جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
وزن کردن نوزاد، در چه فواصلی؟
هر کندی در افزایش وزن دلیل طبیعی بودن نیست زیرا ممکن است این کندی ناشی از کم خوردن یا به علت کسالت باشد لذا هر به ای که وزنش به کندی بالا می رود باید به طور منظم و ماهانه به پزشک برده شود تا ثابت گردد که سلامت است.
وزن نوزاد
ازدیاد وزن بسته به مقدار شیری است که نوزاد می خورد و این هم بسته به
احتیاجات و میل کودک است. اگر به او زیاد بدهید از خوردن امتناع خواهد کرد و
اگر کمتر باشد زودتر از خواب بیدار شده زیادتر گریه می کند و دست های خود
را می مکد.
نکتۀ دیگر آنکه گاهی بعضی از نوزادان خیلی آرام و مؤدبند و اگر به آنها کم شیر دهند اصلاً گریه و زاری نمی کنند ولی اگر زیادتر بدهند با ولع و اشتیاق زیادی آن را خواهند خورد. به عبارت دیگر همۀ نوزادان به علت کم خوردن گریه نمی کنند.
وزن متوسط نوزادان هنگام تولد در حدود 3 کیلو است
نوزادانی که در موقع تولد کوچکترند افزایش وزنشان سریعتر است تا آنهایی که در روز اول درشت ترند. حتی این دستۀ اخیر ممکن است نتوانند وزن خود را در پنج ماهگی دو برابر سازند.
هرچه شیرخوار بزرگتر می شود ازدیاد وزنش آهسته تر و نامنظم تر می گردد
زیرا مثلاً در موقع دندان درآوردن به علت درد و ناراحتی اشتهای طفل زایل می شود و نمی تواند به مقدار لازم تغذیه کند ولی بعد از اینکه ناراحتی ها رفع شد اشتها باز می گردد و نقصان قبلی افزایش وزن تلافی خواهد شد.
تغییران وزن یک طفل را هفته به هفته نمی توان قضاوت کرد زیرا اولاً تا حدی بسته به این است که طفل چه وقت تغذیه کرده و چه وقت ادرار و اجابت مزاج نموده است و ثانیاً اگر این هفته طفل فقط صد گرم اضافه وزن داشته در حالی که هفتۀ قبل 150 یا 200 گرم به وزنش اضافه شده بوده، فوراً به این نتیجه نرسید که طفل گرسنه است یا کسالتی دارد.
بلکه اگر او به نظرتان راضی و سالم می رسد یک الی دو هفته دیگر صبر کنید و ببینید چه می شود زیرا ممکن است هفتۀ بعد کمبود وزنش را کاملاً جبران نماید.
به چه فواصلی باید طفل وزن شود؟
البته همۀ مادران در منزل ترازو ندارند و هر وقت نوزاد به پزشک برده شود وزن خواهد شد و این کاملاً کافی است. وزن کردن نوزادی که کاملاً سالم و شاداب است بیشتر از ماهی یک بار لزومی به جز ارضای حس کنجکاوی ندارد.
اگر در منزل ترازو دارید بیشتر از هفته ای یک بار طفل را وزن نکنید حتی دو هفته ای یک بار بهتر است. توزین کردن هر روزه از سویی فکر شما را ناراحت می کند و از سویی دیگر در صورتی که طفل زیاد گریه کند و یا سوء هاضمه داشته باشد و یا زیاد استفراغ نماید برای شما و پزشک در تشخیص ناراحتی طفل کمک بزرگی است. مثلاً دلیل گریه زیاد و شدید طفل در حالی که هر روز وزنش به خوبی اضافه می شود دل درد است نه گرسنگی.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست