جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

چـای سـبز را در ظـرف فـلزی نـگهـداری کنید


چـای سـبز را در ظـرف فـلزی نـگهـداری کنید

گیاه چای سیاه و سبز یکی است ولی در روند تولید آنها تفاوت زیادی وجود دارد. چای سیاه از پلاسیده و تخمیرکردن برگ چای تهیه می‌شود ولی چای سبز از خشک کردن سریع برگ‌های چای به دست می‌آید...

گیاه چای سیاه و سبز یکی است ولی در روند تولید آنها تفاوت زیادی وجود دارد. چای سیاه از پلاسیده و تخمیرکردن برگ چای تهیه می‌شود ولی چای سبز از خشک کردن سریع برگ‌های چای به دست می‌آید...

چای سبز اصالتا بومی کشور چین است اما در کشورهای ژاپن، کره‌جنوبی و اندونزی هم آن را تولید و حتی به کشورهای دیگر صادر می‌کنند. این نوشیدنی خوش‌عطر طرفداران زیادی را بین ساکنان اروپای غربی‌ پیدا کرده است و ساکنان آسیای شرقی نیز آن را به عنوان نوشیدنی اصلی‌ در میهمانی‌ها سرو می‌کنند. چای سبز معمولا بوی زیادی ندارد و نوع اصلی یا تقلبی‌ آن را فقط می‌توان از طریق آزمایشگاه‌ها تشخیص داد.

چای سبز چینی هم مانند برنج ایرانی، انواع و اقسام مختلف و کیفیت‌های متفاوتی دارد. چای سبزی که تولید خود کشور چین باشد و با مواد دیگری مخلوط نشده باشد مناسب‌ترین نوع چای سبز است. اگر چای سبز کیسه‌ای از برگ چای خالص تهیه شده باشد، کیفیت و خواص چای سبز معمولی را دارد ولی اگر رنگ مجاز خوراکی، اسانس یا مواد دیگری برای جلب مشتری به چای‌های سبز کیسه‌ای اضافه شود، این محصولات دیگر کیفیت چای سبز معمولی را نخواهند داشت. در واقع هرچه شکل و عطر کالایی که می‌خواهید مصرف کنید به محصول اولیه‌اش نزدیک‌تر باشد، آن کالا کیفیت و خواص بیشتری خواهد داشت. برخی افراد با توجه به ذائقه‌شان برای از بین بردن طعم و بوی چای سبز و دادن طعمی دلخواه به آن، طعم‌دهنده‌های مصنوعی به آن اضافه کنند اما این کار درحقیقت کیفیت محصول را پایین می‌آورد. بهتر است چای سبز را به صورت بسته‌بندی‌ تهیه و آن را در محیطی خشک و ظروف فلزی که بهترین نوع هستند، نگهداری کنید. یادتان باشد که ظروف پلاستیکی برای نگهداری چای سبز مناسب نیستند.

نگاه متخصص فارماکوگنوزی

دکتر محمدحسین صالحی سورمقی

استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران