چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

علایم سقط شدن جنین را بشناسید


نی نی بان، گروه ترجمه: برای اینکه بفهمید آیا علایمی که مشاهده می کنید مربوط به سقط شدن بچه هستند، باید این موارد را بدانید.


علایم سقط شدن جنین را بشناسید

به جای حس حالت تهوع صبحگاهی یا هوس زیاد برای خوردن بستنی، سقط شدن جنین در بیست هفتگی یکی از رایج ترین اتفاق های دوران بارداری است. حدود 30 درصد از بارداری ها پیش از اینکه خود شخص بداند که باردار شده، از بین می روند. تخمین زده شده که حدود 15 درصد از بارداری های تائید شده هم به سقط جنین منجر می شوند. پزشکان و متخصصان توصیه می کنند که خانم های باردار، عوامل ریسکی و علایم سقط جنین را بدانند. در این صورت اگر آنها در معرض سقط جنین باشند، می توانند علایمی که منجر به این رویداد می شود را زودتر تشخیص دهند. عواملی نظیر سن بالای بارداری، کم وزنی یا اضافه وزنی بیش از حد، داشتن دیابت، فشار خون بالا، سیگار کشیدن و مصرف زیاد مشروبات الکلی را به عنوان نشانه های سقط جنین می دانند. اگر هر یک از علایم سقط جنین را مشاهده می کنید، باید حتما با پزشک خود تماس بگیرید و از فعالیت هایی که به باز شدن واژن مربوط می شوند یا فعالیت هایی که می توانند حال شما را بدتر کنند، خودداری کنید. علایم سقط جنین شامل این موارد هستند:
 
خونریزی
خونریزی به صورت معمول اولین نشانه سقط جنین است ولی ممکن است تشخیص اشتباهی به شما بدهد. حدود 30 درصد خانمها در زمان بارداری خونریزی دارند. ولی همه آنها بچه خود را از دست نمی دهند حتما در صورت مشاهده خونریزی با پزشک خود تماس بگیرید و او می تواند سلامت شما و بچه را چک کند.
 
درد
درد وقتی با علایم دیگر نظیر خونریزی همراه است یکی دیگر از علایم سقط جنین است. درد ممکن است در شکم، لگن یا کمر ظاهر شود و می تواند شدت آن از درد ملایم تا دردها و گرفتگی های شدید موقع عادت ماهیانه متغیر باشد. تشخیص دقیق اگر دردها عادی هستند سخت است. برای اینکه حتی دردهای شکمی شدید هم ممکن است در دوران آغاز بارداری، به دلیل اینکه بدن به دلیل رشد رحم بزرگ می شود، معمول و متداول باشند.
 
کاهش فعالیت های بدن
 بیشتر سقط جنین ها در سه ماهه نخست رخ می دهند ولی علایم از دست دادن جنین در ادامه بارداری می تواند متفاوت باشد. یکی از راههای اولیه برای تشخیص سلامت بچه دقت داشتن به فعالیت هایتان است. اگر متوجه کاهش ناگهانی و شدید فعالیت های آن می شوید، حتما این موضوع را با دکتر در میان بگذارید تا آزمایش های لازم را روی شما انجام دهند.
 
تغییر در علایم بارداری
 اگرچه این امر خیلی در سقط جنین ها متداول نیست ولی می تواند سقط جنین به تغییراتی در علایم بارداری نظیر حالت تهوع و استفراغ یا حساسیت هایی در موقع لمس پستان مربوط باشد. اگر پیش از سه ماهه دوم بارداری تغییری در این علایم مشاهده شد، ممکن است دلیل آن کاهش در هورمون های بارداری باشد. آزمایش خون می تواند سطح هورمون های بدن زن را مشخص کند و در مورد اینکه آیا بارداری او همچنان قابل ادامه هست یا خیر نظر نهایی دهد.

متاسفانه هیچ دلیل ثابت شده ای برای سقط جنین وجود ندارد و برای اینکه از این موضوع مطمئن شوید، درصورتی که با هر یک از این علایم روبرو هستید و نگرانی هایی در مورد خطرات احتمالی سقط شدن جنین دارید، باید با پزشک خود حرف بزنید.