یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

فرنی را با شیرگاو درست نکنید


سوال مخاطب نی‌نی‌بان: آیا اضافه کردن شیر گاو به فرنی کودک 6 ماهه که رفلاکس معده دارد و علاوه بر شیر مادر شیر خشک مخصوص رفلاکس می خورد، ممکن است باعث تشدید این بیماری شود؟
پاسخ دکتر علی ناصح، فوق‌تخصص نوزادان و کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
بهتر است این کار را نکنید. مصرف شیر گاو، در کودکان زیر یک سال توصیه نمی شود به دلیل اینکه ممکن است باعث بروز حساسیت که گاها حتی شدید هم است، شود. پیشنهاد می شود به جای شیر پاستوریزه شیر خود را بدوشید یا اینکه از شیرخشک برای تهیه فرنی استفاده کنید. در صورتی که این امکان برایتان وجود ندارد و در شرایطی هستید که مجبورید از شیر پاستوریزه استفاده کنید، حتما به علایم حیاتی و شرایط عمومی کودک توجه کنید تا در صورت بروز حساسیت متوجه شوید. هر چند از آنجا که در تهیه فرنی، باید شیر حرارت ببیند، این حرارت باعث می شود تا حدودی ماهیت پروتئین گاوی تغییر کند و در نتیجه حساسیت و آلرژی ایجاد شده در پی مصرف آن در مقایسه با زمانی که کودک شیر پاستوریزه را بدون حرارت، مصرف می کند، متفاوت باشد ولی حتما این احتمال را در نظر بگیرید که ممکن است کودک به پروتئین گاوی آلرژی داشته باشد.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار شما قرار می‌دهد.

اگر شما هم سوال دارید و در مدتی کوتاه پاسخش را می خواهید، به این صفحه بروید.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.