پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

ایمنی زنان باردار در خودرو، 5 نکته مهم


جنین در شکم مادر معمولا در امنیت کامل به سر می‌برد اما سفر و جابه‌جایی با اتومبیل در صورت بروز تصادف می‌تواند خطرناک باشد. طبق گزارش مراکز کنترل و جلوگیری از بیماری (CDC) سالانه 32800 زن باردار در تصادفات رانندگی حضور دارند. و طبق مرکز امنیت جاده‌ای آمریکا (SafetyBeltSafe) چنین تصادفاتی دلیل اصلی مرگ و آسیب‌های جدی در دوران بارداری به شمار می‌روند. در ادامه بررسی می‌کنیم که چگونه می‌توان با اتومبیل، سفری ایمن داشت و چرا باید در صورت تصادف باید با پزشک خود تماس بگیرید (حتی در صورت یک ضربه‌ی خفیف). به خاطر داشته باشید که بدن شما امن‌ترین خانه‌ی فرزند به شمار می‌رود!
پنج نکته برای ایجاد امنیت در هنگام رانندگی یا حضور در ماشین:
کمربند ایمنی را صحیح ببندید: اداره‌ی ملی ایمنی ترافیک در بزرگراه‌ها (NHTSA) توصیه می‌کند که زنان باردار، کمربند ایمنی خود را در قسمت ترقوه (میان گردن و بالای دست) به درستی ببندند و قسمت ایمنی مربوط به پاها را نیز در بخش زیر شکم و بالای ران محکم کنند (هرگز آن را روی شکم یا بالای آن نبندند). کمربند ایمنی را خیلی سفت نبندید و مطمئن شوید که بخش مربوط به شانه‌ها از سینه‌ عبور کند. هرگز آن را پشت دست یا بدن قرار ندهید.
از کمربند ایمنی مخصوص شانه و کمر استفاده کنید: چه راننده باشید چه مسافر، اطمینان حاصل کنید که کمربند شما دارای قسمت مخصوص شانه و کمر است. صندلی وسط عقب خودرو، امن‌ترین صندلی موجود در اتومبیل است، بنابراین اگر این صندلی در خودروی شما دارای کمربند هم باشد، امن‌ترین جا برای نشستن شما است.
مسافر باشید: در صورت امکان، رانندگی نکنید، به خصوص در ماه‌های آخر که شکم به فرمان اتومبیل نزدیک‌تر می‌شود. چرا که در این شرایط، در صورت بروز تصادف، به رحم و قسمت پایینی شکم آسیب خواهد رسید.
فاصله‌ی خود را از فرمان حفظ کنید: اگر ناچار به رانندگی شدید، صندلی خود را تا جای ممکن عقب بکشید و آن را از فرمان اتومبیل دور کنید. سعی کنید حداقل ده اینچ (به اندازه‌ی طول یک ورق کاغذ) با فرمان فاصله داشته باشید. هم‌چنین مطمئن شوید که جهت فرمان بیشتر به سوی سینه متمایل باشد نه شکم.

به جلو خم نشوید:
به صندلی تکیه دهید به طوری که کمربند ایمنی، فشار زیادی به بدن وارد نکند. این روش، حرکات مایل به جلوی شما را در صورت بروز تصادف کاهش می‌دهد و باعث می‌شود که کیسه‌ی هوا به درستی عمل کند.
در صورت بروز تصادف چه کنم؟
حتی اگر دچار یک تصادف جزئی شدید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید. احتمالا او از شما خواهد خواست که به مطب مراجعه کنید تا ضربان قلب جنین مورد بررسی قرار گیرد (که به آن مانیتورینگ جنین گفته می‌شود) و اطمینان حاصل شود که به شما یا جنین آسیبی وارد نشده است. اگر احساس آسیب‌دیدگی نداشته باشید هم ممکن است در معرض خطر باشید. طبق گزارشات CDC، زنان باردار در تصادفات بدون آسیب، بسیار در معرض خطر زایمان پیش از موعد قرار دارند. برای مثال، احتمال جدا شدن زودرس جفت پیش از زایمان افزایش می‌یابد که همین امر باعث زایمان زودرس می‌شود.
آیا کیسه‌ی هوای خودرو (air bag) برای زنان باردار مناسب است؟
متخصصان پاسخ این پرسش را مثبت اعلام کرده‌اند. به گزارش NHTSA، ترکیب کیسه‌ی هوا و کمربند ایمنی در صورت استفاده‌ی صحیح (به روش‌های ذکر شده) را می‌توان امن‌ترین روش در خودرو برای زنان باردار دانست. کالج تخصصی زنان و زایمان آمریکا نیز بر اهمیت استفاده از کمربند ایمنی و کیسه‌ی هوا به طور صحیح تاکید دارد. کیسه‌های هوای کناری در خودروها، ممکن است باعث ایجاد آسیب در زنان باردار شود. در بسیاری از موارد، خطر اصلی، همان چیزی است که خودرو با آن تصادفی می‌کند (یک خودروی دیگر یا یک درخت و غیره)، بنابراین بهتر است از نشستن در کنار محفظه‌ی ذخیره‌سازی کیسه‌های هوا در بخش‌های کناری خودرو اجتناب شود.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.