چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

ورزش رزمی برای کودک بیش فعال، خوبه؟


یک روان‌شناس بالینی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص بیش‌فعالی درکودکان گفت: «برای بیش‌فعالی تنها یک دلیل وجود ندارد و خیلی از عوامل از جمله عوامل ژنتیکی، واردشدن ضربه‌ای به سر کودک و... دست به دست می‌دهند تا این بیماری در کودک بروز پیدا کند.»
دکتر پرویز رزاقی،گفت: «متخصصان تغذیه در این زمینه نکاتی را مدنظر دارند که رژیم غذایی در طی دوران حاملگی یا حتی کمبود برخی ویتامین‌ها و موادمعدنی می‌تواند منجر به بیش‌فعالی شود اما این مساله هنوز کاملا ثابت نشده است ولی از طرفی هم نمی‌توانیم این قضیه را ندیده بگیریم و احتمالش را به طور کامل رد کنیم.»
وی در ادامه افزود: «کنترل بیش از حد کودک بیش‌فعال، طولانی شدن و عمیق‌تر شدن روند این بیماری را به دنبال دارد. به همین علت است که ما به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم وقتی کودک بیش‌فعالی دارند و فضای خانه‌شان هم اجازه نمی‌دهد که کودک به اندازه کافی فعالیت داشته باشد، او را بیشتر به پارک و فضاهای طبیعی ببرند. این‌گونه کودکان را باید به طور منظم به باشگاه‌های ورزشی برد تا بتوانند در روز چند ساعت ورزش کنند و انرژی‌شان تخلیه شود.»
رزاقی در نهایت در پاسخ به این سوال که آیا بیش‌فعالی درمانی هم دارد، توضیح داد: «کودک بیش‌فعال را حتما باید به یک روانشناس برد تا حرکات اصلاحی را به او آموزش بدهد. اینگونه اطفال نیاز به توجه و تشویق بیشتری دارند. ما به والدین یاد می‌دهیم که هر وقت کودک بیش‌فعالشان رفتار آرام و خوبی انجام داد، به او جایزه و پاداش بدهند و کودک را به سمت رفتارهای آرام و باطمأنینه سوق بدهند. برخلاف تصور برخی از والدین و یا توصیه اطرافیان هرگز نباید کودکان مبتلا به بیش‌فعالی را به سمت ورزش‌های خشن و رزمی مثل کاراته و بوکس هدایت کرد.»
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «زندگی با کودک» و «سلامت زنان» در اختیار شما قرار می‌دهد.