چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
روی هدف تمرکز کنید
تحقیقات روانشناسان نشان میدهد وجه تمایز انسانهای موفق و ناموفق در کار، میزان تمرکز آنها روی کاری است که انجام میدهند. شما میتوانید با تمرکز نیروهای ذهنی و تواناییهایتان روی چند فعالیت مهم و محدود بسیار بیشتر از یک انسان معمولی و در زمانی بسیار کوتاهتر به موفقیت برسید. همانطور که انرژی متمرکز در اشعه لیزر میتواند فولاد را برش دهد، توانایی در تشخیص مهمترین عامل موفقیت، شما را قادر میسازد به بالاترین سطوح موفقیت برسید. تشخیص اینکه در هر ساعت و دقیقه از زندگیتان روی چه موضوعی تمرکز کنید نیز عامل مهمی در رسیدن به نتیجه مطلوب است.
قانون ۲۰ و ۸۰ میگوید که ۸۰ درصد نتایجی که به دست میآورید، نتیجه ۲۰ درصد فعالیتهای شماست، ۲۰ درصد از مشتریهایتان ۸۰ درصد از کل فروش شما را تامین میکنند؛ یا ۲۰ درصد از تولیدات یا خدماتی که ارائه میکنید ۸۰ درصد سود شما را فراهم میآورد. در تمام امور زندگی همین قاعده حاکم است. اگر میخواهید تمرکزتان در کار را افزایش دهید و در کارتان موفق شوید، از راهکارهای زیر که روانشناسان ارائه کردهاند، استفاده کنید؛
● فهرست تهیه کنید
ابتدا فهرست تمامی هدفها و فعالیتهای ممکنی را که میتوانید انجام دهید، تهیه کنید. سپس با بررسی دقیق آنها به این نتیجه برسید که کدام یک از آنها جزو ۱۰ تا ۲۰ درصد از کارهایی هستند که ۸۰ یا ۹۰ درصد از نتایج موردنظر شما را به بار میآورند. سپس وارد عمل شوید و تصمیم بگیرید که دقت بیشتری در فعالیتهای محدودی کنید که میتواند در زندگی شما تحول واقعی ایجاد کند یعنی وقت کمتری صرف فعالیتهای کم اهمیتتر کنید. اگر به این قانون ساده عمل کنید، میتوانید همزمان اوقات فراغت و درآمد و کارایی خود را دوبرابر کنید.
● اوقات فراغت داشته باشید
سعی کنید این قالب ذهنی قدیمی را که تنها راه افزایش موفقیت و درآمد، افزایش ساعت کاری است، بشکنید. وقتی شما با صرف انرژی کم به اهداف خود برسید، مسلما وقت بیشتری برای اوقات فراغت خواهید داشت. همین امروز تصمیم بگیرید حداقل یک روز در هفته را صرف تفریح و امور شخصی کنید. در این تعطیلی به هیچ وجه خود را درگیر کار نکنید و ذهنتان را از تمام درگیریهای کاری آزاد کنید.
● تمرکز کنید، رشد کنید
اساس زندگی توجه است. توجه شما به هر چیز جلب شود، قلبتان هم به همان سو میرود. معطوف کردن توجه از فعالیتها و اهداف کمارزشتر به موارد ارزشمند برای هر کار در زندگی، اساسی است. توجه متمرکز در زندگی مثل ذرهبینی است که میتواند اشعه خورشید را متمرکز کند و حرارت شدید و آتش پدید آورد. با تمرکز روی فعالیتهای ارزشمند، در واقع میتوانید از تمام توان خود بهره ببرید و از هدررفتن آن جلوگیری کنید. قانون بازده مضاعف مربوط به استفاده از روش تمرکز است. این قانون چنین است: هر چه بر ارزشمندترین و مؤثرترین فعالیتهای خود بیشتر تمرکز کنید، متبحرتر میشوید و زمان کمتر و در نتیجه، هزینه کمتری برایش صرف میکنید. به این ترتیب، بازده شما در مقابل تلاش و انرژی صرف شده افزایش پیدا میکند. این راه دیگری برای دو برابرکردن همزمان درآمد و زمان فراغت است. وقتی شما با تمرکز روی ارزشمندترینها هزینه خود را پایین بیاورید، میتوانید به رقابت با دیگران بپردازید و سهم موفقیت خود را نیز افزایش دهید.
