال  به اختلالات نافذ رشد یا TED و حدود 30 هزار کودک به اختلالات طیف اوتیسم مبتلا هستند.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.