● ارزشها را مشخص کنید
باید ارزشهای مهم و ترتیب آنها را برای خود مشخص کنید و پایه آینده حرفهای خود را روی این ارزشها بگذارید. انسان هنگامی بیشترین احساس رضایت و موفقیت را دارد که زندگیاش مطابق والاترین ارزشها و عمیقترین اعتقاداتش باشد. انسانهایی که کارایی بالایی دارند، همیشه در مورد باورهایشان و اینکه نمود چه ارزشهایی باید باشند، صراحت دارند و از آنها منحرف نمیشوند. ارزشهای شما سلسله مراتب دارد. بعضی در ردههای بالاتر و برخی پایینترند. اگر در مورد ارزشهای رده بالا و مهم خود مصالحه کنید، نتیجه آن، تنش و ناراحتی و پایین آمدن کارایی است. گاهی ارزشها اصول سازماندهنده نامیده میشوند. در صورتی که ارزشهایتان و اولویتبندی آنها برایتان روشن باشد، تصمیمگیری در مواقع حساس برایتان بسیار آسانتر خواهد شد. پیش از آن که هر کاری را شروع کنید، ارزشهای خود را مشخص کنید. در این صورت، اگر در جریان کار به مشکلی برخورد کردید، میتوانید از خود بپرسید: براساس این ارزشها چطور با این وضع خاص برخورد کنم؟ وقتی ارزشها را مشخص کردید، ببینید رفتار آیندهتان چگونه باید باشد تا ارزشهایی که برایتان اهمیت دارند رعایت شود. ارزشی را که برایتان از دیگر ارزشها مهمتر است، انتخاب کنید. این همان نقطه تمرکز شما و اساس رفتارها و تصمیمگیریهای شماست.
● تصویر ذهنی روشنی داشته باشید
بخش دوم روش تمرکز این است که یک تصویر ایدهآل و شفاف پنجساله یا بیشتر از زندگی حرفهایتان بسازید. تصور کنید که در پنج سال آینده، همه چیز کامل و زندگی شما از هر نظر ایدهآل است. این تصویر باید با ارزشهای شما همخوانی داشته باشد. این سوالها را از خود بکنید: شغل یا موفقیت شغلیتان چه ویژگیهایی دارد؟ بیشتر اوقات چه میکنید؟ درآمد شما چقدر است؟ با چه افرادی همکاری دارید؟ چقدر مسئولیت به عهدهتان است؟ در چه نوع شرکت یا صنعتی مشغول کارید؟
● کلام راهنمایتان را مشخص کنید
کلام راهنما توصیفی است ایدهآل از آنچه میخواهید در آینده شغلی به آن برسید که هم قابل دسترسی و هم قابلسنجش. کلام راهنمای روشن براساس ارزشهایتان نوشته میشود.
● هدفهای شغلیتان را تعیین کنید
هدفهای شما علت اصلی فعالیتهای شماست. پس از تعیین ارزشها، روشنکردن تصویر آینده، کلام راهنما و هدفها، زندگی کاریتان را طوری سازماندهی کنید که روزانه هر ساعت در این چارچوب حرکت کنید. هدفها باید روشن، مکتوب، در دسترس و دارای برنامه زمانبندیشده برای اجرا باشند. شما باید هر روز روی آنها کار کنید. هر هدف باید معیاری برای سنجش عملکرد داشته باشد تا بتوانید نزدیک یا دورشدن از هدف را به وضوح تشخیص دهید. برای مثال، معیار میتواند میزان درآمد سالانه یا میزان رضایت مشتریهایتان از خدمتتان باشد.
● دانش و مهارت خود را به روز کنید
چه دانش و مهارت جدیدی نیاز دارید تا به هدفهایتان برسید و تصویر ذهنی آیندهتان را به واقعیت تبدیل کنید؟ به خاطر داشته باشید اگر در حال بهترشدن نباشید، در حال بدترشدن هستید. برای دستیابی به مهارتهای مورد نیازتان چه برنامهای دارید؟
محمد نادری
روانشناس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست